Funktionsniveau

  (Arkivfoto)

  Konsulentvirksomhed på handicapområdet får rådgivning af statens advokat

  Debatten raser omkring 28 kommuners brug af konsulentvirksomheder på handicapområdet. Men det bør ikke være et problem, da Kammeradvokaten sandsynligvis har sagt god for modellen.
  (Arkivfoto)

  Kommuner sætter handicappede og botilbud i skruestik

  Kommuner hyrer resultatlønnede konsulenter til at spare på handicappede. Det skaber en lang række af problemer, siger branchedirektør for SelvejeDanmark Jon Krog.
  Ældre Sagen og direktør Bjarne Hastrup mener, at Hjørring Kommune fratager ældre vigtig pleje ved at omdanne plejeboliger til ældreboliger, og derfor har foreningen lagt sag an. (Arkivfoto)

  Ældre Sagen stævner kommune for at svigte svækkede ældre

  Hjørring Kommune respekterer ikke beboere på ældrecenters rettigheder, mener Ældre Sagen. 'Vi leverer rigeligt, det vil skal', siger borgmester.
  I 2017 uddelte kommunale parkeringsvagter 1805 parkeringsafgifter i København, der uretmæssigt havde parkeret på en handicapplads. Det foreløbige tal for 2019 ligger allerede på 2.190 afgifter. (Arkivfoto)

  Tusindvis holder ulovligt på handicappladser

  Parkeringsvagterne i København uddeler flere bøder til bilister, der ulovligt parkerer på handicappladser.
  Claus Dalgas Andersen er sygemeldt på dagpenge i Fredericia, mens han venter på, at hans erhvervsevne bliver afklaret. Og han har fået anerkendt sine dårlige fødder som arbejdsskade fra Arbejdsmarkedets Erhvervssikring (AES).

  Alvorligt arbejdsskadet: Kommune syltede Claus på venteliste

  Claus Dalgas Andersen kan hverken gå eller stå og ser dårligt. Han håber på en førtidspension, men Fredericia Kommune placerede ham i stedet på en venteliste.
  Højt sygefravær og vanskeligt ved at rekruttere blandt andet nye socialpædagoger, sygeplejersker og SOSU-assistenter gør, at Københavns Kommune har haft stærkt stigende udgifter til vikarer.

  Vikarudgifterne eksploderer på socialområdet i København

  En tredobling af kommunens udgifterne til vikarer går ud over de udsatte borgere, der har brug for stabilitet i hverdagen, lyder kritikken fra socialpædagogerne.
  I den sidste demensfase er der mange, som har vanskeligt ved at foretage retshandlinger, siger Alzheimerforeningens direktør. Han vurderer, at en del af stigningen i antal af umyndiggjorte voksne skyldes flere demensramte.

  Dobbelt så mange voksne umyndiggøres som for ti år siden

  Markant flere voksne erklæres umyndige. En del af stigningen kan skyldes flere demente, siger Alzheimerforeningen.
  y undersøgelse vise, at udsatte helst vil have et arbejde. Undersøgelsen er baseret på dybdegående interviews med 78 udsatte om deres ønsker og drømme for tilværelse.

  Udsatte danskere vil allerhelst i arbejde

  Danskere på kanten af samfundet på grund af psykiske og sociale problemer vil allerhelst kunne gøre nytte i et arbejdsfællesskab, viser ny undersøgelse.

  Fakta: Hvad er en BPA-ordning?

  Af Steen Houmark - steen@nb-medier.dk, NB-Medier - kontakt@nb-medier.dk Med Borgerstyret Personlig Assistance, BPA, kan borgeren selv ansætte hjælpen, men hvad betyder det egentlig? Med baggrund i d...