Projektet Kunstgødning er et samarbejde, som handler om børns møde med kunsten, og indtil videre er det udbredt til 18 institutioner i Nordjylland.

Samarbejde giver stærkere kulturliv i kommunerne

I ly af 12 regionale kulturaftaler mellem staten og kommunerne vokser en underskov af kulturprojekter. Flere af projekterne udvikler sig og lever videre, efter at støtten til dem stopper.
Skagen Havn er ved at blive udvidet, og nogle af entreprenørerne blæser angiveligt på corona-henstillinger. (Arkivfoto)

Entreprenører sender håndværkere ind og ud af corona-kommuner

Store byggefirmaer ser stort på myndighedernes opfordring om at holde sig inden for de syv lukkede kommuner i Nordjylland. De ansatte frygter en fyreseddel, hvis de ikke adlyder.
Statsminister Mette Frederiksen (S) opfordrer kraftigt til, at borgere i syv berørte kommuner holder sig indenfor deres egen kommunegrænse.

FAKTA: Sådan bliver syv nordjyske kommuner ramt af nye restriktioner

Efter fundet af en ny variant af coronavirus hos især nordjyske borgere har regeringen sat nye tiltag i gang.
"Det bliver lidt kort, firkantet og stift. Det passer ikke så så godt til politikere, der gerne vil tale," skriver Frederikshavns borgmester Birgit S. Hansen (S) om digitale byrådsmøder.

Borgmestre er begejstrede for nogle typer af digitale møder

Langt flere møder i kommunerne vil blive holdt digitalt - også efter coronakrisen. Det siger borgmestre i rundspørge. Byrådsmøder derimod er borgmestrene ikke meget for at holde virtuelt. Der er ifølge en borgmester 'ingen fordele kun ulemper' ved byrådsmøder i cyberspace.

11 kommuner skruer op for grønne byggerier

Et herberg til hjemløse i Herning samt en ny daginstitution i Frederikshavn er nogle af de i alt 11 kommunale byggeprojekter, hvor der skrues op for de grønne ambitioner med støtte fra Realdanias corona-pulje. Det sker i en tid, hvor det kan være svært at holde anlægsbudgettet.