Forsikrede ledige

  Flyene står stille i Københavns Lufthavn, og det har kostet arbejdspladser, som især rammer Taarnby og Dragør Kommuner hårdt. I det nye udligningssystem tager man nemlig ikke på samme måde højde for regionale stigninger i ledigheden.

  Lokal stigning i ledigheden kan tømme kommunekassen

  Med afskaffelsen af beskæftigelsestilskuddet, er kommunerne mere sårbare over for et lokalt stød i ledigheden. Det kan ramme likviditeten hårdt.
  Flere og flere arbejdsløse på dagpenge må erkende, at de er kommet i den sure kø af langtidsledige.

  10.000 mister snart dagpengene

  Der er blevet flere langtidsledige under krisen. I dag er hver fjerde ledig blevet langtidsledig, og cirka 10.000 er tæt på at miste dagpengene. Jobcentrene står foran stor opgave.
  A-kasserne skal inden lørdag nå alle CV-samtaler med nyledige under coronakrisen. 3F's a-kasse er godt med, lyder det fra forretningsfører Eva Obdrup og a-kassesekretær Lene Lolk.

  A-kasser: ‘Vi når det’

  Inden lørdag skal der være afholdt CV-samtaler med alle nyledige i a-kasserne. 3F's a-kasse har en tredjedel flere ledige end sædvanligt, men er godt med, forsikrer forretningsfører Eva Obdrup.
  (Arkiv) 167 socialrådgivere fra omkring halvdelen af landets kommuner har skrevet åbent brev til beskæftigelsesministeren. De vil have bedre tid til samtaler efter lukningen af jobcentrene.

  Socialrådgivere i åbent brev: Vi vil ikke lave samlebåndsarbejde

  167 socialrådgivere fra omkring halvdelen af landets kommuner skriver i et brev til beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard, at de ligesom a-kasserne vil have en 'død periode', hvor samtaler ikke bliver talt op for borgere i kontanthjælpssystemet.
  (Arkiv)

  Nye tal: Rekordmange forsikrer sig mod ledighed

  Antallet af danskere med en privat lønforsikring slår ny rekord, viser opgørelse fra Forsikring & Pension. Ringere dagpenge-dækning gør lønsikringer attraktive, lyder vurdering.
  Alle partier i Folketinget blev torsdag enige om en aftale, der lemper vilkårene for de ledige i perioden 9. marts til 9. juni.

  Dagpengemodtagere får tre måneder ekstra under coronakrisen

  Det er svært at finde et job på grund af coronaudbruddet i Danmark, mener samtlige af Folketingets partier.