Fleksjob

  Haderslevs borgmester, Hans Peter Geil (V). Foto: Sportxpress/Ritzau Scanpix

  Presset kommune lover at holde loven

  Haderslev gentager i en ny redegørelse til beskæftigelsesministeren, at man nok skal holde loven. Men man fortæller også historien om en presset kommunekasse.
  Tina Christensen

  Kommunen krævede en forklaring, da de så sygemeldte Tina ‘skræve over en bænk’

  Tina Christensen fik problemer, da en kommunal sagsbehandler så hende til en musikfestival.
  (Arkivfoto)

  Millionpulje skal hjælpe mennesker med psykiske handicap i job

  Beskæftigelsesministeriet har udpeget fem projekter, som skal sikre, at flere med kognitive handicap kommer ind på arbejdsmarkedet.
  Claus Dalgas Andersen er sygemeldt på dagpenge i Fredericia, mens han venter på, at hans erhvervsevne bliver afklaret. Og han har fået anerkendt sine dårlige fødder som arbejdsskade fra Arbejdsmarkedets Erhvervssikring (AES).

  Alvorligt arbejdsskadet: Kommune syltede Claus på venteliste

  Claus Dalgas Andersen kan hverken gå eller stå og ser dårligt. Han håber på en førtidspension, men Fredericia Kommune placerede ham i stedet på en venteliste.
  (Arkiv) Kommunernes forskellige kvalitet ift. førtidspensions- og fleksjobreformen betyder, at de ikke skal visitere til ny seniorpension, siger Hans Andersen (V). (

  Kommunerne skal ikke bevilge ny seniorpension, kræver partierne bag aftalen

  Beskæftigelsesministeriet skal i den kommende tid undersøge hvilken myndighed, der kan overtage bevilling af førtidspension til nedslidte seniorer fra kommunerne. Venstre har skærpet holdningen og står nu bag kravet om, at kommunerne ikke skal administrere ordningen.
  - Jeg mener, man går langt over grænsen for, hvor længe man kan afprøve folks forsørgelsesevne. Vi har grundlovens § 75 stk. 2, der handler om, at den, der ikke kan forsøge sig selv, har ret til hjælp fra det offentlige uden yderligere afprøvning, siger Kirsten Ketscher.

  Professor om arbejdsløse i lange ressourceforløb: Strider mod grundloven

  Kirsten Ketscher, der er professor i socialret, mener, at man går langt over grænsen for, hvor længe man kan holde borgere i ressourceforløb.
  Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard vil fokusere på ressourceforløb, når han skal rette op på førtidspensions- og fleksjobreformen, som statsminister Mette Frederiksen (S) stod bag i sin tid som beskæftigelsesminister i 2012.

  Beskæftigelsesminister: For mange kommer i klemme

  Ressourceforløbene skal kigges nøje efter, når beskæftigelsesministeren starter sit kritiske eftersyn af førtidspensions- og fleksjobreformen. For mange mennesker er kommet i klemme, sagde ministeren til sit første samråd i Folketinget. 
  Det samlede antal borgere på beskæftigelsesområdet er steget med én procent på landsplan på 12 måneder. Blandt kommunerne er det 75 af 98, der har haft en stigning.

  Flertal af kommuner har stigende antal borgere på beskæftigelsesydelser

  Den store stigning i borgere på fleksjob betyder en samlet stigning af borgere på beskæftigelsesydelser på én procent på landsplan. De mange fleksjobbere opvejer et stort fald i borgere på A-dagpenge, kontanthjælpsydelser og sygedagpenge.
  (ARKIV) Løntilskud bliver brugt mindre i opgangstider, forklarer jobchef i Aabenraa. Når der er mangel på arbejdskraft, må arbejdsgiverne selv betale. (

  Løntilskud har størst beskæftigelseseffekt, men falder kraftigt

  Aktivering i løntilskud giver efterfølgende job eller uddannelse til over halvdelen. Alligevel bliver stadig færre kontanthjælpsmodtagere ansat med løntilskud. Over fem år er antallet beskåret med to trediedele. Jobcenterchef forklarer hvorfor.
  Kommunerne har forskellige fremgangsmåde, når det handler om at få fleksjobbere i beskæftigelse. Det handler om prioriteringer, mener formanden for Danske Handicaporganisationer.

  Stor forskel på kommuners evne til at få fleksjobbere i arbejde

  Trods politisk fokus er der stadig store forskelle på, hvor gode kommunerne er til at få personer med eksempelvis handicap eller en kronisk sygdom i arbejde.