Forvaltning

  Forvaltning

  Den nye kommunaldirektør i Rødovre Henrik Abildtrup kender kommunen særdeles godt.

  Ny kommunaldirektør i Rødovre

  Kommunalbestyrelsen i Rødovre har besluttet at lave en intern forfremmelse og gøre 48-årige Henrik Abildtrup til ny kommunaldirektør. Han har en solid baggrund i den kommunale verden.
  En kommunaldirektørs fuldskab under en julefrokost for år tilbage trækker stadig overskrifter.

  Kommunaldirektørs fuldskab under julefrokost spøger stadig

  En kommunaldirektør var så fuld under en julefrokost for år tilbage, at han forårsagede, at to ansatte kom til skade efter et fald. Sagen spøger stadig og giver anledning til rygter.
  Steinar Eggen Kristensen er snart tidligere kommunaldirektør i Hedensted, hvis det står til Økonomiudvalget.

  Hedensted siger farvel og tak til kommunaldirektøren

  Der skal en anden profil til som kommunaldirektør i Hedensted Kommune, mener Økonomiudvalget. Derfor er Steinar Eggen Kristensen nu fritaget fra tjeneste, indtil byrådet godkender indstillingen.
  Sine Sunesen bliver fra 1. november kommunaldirektør på Bornholm. Hun har stor erfaring med sig til det nye job.

  Erfaren topleder fra organisationslivet bliver kommunaldirektør på Bornholm

  Sine Sunesen bliver ny kommunaldirektør på Bornholm. Hun er en af sværvægterne i organisations-verdenen og kommer til øen med mange års ledererfaring blandt andet fra KL.
  Dan Bonde Nielsen bliver stabschef for borgmesterforvaltningen i Odense fra og med på lørdag 1. oktober.

  Ny stabschef i Borgmesterforvaltningen i Odense Kommune

  Odenses borgmester får nu en ny chef for sin borgmesterforvaltning. Det bliver Dan Bonde Nielsen, som er hentet fra egne rækker.
  "Der er brug for at gøre mere for sikre, at de offentligt ansatte kender deres rettigheder og gør brug af dem," mener justitsminister Mattias Tesfaye (S).

  Nu skal offentligt ansattes ytringsfrihed lovfæstes

  Offentligt ansattes ytringsfrihed skal fremmes, så de deltager i den offentlige debat. Det mener politisk flertal, som nu vil lave lovgivning på området. Offentligt ansatte skal betrygges i, at de gerne må blande sig.
  Kommunerne skal have bedre mulighed for at håndhæve reglerne for kolonihaverne. Det mener Ballerups borgmester, Jesper Würtzen (S), som har stillet sig i spidsen for en fælles henvendelse til indenrigs- og boligministeren.

  22 borgmestre: Vi vil inddrages i ny lovgivning om kolonihaver

  Der er er alt for mange eksempler på, at folk bor ulovligt eller bebygger deres grunde for meget i kolonihaverne. Det mener 22 borgmestre, som nu beder indenrigsministeren om at få skrappere midler til at kunne håndhæve loven.
  Advokat og tidligere underviser i mediejura og offentlighedsret Vibeke Borberg vurderer, at regeringens lovforslag vil være en betydelig indskrænkning af retten til aktindsigt.

  Hvor meget skal kommunalt ansatte beskyttes mod vrede borgere?

  Regeringen vil med lovforslag give bedre beskyttelse til blandt andre socialrådgivere og ansatte i jobcentre mod at blive chikaneret af frustrerede borgere. Men lovforslaget vil betyde mere lukkethed i forvaltningerne, advarer eksperter.
  Der er en myriade af udfordringer, som der er presserende brug for at blive handlet på i Nyborg Kommune, vurderer konsulentfirma. Uddrag fra slide.

  Analyse afslører: Der er rigeligt at tage fat på i uroplaget kommune

  Nyborg Kommune bliver som arbejdsplads frikendt for at have en generel krænkelseskultur. Men både når det gælder den administrative og politiske ledelse er der behov for handling, vurderer konsulentfirma. Flere kritikpunkter må vække genklang i andre kommuner.
  Daværende vicekommunaldirektør Søren Møllegård (t.v.) opførte sig upassende ved en julefrokost i fjor. Kommunaldirektør Lars Svenningsen (t.h.) sidder usikkert i sadlen som kommunaldirektør.

  Julefrokost får fortsat følger i kommune

  Ny analyse afslører kultur med vennetjenester i Nyborg Kommune, men ingen generel krænkelseskultur. Samtidig hænger kommunaldirektøren i en tynd tråd. Nogle af de ømme punkter i strukturen i Nyborg Kommune, vil man sikkert kunne nikke genkendende til i andre kommuner.
  Det var uberettiget, da Annemarie Schou Zacho-Broe blev fyret i 2021 som kommunaldirektør i Fredericia Kommune.

  Voldgift: Bortvisning af kommunaldirektør var uberettiget

  Kommunaldirektøren i Fredericia Kommune blev i 2021 uberettiget bortvist i sag om særbehandling, slår voldgift fast. 'Afgørelsen er en vigtig og principiel sejr for vores medlem og for alle offentligt ansatte,' siger formand fra Djøf og understreger, at 'Ingen kan afskediges på baggrund af rygtedannelser'.
  Blandt andre Egedals borgmester Vicky Holst Rasmussen (S) skal sidde med i nyt udvalg, der skal se på følsomme spørgsmål om organisering og ledelse i dagtilbud og skole.

  Byråd vil med nyt udvalg sætte fokus på følsomme områder som ledelse og organisering

  Der bliver iværksat et spændende tiltag i Egedal Kommune. Byrådet vil med nyt udvalg sætte fokus på følsomme emner som organisering og ledelsesstruktur på kerneområderne dagtilbud og skoler.