I enkelte københavnske institutioner har kun en fjerdedel af personalet en pædagogisk uddannelse.

Hovedstadens uddannede pædagoger er i undertal

Københavns Kommune er ifølge nye tal milevidt fra målet om 66 procent pædagogisk uddannet personale i alle institutioner. I visse institutioner har kun en fjerdedel en relevant uddannelse. Det er bemærkelsesværdigt i forhold til debatten om minimumsnormeringer.
Flere medlemmer beretter i FOAs nyeste undersøgelse om, hvordan de i deres arbejde i ældreplejen bliver overvåget af pårørende.

Hver 7. ansatte i ældreplejen er blevet overvåget

En ny undersøgelse viser, at hver 7. medarbejder i ældreplejen har oplevet at blive overvåget på jobbet. I tre ud af fire tilfælde står pårørende bag overvågningen.
Der mangler uddannet personale i ældreplejen, men nu håber KL, at man med en ny aftale får flere ind i omsorgsarbejdet. (Modelfoto)

KL til sosu-elever: Vi garanterer dig en praktikplads

Kommunerne vil give stort set alle med interesse en praktikplads, hvis de vil være sosu-assistent. 'Kom bare til os! Der er brug for dig! Vi skal nok sikre, at der er en læreplads,’ lyder budskabet fra KL-formanden efter indgåelse af stor aftale.
Det er meget ærgerligt, at ældre og ansatte nu skal isoleres, og pårørende bliver forment adgang. Det mener forvaltningsdirektør Mette Olander.

Mange vaccinerede på plejehjem har fået corona

Et plejehjem i Køge er hårdt ramt af coranaudbrud på trods af, at alle de smittede er vaccinerede. 14 beboere og ni medarbejdere er smittet. 'Jeg er overrasket,' siger forvaltningsdirektør.
Andre kommuner kan lære noget af Struer i konkurrencen om at få unge ind i ældreplejen, mener Torben K. Hollmann, som er sektorformand i FOA.

FOA: Belønningen i Struer kan flere kommuner lære af

Det er godt tænkt, når Struer Kommune giver unge en økonomisk fordel ved at uddanne sig inden for ældreplejen. Andre kommuner kan lære af det, mener sektorformand i FOA.
Udvalgsformand Anne Kirstine Bøge Petersen (SF) - til venstre - og formand for Social- og sundhedssektor ved FOA Holstebro, Tanja Nielsen, synes det giver god mening at lokke unge med større indkomst.

Kommune lokker med økonomisk gulerod unge ind i ældreplejen

Kommune vil nu give alle unge med mod på en sosu-uddannelse fuld elevløn, selv om de formelt set ikke har krav på det. 'Det er nødvendigt, fordi vi ikke kan fylde vores elevpladser op,' siger udvalgsformand.
Der bliver flere hænder til at tage sig af de ældre fremover.

Kommunerne får penge til at kunne ansætte 1.000 flere i ældreplejen

Kommunerne får midler til at ansætte omkring 1.000 nye medarbejdere i ældreplejen og samtidig sende et tilsvarende antal medarbejdere i uddannelse. Det skyldes en netop indgået aftale i Folketinget om udmøntning af milliarder af kroner.

70 kommuner havde merudgifter til minimumsnormeringer i 2020

Ud af den samlede tilskudspulje fra staten til minimumsnormeringer i 2020 på 500 millioner kroner, har kommunerne ifølge egne regnskaber haft udgifter for i alt 608 millioner kroner. Se alle kommuners pengeforbrug på minimumsnormeringer her.
Der skal flere ledere til for at gøre daginstitutioner mere attraktive. Det mener børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen (S).

Borgmester: Der skal flere ledere til i daginstitutionerne

Borgmester vil bruge 42 mio. kr. på flere ledere i børnehaver og vuggestuer, og klyngemodellen skal modereres. Det sker blandt andet for at kunne tiltrække meget efterspurgte pædagoger.
Der er for stor forskel på den måde, Danmarks Statistik opgør normeringer på, og så virkelighedens verden, mener forældrebevægelse.

Protest mod måden at opgøre normeringer på

Forældrebevægelse forsøger med en kampagne at få sat spotlys på den måde, man opgør normeringer på i daginstitutioner. 'Tal på papir, trøster ikke børn på gulvet,' siger talsperson før protestmarch på søndag.
Sådan så det ud, da forældrebevægelsen #HvorErDerEnVoksen marcherede mod Christiansborg i 2019. Denne gang er målet kommunerne og kommunalpolitikerne.

Bevægelse: Mindst 5.000 vil gå mod kommunerne

Forældrebevægelse forventer mindst 5.000 deltagere til protest på søndag 6. juni. Protesten skal lægge pres på kommunerne, så de gennemfører minimumsnormeringer efter hensigten.

Stigende rift om pædagoger

Minimumsnormeringerne kræver, at kommunerne ansætter flere pædagoger. Men der er allerede mangel på pædagoger i flere egne, og det ser kun ud til at blive værre. Se prognose for mangel på pædagoger, lærere, socialrådgivere og sygeplejersker her.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: