Statens Serum Institut vurderer i en prognose, at coroansmitten vil stige i alle landets fem regioner de kommende 14 dage. Estimatet er dog forbundet med en betydelig usikkerhed, understreger instituttet. (Arkivfoto).

Seruminstituttet venter stigende coronasmitte de næste to uger

Ifølge prognose fra SSI ser coronasmitten ud til at tage til i fart i hele landet de næste 14 dage. Se prognoser for de enkelte regioner her.
Gribskov Kommune betaler 75 procent af omkostningerne i et omdiskuteret kystsikringsprojekt. Grundejerne betaler de sidste 25 procent. (Arkivfoto)

Kommune og borgere betaler selv for kystsikring

Hvor er Christiansborg? Det spørgsmål lyder i øjeblikket på rådhuset i nordsjællandske Gribskov Kommune, der har besluttet at dele regningen for kystsikring.
Faxe Kommunes borgmester, Ole Vive (yderst til højre), kalder coronatilfælde blandt håndværkere i kommunen for en "ulykkelig situation".

Coronaudbrud i Faxe Kommune: 36 håndværkere er smittet

143 håndværkere på tre adresser er testet efter et tilfælde af covid-19. Foreløbigt er 36 testet positive.
Der bliver ingen lange farvel fra mor i daginstitutioner i Egedal Kommune. Familieudvalget har besluttet at gøre ude-farvel til en permanent ordning. (Arkiv)

Kommune fortsætter med ude-farvel i daginstitutionerne

Egedal Kommune har haft så gode erfaringer med indgangsfarvel ved børnehaver og vuggestuer, at ordningen nu skal gøres permanent.
Ole Bondo Christensen (S), borgmester i Furesø Kommune, deltager i webinar om kommunernes rengøringsindsats torsdag eftermiddag. (Arkiv)

Kommunerne skal have fokus på fortsat kvalitetsrengøring

Det er både dyrt og dumt af spare på kvalitetsrengøringen i kommunerne, mener fagforbund og borgmester, der inviterer til webinar i eftermiddag.
Rådmand Brian Dybro (SF) i Odense Kommune savner flere værktøjer fra regeringens side til at få hjemløse vristet ud af kløerne på kriminelle bander.

Kommune: Glem ikke de bløde ghettotiltag

Rådmand i Odense Kommune vil have regeringen til også at tænke i bløde, forebyggende tiltag, der kan hjælpe borgere i udsatte boligområder. Man kan ikke bare være ‘tough on crime’.
Kommunernes kriseberedskaber er genaktiverede flere steder på grund af stigende smittetal. (Arkiv)

Flere kommuner spritter kriseberedskabet af

Anden bølge af coronavirus er over os, og i flere kommuner er kriseberedskabet blevet genaktiveret. Det er klogt at holde kommandolinjerne varme, lyder det fra Styrelsen for Patientsikkerhed.
Thomas Boe, kommunaldirektør i Kolding Kommune, vil nu lade alle kommunens ansatte få vaccine mod influenza, så den ikke forveksles med coronasymptomer. (Arkiv)

Først i landet: Kommune tilbyder vaccine til alle ansatte

Kolding Kommune er den første i landet, der tilbyder influenza-vaccine til kommunens 7.500 ansatte, så den ikke bliver forvekslet med coronavirus.
Byrådsmedlem i Fredensborg Kommune, Charlotte Bie (LA) er blevet konstateret smittet med coronavirus. Det har ført til bekymring hos byrådskolleger. (Arkiv)

Coronaramt byråd afvikler afbudsramt byrådsmøde

Efter et budgetmøde onsdag i forrige uge blev et byrådsmedlem i Fredensborg konstateret smittet med coronavirus. Det førte mandag aften til otte afbud til byrådsmøde, trods borgmesterens ønske om at afholde mødet fysisk.
Peder Foldager (V), udvalgsformand for Børn og Læring i Varde Kommune, har bedt forvaltningen se på, hvorfor der er sket en fordobling af overgreb mod børn de seneste år.

Kommune uforstående over fordobling af overgreb mod børn

Antallet af seksuelle og voldelige overgreb mod børn er fordoblet på ét år i Varde. Udvalgsformanden er meget bekymret over udviklingen.
De danske unge har længe været berygtet for deres drukvaner. I 2019 steg forbruget igen.

Danske unge drikker mere og mere

Alkoholindtaget blandt de danske uger stiger igen, viser europæisk undersøgelse. Kommunaldirektører og rektorer får en kraftig opfodring.
Plejehjemsbeboere og sygehuspatienter kan fra torsdag igen få besøg fra deres pårørende. (Arkiv)

Plejecentre genåbner med ‘usikkerhed i maven’

Torsdag åbner plejehjem og sygehuse igen endelig fuldt op for besøg fra pårørende. Det bringer både glæde og bekymring hos ledelser, der skal håndhæve retningslinjerne.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger