Per Arnoldis monument "Oktober 43" kan nu placeres på kysten syd for Sletten Havn. Stedet tjente i oktober 1943 som udskibningssted for en stor del af de danske jøder. For at forhindre flugt var alle joller og mindre både i 1943 af besættelsesmagten beordret væk fra kysten. Da der blev stærkt brug for dem, var mange gået til, tørret ud, blevet utætte og uanvendelige.

Borgmester fik sin vilje med skulptur

Efter at borgmesteren havde klaget over et afslag, får Fredensborg Kommune nu lov at opstille en skulptur af Per Arnoldi meget tæt på Øresund.
Det vil være helt oplagt, at Fredensborg Kommune får lov at lave et frikommuneforsøg på beskæftigelsesområdet, mener borgmester Thomas Lykke Pedersen (S).

Flere borgmestre til regeringen: Vi vil også med i frikommuneforsøg

Flere borgmestre - blandt andre fra Vejle og senest Fredensborg - lobbyer for at komme med i frikommuneforsøg. Det sker, efter at statsministeren meldte ud, at der skal iværksættes forsøg med forvaltningsfrihed på udvalgte områder i syv kommuner.
Det er lige her fra stranden, hvor ca. 1000 danske jøder blev sejlet i sikkerhed i Sverige, at Fredensborg Kommune gerne vil have mindesmærket 'Oktober '43' af Per Arnoldi placeret.

Borgmester får klagesag fremrykket

Lokalt ønske om en skulptur tæt ved Øresund til minde om udskibningen af jøder under krigen blev afvist af Kystdirektoratet. Afslaget bliver nu hastebehandlet efter henvendelse fra borgmester.
Budgetforliget - underskrevet af alle 27 i byrådet - skal sættes i glas og ramme. Det mener Fredensborgs borgemester Thomas Lykke Pedersen (S), som er ovenud glad

‘Det bedste budget jeg har været med til at lave i 34 år’

Begejstringen for et nyt budgetforlig er større i nordsjællandske Fredensborg end i mange andre kommuner. Borgmesteren vil ligefrem sætte det i glas og ramme.
Byrådsmedlem i Fredensborg Kommune, Charlotte Bie (LA) er blevet konstateret smittet med coronavirus. Det har ført til bekymring hos byrådskolleger. (Arkiv)

Coronaramt byråd afvikler afbudsramt byrådsmøde

Efter et budgetmøde onsdag i forrige uge blev et byrådsmedlem i Fredensborg konstateret smittet med coronavirus. Det førte mandag aften til otte afbud til byrådsmøde, trods borgmesterens ønske om at afholde mødet fysisk.
Louisiana Museum of Modern Art forventer et stort underskud for 2020 og ansøger nu om økonomisk hjælp i Fredensborg Kommune.

Museum søger fritagelse for grundskyld hos kommunen

Coronakrisen er også gået ud over landets museer. Derfor søger Lousiana Museum of Modern Art nu Fredensborg Kommune om fritagelse for grundskyld.
De fysiske krav om afstanden mellem hver elev er afgørende for planlægningen for genåbningen af de store klasser i skolen. (Arkiv)

Skoleforvaltninger knokler med målebånd og mødetider

Der bliver tænkt i målebånd, fysiske rammer og personale i denne uge i skoleforvaltningerne i hele landet, inden de ældste elever vender tilbage til den fysiske undervisning på mandag.