Fredericia Kommune

  Det er her ved Vejle Havn og Vejle Fjord, striden med nabokommunen Fredericia begynder.

  Tilladelse til at dumpe slam gør nabokommune rasende

  Vejle Havn har fået tilladelse til at klappe slam i et område nær Fredericia Kommunes Trelde Næs. Det får byrådspolitikere til at strides om det rimelige i tilladelsen.
  Salt-beredskabet skal være på plads, inden kulden kommer. Og det er det, lyder det fra Fredericia Kommune, der får teknologisk hjælp til vigtige funktioner.

  Is- og sneklædte veje får nyttig assistance fra ‘robot’

  Vinteren er snublende nær og det samme er risikoen for glatte veje og snedynger på de kommunale veje over hele landet. I Fredericia Kommune har man i år fået assistance udefra ved hjælp af en ny 'vejr-ekspert'.
  Annemarie Zacho-Broe finder det "meget tilfredsstillende, at der er sat et endeligt punktum" i hendes sag. Borgmester Steen Wrist (S) derimod er ikke tilfreds med sagens udgang.

  Fyret kommunaldirektør får cirka 3,2 millioner kroner

  Det ender med at blive en bekostelig affære for Fredericia Kommune, at man i 2021 fyrede kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe. Borgmesteren mener, det vil være økonomisk uforsvarligt fortsat at gøre en sag ud af fyringen.
  Annemarie Schou Zacho-Broe blev fyret i 2021 som kommunaldirektør i Fredericia Kommune. Nu får hun en erstatning for tort, som ifølge Djøf er "markant højere" end i lignende sager.

  Djøf: Historisk stor erstatning til tidligere kommunaldirektør

  Fredericia Kommune skal betale tidligere kommunaldirektør 75.000 kr. i tort-erstatning for kommunens ageren og en række alvorlige fejl i håndteringen af afskedigelsessagen. Kommunen er tidligere blevet dømt til at give Djøf medhold i den fulde påstand i sagen om uberettiget bortvisning.
  Fredericia Kommune har netop færdiggjort sin interne undersøgelse af, hvorfor en mail fra tidligere borgervejleder Jesper Gottlieb blev fanget af sikkerhedsfiltret alt imens hans byrådskolleger ikke blev orienteret om, at sikkerhedssystemet havde blokeret mailen.

  Intern undersøgelse: Derfor blev omdiskuteret mail fra fyret borgervejleder fjernet fra indbakke

  Byrådsmedlemmer i Fredericia har været vidne til, at en omdiskuteret mail forsvandt fra deres indbakke kort efter den var tikket ind. Nu har politikerne fået en forklaring på, hvorfor det skete.
  Rådmand Christian Budde i Aarhus vil give tillæg til medarbejdere i ældreplejen, der eksempelvis tager en tillægsuddannelse indenfor demenspleje.

  Aarhus-rådmand afviser ekstra bonus til personale i ældreplejen

  Mens andre kommuner og i hospitalsvæsenet udbetaler bonus til omsorgspersonalet i ældreplejen, vil man i Aarhus Kommune se på andre måder at belønne det borgernære personale på via tillægsuddannelser. FOA ser helst, at hele sektoren tilgodeses i de generelle overenskomster.
  Fredericias borgmester Steen Wrist mener ikke, at ledelsen kunne gøre andet, da de besluttede at sende den daværende kommunaldirektør hjem uden løn.

  Kommunaldirektør fyret uden løn: Borgmester fortryder ikke

  Trods voldgiftens afgørelse om, at det var forkert at fyre og bortvise kommunaldirektøren, fortryder Fredericias borgmester ikke forløbet.
  Det var uberettiget, da Annemarie Schou Zacho-Broe blev fyret i 2021 som kommunaldirektør i Fredericia Kommune.

  Voldgift: Bortvisning af kommunaldirektør var uberettiget

  Kommunaldirektøren i Fredericia Kommune blev i 2021 uberettiget bortvist i sag om særbehandling, slår voldgift fast. 'Afgørelsen er en vigtig og principiel sejr for vores medlem og for alle offentligt ansatte,' siger formand fra Djøf og understreger, at 'Ingen kan afskediges på baggrund af rygtedannelser'.

  Festuge i Trekantsområdet og Fredericia

  Programmet for årets festuge i hele Trekantsområdet er klar, og igen i år kommer festugen til at fylde byen med kulturoplevelser for hele familien.
  Bosætningsmessen 'Søg mere - Find hjem', som flere jyske kommuner - og hele Trekantområdet - havde ventet på i mere end et år, endte i alt andet end en succes. Fremmødet var ringe, og eventfirmaet bag gik konkurs.

  Flere kommuner mister hundredetusindvis af kroner efter eventfirmas konkurs

  Flere jyske kommuner har kastet hundredetusindvis af skattekroner ned i et sort hul, fordi bosætningsmessen 'Søg mere - Find hjem', tilbage i april i år, viste sig at tiltrække betydeligt færre besøgende end forventet.
  Datoen for det kommende folketingsvalg er endnu ikke fastsat, men flere lokalpolitikere har hen over sommeren meldt ud, at de kandiderer til Folketinget.

  Få overblik: Disse byrådsmedlemmer opstiller ved folketingsvalget

  Hen over sommeren har flere byrådspolitikere meldt ud, at de stiller op ved det kommende folketingsvalg. Her i artiklen kan du læse om en del af byrådspolitikerne, som har mod på Folketinget.
  En opsagt leverandør anklager ledelsen i Fredericia Kommune for, at tænke mere på dem selv end på borgerne.

  Opsagt plejeleverandør langer ud efter kommunen

  Den private plejeleverandør Sundplejen, som blev opsagt fra sin kontrakt med Fredericia Kommune i sidste uge, går nu til modangreb med kraftige beskyldninger mod embedsmændene. Kommunen overvejer lige nu en politianmeldelse.