Frederikshavn Kommune

  Kultur skal bringe ensomme unge tættere på job eller uddannelse

  I Frederikshavn Kommune skal kunst- og kulturaktiviteter fremme de unges trivsel og deres muligheder for at kommer i job eller påbegynde en uddannelse.En gruppe af unge 18-30-årige i Frederikshavn K...
  Tre borgmestre, der møder borgerne i øjenhøjde uden for rådhuset, Fra venstre er det Morten Andersen, borgmester i Nordfyns Kommune, Birgit S. Hansen, borgmester i Frederikshavn Kommune og Karl Erik Langhoff, borgmester i Kolding Kommune,

  Borgmestre møder borgerne og får ‘afregning ved kasse 1’

  BYRÅDET: I flere kommuner er det en fast tradition, at borgmesteren har træffe- eller mødetider med borgerne - helt uden filter. På møderne lægger borgmestrene ører til stort småt om borgernes virkelighed. 'Man skal jo ikke agere sagsbehandlerkontor, men det ved de fleste borgere faktisk godt,' siger borgmester.
  Frederikshavn Kommune sløjfer busafgange, og prisen på flexture fordobles.

  Nedtur: Kommune skærer ned på bybusserne og fordobler flex-priser

  Det vil blive både dyrere og sværere for borgerne i Frederikshavn Kommune at benytte sig af den kollektive trafik. Politikerne i byrådet vil sløjfe busafgange og samtidig gøre flextur dobbelt så dyr.
  Brandtomten i landsbyen Lyngså i Frederikshavn Kommune bliver det første 'skæmmende' hus, hvor kommunen truer med dagbøder, hvis ikke ejeren river huset ned.

  Kommune skruer bissen på over for efterladte ruiner

  I Frederikshavn Kommune er borgmesteren 'vildt irriteret' over kommunens skæmmende brandtomter og efterladte huse. Nu skruer kommunen bissen på over for ejerne, men efterlyser også mere håndfast lovgivning fra Christiansborg.
  Kronprins Frederik, Prins Christian og Prins Vincent inden starten går til Royal Run i København og på Frederiksberg forrige år.

  Turismedirektør raser mod kommunalpolitikere

  Planen var så godt som på plads i nordjysk turistorganisation, der var kommet næsten i mål i arbejdet for at få Royal Run til Skagen. Men lokalpolitikerne i Frederikshavn Kommune ville ikke løbe med ind over målstregen.
  Den nye HF-uddannelse i Frederikshavn skal give mod på bl.a. at blive sosu-assistent.

  Ny HF-uddannelse med praktik skal give flere mod på at blive sosu

  Manglen på sundhedsuddannet personale vil Frederikshavn Kommune forsøge at bremse ved at sende elever på ny HF-uddannelse i praktik en formiddag hver anden uge på plejecentre.
  Størrelsen på honorar til lokalpolitikere, der varetager poster i diverse bestyrelser og nævn, er flere steder nået et unødvendigt højt niveau. Det vurderer Per Nikolaj Bukh, professor i økonomistyring, forsker ved Aalborg Universitet og erfarent bestyrelsesmedlem.

  Professor: Byråd bør være mere tilbageholdende med at skrue op for honoraret for bestyrelsesposter

  Honorarerne til lokalpolitikere har flere steder nået et niveau, som ikke er nødvendigt eller passende i forhold til honorarer for sammenlignelige hverv. Der er brug for en lovændring. Det vurderer professor på baggrund af ny opgørelse fra NB-Kommune.
  Frederikshavn Kommune har planer om at omlægge 1.000 hektarer til forskellige grønne energitiltag.

  Frederikshavn satser stort på Power-to-X

  Økonomiudvalget i Frederikshavn Kommune har vedtaget en udviklingsplan, der samler grøn energi på et geografisk område: Recycling City skal rumme blandt andet solcelleanlæg, vindmøller, biogas og Power-to-X.
  Kommuner samler oplysninger om kultur- og fritidsaktiviteter på hjemmesider, der skal inspirere både lokale borgere, besøgende og måske kommende tilflyttere til at gå på opdagelse.

  Kommuner skifter brochurer ud med digitale kultur- og fritidsuniverser

  Flere kommuner har lanceret særlige hjemmesider, hvor de kultur- og naturoplevelser, der findes i kommunen, samles til både lokale borgere og turister.
  Borgmester Birgit S. Hansen (S) i Frederikshavn og borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) i Aalborg får hver især en pæn løn for deres indsats.

  Se hvor meget lokalpolitikere i Region Nordjylland tjener

  Formandskaber og bestyrelsesposter er med til at gøre lokalpolitikere i Region Nordjylland vellønnede. Frederikshavn-borgmesteren er holdt op med at dukke nakken, for 'lønnen er fair', siger hun.
  11 kommuner skal i løbet af det næste års tid udarbejde en strategi for, hvordan de har tænkt sig at forbedre indeklimaet på skolerne. Der er dårlig luft i mange klasseværelser.

  11 kommuner skal forbedre indeklima på lokale skoler

  Dårligt indeklima er en hæmsko på flere skoler. For høje temperaturer og tung luft er nogle af de vilkår skoleelever og lærere færdes under. Det vil 11 kommuner nu lave om på.

  Antal voksenlærlinge steget med 70 procent på tre år

  Virksomheder i Danmark uddanner i stigende grad voksenlærlinge for at få dækket behovet for faglært arbejdskraft. På tre år har der været en stigning på knap 5.500 voksenlærlinge i hele landet. 'Det siger noget om, at virksomhederne har lyst til at uddanne,' lyder det fra Frederikshavn.