FSD

  FSD - Foreningen af Kommunale Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedschefer i Danmark

  Jakob Bigum Lundberg råber vagt i gevær i debatten om fremtidens udfordringer med det stigende antal ældre og den akutte rekrutteringskrise.

  Velfærdschefers formand: Hvor er de 1.000 nye medarbejdere til ældreplejen?

  En vigtig forudsætning for søndagens aftale om opkvalificeringen af ældreplejen er, at der ansættes 1.000 nye medarbejdere. Selvom formanden for velfærdscheferne er glad for flere midler, sætter han spørgsmålstegn ved, om kommunerne kan finde de mange nye medarbejdere.
  Kommunerne vil gerne slippe for rigid dokumentation af indsatsen, men sådan ser politikere og borgere ikke nødvendigvis på det, når det kommer til stykket. Det vurderer Jakob Bigum Lundberg.

  Dokumentationskrav og forvaltningsfrihed kommer til at kollidere

  Det er skønt med forsøgene med forvaltningsfrihed i syv kommuner, og forhåbentlig bliver de udvidet til beskæftigelsesområdet. Men der vil komme alvorlige bump på vejen, når borgere forlanger dokumentation. Det spår formanden for velfærdschefer.
  Nogle gange er det sådan i borgernes sager, at "rigide lovkrav spænder ben for en fornuftig, samlet løsning," mener Jakob Bigum Lundberg.

  Ny formand for velfærdschefer: ‘Der er alt for meget juristeri’

  Den nyvalgte formand for velfærdschefer, Jakob Bigum Lundberg, vil gerne rejse giftig debat om borgernes retssikkerhed og regelforenkling. Alt for mange ressourcer i kommunerne bliver ædt op af 'revisor og juristeri', mener han.