Flyttemønstre

  Flyttemønstre

  Seks kommuners befolkning stiger med mere end én procent i år

  Seks kommuner kan forvente en stigning i folketallet på mere end én procent i år - selv når man fratrækker ukrainske flygtninge. Se tallene for alle kommuner her.

  Stor nettotilflytning til kommunerne rundt om de store byer

  I løbet af 2021 var der stor udflytning fra landets største kommuner mod kommunerne rundt om de store byer. Se tallene for alle kommuner her.
  I 2021 flyttede flere end nogensinde før ud af Københavns Kommune. Folketallet i Danmarks største kommune fortsætter dog med at stige.

  København havde det højeste antal fraflytninger nogensinde i 2021

  Aldrig før har flere mennesker flyttet fra Københavns Kommune, end det var tilfældet i 2021. Alligevel fortsætter befolkningsvæksten i Danmarks største kommune.

  Markant geografisk skævhed i boligbyggeri

  Antallet af nye boliger i forhold til indbyggertallet varierer bredt på tværs af kommunerne. I og omkring de store byer bliver der bygget markant flest boliger.
  Lollands borgmester Holger Schou Rasmussen (S) kigger ind i et af de mange nedslidte huse, som betyder at socialt udsatte kan leje et hus på Lolland for bare 2800 kroner om måneden.

  Analyse udpeger Danmarks dårligst stillede kommuner

  Kort inden Indenrigs- og Boligministeriet skal afgøre fordeling af særtilskudspuljer og udviklingsaftaler sætter ny analyse fokus på hvilke kommuner, der har de største udfordringer med social eksport og beskæftigelse. Se resultaterne her.
  Tre kommuner tæt på København oplever den største fremgang i flytninger. I det hele taget sætter danskerne rekord i flytninger.

  I hvilke kommuner flytter folk mest? Få overblik her

  Flytter mange mennesker til, fra eller internt i din kommune? Få overblikket her. Generelt set satte danskerne flytterekord i 2020. Og hver femte forudser, at den står på flytning i år.