Advokat Pernille Backhausen (billede) klager nu på vegne af sin klient kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe over Fredericia Kommunes manglende grund for at hjemsende Annemarie Zacho-Broe 5. januar.

Advokat til kommune: Hjemsendelse var ulovlig

Kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe mangler stadig en begrundelse for, hvorfor Fredericia Kommune i sidste uge besluttede at fritage hende fra tjeneste. Via sin fagforening og tilhørende advokat slår hun derfor nu tilbage. Der er tale om en ulovlig forvaltningsretlig beslutning, mener advokat.
Ifølge Ekstra Bladet lagde Fredericias tidligere borgmester Jacob Bjerregaard (S) direkte pres på kommunen for at sikre sig en attraktiv byggegrund.

Tidligere borgmester pressede kommune for at få byggegrund

Ifølge Ekstra Bladet sikrede tidligere borgmester Jacob Bjerregaard sig selv særbehandling ved huskøb ved Fredericia.
Kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe er fritaget for tjeneste, mens advokatundersøgelse skal kaste lys over borgmesterkøb af en grund i 2016.

Dynamisk duo opløst: ‘Danmarks bedste kommunaldirektør’ sendt hjem

Karrieren som kommunaldirektør er sat på pause for Annemarie Zacho-Broe i Fredericia, som den tidligere borgmester ikke tøvede med at kalde for ‘Danmarks bedste’ af sin slags.
Der sker store ting i toppen af ledelsen i Fredericia Kommune. Kommunaldirektør Annemarie Schou Zacho-Broe er fritaget for tjeneste, og en ny borgmester er lige tiltrådt.

Kommunaldirektør hjemsendt i sag om særbehandling

Fredericias kommunaldirektør Annemarie Schou Zacho-Broe er fritaget for tjeneste og hjemsendt, efter at nu fratrådt borgmester købte attraktiv villagrund.
Fredericias borgmester Jacob Bjerregaard (S) skaber en masse virak.

Borgmester dropper nyt job efter kritiske artikler

Fredericias borgmester bliver alligevel ikke direktør i kommunikationsbureau. Al virakken omkring huskøb får ham til at udskyde jobskiftet.
Jacob Bjerregaard (S), borgmester i Fredericia Kommune indtil 1. februar 2021 er havnet i Ekstra Bladets spalter på grund af huskøb i 2016. (Arkiv)

Forvaltning erkender fejl i borgmesters boligkøb

Den nu snart tidligere borgmester i Fredericia er kommet i pressens søgelys i forbindelse med et huskøb tilbage i 2016.
Finn Muus (S) afløser borgmester Jacob Bjerregaard i Fredericia byråd.

Efter borgmester-exit: Ukendt overtager byrådsplads

Borgmesteren i Fredericia, Jacob Bjerregaard (S), forlader 1. februar sin post og sin byrådsplads. Politiker valgt med 104 personlige stemmer overtager hans plads i byrådet, og en anden bliver borgmester indtil KV21.

Stemmesluger kvitter borgmesterpost

Borgmesteren i Fredericia Jacob Bjerregaard (S) kvitter posten og begynder 1. februar hos et kommunikationsbureau. 'Min efterfølger får næsten et år til at blive dus med jobbet,' siger borgmesteren.
Det er ikke lykkedes Fredericia Kommune at tiltrække nye skatteborgere med flere statslige arbejdspladser i kommunen. (Arkiv)

Statslige arbejdspladser: Hvor bliver medarbejderne af?

Jysk kommune har fået pæn del af udflyttede statslige arbejdspladser. Men hvor bliver tilflytterne af? Det spørger borgemesteren om og fastslår, at 'vi skal gøre os mere attraktive.'
Jazz i Trekanten har udviklet deres aktiviteter gennem den seneste kulturaftaleperiode, og de har bragt jazzen ud i alle afkroge af Trekantområdet – billedet er fra Vejen Svømmehal, hvor unge jazzmusikere spillede for de badende gæster i 2019.

Lokalt råderum er vigtigt for kulturaftalen

Trekantområdet vil gerne være et vækstområde også på kulturområdet og fokus er projekter på tværs af kommuner og aldersgrupper, og det fokus fortsætter i den kommende aftale.
Selv om mundbind er påbudt på for eksempel biblioteket, så vil man i Fredericia Kommune ikke være 'corona-politi'.

Kommune vil ikke lege corona-politi

Hvis en borger ikke bærer mundbind, hvor det ellers er påbudt, så går man ud fra, at der er en god grund til det. Sådan lyder det fra Fredericia Kommune, som ikke vil være 'corona-politi.'

Minimumsnormeringer udrulles allerede næste år

Fredericia Kommune vil fra 2021 som en af få kommuner indføre minimumsnormeringer i daginstitutionerne. Det skal tiltrække nye børnefamilier, siger byrådspolitikere. Flere kommuner er godt på vej til at indfri regeringens ønsker.