Læg mærke til teksten nederst i venstre hjørne. Den forklarer lidt om, hvorfor et helt byråd er blevet gjort til grin i det populære tv-show Natholdet.

‘Er der nogen frække piger på linjen?’

Byråd leverer en pinlig og sjov udstilling af, hvordan et virtuelt byrådsmøder kan begynde. Der jokes med sexistiske undertoner, og et byrådsmedlem får skænket rødvin.
Udvalgsformand lover, at de lange ventetider på byggetilladelser nu får politisk opmærksomhed. (Arkiv)

Byggesager: ‘Groteske’ ventetider plager kommune

Udvalgsformand erkender, at urimeligt lange ventetider på byggesags-ansøgninger ikke er holdbart og lover at gå området igennem. Flere andre kommuner slås også med hober af byggesager.
Retten i Lyngby har mandag taget hul på en af de sidste kapitler i Atea-sagen, der handler om bestikkelse. I sagen er en tidligere it-chef i Rudersdal Kommune tiltalt. (Arkiv)

Kommunal it-chef tog på golfrejser med Atea-salgschef

En tidligere chef i Rudersdal Kommune fortæller, at han tænkte, at Atea betalte del af private golfrejser.
Venstres kommunalordfører Anni Matthiesen mener, at alle kommuner skal kunne vælge vælge "et område eller to, hvor de kan lave frihedsforsøg."

Venstre vil have frikommuneforsøg i alle kommuner

Det skal ikke blot være syv udvalgte kommuner, men alle landets kommuner der kan iværksætte frikommuneforsøg. Det foreslår Venstre, som vil 'mindske det regeltyranni og bureaukrati, som har grebet om sig.'
Steen Wrist, borgmester i Fredericia Kommune, vil fremover bringe flere sager til fagudvalgene i stedet for Økonomiudvalget. der beskyldes for at være 'Det lillle byråd'. (Arkiv)

Lytter til kritik: Flytter flere beslutninger ud i fagudvalg

Økonomiudvalget bliver kaldt 'det lille byråd' og har for meget magt, mener byrådspolitikere i Fredericia. Den kritik har Fredericias nyslåede borgmester valgt at lytte til.
Atea-sagen er blevet kaldt danmarkshistoriens største sag om bestikkelse af offentligt ansatte. Mandag skal endnu en sag for retten.

Anklage: Kommunal chef fik betalt ferier i Thailand

Kommunal chef har modtaget bestikkelse i form af blandt andet rejser til Thailand og gratis golf. Det fremgår af anklage i den store Atea-sag, hvor der er retsmøde i dag.
I stedet for at fyre beskyldninger af mod medarbejdere og kommunen på Facebook, så skal utilfredse borgere langt hellere gå i dialog. Den opfordring kommer fra borgmester Mogens Gade (V) fra Jammerbugt Kommune på baggrund af en retssag. (Fotoet har ikke noget sagen at gøre)

Borgmester: Medarbejdere skal ikke finde sig i at blive ærekrænket

Medarbejdere i kommunerne skal ikke finde sig i beskyldninger om bestikkelse og manipulation. Det er konklusionen efter en spektakulær retssag i Nordjylland.
"Folk, der er ansat i det offentlige, har de samme rettigheder, som alle andre mennesker," siger Tønders borgmester Henrik Frandsen (Tønder Listen).

KL: Topembedsmand må gerne blande sig i politik

Der var intet forkert i, at fagchef Lars-Erik Skydsbjerg hjalp borgmester Henrik Frandsen med at få oprettet en ny hjemmeside. Der skelnes meget mellem, hvad man gør som privatperson og som ansat, fastslår KL.
SF vil gøre det forbudt for det offentlige at sende beskeder til borgere om aftenen, i weekender og i ferier. (Arkiv)

SF vil forbyde beskeder fra det offentlige i ferier og weekend

Man skal ikke have besked om kontanthjælpssamtale eller modtage en bøde på eksempelvis juleaften, mener SF.
"Vi skal i dialog med med-udvalget, for der er en kultur, vi skal hjælpe med at få løst, og hvordan kan vi give bistand til at klare det," sagde udvalgsformand Simon Hansen (S) under byrådsmøde torsdag aften ifølge Folketidende.

Byråd vil gøre op med dårlig kultur

Der er åbenbart problemer med kulturen i forvaltningen, når en presset centerchef kan give en ulovlig instruks. Det er byrådet i Guldborgsund nået frem til og beder nu om hjælp udefra.
Anklager om svigt på børne- og familieområdet får ANkestyrelsen til at bede Horsens Kommune om en forklaring. (Arkiv)

Anklager om svigt: Ankestyrelsen overvejer tilsynssag mod kommune

På baggrund af to bekymrende henvendelser om systematisk svigt på børne- og familieområdet har Ankestyrelsen bedt Horsens Kommune om at forklare sig.
Det vælter ind med opkald fra borgere, der ikke kan booke tid til en coronavaccination på trods af, at de har modtaget en invitation til at booke en tid. (Arkiv)

Kommune: Borgere dybt frustrerede over vaccineforvirring

I Svendborg oplever kommunens ansatte at blive kimet ned af borgere, der står uforstående over for invitation om at blive vaccineret. Men kommunen kan ikke hjælpe.