Frederikssund Kommune

  Borgmester Tina Tving Stauning opfordrer borgere til at sende en sms, hvis de gerne vil have et job i Frederikssund Kommune.

  Send en sms til borgmesteren og få et job

  Den nye borgmester i Frederikssund Kommune bruger sig selv i en kampagne, der skal få flere borgere til at søge job i de fag, hvor der mangler hænder.
  "Der er ikke afsat penge til driften," oplyste sundhedsminister Magnus Heunicke (S) om de kommende nærhospitaler, da han her onsdag præsenterede regeringens sundhedsudspil.

  Sundhedsminister: Ingen sundhedspenge til kommuner

  Der kommer ingen ekstra penge til kommunal sundhedsdrift, fortæller sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på et pressemøde om nye nærhospitaler.
  Retten til sygedagpenge er blevet forlænget af flere omgange det seneste år. Det lægger pres på sagsbehandlingen i Frederikssund Kommune. (Arkiv)

  Sager om sygedagpenge hober sig op

  I Frederikssund Kommune har byrådet besluttet at tilføre 1,2 millioner kroner ekstra til vikarer, der skal hjælpe med at håndtere et stigende antal sager på sygedagpengeområdet.
  Borgmestre forsøger at råbe Folketinget op. Fra venstre ses Jesper Würtzen (S), Ballerup, Karsten Søndergaard (V), Egedal, og John Schmidt Andersen (S), Frederikssund.

  Borgmestre protesterer mod ‘en halv løsning’

  Tre borgmestre forsøger at lægge pres på Folketinget med kampagnen #halveløsninger. De vil have Frederikssund-motorvejen til at gå hele vejen til Frederikssund fra Storkøbenhavn.
  Forsvaret inviterer danskerne ud på militære øvelsesområder i sommerferien, og her er der mulighed for at opleve vild natur og historiske bygninger. Ved Borris Skydeterræn findes den sjældne vendehals, der er i fare for at uddø. Her kan man også opleve både havørn og bæver. (Arkivfoto)

  Historisk sommerhussalg i 2020

  Salget af sommerhuse i 2020 har været i stærk fremdrift. Flere mindre sommerhuskommuner har oplevet markant mere fremgang end andre. Se udviklingen i salget af ferieboliger i 20 kommuner her.
  Blandt de merudgifter private leverandører af offentlig velfærd har haft er bl.a. nye ekstra håndvaske, håndsprit, handsker m.v.

  En fjerdedel af kommunerne har kompenseret private

  Mindst en fjerdedel af kommunerne kompenserer private for covid-19 udgifter, viser en aktindsigt. Men kompensationen er internt i kommunerne uensartet. Vejle Kommune kompenserer som de fleste på dagtilbud, mens Frederikssund kompenserer på frit valg. Få et indblik her.
  På en årlig 'Campusdag XL' i Frederikssund Kommune får virksomheder og skoleelever for alvor mulighed for at stille spørgsmål til hinanden. Dagen menes at være en af årsagerne til flotte tal for antallet af elever, som vælger en erhvervsuddannelse.

  Kommune får markant flere i erhvervsuddannelse

  Tre års målrettet arbejde i et EU-projekt har gjort erhvervsuddannelser populære blandt unge i Frederikssund Kommune. Kommunen er nu tæt på at nå mål om uddannelse af flere til faglært.
  Inge Messerschmidt (DF), formand for Velfærdsudvalget i Frederikssund Kommune finder det nødvendigt at regulere kommunens udgifter til de mange ældre, der vælger et privat plejetilbud. (Arkiv)

  Privat plejehjem dræner kommunekassen

  Det kan blive meget dyrt for en kommune, hvis et privat plejehjem har succes. Det har man erfaret meget kontant i Frederikssund Kommune, hvor udvalgsformand nu vil skride ind.
  Morten Skovgaard (V), formand for Uddannelsesudvalget i Frederikssund Kommune.

  Kommune uddanner ansatte til at opdage partnervold

  I Frederikssund Kommune har man indgået et partnerskab med andre aktører, for at kommunens medarbejdere hurtigere kan opdage vold bag hjemmets vægge.