KL-topforhandler og borgmester Michael Ziegler var glad for mandag at kunne præsentere en aftale om blandt andet uddannelse af kommunale ledere i psykisk arbejdsmiljø.

Analyse: Kommunale chefer bør lytte til jungletrommerne

Ny uddannelse i psykisk arbejdsmiljø kan give kommunale ledere en helt ny indsigt i ledelse og trivselsarbejde. Men den er ikke et quick fix i kampen mod lavere sygefravær.
Det har været forholdsvis "fredsommelige forhandlinger" om nye overenskomster for de ansatte i kommunerne, fortæller KL's topforhandler og borgmester Michael Ziegler.

Moderate lønstigninger til kommunalt ansatte

Kommunernes ansatte får de næste tre år moderate lønstigninger. Sosu'erne får lidt ekstra i lønposen, og seniorerne får bedre vilkår. Det er hovedindholdet i ny aftale.
FOA-formand Mona Striib forudså den dårlige situation, som fagbevægelsen er havnet i nu: Det er svært at høste befolkningens corona-sympati for varme hænder i forhandlingerne om nye overenskomster.

Slutspurt i OK-forhandlinger: Statens aftale presser kommunale lønmodtagere

ANALYSE: Det bliver ikke let. Og måske bliver det kontant, når KL og fagbevægelsen i weekenden indleder slutspurten mod ny overenskomster for ansatte i kommuner og regioner. Den forudgående aftale for de statsansatte har givet panderynker hos topforhandleren Mona Striib.
Hvis der er tale om et alt for krævende arbejdsmiljø i Struer Kommunes hjemmepleje, så er det godt at få det klarlagt, mener sektorformand fra FOA i Holstebro Tanja Nielsen.

Kommune må hidkalde rejsehold

Det står så galt til med sygefraværet i hjemmeplejen, at Struer Kommune nu ringer efter Beskæftigelsesministeriets rejsehold. Som i nogle andre kommuner døjer man i kommunen med for mange langtidssygemeldinger.
"Det må ikke ske igen," siger topforhandler og borgmester Michael Ziegler om overenskomstforhandlingerne i 2018, som var få millimeter fra at bryde sammen.

Ziegler: Vi skal undgå drama nu

Topforhandler og borgmester Michael Ziegler afslører i interview, at han vil gøre meget for at undgå, at forhandlinger om nye overenskomster ender i højspændt drama som i 2018. Nu er man i gang med slutrunden af forhandlingerne under OK21.
FOA-formand Mona Striib sender i forbindelse med overenskomstforhandlingerne et signal til formanden for KL's forhandlingsudvalg, borgmester Michael Ziegler.

FOA-formand: Mange knaster i forhandlinger om nye overenskomster

Der er skuffelse i FOA over, at der kun er udsigt til små lønstigninger for sosu'er, sygeplejersker og lærere, som der nu forhandles overenskomster for. Arbejdsgiverne lægger et 'meget pessimistisk syn på lønudviklingen', siger FOA-formand.
Det er ikke altid fred og idyl, der hersker på landets plejehjem. Udadreagerende ældre, der er til fare for både andre borgere og kommunens personale, fylder mere og mere. (Arkiv)

Kommune overvejer: Kan vi rumme voldelige ældre?

Flere udadreagerende ældre på plejehjemmene får politikere til at overveje, hvad man kan stille op med af tilbud - gerne i samarbejde med andre kommuner.
København vil slå to fluer med et smæk: Man vil hjælpe ufaglærte ledige i gang med uddannelse og sikre flere hænder til ældreplejen.

Corona-ledige får tilbud om at blive sosu’er i kommune

40 mennesker ramt af ledighed under coronakrisen får mulighed for i København at bytte arbejdsløsheden ud med en sosu-uddannelse under gode vilkår. Andre kommuner laver lignende tiltag, som kan afhjælpe problemer med rekruttering.
Mange af pædagogmedhjælperne arbejder som vikarer. Og generelt bliver der ifølge FOA flere løstansatte i kommuner og regioner.

Stadig flere løstansatte i kommunerne er en knast

Timelønnede vikarer og medarbejdere på 0-timerskontrakter fylder mere og mere i kommuner og regioner. Det går ud over rekrutteringen, mener FOA og gør det til et emne under forhandlinger om nye overenskomster.
Fagforbundet FOA er "stærkt bekymret" for den personalemangel, som kan komme ved at udskyde vaccinationen af frontpersonale. (Arkiv)

Ældste borgere prioriteres nu i vaccinekø – ansatte må vente

FOA er bekymret for personalemangel grundet sygdom, efter at vaccinestik til frontpersonale udskydes.
Hvis sosu'er og andre personalegrupper var blevet tilbudt lyntest tidligere, så kunne der være reddet liv, vurderer professor.

Professor: Myndigheders nøl med lyntest har kostet liv

Var lyntest hurtigere blevet rullet ud, kunne det have betydet færre coronadødsfald på plejehjem, vurderer professor. KL og minister er uenige om årsag til langsommelig udrulning af kviktest.
"Vores medarbejdere gør en kæmpe indsats for at hjælpe andre, så vi skal også at passe på dem. Kviktest er et af de redskaber, vi har. Og det skal vi benytte os af," siger KL-formand Jacob Bundsgaard.

KL til alle frontmedarbejdere: Lad dig lynteste

KL-formand opfordrer kommunerne til at rekvirere lyntest, så alle medarbejdere på plejehjem, døgninstitutioner og i dagtilbud kan blive testet ofte for corona. Snart ventes private firmaer at kunne sørge for lyntest.