Fanø Kommune

  Fremtrædende folk på Fanø får debat om kommunesammenlægning med Esbjerg til at blusse op igen.

  Tidligere kommunaldirektør ønsker at lægge kommuner sammen

  Der er nu igen debat om at lægge kommunerne Fanø og Esbjerg sammen. Debatten er blusset op efter et brev fra en tidligere kommunaldirektør og andre fannikkere, der mener, at især et stigende antal ældre borgere på øen gør en kommunesammenlægning påtrængende.
  "Det er mit håb, at jeg med min brede kommunale erfaring kan bidrage til kommunens fortsatte drift og udvikling,” siger Fanøs nye kommunaldirektør, Søren Abildtrup.

  Fanø har fundet en ny kommunaldirektør

  Et enigt byråd har udpeget Søren Abildtrup som ny kommunaldirektør i Fanø Kommune. Han afløser Lars Møldrup, der blev kommunaldirektør i Tønder tidligere i år.
  Fanø Kommune savner flere børnefamilier til området, derfor opfodrer de nu øens børnefamilier til at fortælle om det gode familieliv, som det leves på øen.

  Gode historier skal tiltrække børnefamilier

  Hvem kender bedst opskriften på at få andre børnefamilier til at bosætte sig i et område? På Fanø er det de fastboende børnefamilier, som har fået del i opgaven ved at dele deres gode historier.
  Fanøs borgmester, Sofie Valbjørn (ALT), overlader posten til en anden efter kommunalvalget 16. november.

  Alternativets eneste borgmester genopstiller ikke

  Borgmesteren på Fanø, Sofie Valbjørn, genopstiller ikke ved kommunalvalget i november.
  I klitterne ud for Fanø Bad har BIG Architects placeret det naturhistoriske formidlingscenter Lycium. Om byggeriet bliver til noget kommer an på, om projektet kan opnå diverse dispensationer, fordi placeringen er midt i fredet areal.

  Nyt naturformidlingscenter på vej i første klitrække

  Et spændende nyt naturformidlingscenter i første klitrække bliver måske til noget på Fanø. Det kræver dog blandt andet, at ødelagte klitter kan erstattes med et nyt klitareal, og at strandtudserne reddes væk fra byggepladsen.
  Ifølge KL blev der i hele 2019 ikke etableret et eneste solcelleanlæg i kommunerne. Ny delaftale betyder, at det fremover bliver nemmere og billigere for kommunerne at etablere anlæggene. (Arkiv)

  Kommune slukkede grøn strøm: Nu ændres reglerne

  Flere kommuner har sukket efter at gøre det nemt at opsætte solcelleanlæg på kommunale bygninger. Deres grønne bønner er blevet hørt i Folketinget, så til foråret ændres bøvlede bureaukratiske regler.
  Samsø er en af de få kommuner i Danmark, hvor der ikke er registreret nogen coronasmittede i kommunen inden for den seneste uge. Fotoet er fra Nordby på Samsø.

  Økommuner får mindre coronasmitte

  Det er kun otte kommuner, der ikke døjer med for høje smittetal længere, og de fleste af dem er øer.
  Kalundborgs borgmester Martin Damm kunne bare to dage før sidste frist ændre kommunens budget og indskrive en skattelettelse på 0,4 procent.

  Minister sikrer ekstra skattelettelser for 38 mio. kr. – og afværger skattestigninger for over...

  Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) giver nu 38 mio. kr. til, at kommuner kan sætte skatten ned. Samtidig afværger hun, at kommunerne under ét hæver skatten med 100 mio. kr..
  Lars Møldrup er fra 1. november kommunaldirektør i Fanø Kommune.

  Ny kommunaldirektør udpeget

  Det bliver den erfarne leder fra det sønderjyske Lars Møldrup, der bliver ny kommunaldirektør på Fanø. Han afløser 1. november Vibeke Kinch, der nu går på efterløn.
  Gratis færgebilletter og corona-sommer fik danskerne til at valfarte til småøerne. Nu vil de permanent have sat færgepriserne i højsæsonen ned for at lokke flere turister til.

  Småøer vil sænke færgepriser i højsæsonen

  Priserne på færgebilletter midt på sommeren skal ned, så endnu flere turister kan lokkes til småøer som Ærø, Fanø, Læsø og Samsø. De fire kommuner har sendt deres ønske til regeringen og håber, at succesen med øturisme denne sommer kan overbevise landspolitikerne.
  Cykelstier skal der til på Fanø, så fra nu skal en meter ny kørebane udløse en meter cykelsti.

  En meter vej skal udløse en meter cykelsti

  Som den første kommune i Danmark har Fanø vedtaget en 'cykelsti-lov'. Den medfører, at hver gang der anlægges en meter kommunevej, skal der laves en meter cykelsti. 'Vi tvinger os selv til at handle i stedet for at snakke,' siger viceborgmester.
  Tunge skyer over Fanøs økonomi, hvor politikerne ser ind i et samlet merforbrug i 2020 på over 10 millioner kroner. (Arkiv)

  Borgmester om kommunekasse: ‘Det virker som et bundløst hul’

  Der er bekymrede miner på Fanø, der har udsigt til en heftig budgetoverskridelse for 2020. ‘Det virker som et bundløst hul,’ siger borgmesteren.