Frederikshavn Kommune

  Frederikshavn Kommune har planer om at omlægge 1.000 hektarer til forskellige grønne energitiltag.

  Frederikshavn satser stort på Power-to-X

  Økonomiudvalget i Frederikshavn Kommune har vedtaget en udviklingsplan, der samler grøn energi på et geografisk område: Recycling City skal rumme blandt andet solcelleanlæg, vindmøller, biogas og Power-to-X.
  Kommuner samler oplysninger om kultur- og fritidsaktiviteter på hjemmesider, der skal inspirere både lokale borgere, besøgende og måske kommende tilflyttere til at gå på opdagelse.

  Kommuner skifter brochurer ud med digitale kultur- og fritidsuniverser

  Flere kommuner har lanceret særlige hjemmesider, hvor de kultur- og naturoplevelser, der findes i kommunen, samles til både lokale borgere og turister.
  Borgmester Birgit S. Hansen (S) i Frederikshavn og borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) i Aalborg får hver især en pæn løn for deres indsats.

  Se hvor meget lokalpolitikere i Region Nordjylland tjener

  Formandskaber og bestyrelsesposter er med til at gøre lokalpolitikere i Region Nordjylland vellønnede. Frederikshavn-borgmesteren er holdt op med at dukke nakken, for 'lønnen er fair', siger hun.
  11 kommuner skal i løbet af det næste års tid udarbejde en strategi for, hvordan de har tænkt sig at forbedre indeklimaet på skolerne. Der er dårlig luft i mange klasseværelser.

  11 kommuner skal forbedre indeklima på lokale skoler

  Dårligt indeklima er en hæmsko på flere skoler. For høje temperaturer og tung luft er nogle af de vilkår skoleelever og lærere færdes under. Det vil 11 kommuner nu lave om på.

  Antal voksenlærlinge steget med 70 procent på tre år

  Virksomheder i Danmark uddanner i stigende grad voksenlærlinge for at få dækket behovet for faglært arbejdskraft. På tre år har der været en stigning på knap 5.500 voksenlærlinge i hele landet. 'Det siger noget om, at virksomhederne har lyst til at uddanne,' lyder det fra Frederikshavn.
  Velkomstbonus og højere lønninger er blandt det, som flere kommuner forsøger at bruge som lokkemad, for at få hænder til kommunens dagtilbud, institutioner og plejehjem. KL bør prøve på at bremse kommunerne i at overbyde hinanden, mener mange borgmestre.

  Tre ud af fire borgmestre: KL skal bremse usund konkurrence om personale

  KL skal prøve at bremse kommunerne i at overbyde hinanden i kampen om at tiltrække og fastholde sosu’ere og pædagoger. Det mener tre ud af fire borgmestre i ny rundspørge. Se deres svar her og læs om KL's reaktion.
  Kommuner over hele landet prøver lige nu med hjælp fra frivillige at organisere hjælp til ukrainske flygtninge. Pigen her er flygtet fra Ukraine og er nu i en teltlejr i Polen.

  Borgmester: ‘Jeg bliver kontaktet af enormt mange beredvillige borgere’

  Der er mange borgere, som gerne vil hjælpe kommunerne med at huse og i det hele taget hjælpe ukrainske flygtninge. Det er dejligt, mener flere borgmestre fra kommuner, som nu prøver at organisere frivilliges hjælp.
  Job i kommunerne skal som udgangspunkt slås op offentligt. Det fastslår ombudsmand Niels Fenger i en sag med Frederikshavn Kommune.

  Ombudsmanden: Kommuners ledige job skal som regel slås op offentligt

  Alle skal som udgangspunkt kunne se ledige job i kommunerne. Det fastslår ombudsmanden på baggrund af en sag fra Frederikshavn Kommune.
  Christina Krzyrosiak Hansen (S), borgmester i Holbæk Kommune, er begejstret over en mulighed for at udvide frikommuneforsøget til andre velfærdsområder end folkeskolen.

  Borgmestre: Ja, tak til at blive sat fri, men…

  Uanset partifarve glæder borgmestrene sig til, at deres kommuner kan blive sat fri. De er mest nervøse for, om man i Folketinget kan blive enige om en aftale.
  Birgit S. Hansen (S), borgmester i Frederikshavn og bestyrelsesmedlem i KL er, bekymret for det fortsatte økonomiske pres på det specialiserede socialområde.

  Finanslov 2022 øger udgiftspresset på handicapområdet

  Flere rettigheder til handicapområdet i årets finanslov kan øge ressourcepresset på kommunerne yderligere. Der er foreløbig ingen udsigt til, at Folketinget dækker den udgift.
  Vellykkede forsøg i kommunerne på måder at rekruttere og bibeholde sosu'ere på kan man finde på ny hjemmeside.

  Savner du inspiration til rekruttering – kig her

  Der er stigende mangel på sosu'ere og pædagoger. Savner du inspiration til, hvordan din kommune kan tackle den store udfordring med at rekruttere, så er der hjælp at hente på ny hjemmeside. Her kan man blandt andet læse om en succes i Frederikshavn.
  'En fantastisk nyhed' siger borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S) om, at pædagoguddannelsen nu er på vej til Holbæk.

  Syv byer i provinsen får nye uddannelser

  Bliv pædagog i Holbæk, bioanalytiker i Hjørring eller ergoterapeut i Haderslev. Syv nye uddannelser uden for større byer er netop blevet godkendt. Det er et vigtigt skridt væk fra centralisering, mener minister.