"Vi må selvfølgelig erkende, at sagerne er dårlig reklame for kommunaldirektørerne," siger deres formand, kommunaldirektør Niels Nybye Ågesen.

Formand: ‘Sagerne er dårlig reklame for kommunaldirektørerne’

To kommunaldirektører bliver efterforsket af politiet, og i fjor blev én dømt. Nu forsikrer formand for kommunaldirektørerne og KL-formand, at de kommunale topchefer og borgmestre gør alt for at have styr på deres bilag og udlæg.
Fortrolige oplysninger er sivet til DR i forbindelse med et møde i kommunalbestyrelsen i Sorø. (Personen på fotoet har ikke noget med artiklen at gøre)

Kreditkort-sag: Brud på tavshedspligt bliver meldt til tilsyn

Et medlem af kommunalbestyrelsen eller en embedsmand har tilsyneladende lækket fortrolige oplysninger fra et møde i kommunalbestyrelsen i Sorø. Det er nu meldt til Datatilsynet. Lækket er sket i forbindelse med sagen med politianmeldt kommunaldirektør.
Politiet skal nu til at efterforske, om kommunaldirektør Sønder Søndergaard Kjær uretmæssigt har brugt Sorø Kommunes penge.

Kommunaldirektør bliver politianmeldt

Kommunalbestyrelsen i Sorø politianmelder nu kommunaldirektør Søren S. Kjær. Borgmesteren fortryder ikke sin håndtering af sagen.
Borgmesteren i Sorø Gert Jørgensen (K) udtaler sig nødigt om afgående kommunaldirektørs bilagsrod. I morgen, onsdag, skal kommunalbestyrelsen diskutere politianmeldelse af kommunaldirektøren, erfarer NB-Kommune.

Borgmester: ‘Det er en rigtig ærgerlig sag’

Borgmesteren i Sorø vil ikke udtale sig om den afgående kommunaldirektørs bilagsrod, da han mener, at den er omfattet af tavshedspligt. Borgmesterens håndtering af skandalen møder kritik.
Byrådsmedlem Bo Bjerre Mouritzen (Enh.) (til venstre) beskylder borgmester Gert Jørgensen (K) for dårlig håndtering af sag med kommunaldirektør.

Byrådsmedlem: Dårlig ledelse i sag med kommunaldirektør

Borgmesteren i Sorø bliver kritiseret af kollega i kommunalbestyrelsen for dårlig håndtering af sag med kommunaldirektør. 'Det er meget svært at have tillid til borgmesteren,' siger lokalpolitiker.
Kommunaldirektør i Sorø Søren Søndergaard Kjær står ifølge NB-Kommunes oplysninger til at blive politianmeldt.

Endnu en kommunaldirektør står til politianmeldelse

Kommunaldirektøren i Sorø står til at blive politianmeldt, erfarer NB-Kommune. Han har ligesom den nu fyrede kommunaldirektør i Greve ikke haft styr på sine bilag, viser aktindsigt.
Københavns Kommune vil undersøge konkrete handlemuligheder for at bevare historiske steder og bygninger. Blandt andet skal mulighederne for bevarende lokalplaner og nye SAVE-registreringer undersøges.

Lokale perler skal bevares for at give byen sjæl

Københavns overborgmester Lars Weiss (S) vil bevare historiske bygninger og områder i byen, der ellers risikerer at forsvinde i takt med, at der bliver bygget nyt. Forvaltningen skal nu undersøge de konkrete muligheder.
15 måneder. Så lang tid tog det Planklagenævnet at behandle en klage over lokalplanen for anlæggelsen af 'Vallensbæk Byhave', som er visualiseret her.

Otte borgmestre klager til minister over lange sagsbehandlingstider

Store byggeprojekter forsinkes voldsomt, og mange andre ting rammes af, at Nævnenes Hus ifølge otte borgmestre arbejder i sneglefart. De et trætte af at se 'magtesløst' til, skriver de til erhvervsminister Simon Kollerup.
Medarbejderne i Hvidovre Kommune kan nu i begrænset omfang arbejde hjemme, fremgår det af nye principper for hjemmearbejdet.

Endnu en kommune fastlægger rammer for hjemmearbejde

Hjemmearbejde kan foregå 'i begrænset omfang', og det skal være til fordel for både medarbejderen og kommunen. Det fremgår af nye principper for hjemmearbejde, som Hvidovre Kommune har lavet i kølvandet på coronatiden.
Selvom borgmester Thomas Thors (S) har droppet forslaget om spærretid for medier på Bornholm, så kommer han her torsdag til at lægge ører til kritik.

Spærretid spøger stadigvæk

Et ønske om at indføre spærretid for journalister på Bornholm op til kommunalvalget gav landsdækkende debat. Spærretiden er opgivet, men det famøse forslag skal alligevel diskuteres på møde i økonomiudvalget her torsdag, og to fagforbund svinger pisken over borgmesteren.
Skolerne er et hjertebarn for borgmester Christina Krzyrosiak Hansen, men nu skal hun lade 'barnet' stå på egne ben.

Borgmester med frihedsforsøg: ‘Nu skal jeg lære ikke at blande mig’

Frihedsforsøg på skolerne får ansatte til at blomstre op og giver hundredvis af ideer, allerede før det er begyndt. 'Nu skal jeg lære ikke at blande mig, selvom det er et hjertebarn,' siger borgmester.

Greve mister endnu en direktør i kølvandet på skandale

Sagen med den fyrede kommunaldirektør og kreditkort-misbruger Claus Thykjær i Greve Kommune får nu en konstitueret økonomidirektør i kommunen til at sige op. Skandalen skygger for hendes arbejde, lyder begrundelsen.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: