Frederiksbergs borgmester, Simon Aggesen (K), har overtrådt regler om inhabilitet i sag om opdeling og salg af lejlighed, mener Ombudsmanden. (Arkiv)

Ombudsmand lukker sag om borgmesters billige boligkøb

Ombudsmand mener ikke, at borgmester overtrådte regler om inhabilitet i sag om opdeling og salg af lejlighed.
Nordea er kommet i politisk stormvejr på Frederiksberg efter banken har sagt ja til at overtage banktransaktionerne i forbindelse med Ekstra-Bladets annoncering for prostituterede og JP-Politiken koncernen øvrige sex-sites.

Byrådsmedlemmer vil fyre Nordea på grund af prostitutionsannoncer

Nordea er endt i nyt politisk stormvejr, efter banken har sagt ja til bankforretning relateret til JP/Politikens forretning med sexsider og annoncer for prostituerede.
Flere offentligt tilgængelige ladestandere skal være med til at gøre Frederiksberg til Danmarks mest elbilvenlige kommune.

Kommune går foran med ladegaranti til elbiler

Der er højst 250 meter fra din gadedør til den nærmeste offentlige ladestander til din elbil. Den garanti forventer Frederiksberg Kommune at kunne give sine borgere i løbet af et par år og har lige indgået en ny aftale. Kommunen har ambitioner om at blive den mest elbilvenlige kommune.
Erhvervsstyrelsen går nu ligesom Ombudsmanden ind i sagen om Frederiksberg-borgmester Simon Aggesens fordelagtige bolighandel.

Erhvervsstyrelsen går ind i sag om borgmesters bolighandel

Erhvervsstyrelsen vil undersøge om prisen var for lav, da Frederiksbergs nuværende borgmester Simon Aggesen (K) i 2016 købte en 460 kvadratmeter stor herskabslejlighed. Ombudsmanden er også gået ind i sagen.
Er Frederiksbergs borgmester Simon Aggesen på vej mod et politisk exit?

Drøje hug fra Berlingske til konservativ borgmester

Berlingske giver i en leder Frederiksbergs konservative borgmester Simon Aggesen et slag i ansigtet. Avisen skriver på baggrund af kritiseret bolighandel: 'Som tingene står, ligner han ikke den rette mand til at sikre de Konservative en ny borgmesterperiode ved kommunalvalget næste år.'
Frederiksbergs borgmester Simon Aggesens bolighandler får nu Folketingets Ombudsmand til at stille en række spørgsmål til Frederiksberg Kommune.

Ombudsmand går ind i sag om borgmesters billige boligkøb

Folketingets Ombudsmand har bedt Frederiksberg Kommune om en udtalelse i sagen om borgmester Simon Aggesens fordelagtige bolighandel.
Nye tal: Parkeringsbøderne sidder løst i mange af landets kommuner, men her afviser man, at det er egentlige pengemaskiner. (Arkiv)

Pengemaskine eller ej: Kommunerne scorer millioner på p-afgifter

Næsten en milliard kroner. Så meget har kommunerne ifølge FDM skrabet sammen under ét i parkeringsbøder i 2019.
Nu skal der skaffes plads til to medlemmer mere i byrådssalen i Frederiksberg Kommune. Byrådet udvides fra 25 til 27 medlemmer.

Kommune udvider byrådet

Byrådet i Frederiksberg Kommune udvides med to medlemmer op til kommunalvalget. Flere indbyggere i kommunen bør udløse flere byrådsmedlemmer, mener et flertal. I kommunerne Lemvig og Morsø overvejer man at gå den stik modsatte vej og nedlægge pladser i byrådet.
Materieludlejningsfirmaet Godik er i gang med at levere et klasseværelse og en toiletvogn til Karensmindeskolen i Støvring. Det skal bruges til udendørs undervisning. Godik leverer normalt til store festivaler, men det har Covid-19 lavet om på.

Skoleåbning for ældste elever kalder på kreative løsninger

Hvad med at få eleverne undervist på museet eller biblioteket? Kommuner er tyvstartet med overvejelser om, hvordan de store elever kan vende tilbage, så retningslinjerne fra Sundhedsstyrelsen overholdes.