'Bo, hvor andre holder ferie' er et af de slogans, som Frederikshavn Kommune har brugt.

Succes med at få folk til at ‘bo, hvor andre holder ferie’

Der har aldrig været så stor efterspørgsel som nu efter byggegrunde, beretter man fra landets nordligste kommune. Lysten til at blive nybygger er meget stor.
Det er langt fra alle kommuner, der vil belønne forældre, som følger den nationale anbefaling og holder små børn hjemme.

Kommuner afviser at kompensere for tabt børnepasning

Flere kommuner i Region Hovedstaden skåner forældre for regningen fra dagtilbuddet, hvis de følger regeringens corona-anbefaling og holder deres børn hjemme. Men ifølge en ny rundspørge tyder intet på, at denne model vil sprede sig til resten af landet
Forsvaret inviterer danskerne ud på militære øvelsesområder i sommerferien, og her er der mulighed for at opleve vild natur og historiske bygninger. Ved Borris Skydeterræn findes den sjældne vendehals, der er i fare for at uddø. Her kan man også opleve både havørn og bæver. (Arkivfoto)

Historisk sommerhussalg i 2020

Salget af sommerhuse i 2020 har været i stærk fremdrift. Flere mindre sommerhuskommuner har oplevet markant mere fremgang end andre. Se udviklingen i salget af ferieboliger i 20 kommuner her.
Pårørende til plejekrævende ældre må meget gerne hjælpe med at få booket tid til vaccination, lyder det fra borgmester i Frederikshavn Birgit S. Hansen.

Kommuner: Alt for få bestiller tid til vaccination

Det er svært at få svage ældre til at bestille tid til vaccination. Det oplever man i to nordjyske kommuner, hvor man nu beder pårørende om hjælp.
Sæby får erstatning for borgmesterkæden, der blev stjålet i august.

Borgmesterkæde kan skabe glæde

En stjålen borgmesterkæde fra den tidligere Sæby Kommune udløser en stor økonomisk erstatning. Pengene skal gå til festligheder i Sæby.
Indbyggerne i syv nordjyske kommuner opfordres fortsat kraftigt til ikke at bevæge sig uden kommuner. Den kollektive trafik til resten af landet er fortsat indstillet. (Arkiv)

Nordjyske restriktioner lempes – borgmestre vil have åbnet mere

Borgmester i Vesthimmerland vil have fri bevægelighed af arbejdskraft i Nordjylland og foreslår flere test. Se status på smitten i syv nordjyske kommuner her.
Projektet Kunstgødning er et samarbejde, som handler om børns møde med kunsten, og indtil videre er det udbredt til 18 institutioner i Nordjylland.

Samarbejde giver stærkere kulturliv i kommunerne

I ly af 12 regionale kulturaftaler mellem staten og kommunerne vokser en underskov af kulturprojekter. Flere af projekterne udvikler sig og lever videre, efter at støtten til dem stopper.
Skagen Havn er ved at blive udvidet, og nogle af entreprenørerne blæser angiveligt på corona-henstillinger. (Arkivfoto)

Entreprenører sender håndværkere ind og ud af corona-kommuner

Store byggefirmaer ser stort på myndighedernes opfordring om at holde sig inden for de syv lukkede kommuner i Nordjylland. De ansatte frygter en fyreseddel, hvis de ikke adlyder.
Statsminister Mette Frederiksen (S) opfordrer kraftigt til, at borgere i syv berørte kommuner holder sig indenfor deres egen kommunegrænse.

FAKTA: Sådan bliver syv nordjyske kommuner ramt af nye restriktioner

Efter fundet af en ny variant af coronavirus hos især nordjyske borgere har regeringen sat nye tiltag i gang.
"Det bliver lidt kort, firkantet og stift. Det passer ikke så så godt til politikere, der gerne vil tale," skriver Frederikshavns borgmester Birgit S. Hansen (S) om digitale byrådsmøder.

Borgmestre er begejstrede for nogle typer af digitale møder

Langt flere møder i kommunerne vil blive holdt digitalt - også efter coronakrisen. Det siger borgmestre i rundspørge. Byrådsmøder derimod er borgmestrene ikke meget for at holde virtuelt. Der er ifølge en borgmester 'ingen fordele kun ulemper' ved byrådsmøder i cyberspace.

11 kommuner skruer op for grønne byggerier

Et herberg til hjemløse i Herning samt en ny daginstitution i Frederikshavn er nogle af de i alt 11 kommunale byggeprojekter, hvor der skrues op for de grønne ambitioner med støtte fra Realdanias corona-pulje. Det sker i en tid, hvor det kan være svært at holde anlægsbudgettet.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: