FOA

  FOA

  Hjemmehjælpere lader deres gode hjerte løbe af med sig og køber ind for ældre.

  Kommune vil sikre hjemmehjælperes uskyld

  Hjemmehjælpere skal ikke kunne mistænkes for at gå og stikke ældres penge i egen lomme. Derfor går kommune nu på jagt efter privat firma, der kan stå for håndtering af betaling og indkøb, når der skal handles for svagelige ældre.

  De her kommuner har sværest ved at skaffe sosu’er

  FOA har ud fra forskellige parametre undersøgt, hvor svært kommunerne har ved at skaffe nok sosu-assistenter/hjælpere. FOA opfordrer den kommende regering til at give rekrutterings-udfordringerne topprioritet. Se hvordan din kommune bliver rangeret her.
  Sosu-elever i Billund tager på fælles studiedage, hvor der blandt andet er fokus på refleksion, socialt samvær og netværk.

  Her vælger sosu’er at blive fastansat efter endt uddannelse

  I Billund Kommune gør sosu-uddannelserne meget ud af at at skabe et fagligt fællesskab mellem eleverne, og det får langt de fleste af de nyuddannede til at vælge ansættelse inden for kommunegrænsen i stedet for i nabokommunen.
  Fra 1. februar næste år er det igen kommunalt ansatte hjemmehjælpere i Kolding, der skal passe en stærkt handicappet kvinde.

  Efter sosu-konflikt: Kommune vender tilbage til video-overvåget hjem

  Sosu-assistenter ansat i Kolding Kommune skal snart vende tilbage på arbejde i et video-overvåget privathjem, hvilket de nægtede for to år siden. På grund af besparelser hjemtager kommunen opgaven igen til næste år - men denne gang har man en plan.
  Den nye HF-uddannelse i Frederikshavn skal give mod på bl.a. at blive sosu-assistent.

  Ny HF-uddannelse med praktik skal give flere mod på at blive sosu

  Manglen på sundhedsuddannet personale vil Frederikshavn Kommune forsøge at bremse ved at sende elever på ny HF-uddannelse i praktik en formiddag hver anden uge på plejecentre.

  BUPL: Kommuner sparer mere på børn, end de får til minimumsnormeringer

  19 kommuner sparer mere på næste års budget, end de modtager i ekstra puljepenge til minimumsnormeringer. Det viser en opgørelse fra BUPL. Dermed bliver vilkårene for børnene ringere, selvom staten sender ekstra millioner ud i kommunerne, påpeger fagforbundet.
  Sosu-medarbejdere får bedre mulighed for fleksible arbejdstider, hvis de vil gå op i timetal. Det er et af resultaterne af en ny, unik aftale mellem Lyngby-Taarbæk Kommune og FOA.

  Kommune prøver nu at afhjælpe mangel på sosu’ere via tæt samarbejde med FOA

  Som den første kommune i landet indgår Lyngby-Taarbæk Kommune en partnerskabsaftale med FOA og afsætter 35 mio. kr. til formålet. Håbet er, at man i kommunen bliver bedre til blandt andet at få flere sosu'ere til at gå op i tid.
  Det vil vare længe, før kommunerne kommer til at mærke det, hvis Socialdemokratiets lønudspil bliver gennemført, skriver NB-Kommunes redaktør.

  Kommentar: S-udspil vil kun i ringe grad afhjælpe manglen på hænder i kommunerne

  Socialdemokratiets valgkamps-udspil om højere løn til efterspurgte personalegrupper kommer ikke til at betyde ret meget i den kommunale virkelighed med tiltagende mangel på sosu'er og pædagoger. Udspillet skal først være fuldt indfaset i 2030, og 'smørelsen' til de eftertragtede grupper bliver sandsynligvis smurt tyndt ud. Det skriver NB-Kommunes redaktør.
  "Vi er meget tilfredse med, at alle de udfordringer for rekruttering til pædagogfaget er afspejlet," siger formanden for BUPL, Elisa Rimpler, om Socialdemokratiets nye lønudspil.

  FOA og BUPL jubler over S-udspil

  Fagforbundene FOA og BUPL priser i høje toner socialdemokratisk lønudspil. ' Jeg glæder mig over, at Socialdemokratiet taler om nye, varige milliarder, så man udvider den offentlige lønramme,' siger FOA-formand.
  Fra 2017 til 2022 er andelen af ufaglærte i ældreplejen steget fra ca. 13 til ca. 25 procent i Danmark, viser en ny FOA-analyse,

  FOA: Nu er hver fjerde medarbejder i ældreplejen ufaglært

  Andelen af ufaglærte medarbejdere på social- og sundhedsområdet er steget markant siden 2017, men der er store forskelle fra kommune til kommune. Stigningen gør, at det uddannede personale må løbe endnu stærkere, siger Mona Striib, forbundsformand i FOA.
  Anne Andreassen står som en af få ansatte på plejehjemmet Nørremarken frem med kritik. Ifølge FOA-formanden græd nogle af de ansatte, da de så TV 2's nye dokumentar.

  Medarbejdere græd da de så tv-dokumentar om svigt på plejehjem

  I sagen om omsorgssvigt på et plejehjem i Køge har ledelsessvigt ført til en ligegyldighed, siger FOA. 'Når der er et massivt ledelsessvigt, kan det ske, at der opstår en ligegyldighed eller en omsorgstræthed,' siger FOA-formand.
  "Alene det at komme registrerings-systemet til livs vil give mere til kerneopgaven, men der er rigtig mange andre tiltag, der skal til," siger FOA-formand Mona Striib.

  FOA og KL: Regeringens udspil er ikke et quickfix til velfærd

  KL mener, det kan gå ud over borgerne, hvis man sparer på ledelse og administration, sådan som regeringen foreslår. Fagforbundet FOA derimod er begejstret for udsigten til mindre bureaukrati, og flere penge til borgernær velfærd.