FOA

  FOA

  Sosu-medarbejdere får bedre mulighed for fleksible arbejdstider, hvis de vil gå op i timetal. Det er et af resultaterne af en ny, unik aftale mellem Lyngby-Taarbæk Kommune og FOA.

  Kommune prøver nu at afhjælpe mangel på sosu’ere via tæt samarbejde med FOA

  Som den første kommune i landet indgår Lyngby-Taarbæk Kommune en partnerskabsaftale med FOA og afsætter 35 mio. kr. til formålet. Håbet er, at man i kommunen bliver bedre til blandt andet at få flere sosu'ere til at gå op i tid.
  Det vil vare længe, før kommunerne kommer til at mærke det, hvis Socialdemokratiets lønudspil bliver gennemført, skriver NB-Kommunes redaktør.

  Kommentar: S-udspil vil kun i ringe grad afhjælpe manglen på hænder i kommunerne

  Socialdemokratiets valgkamps-udspil om højere løn til efterspurgte personalegrupper kommer ikke til at betyde ret meget i den kommunale virkelighed med tiltagende mangel på sosu'er og pædagoger. Udspillet skal først være fuldt indfaset i 2030, og 'smørelsen' til de eftertragtede grupper bliver sandsynligvis smurt tyndt ud. Det skriver NB-Kommunes redaktør.
  "Vi er meget tilfredse med, at alle de udfordringer for rekruttering til pædagogfaget er afspejlet," siger formanden for BUPL, Elisa Rimpler, om Socialdemokratiets nye lønudspil.

  FOA og BUPL jubler over S-udspil

  Fagforbundene FOA og BUPL priser i høje toner socialdemokratisk lønudspil. ' Jeg glæder mig over, at Socialdemokratiet taler om nye, varige milliarder, så man udvider den offentlige lønramme,' siger FOA-formand.
  Fra 2017 til 2022 er andelen af ufaglærte i ældreplejen steget fra ca. 13 til ca. 25 procent i Danmark, viser en ny FOA-analyse,

  FOA: Nu er hver fjerde medarbejder i ældreplejen ufaglært

  Andelen af ufaglærte medarbejdere på social- og sundhedsområdet er steget markant siden 2017, men der er store forskelle fra kommune til kommune. Stigningen gør, at det uddannede personale må løbe endnu stærkere, siger Mona Striib, forbundsformand i FOA.
  Anne Andreassen står som en af få ansatte på plejehjemmet Nørremarken frem med kritik. Ifølge FOA-formanden græd nogle af de ansatte, da de så TV 2's nye dokumentar.

  Medarbejdere græd da de så tv-dokumentar om svigt på plejehjem

  I sagen om omsorgssvigt på et plejehjem i Køge har ledelsessvigt ført til en ligegyldighed, siger FOA. 'Når der er et massivt ledelsessvigt, kan det ske, at der opstår en ligegyldighed eller en omsorgstræthed,' siger FOA-formand.
  "Alene det at komme registrerings-systemet til livs vil give mere til kerneopgaven, men der er rigtig mange andre tiltag, der skal til," siger FOA-formand Mona Striib.

  FOA og KL: Regeringens udspil er ikke et quickfix til velfærd

  KL mener, det kan gå ud over borgerne, hvis man sparer på ledelse og administration, sådan som regeringen foreslår. Fagforbundet FOA derimod er begejstret for udsigten til mindre bureaukrati, og flere penge til borgernær velfærd.
  Fra venstre: Formand for Skolelederforeningen Claus Hjortdal, formand for FOA Mona Striib og formand for KL Martin Damm. De forudser digre konsekvenser, hvis kommunerne ikke får inflationshjælp fra staten.

  Forundrede formænd: Mener regeringen seriøst, at der skal være færre sosu’er og lærere?

  Regeringen afviser at give kommunerne inflations-hjælp, og det kan ifølge KL-formand føre til 'massive fyringsrunder'. Formanden for FOA mener, at ingen inflations-hjælp vil være en 'ødelæggende katastrofe'. Og formanden for Skolelederforeningen forudser triste besparelser.
  Det går meget langsomt med at få flere ansatte i ældreplejen til at gå op på fuldtid. Det viser aktindsigter til Fagbladet FOA.

  Nye tal: Milliard-projekt gav kun få ekstra fuldtidsansatte i ældreplejen

  En bevilling på i alt to milliarder kroner skulle over fire år få flere til at vælge fuldtid i den kommunale ældrepleje. Et nyt notat viser imidlertid, at det går langsomt. Samlet har der været en stigning i antallet af ansættelser på fuldtid på kun ét procentpoint over fire år, viser aktindsigter.
  Seks ud af ti deltidsansatte, der gerne vil op i tid, har ifølge undersøgelse fra FOA fået et nej fra deres leder i kommunen.

  FOA: Trods mangel på hænder får sosu’er afslag på ønsker om at gå op i tid

  Selv om de store velfærdsområder hungrer efter arbejdskraft, er tusindvis af ansatte på deltid mod deres vilje, viser ny undersøgelse. FOA vil have indført ret til fuldtid. KL-formand har været fremme med lignende ønsker.
  Sygefraværet i Esbjerg Kommune er stigende, og det koster på bundlinjen. Nu vil kommunen have det undersøgt nærmere og vende udviklingen.

  Sygefravær stiger eksplosivt: To grupper skiller sig ud

  I Esbjerg Kommune har man tidligere kunnet bryste sig af at have et af landets laveste sygefravær blandt de ansatte. Men de nyeste tal viser, at ikke færre end 459 ansatte hver eneste arbejdsdag forrige år sygemeldte sig.
  Brugen af enkeltmandsvirksomheder som underleverandører i ældreplejen er også ødelæggende for de arbejdsgivere, som FOA har brugt tid på at aftale en overenskomst med, lyder det fra Thomas Enghausen.

  FOA: Vi agter ikke at give rum til hokus-pokus-firmaer i ældreplejen

  Næstformand for FOA Thomas Enghausen ser med bekymring på brugen af enkeltmandsfirmaer som underleverandører inden for ældreplejen. På baggrund af den seneste afgørelse fra Lønmodtagernes Garantifond anbefaler han kommunerne at gentænke deres klausuler. Læs hvad der er op og ned.
  Statsrelateret papirarbejde koster SMV’erne milliarder i følge cheføkonom Martin Kyed. I FOA mener sektorformand Torben Hollmann, at man bør vende dokumentationskravene i ældreplejen på hovedet.

  Bureaukrati koster både selvstændige og offentligt ansatte milliarder i tidsforbrug

  FOA og SMV-danmark har uafhængigt af hinanden spurgt deres medlemmer om, hvor meget tid de bruger på dokumentation. 'Vi bruger tid, som vi ikke har, på at dokumentere noget, som ikke er nødvendigt,' lyder det fra FOA. Hos SMVdanmark vender man det på hovedet og foreslår en ny afgift.