Fjernvarme

  Fjernvarme

  Ja, tak til meget mere grøn energi i stedet for naturgas. Men regeringen skal give nogle indrømmelser til kommunerne, for at den grønne omstilling kommer til at ske i det ønskede tempo. Det mener KL-udvalgsformand Birgit S. Hansen.

  KL-udvalgsformand: Vi hjælper gerne med gasudfasning, men…

  Hvis det skal gå hurtigt, som regeringen ønsker, med udfasning af gas og øget produktion af grøn strøm, så må regeringen give sig på en række punkter. Det mener KL-udvalgsformand og formanden for landdistrikterne.
  Regeringen vil skære i kommunernes anlægsrammer de kommende år for at frigøre anlægskræfter til den massive grønne investeringsplan, som skal frigøre Danmark og Europa fra russisk naturgas.

  Wammen varsler markante nedskæringer i kommunernes anlægsrammer

  Regeringen vil skære et markant beløb i kommunernes anlægsrammer for 2023 og de kommende år. Det sker for at frigøre anlægskræfter til den massive forøgelse af de grønne investeringer, som regeringen lige har lanceret.
  Formand for Landdistrikternes Fællesråd savner mere fokus på havvindmølleparker i regeringens energiudspil.

  Landdistrikter: Grøn energi og energiomstilling skal også skabe lokal udvikling

  Landdistrikternes Fællesråd efterspørger flere initiativer til at sikre større lokal opbakning til vedvarende energianlæg i regeringens nye energiudspil.
  Kommunerne får en kæmpe opgave med at sørge for, at der hurtigt kommer flere solcelleparker, fjernvarmenet og vindmøller på land.

  Oveblik: Her er regeringens energi-opgaver til kommunerne

  Regeringens nye udspil giver kommunerne en række pligter og muligheder med udbygning af energiforsyningen. Her er fakta om, hvad kommunerne skal i forhold til udbygning af fjernvarme, vindmøller på land og solcelleanlæg.