Frederiksberg Kommune

  De to borgmestre Michael Vindfeldt fra Frederiksberg og Holger Schou Rasmussen fra Lolland er overraskende enige om grøn udligning og placering af nye arbejdspladser.

  Vindfeld støtter krav fra Lolland om flere grønne arbejdspladser

  Der tegner sig en usædvanlig enighed mellem borgmestrene på Frederiksberg og Lolland efter Michael Vindfeldt støtter Holger Schou Rasmussens krav om flere grønne arbejdspladser til yderkommunerne.
  Pelle Dragsted (EL), der er rådmand i Frederiksberg Kommune, vil ikke gå med til at sænke den aftalte skattestigning i kommunen, fordi det ifølge ham vil gå varigt ud over serviceloftet.

  Frederiksberg vil ikke mindske skattestigning af frygt for lavere serviceramme

  Hvis Frederiksberg Kommune deler en skattestigning op over flere år, så vil det udløse en mindre serviceramme og dermed ramme velfærden. Det er årsagen til, at man holder fast i landets største skattestigning, siger kommunalbestyrelsesmedlem Pelle Dragsted (EL).
  De Konservative er for første gang i 112 år ude af budgetforhandlingerne i Frederiksberg Kommune.

  Konservative forlader budgetforhandlinger på Frederiksberg

  K skal acceptere en skattestigning på 0,6 procent, hvis partiet fortsat vil være med i budgetforhandlinger. Men rådmand Laura Lindahl siger, at partiet ikke vil acceptere stigningen.
  I Vallensbæk Kommune skal det være slut med kommunale overvågningskameraer af mærket Dahua. Det har kommunalbestyrelsen besluttet. Inden for to år skal kameraerne fjernes, fordi de udgør en risiko for kinesisk masseovervågning.

  Kommune beslutter at fjerne kinesisk produceret overvågning

  Kommunalbestyrelsen i Vallensbæk Kommune har besluttet at fjerne kinesiske producerede overvågningskameraer, der potentielt set udgør en risiko for masseovervågning.
  Det mangeårige medlem af Det Konservative Folkeparti på Frederiksberg, Malene Sandfeld, har meldt sig ud af partiet for at blive løsgænger.

  Intern uro kan ødelægge konservativ kronjuvel, mener ekspert

  Finder man ikke en klar leder snart, kan det blive begyndelsen på enden på for de konservative i den tidligere højborg Frederiksberg, vurderer politisk kommentator, Pia Allerslev.
  ARC - fem kommuners affaldssamarbejde - er presset på økonomien, og derfor er der nu truffet aftale om at importere forbrændingsaffald.

  Affaldsselskabs økonomi skal reddes med mere import af affald fra udlandet

  De fem kommuner i ejerkredsen bag affaldsselskabet ARC på Amager har indgået en aftale, der redder selskabets økonomi, som er presset af faldende affaldsmængder på grund af øget genanvendelse. Aftalen giver midlertidig dispensation til at øge importen af affald fra udlandet.
  Michael Vindfeldt (S), borgmester på Frederiksberg er træt af at vente på, at skiftende regeringer skal kompensere kommunerne for stigende udgifter på det specialiserede socialområde. Gider regeringen ikke finde pengene, så kan de selv stå for driften, lyder det kontante svar fra ham.

  S-borgmester: Staten må overtage det specialiserede socialområde

  Frederiksbergs borgmester Michael Vindfeldt (S) vil ikke længere have ansvaret for økonomien på handicapområdet, hvis regeringen konstant øger forventningspresset uden at kompensere kommunerne tilsvarende. 'Måske skulle staten overveje at overtage det,' siger Vindfeldt.
  At give sosu'er i ældreplejen fleksibilitet i deres arbejde og arbejdstid har vist sig at være effektivt i forhold til at få dem til at blive i jobbet. Det oplyser seniorchef fra Vejle Kommune.

  Interessenter og fagfolk: Manglen på sosu’er handler om meget mere end løn

  Der skal fokus på meget mere end løn og bonusser, for at kommunerne kan sikre arbejdskraft nok til ældreplejen. Det fastslår fagfolk og interessenter. De peger blandt andet på, at lederne i ældreplejen skal være bedre og mere fleksible i deres måde at tilrettelægge arbejdet på.
  Grøn omstilling og indkøbspris skal sidestilles, fremgår det af et dagsordenspunkt ved næste kommunalbestyrelsesmøde på Frederiksberg.

  Kommunalbestyrelse vil se nærmere på ‘skyggepris’ for CO2-belastning

  'Vil du sælge til kommunen, skal du konkurrere lige så hårdt på at sænke dit C02-udslip som at byde den bedste pris,' lyder det fra de Konservative på Frederiksberg. Partiet har nu fået sendt sit forslag om en 'skyggepris' på leverandørernes forurening videre til udvalgsbehandling.
  De store byer kommer til at tage deres andel af de ukrainske flygtninge, og hele samfundet må indstille sig på, at det bliver mærkbart, når der efter påske nok vil være over 35.000 flygtninge i Danmark. Det vurderer minister Mattias Tesfaye.

  Minister slår fast: Storbykommuner skal tage mange flygtninge

  Store kommuner som København, Frederiksberg, Aarhus og Odense kommer til at modtage flygtninge fra Ukraine i forhold til kommunernes indbyggertal -altså mange flygtninge. Regeringen forlader den hidtidige model for fordeling af flygtninge, fastslår minister Mattias Tesfaye (S) og overhører dermed protester.
  Der er overskud af pladser i en række vuggestuer i København og Frederiksberg. Men politikerne vil ikke tale om at lukke daginstitutioner.

  Kommuner mangler børn – pladser i institutioner står tomme

  Man hører oftest om, at forældre må vente på at få deres poder i daginstitution. Men i kommunerne København og Frederiksberg står man nu med mange ledige pladser til småbørn.
  Lone Loklindt, 1. viceborgmester i Frederiksberg Kommune, ønsker at standse samarbejdet med advokatfirma, men det sætter udbudsloven en stopper for.

  Viceborgmester vil blackliste advokatfirma

  1. viceborgmeter i Frederiksberg Kommune har stillet forslag om at rive kontrakt med stort advokatfirma i stykker, men det vil være en overtrædelse af udbudsloven, konkluderer forvaltningen.