Fredensborg Kommune

  Professorerne Bent Greve og Per Nikolaj Bukh anbefaler byrådsmedlemmer at nøjes med nogle få genstande ved middage på kommunens regning.

  Byråds fugtige aften var lovlig

  Flere dokumenter tyder på, at det var lovligt, da byrådet i Fredensborg havde en noget fugtig aften ved et introseminar i januar. Professorer anbefaler imidlertid, at byrådet drikker noget mindre ved kommende seminarer.
  Fredensborgs borgmester Thomas Lykke Pedersen (S) forklarer to alkohol-våde byrådsseminarer med, at det er et "meget vigtigt mål for skiftende byråd i Fredensborg Kommune at opbygge et godt og tillidsfuldt samarbejdsklima."

  Byrødder drak igennem på kommunale seminarer

  Hvert byrådsmedlem fra Fredensborg Kommune drak i gennemsnit otte genstande på få timer, da de var samlet til introseminar i januar. Drikkeriet på skatteborgernes regning var langt over grænsen, vurderer ekspert og rejser principiel debat.
  Mads Toftegaard bliver ny kommunaldirektør i Fredensborg fra 1. juni.

  Fredensborg ansætter ny kommunaldirektør

  Byrådet i Fredensborg Kommune besluttede mandag aften at ansætte Mads Toftegaard som ny kommunaldirektør. Han afløser Kim Herlev Jørgensen, der stopper ved udgangen af maj.
  For to år siden undersøgte Ankestyrelsen 30 kommuner for, hvorvidt de havde handlet lovligt i deres brug af private handicapkonsulenter. (arkivfoto)

  Private handicapkonsulenter spøger stadig

  Et lokalt debatindlæg om en kommunes potentielle brug af private handicapkonsulenter har igen ført til spørgsmål til ministeren. Men hvorfor vil en kommune entrere med privatansatte sagsbehandlere, og kan borgerne sige fra?
  Kommunaldirektør Kim Herlev Jørgensen har valgt at stoppe efter 15 år på posten i Fredensborg.

  Fredensborg søger nu to nye direktører

  Kommunaldirektør Kim Herlev Jørgensen har valgt at opsige sin stilling i Fredensborg Kommune efter 15 år i jobbet. Det er den anden direktørstilling i kommunen, som skal besættes i foråret.
  Lyngby-Taarbæk Kommune starter en lønskrue uden ende, når de tilbyder en bonus til nyansatte pædagoger på 15.000 kroner, siger Fredensborgs borgmester Thomas Lykke Pedersen (S). Han vil derfor have KL til at gå ind i sagen.

  Borgmester retter kritik mod ny pædagog-bonus i Lyngby-Taarbæk

  Lyngby-Taarbæk vil give nyuddannede pædagoger en ansættelsesbonus på 15.000 kroner. Men det møder kritik fra nabokommune, der frygter, at det bliver en lønskrue uden ende. Borgmester Thomas Lykke Pedersen vil derfor have KL til at se på sagen.
  De to byrådsmedlemmer, den 73-årige advokat Christian de Jonquiéres og den 77-årige plantageejer Ulla Hardy-Hansen, har skabt furore og står nu til at blive smidt på porten efter årtier blandt De Konservative.

  KV21: To erfarne konservative står til at blive smidt ud af partiet

  To erfarne konservative i Nordsjælland står til at blive ekskluderet af partiet. På valgnatten valgte to ældre byrådsmedlemmer at køre deres eget løb under konstitueringen.
  Flere kommuner har stor fokus på at rekruttere og fastholde SOSU-medarbejdere, men de har forskellige tiltag til at løse udfordringerne.

  Fredensborgs borgmester vil oprette rekrutteringsudvalg

  Borgmester Thomas Lykke Pedersen (S) i Fredensborg Kommune vil oprette et særligt udvalg, som skal have fokus på fastholdelse og rekruttering i blandt andet ældreplejen
  Det er svært for kommunerne at rekruttere SOSU-medarbejdere

  Stor stigning i ubesatte stillinger hos ældreplejen

  Manglen på medarbejdere i ældreplejen eksploderer i kommunerne. Alene fra juni 2021 til september er antallet af forgæves rekrutteringer blandt sosu-hjælpere steget med 85 procent.
  Thomas Lykke Pedersen (S), borgmester i Fredensborg kommune står gerne ved sin kritik af kommunernes manglende mulighed for selvstyre, hvad angår de kommunale budgetter.

  Kommuner trodser KL’s alvorsbrev og sprænger servicerammen

  Trods alvorsbrev fra KL til samtlige byrødder i Danmark om budgetoverskridelse, så sprænger halvdelen af de nyeste budgetforlig servicerammen.
  Styrelsen for Patientsikkerhed fortsætter indsatsen i Fredensborg Kommune den kommende uge. Styrelsen sender testambassadører på gaden i både Kokkedal og Nivå. (Arkiv)

  Der skal stemmes dørklokker i Kokkedal hele ugen

  Kokkedal i Fredensborg Kommune er hårdt ramt af coronasmitte. Også i den kommende uge stemmes der dørklokker i byen.
  Hvor grøn skal en valgkamp være, og handler det om miljøhensyn eller vælgertække i Fredensborg? (Arkiv)

  Intern valgkampsstrategi lækket til hele byrådet

  Et forslag til en mere grøn - og vælgervenlig - valgkampsstrategi i Venstres byrådsgruppe blev ved en fejl lækket til hele byrådet.