Flygtninge

  Stigning i folketallet er næsten firedoblet efter krigen i Ukraine

  Folketallet i Danmark er steget næsten fire gange så meget siden krigen i Ukraine brød ud, hvis man sammenligner med en tilsvarende periode før krigen. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

  Stor forskel på kompensationsgraden i kommunerne for ukrainske flygtninge i 2023

  Hvis kommunerne bliver kompenseret for de ukrainske flygtninge gennem bloktilskuddet i 2023, står de fleste jyske kommuner til en generel underkompensation, hvorimod sjællandske kommuner bliver overkompenseret.
  Oksbøllejren eksisterede fra 1945-1949. Den husede igennem årene op mod 100.000 tyske flygtninge. Snart åbner museet FLUGT på samme sted.

  Dronningen indvier Danmarks nye museum for flygtningehistorier

  Til sommer får Danmark et nyt museum i international topklasse, når FLUGT – Refugee Museum of Denmark slår dørene op. Et museum, der er dedikeret til flygtninge og deres historier.
  Flygtningebørn fra krigen i Ukraine kræver en særlig tilgang af fagpersoner i skolen og i dagplejen. Det får de nu hjælp til med nyt materiale.

  Hjælp til pædagoger og lærere til håndtering af børn på flugt

  Mange skoler og daginstitutioner står over for at skulle modtage børn på flugt. Med en ny rådgivning og podcastserie giver Red Barnet en hjælpende hånd til de lærere, pædagoger og andre fagpersoner, som arbejder med at tage godt imod børn på flugt - f.eks. fra Ukraine.
  Afgående minister Kaare Dybvad Bek (S) har et klart budskab til kommunerne og Helsingørs borgmester Benedikte Kiær (K): I må leve med risikoen for at udsatte boligområder kan havne på ærgerlige lister, hvis I huser ukrainere der.

  Regeringen fastholder: Ukrainere kan i værste fald sende boligområder på ærgerlige lister

  Kommunerne må nu henvise ukrainere til at bo i udsatte boligområder. Men kommunerne må leve med, at ukrainerne i værste fald kan sende områderne på de ærgerlige lister over parallelsamfund (tidligere ghettolister), fastslår minister.
  På en parkeringsplads over for rådhuset i Gentofte skal der nu opsættes en pavillon til ukrainske flygtninge.

  Kommuner gør sig klar til at huse et uvist antal flygtninge

  To kommuner opsætter nu pavilloner for at kunne huse flygtninge fra Ukraine. Der er dog stigende usikkerhed om, hvor mange boliger kommunerne egentlig får brug for at kunne anvise flygtninge til. Se her hvor mange flygtninge, der er blevet anvist bolig til i din kommune.
  Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye har truffet beslutning om, at ukrainere kan blive en del af arbejdsmarkedet, så snart de har søgt om opholdstilladelse.

  Ukrainere får adgang til arbejde inden de har opholdstilladelse

  Ukrainere får fra fredag mulighed for at arbejde, blot de har søgt om ophold efter særlov, oplyser ministerie.
  Over 20.000 flygtede ukrainere har frem til søndag ansøgt om midlertidig opholdstilladelse i Danmark efter særloven.

  Over 20.000 ukrainere har ansøgt om opholdstilladelse

  Opgørelse viser, at 20.832 flygtede ukrainere har ansøgt om opholdstilladelse i Danmark efter særlov.
  Kommunerne har de seneste år mandet ned, så de er ikke helt så forberedte på at kunne medtage flygtningene fra Ukraine - som her på et center i Vesthimmerland.

  Halvdelen af kommunerne har skåret på integrationsindsatsen

  Over 200 stillinger på integrationsområdet i kommunerne er forsvundet siden 2015, viser undersøgelse.
  - Men når antallet stiger, har vi ikke mere at byde på, siger Martin Damm.

  Kommunerne: Ikke optimalt men nødvendigt med ukrainerbyer

  Når så mange flygtninge kommer hertil på så kort tid, er der behov for drastiske metoder ifølge kommunerne.
  Mattias Tesfaye bebuder i et interview med Berlingske en helt ny måde at tænke indkvartering af flygtninge på. (Arkivfoto).

  Regeringen vil etablere ‘ukrainerbyer’ til de flygtende

  Flygtningestrømmen vil vælte velfærdssamfundet. Derfor skal indlogeringen tænkes om, siger Mattias Tesfaye.
  Ukrainske flygtninge ankommer til Oure Friskole på Fyn i begyndelsen af marts. I København overvejer politikerne at opføre pavillon-by for at huse fremtidige flygtninge.

  Pavillon-by med daginstitution til ukrainere kan skyde op i København

  Det vil koste Københavns Kommune op mod 71 millioner kroner at huse 330 ukrainske flygtninge i pavillon-by på Amager Strandvej i tre år.