Furesø Kommune

  Motorvejsstøj truer mange steder mulighederne for at bevare og udvikle den gode by med et rigt byliv, rekreative områder og et sundt hverdagsliv lyder det fra to borgmestre.

  Fremtidens forstad skal være fri for trafikstøj

  Gladsaxe og Furesø kommuner er blandt de kommuner i Danmark, der er mest plaget af trafikstøj fra motorveje. De to kommuner gik i 2021 sammen om at samle den nyeste viden og eksempler på løsninger fra ind- og udland for at skærme byer og borgere mod trafikstøj. Nu ligger resultatet klar.
  Patricia Lawaetz er én af de i alt 94 unge og voksne, der de seneste tre år er begyndt på uddannelse inden for sundheds- og plejesektoren i Furesø. Nu går hun efter at blive Danmarks bedste elev på området.

  Kommune tredobler søgningen til sosu-uddannelser

  På tre år er det lykkedes Furesø Kommune at tredoble antallet af unge og voksne, der vælger at uddanne sig inden for social- og sundhedsuddannelserne.
  Mads Nikolajsen (SF), formand for børne- og ungdomsudvalget i Norddjurs, og Bettina Ugelvig Møller (S), formand for dagtilbud og familieudvalget i Furesø, har begge ambitioner om at forbedre uddannelsesniveauet blandt pædagoger i deres kommuner.

  Byråd vil trodse pædagogmangel: Vi skal nok få fat i dem

  Mens nogle kommuner kæmper for at opstøve pædagoger, sætter byråd i andre kommuner ambitiøse mål for andelen af pædagoger. 'Det giver et løft til daginstitutionerne, at vi ansætter uddannet personale,' siger udvalgsformand.
  Køkkenmedarbejderne på plejecenter Lillevang i Furesø Kommune laver nu måltider, hvor 80 procent af råvarerne i gennemsnit er økologiske. Omlægningen til økologiske råvarer er sket inden for samme budget.

  Kommune satser stort på grøn omstilling på egen bane og hos borgerne

  Nordsjællandsk kommune er i fuld gang med at inddrage kommunens ansatte samt borgere og virksomheder i den grønne omstilling. Det sker på et solidt erfaringsgrundlag, siger udvalgsformand.

  Ni kommuner har lavet aftale med kulturministeren

  Kultur og sundhed er kommet med i den nye kulturaftale mellem Danmarks største kulturregion - Kulturmetropolen - og kulturminister Joy Mogensen. Aftalen forlænger samarbejdet mellem de ni kommuner.
  Automaten til at aflevere biblioteksbøger bliver mere og mere populære. Her på Hareskov Bibliotek er den placeret i vindfanget, så biblioteksbrugerne kan står tørskoet og fodre automaten med bøgerne.

  Automat holder bogudlånet i gang

  Flere og flere biblioteker rundt i kommunerne etablerer nye former for servicen for at holde gang i udlånene. Det kan f.eks. være i form af en automat, så lånerne stadig kan aflevere bøgerne, selv om biblioteket må holde dørene lukket pga. covid-19.
  Furesø Kommunes samlede score i Danske Kommuners undersøgelse bliver 78 point, men Roskilde og Hørsholm får en anden- og tredjeplads med henholdsvis 224 point og 235 point i opgørelsen.

  Overraskende kåring af Furesø som landets førende kulturkommune

  Nyhedsmagasinet Danske Kommuner kårer Furesø Kommune til landets førende kulturkommune, hvilket også kommer som en overraskelse for kommunen.
  "Det er det hele værd, når man oplever, hvor meget kvinderne udvikler sig og får mere selvtillid under forløbet. Og samtidig løser det jo en rekrutteringsudfordring for os,” fortæller Tina Strand Petersen, leder af Furesø Kommunes Rehabiliteringscenter om arbejdet med at få ikke-vestlige flygtningekvinder i arbejde og uddannelse i kommunen.

  Furesø inspirerer andre kommuner med integration af indvandrer-kvinder

  Furesø Kommune får mange kvinder med ikke-vestlig baggrund i arbejde. Successen er så stor, at Københavns Kommune nu lader sig inspirere af et veludviklet samarbejde i Furesø.
  Farten på vejene i byområder skal ned, lyder ønsket fra seks nordsjællandske kommuner. (Arkiv)

  Borgmestre går sammen i kamp for tryggere skoleveje

  Farten på vejene i byområder skal ned, lyder ønsket fra seks nordsjællandske kommuner. Men modsat i vores nabolande kan kommunerne ikke selv tage beslutningen.
  Ole Bondo Christensen (S), borgmester i Furesø Kommune, deltager i webinar om kommunernes rengøringsindsats torsdag eftermiddag. (Arkiv)

  Kommunerne skal have fokus på fortsat kvalitetsrengøring

  Det er både dyrt og dumt af spare på kvalitetsrengøringen i kommunerne, mener fagforbund og borgmester, der inviterer til webinar i eftermiddag.
  Kommunernes kriseberedskaber er genaktiverede flere steder på grund af stigende smittetal. (Arkiv)

  Flere kommuner spritter kriseberedskabet af

  Anden bølge af coronavirus er over os, og i flere kommuner er kriseberedskabet blevet genaktiveret. Det er klogt at holde kommandolinjerne varme, lyder det fra Styrelsen for Patientsikkerhed.
  Furesø Kommune har god erfaring med en nærværskonsulent, der kan motivere og rådgive kommunens ansatte, inden de sygemelder sig.

  Nærværskonsulent forebygger stress og sygdom

  Furesø Kommune har på femte år tilbudt en nærværskonsulent til pressede medarbejdere, der har ondt i arbejdslivet. Det giver bedre borgerservice, siger forvaltningschef.