Samsø er en af de få kommuner i Danmark, hvor der ikke er registreret nogen coronasmittede i kommunen inden for den seneste uge. Fotoet er fra Nordby på Samsø.

Økommuner får mindre coronasmitte

Det er kun otte kommuner, der ikke døjer med for høje smittetal længere, og de fleste af dem er øer.
Kalundborgs borgmester Martin Damm kunne bare to dage før sidste frist ændre kommunens budget og indskrive en skattelettelse på 0,4 procent.

Minister sikrer ekstra skattelettelser for 38 mio. kr. – og afværger skattestigninger for over...

Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) giver nu 38 mio. kr. til, at kommuner kan sætte skatten ned. Samtidig afværger hun, at kommunerne under ét hæver skatten med 100 mio. kr..
Lars Møldrup er fra 1. november kommunaldirektør i Fanø Kommune.

Ny kommunaldirektør udpeget

Det bliver den erfarne leder fra det sønderjyske Lars Møldrup, der bliver ny kommunaldirektør på Fanø. Han afløser 1. november Vibeke Kinch, der nu går på efterløn.
Gratis færgebilletter og corona-sommer fik danskerne til at valfarte til småøerne. Nu vil de permanent have sat færgepriserne i højsæsonen ned for at lokke flere turister til.

Småøer vil sænke færgepriser i højsæsonen

Priserne på færgebilletter midt på sommeren skal ned, så endnu flere turister kan lokkes til småøer som Ærø, Fanø, Læsø og Samsø. De fire kommuner har sendt deres ønske til regeringen og håber, at succesen med øturisme denne sommer kan overbevise landspolitikerne.
Cykelstier skal der til på Fanø, så fra nu skal en meter ny kørebane udløse en meter cykelsti.

En meter vej skal udløse en meter cykelsti

Som den første kommune i Danmark har Fanø vedtaget en 'cykelsti-lov'. Den medfører, at hver gang der anlægges en meter kommunevej, skal der laves en meter cykelsti. 'Vi tvinger os selv til at handle i stedet for at snakke,' siger viceborgmester.
Tunge skyer over Fanøs økonomi, hvor politikerne ser ind i et samlet merforbrug i 2020 på over 10 millioner kroner. (Arkiv)

Borgmester om kommunekasse: ‘Det virker som et bundløst hul’

Der er bekymrede miner på Fanø, der har udsigt til en heftig budgetoverskridelse for 2020. ‘Det virker som et bundløst hul,’ siger borgmesteren.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger