Forsyning

  KL og DANVA kommer nu med et konkret løsningsforslag til at forebygge oversvømmelser.

  KL fremlægger plan for at bremse oversvømmelser

  KL fremlægger sammen med organisationen DANVA en stribe forslag til at kunne håndtere fremtidens oversvømmelser efter ekstrem regn. Tålmodigheden med regeringen er sat på prøve.
  Direktørerne med de højeste lønninger i de kommunalt ejede forsyningsselskaber tjener over 1,5 mio. kr. om året, viser en kortlægning. (Arkiv)

  Forsyningsdirektører: Lønninger sat under lup

  De ti bedst lønnede forsyningsdirektører kan årligt hæve en løn på over 1,5 millioner kroner. Det viser gennemgang af 66 kommunalt ejede forsyningsselskaber.
  Uffe Thorndahl, her i sin borgmestertid i Hørsholm, er uretmæssigt blevet ignoreret i forbindelse med aktindsigter i Guldborgsund Forsyning, erkender selskabets formand nu. (Arkiv)

  Kommune dropper ulovlig syltning af tidligere borgmester

  I Guldborgsund og andre kommuner er man irriteret over, at den tidligere Hørsholm-borgmester Uffe Thorndahl laver meget arbejdskrævende aktindsigter. På den baggrund har Guldborgsund Forsyning ignoreret eks-borgmesteren, men den går ikke længere.
  Borgmester i Hillerød Kommune Kirsten Jensen (S) bifalder, at Hillerød Forsyning fremover slankes i ledelsen og at der ikke indgår dyre firmabiler i ledelsens lønpakker. (Arkiv)

  Dyre biler og dårligt ry: Hillerød fyrer chef og kræver ‘beskedenhed’

  Hillerød Kommune har fået nok af dårlig ledelsesstil og fråds i det kommunalt ejede forsyningsselskab. En direktør er fyret, og der er nu lukket ned for firmabiler i luksusstørrelse til cheferne.
  Fremover skal borgerne i alle kommunerne sortere mere i deres affald. (Arkiv)

  Affaldsaftale: Borgerne skal fremover sortere ti typer affald

  Flertal af Folketingets partier er enige om mere sortering og nedlukninger af forbrændingsværker. Kommunerne får seks måneder til at beslutte, hvilke værker der skal lukkes.
  Forsyningsselskabet Hofor skulle i den kommende uge have udledt 290.000 kubikmeter spildevand i Øresund, men udledningen bliver nu udskudt til efteråret. (Arkivfoto)

  Københavns Kommune udskyder udledning af spildevand i Øresund

  Teknik- og miljøborgmester beder Hofor vente med at udlede 290.000 kubikmeter spildevand i Øresund.
  Plejehjemmet Hørgården i Aarhus Nord er et af de steder i Østjylland, hvor der er registreret coronasmittede. Her blev en medarbejder tidligere på ugen bekræftet smittet med coronavirus, efter at vedkommende havde været på arbejde to dage.

  Østjylland rummer det største antal coronasmittede i Danmark

  På landsplan er de fleste af de smittede mænd, og for begge køn er der registreret flest blandt 40-49-årige.
  (Arkivfoto)

  Sorø vinder retssag om 17 millioner kroner mod elselskab

  Torsdag faldt der dom ved retten i Næstved i en retssag mellem Sorø Kommune og SEAS-NVE.
  Parkeringsvagter er blandt de kommunale medarbejdere, der gerne fremover kommer til at bære mere bæredygtig arbejdsbeklædning. I alt 40 kommuner har tilsluttet sig initiativet. (Arkivfoto)

  Kommuner vil have mere bæredygtigt arbejdstøj på markedet

  Med Københavns kommunes medarbejdere som bæredygtig fortrop går 40 danske kommuner sammen om at lægge pres på tekstilbranchen for at få mere miljømærket arbejdstøj.
  Naboer til nye vindmøller vil få nye rettigheder. Det sker med en ny aftale indgået bredt i blandt Folketingets partier.

  Flere penge på vej til vindmøllenaboer og kommuner

  Ny politisk aftale vil give vindmøllenaboer mulighed for at sælge huset og få mere i kompensation. Også kommunerne får økonomisk støtte.
  Ifølge gældende lov skal virksomheders og kommuners blokvarmeanlæg bruge naturgas, og gassen skal dække 100 pct. af varmebehovet – selv om en udskiftning ville være en god forretning for både kommunekassen og klimaet.

  Forældet lov stavnsbinder kommuner til fossil gas

  Kommuner og virksomheder vil gerne erstatte naturgas med en gashybrid-varmepumpe og dermed reducere deres CO2-udledning, men det er direkte ulovligt. Absurd teknikalitet, siger energiprofessor.
  Årsagen til det stigende grundvandsspejl ligger i en kombination af mere nedbør, mindre vandindvinding fra bynære boringer og udskiftning eller tætning af kloakrør, der hidtil har fungeret som dræn. Billedet er fra Jyllinge Nordmark ved Roskilde Fjord i 2018 i forbindelse med en stormflod.

  Lovgivning bremser effektiv indsats mod stigende grundvand

  Flere steder i landet medfører et stigende grundvandsspejl, at vand trænger ind i ellers tørre kældre og omdanner haver og marker til sump. Byen Sunds tester nye, men ulovlige, løsninger.