Frit valg

    I Brønderslev Kommune erkender Borgmester Mikel Klitgaard, at kommunen har lavet fejl i forbindelse med beregning af frit-valgs-priserne.

    Plejevirksomhed vinder det principielle, men taber krav om erstatning

    I Brønderslev Kommune er borgmesteren godt tilfreds med Højesterets dom over kommunens måde at håndtere prisberegningerne på, selvom kommunen bliver fundet ansvarspådragende. Hos Blæksprutten ApS skal man lige genfinde fodfæstet, lyder det fra stifteren.

    Højesteret i principiel sag: Brønderslev Kommune har handlet ansvarspådragende

    Brønderslev Kommune begik 'klar fejl', men slipper for at betale erstatning til firma i sag om underbetaling. Kommunen er ikke den eneste, som er blevet hentet i retten for underbetaling.
    Højesteret fælder om en god uges tid dom i en principiel sag om kommunernes prisberegninger.

    Nedtælling til højesteretsdom: Kan ændre alt for privat hjemmepleje

    I denne uge falder der dom i Højesteret i den såkaldte Brønderslevsag. En sag der ifølge brancheorganisationen KA Pleje ikke kun handler om de over 20 millioner, man mener Brønderslev Kommune har betalt for lidt. Sagen er principiel for alle landets kommuner og deres afregningsmodeller.
    Kasper Ejsing Olesen (S), der er borgmester i Kerteminde Kommune, mener ikke, at blå bloks krav om private friplejehjem vil give mere frit valg. Ikke uden at få langt større udgifter på plejehjemsområdet. Det er valgbluf, siger han.

    Borgmester: Blå bloks krav om friplejehjem er valgbluf eller bombe under kommuneøkonomi

    Blå bloks nye udspil om at garantere frit valg mellem friplejehjem og kommunale plejehjem er i bedste fald valgbluf og i værste fald en bombe under kommuneøkonomien. Så hård er meldingen fra borgmester.
    Bilerne fra bl.a. Blaabjerg Fritvalg vil fra den 1. december ikke længere være en del af bybilledet i Varde Kommune

    Robotstøvsugere: Halvdelen af de private frit-valgs-leverandører forlader kommune

    I Varde Kommune har politikerne besluttet, at borgere med behov for rengøring selv skal købe sig en robotstøvsuger. Nu er robotstøvsugerne ved at udkonkurrere de private leverandører. To leverandører har allerede trukket sig.
    Vælger regeringen at følge alle forslag, der fremsættes i rapporten, vil det medføre en grundlæggende ændring af ældreplejen i følge formanden for regeringens rådgivningspanel Per Okkels.

    Rådgivningspanel på vej med omfattende ændringer på ældreområdet

    Der er en række stærke dilemmaer på vej i forhold til den eksisterede model for frit valg. Det fremgår af en rapport fra regeringens rådgivningspanel i forhold til en ny visitationsmodel og organisering af ældreområdet i faste teams.
    Over 30 pct. af den praktiske hjælp leveres af private leverandører. Med et forslag fra regeringens rådgivningspanel om prioritering i serviceniveauet sættes der atter spot på frit-valgs-området

    Analyse: Rengøring og madservice kan være på vej ud af en ny ældrelov

    I en fortrolig rapport fra regeringens rådgivende ekspertpanel i forhold til en ny ældrelov stilles der spørgsmålstegn ved, om de ældres praktiske hjælp i hjemmet skal være en kommunal service. Nu er spørgsmålet: Tør regeringen gå den vej?
    En opsagt leverandør anklager ledelsen i Fredericia Kommune for, at tænke mere på dem selv end på borgerne.

    Opsagt plejeleverandør langer ud efter kommunen

    Den private plejeleverandør Sundplejen, som blev opsagt fra sin kontrakt med Fredericia Kommune i sidste uge, går nu til modangreb med kraftige beskyldninger mod embedsmændene. Kommunen overvejer lige nu en politianmeldelse.
    Borgmester Knud Vincents og Peter Morgan fra PFA tager sammen med administrerende direktør i OK-Fonden Ulrik Ahrendt-Jensen første spadestik på byggegrunden i Slagelse Bypark

    Første spadestik til lille bydel med integreret ældreboligmiljø

    Pensionsselskabet PFA vil sammen med OK-fonden opfører boliger for livet til fremtidens ældre i ti kommuner. Første spadestik er nu taget i Slagelse, hvor man er gået i gang med at bygge en lille bydel, der huser mere end blot et friplejehjem.
    Frikommuneforsøgene kommer ikke til at stå i vejen for borgerens frie valg af hjemmepleje. Det skaber ro og tryghed i branchen erfarer OPS-Indsigt

    Aftale om frikommuneforsøg glæder erhvervsorganisationer

    En aftale om flere frikommuneforsøg, hvor et bredt flertal af Folketingets partier er enige om at sætte ældreplejen fri i en række kommuner, kommer ikke til at stå i vejen for frit valg. Aftalen møder tilfredshed hos flere erhvervsorganisationer, men hos FOA savner man mod og sætter spørgsmålstegn ved, hvor meget frihed, det er man opnår.
    Ældre er i ny aftale sikret retten til at kunne vælge en anden leverandør end kommunen. Her får en ældre noget at drikke i en tudekop.

    Frit valg på ældreområdet knæsat i ny aftale

    Det bliver slået fast i ny aftale om flere frikommuner på ældreområdet, at ældre skal have frit valg af leverandør. Denne såkaldte 'hegnspæl' er kommet efter politisk armlægning.
    Venstres leder Jakob Ellemann-Jensen har fuld opbakning fra det meste af blå blok til et modforslag til regeringens frikommuneforsøg . Potentielt kan der dannes et flertal uden om regeringen, men

    Venstre: Ingen frikommuneforsøg uden frit valg

    'Jeg sætter mine hegnspæle der, hvor man får frihed til at begrænse borgernes frie valg,' lyder det fra Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen i en kommentar til regeringens frikommuneforsøg, som aktuelt forhandles med partierne.