Fredericia Kommune

  Bosætningsmessen 'Søg mere - Find hjem', som flere jyske kommuner - og hele Trekantområdet - havde ventet på i mere end et år, endte i alt andet end en succes. Fremmødet var ringe, og eventfirmaet bag gik konkurs.

  Flere kommuner mister hundredetusindvis af kroner efter eventfirmas konkurs

  Flere jyske kommuner har kastet hundredetusindvis af skattekroner ned i et sort hul, fordi bosætningsmessen 'Søg mere - Find hjem', tilbage i april i år, viste sig at tiltrække betydeligt færre besøgende end forventet.
  Datoen for det kommende folketingsvalg er endnu ikke fastsat, men flere lokalpolitikere har hen over sommeren meldt ud, at de kandiderer til Folketinget.

  Få overblik: Disse byrådsmedlemmer opstiller ved folketingsvalget

  Hen over sommeren har flere byrådspolitikere meldt ud, at de stiller op ved det kommende folketingsvalg. Her i artiklen kan du læse om en del af byrådspolitikerne, som har mod på Folketinget.
  En opsagt leverandør anklager ledelsen i Fredericia Kommune for, at tænke mere på dem selv end på borgerne.

  Opsagt plejeleverandør langer ud efter kommunen

  Den private plejeleverandør Sundplejen, som blev opsagt fra sin kontrakt med Fredericia Kommune i sidste uge, går nu til modangreb med kraftige beskyldninger mod embedsmændene. Kommunen overvejer lige nu en politianmeldelse.
  Det er utrolig kritisabelt, at byrådet ikke har kunnet stole på, at embedsværket sikrede, at reglerne var overholdt i sagen om inhabilitet i Økonomiudvalget i Fredericia. Det siger viceborgmesteren.

  Kæmpe oprydningsarbejde venter i sag om inhabilitet

  Der venter et større detektivarbejde i Fredericia Kommune. Helt op til 300 sager skal måske gennemgåes, fordi der kan have været problemer med byrådsmedlems habilitet.
  Lars Ejby Pedersen (S) sygemeldte sig i fjor i forbindelse med habilitets-sagen og valgte efter 16 år i byrådet ikke at genopstille ved kommunalvalget i november.

  Byrådsmedlem i skandaleramt kommune var inhabil

  Medlem af byrådet i Fredericia Lars Ejby Pedersen (S) har i tre perioder været inhabil, vurderer Ankestyrelsen. Nu skal kommunen undersøge, om der er sager, som skal genbehandles. Kommunen er i forvejen plaget af af penible sager med fratrådt borgmester og fyret kommunaldirektør.
  Tidligere kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe vil nu have erstatning for tort og have et gyldent håndtryk i form af 18 måneders løn.

  Fyret kommunaldirektør forlanger 3,1 mio. kr.

  Den fyrede kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe fra Fredericia Kommune forlanger i sag 3 mio. kr. - svarende til halvandet års løn - og 100.000 kr. i tort. Her tirsdag er en faglig voldgift om den spektakulære fyringssag begyndt. Udfaldet kan påvirke viljen til at fyre kommunaldirektører, spår forsker.
  Nogle af byrådsmedlemmerne i Fredericia har taget statsanklagerens afgørelse om at droppe sigtelserne mod den tidligere borgmester til efterretning.

  Byrådsmedlem vil holde fast i sag mod ex-borgmester

  Der skal rejses en sag, så vi kan få den prøvet ved domstolene, siger det konservative byrådsmedlem Tommy Rachlitz Nielsen oven på statsanklagerens beslutning om at droppe sigtelser mod tidligere borgmester og kommunaldirektør.
  Fredericias tidligere borgmester Jacob Bjerregaard (S) kan ånde lettet op.

  Sag mod borgmester og kommunaldirektør falder med manglende beviser

  Tidligere borgmester og kommunaldirektør i Fredericia kan ånde lettet op. Anklagemyndigheden vurderer, at det ved en domstol ikke vil kunne bevises, at de to er skyldige i forsømmelse.
  En trivselsundersøgelse i det kommunalt ejede spildevandselskab, Fredericia spildevand og Energi A/S, har ført til at både direktør og nyansat økonomichef har indgået en frivillig fratrædelsesordning. Det skriver Fredericia Dagblad.

  Formand: Nødvendig oprydning i ledelsen i spildevandsselskab

  Efter en trivselsundersøgelse i spildevandsselskabet Fredericia spildevand og Energi A/S, så selskabets nye formand sig nødsaget til at rydde op i ledelsen.
  Folketingets partier har afsat 6,8 milliarder kroner over de næste otte år til investeringer i sundhedsvæsenet. Pengene skal blandt andet gå til op til 25 nye nærhospitaler, som man endnu ikke ved, hvor skal være.

  Glæde og frustration over uklarhed om placering af nærhospitaler

  Regeringens liste fra forrige år over byer, hvor der skal placeres såkaldte nærhospitaler, er blevet skrottet med den nye sundhedsaftale. Det skaber både nye muligheder og bristede drømme i kommuner.
  Borgervejleder Jesper Gottlieb ansættelsesforhold er bragt til ende i Fredericia Kommune.

  Fredericia fyrer borgervejleder og sender ordning til evaluering

  Efter en længere konflikt har Fredericia Kommune nu meddelt borgervejleder Jesper Gottlieb, at der bliver indledt en afskedigelsessag mod ham. Det skete to dage efter et byrådsmøde, hvor det blev vedtaget at evaluere ordningen, som især arbejdsløse og socialt udsatte har brugt.
  Ankestyrelsen har besluttet, at der ikke er anledning til at rejse tilsynssag mod Fredericia Kommune og lukker sagen.

  Ankestyrelsen rejser ikke tilsynssag efter borgmesterkøb

  I over et år har Ankestyrelsen undersøgt, om Fredericia Kommune handlede ulovligt i en sag, hvor den tidligere borgmester Jacob Bjerregaard købte en attraktiv grund.