Faxe Kommune

  Se din kommune: Fald i antallet af anbragte børn og unge

  De sidste fem år er der sket et fald i antallet af anbragte børn og unge. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Se udviklingen i din kommune her.
  Der er igen ballade i den socialdemokratiske byrådsgruppe i Faxe.

  Byrådsmedlem forlader S-gruppe på grund af betændt arbejdsmiljø

  Randi Onsberg Johansson (S) forlader den socialdemokratiske gruppe i Faxe byråd og bliver løsgænger. Øgenavne og mobning har fået hende til at sige fra. Ligesom andre før hende kritiserer hun gruppeformanden.
  Her ses nu fire tidligere medlemmer af Dansk Folkeparti. Øverst til venstre byrådsmedlem Olfert Krog, øverst til højre rådmand for Senior- og Omsorgsforvaltningen i Aalborg Kommune, Kristoffer Hjort Storm, nederst til venstre nu afgået formand for DF lokalforening i Faxe Kommune Fritz Christensen, nederst til højre nu afgående næstformand i DF lokalforening i Faxe Kommune Erik Tysbjerg Schiøtt.

  Flere DF’ere forlader skuden

  Det ser ikke godt ud for Dansk Folkeparti i det kommunale bagland. Intern uro får fortsat flere steder i landet lokalpolitikere til at forlade partiet, og flere begrunder det med utilfredshed i de lokale partiforeninger og med topledelsen på Christiansborg.
  Det tyder på, julen varer lige til påske i Faxe Kommune.

  Julen varer faktisk lige til påske i Faxe Kommune

  Efter at måtte aflyse juleaften i december på grund af corona har et værested i Faxe Kommune nu taget revanche. Socialt udsatte var meget glade for, at julefesten endelig blev til noget.
  "Der er – også i Faxe Kommune – brug for et stigende antal sosu’er," siger borgmester Ole Vive (V).

  Endnu en kommune vil garantere praktikpladser til sosu’er

  Faxe Kommune går ind i den hårde kamp om at rekruttere sosu'er. Kommunen får et nyt uddannelsessted og garanterer vordende sosu'er en praktikplads.
  Frit valg af madleverandør har været meget omdiskuteret, fordi der findes så få store aktører og konkurrencen har været reduceret, men nu er der vel at ske noget.

  Kommune sikrer frit valg og afskaffer monopol

  En række kommuner lever ikke op til lovkravet om, at ældre skal have frit valg mellem to madleverandører. Den situation er nu brudt i Sorø. Det hilses velkommen af den nuværende leverandør i Sorø, der nu må opgive sit monopol. Vi vinder ved konkurrence, og det vil skærpe og gøre os endnu dygtigere, lyder det.
  Faxes siddende borgmester, Ole Vive (V), fortsætter på posten. Bag sig har han De Konservative, Dansk Folkeparti, Lokallisten og Liberal Alliance, siger han til DR. (Arkivfoto).

  Faxes borgmester fortsætter og bringer V tæt på 2017-resultat

  Faxes borgmester fortsætter. Det er Venstres 36. borgmester, og partiet er dermed én fra resultatet i 2017.
  Borgmestrene her får kamp til stregen, når det gælder om at beholde posten efter kommunalvalget.

  KV21: Hvilke borgmesterposter er på vippen i Region Sjælland?

  Der er spænding om udfaldet af kommunalvalget især i tre kommuner i Region Sjælland. Se kort over hvor der er borgmesterposter på vippen i regionen - og få baggrunden.
  Byrådsmedlem Henrik Aakast (V) fra Faxe Kommune har noget usædvanligt fået rettens ord for, at han var inhabil i en sag.

  Byret erklærer lokalpolitiker for inhabil

  Faxe Kommune taber principiel sag om byrådsmedlems habilitet. Lokalpolitiker skulle ikke have været med til at træffe beslutning om grusgrav, mener byretten.
  Centerchef Claus Bjørnlund Strandmark fra Faxe er blevet afskediget efter stor budgetfejl. Men han afviser at stå alene med ansvaret.

  Budgetfejl til 44 mio. koster centerchef jobbet

  Faxe Kommune glemte at bruge KL-prognose i budget, og står nu med et hul på 44 millioner kroner i budgettet. Fyret centerchef afviser at stå alene med ansvaret.
  “Grøfterne er gravet alt for dybe, og det har været et uværdigt og kaotisk forløb,” siger Christina Birkemose om den interne ballade, som nu har kostet hende spidskandidaturet i Faxe Kommune.

  S-borgmesterkandidat vraget på grund af mistillid

  Socialdemokratiet i Faxe Kommune skal finde en ny spids, efter et flertal af partiets medlemmer ved en tillidsafstemning har erklæret deres mistillid til borgmesterkandidat Christina Birkemose.
  Det er blevet dyrere for borgerne i Faxe Kommune at få tømt deres skraldespande, fordi kommunens forsyningsselskab havde alvorlige budgetoverskridelser i 2019, efter man havde hjemtaget opgaven.

  Hjemtagning giver budgetoverskridelser i flere kommuner

  Når kommunerne hjemtager opgaver, ender det i flere tilfælde med, at den kommunale leverandør alligevel ikke kan udføre opgaven til prisen. Se to eksempler på hjemtagninger, der endte i budgetoverskridelser, her.