Frederiksberg Kommune

  ARC - fem kommuners affaldssamarbejde - er presset på økonomien, og derfor er der nu truffet aftale om at importere forbrændingsaffald.

  Affaldsselskabs økonomi skal reddes med mere import af affald fra udlandet

  De fem kommuner i ejerkredsen bag affaldsselskabet ARC på Amager har indgået en aftale, der redder selskabets økonomi, som er presset af faldende affaldsmængder på grund af øget genanvendelse. Aftalen giver midlertidig dispensation til at øge importen af affald fra udlandet.
  Michael Vindfeldt (S), borgmester på Frederiksberg er træt af at vente på, at skiftende regeringer skal kompensere kommunerne for stigende udgifter på det specialiserede socialområde. Gider regeringen ikke finde pengene, så kan de selv stå for driften, lyder det kontante svar fra ham.

  S-borgmester: Staten må overtage det specialiserede socialområde

  Frederiksbergs borgmester Michael Vindfeldt (S) vil ikke længere have ansvaret for økonomien på handicapområdet, hvis regeringen konstant øger forventningspresset uden at kompensere kommunerne tilsvarende. 'Måske skulle staten overveje at overtage det,' siger Vindfeldt.
  At give sosu'er i ældreplejen fleksibilitet i deres arbejde og arbejdstid har vist sig at være effektivt i forhold til at få dem til at blive i jobbet. Det oplyser seniorchef fra Vejle Kommune.

  Interessenter og fagfolk: Manglen på sosu’er handler om meget mere end løn

  Der skal fokus på meget mere end løn og bonusser, for at kommunerne kan sikre arbejdskraft nok til ældreplejen. Det fastslår fagfolk og interessenter. De peger blandt andet på, at lederne i ældreplejen skal være bedre og mere fleksible i deres måde at tilrettelægge arbejdet på.
  Grøn omstilling og indkøbspris skal sidestilles, fremgår det af et dagsordenspunkt ved næste kommunalbestyrelsesmøde på Frederiksberg.

  Kommunalbestyrelse vil se nærmere på ‘skyggepris’ for CO2-belastning

  'Vil du sælge til kommunen, skal du konkurrere lige så hårdt på at sænke dit C02-udslip som at byde den bedste pris,' lyder det fra de Konservative på Frederiksberg. Partiet har nu fået sendt sit forslag om en 'skyggepris' på leverandørernes forurening videre til udvalgsbehandling.
  De store byer kommer til at tage deres andel af de ukrainske flygtninge, og hele samfundet må indstille sig på, at det bliver mærkbart, når der efter påske nok vil være over 35.000 flygtninge i Danmark. Det vurderer minister Mattias Tesfaye.

  Minister slår fast: Storbykommuner skal tage mange flygtninge

  Store kommuner som København, Frederiksberg, Aarhus og Odense kommer til at modtage flygtninge fra Ukraine i forhold til kommunernes indbyggertal -altså mange flygtninge. Regeringen forlader den hidtidige model for fordeling af flygtninge, fastslår minister Mattias Tesfaye (S) og overhører dermed protester.
  Der er overskud af pladser i en række vuggestuer i København og Frederiksberg. Men politikerne vil ikke tale om at lukke daginstitutioner.

  Kommuner mangler børn – pladser i institutioner står tomme

  Man hører oftest om, at forældre må vente på at få deres poder i daginstitution. Men i kommunerne København og Frederiksberg står man nu med mange ledige pladser til småbørn.
  Lone Loklindt, 1. viceborgmester i Frederiksberg Kommune, ønsker at standse samarbejdet med advokatfirma, men det sætter udbudsloven en stopper for.

  Viceborgmester vil blackliste advokatfirma

  1. viceborgmeter i Frederiksberg Kommune har stillet forslag om at rive kontrakt med stort advokatfirma i stykker, men det vil være en overtrædelse af udbudsloven, konkluderer forvaltningen.
  Øverst fra venstre medlem af kommunalbestyrelsen på Frederiksberg Pelle Dragsted (EL) øverst til højre SF-borgmester i Hvidovre Anders Wolf Andresen, nederst til venstre byrådsmedlem i Slagelse Nikolaj Bjørn Christensen (V), nederst til højre Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S).

  Lokalpolitikere står i kø for at droppe investeringer i Rusland

  Politikerne over det ganske land vil gerne reagere på den russiske invasion. En af måderne, man i kommunerne reagerer på, er ved at afhænde investeringer i Rusland og Hviderusland.

  Skal legepladser være åbne efter lukketid?

  Der mangler legepladser, lyder det fra et udvalg i Danmarks tættest befolkede kommune, Frederiksberg. Men hovedparten af kommunens vuggestuer og børnehaver takker nej til at åbne legepladser efter lukketid, selvom de bliver kompenseret for det. Dårlige erfaringer spiller ind.
  Det giver nye muligheder for Holstebro, at kommunen nu overtager bygninger og grund efter lukning af hospital.

  Kommuner får spændende muligheder med fraflyttede hospitaler

  Nedlukkede hospitaler giver spændende muligheder i kommunerne Frederiksberg og Holstebro. Begge steder gør man meget ud af at inddrage borgerne i processen, og bæredygtighed er sat i højsædet.
  Jeanette Strauss stævner nu Frederiksberg Kommune.

  Frederiksberg Kommune bliver stævnet efter tvangsfjernelser

  Efter flere sager om ulovlige tvangsfjernelser bliver Frederiksberg Kommune nu stævnet af Jeanette Strauss, der selv fik fjernet sit barn uretmæssigt. Dom i sagen kan få betydning for andre kommuner.
  Selvom man er storbykommune, kan man godt være grøn og CO2-venlig. Det mener den nye borgmester i Frederiksberg Kommune Michael Vindfeldt (S). Han har med et rødt/grønt flertal i ryggen store klimaplaner.

  Borgmester: Storbykommune skal være meget mere grøn

  Selv en storbykommune som Frederiksberg kan sagtens blive meget mere grøn, mener den nye borgmester Michael Vindfeldt (S). Han ønsker storbyzoner, som trækker CO2 ud af luften og drømmer om solceller på kommunale tage. At skrotte parkeringspladser bliver dog ingen mærkesag for ham.