Faaborg-Midtfyn Kommune

  Faaborg-Midtfyn Kommune har lavet en formel aftale med syv boligselskaber om at hjemløse og udsatte nu får plads forrest i boligkøen.

  Kommune rykker hjemløse forrest i boligkøen

  Faaborg-Midtfyn Kommune har nu underskrevet en aftale med syv boligselskaber i kommunen. Nu skal socialt udsatte og hjemløse rykkes helt frem, når der er ledige almene boliger.
  Lea Haahr har forladt SF for at bliver løsgænger i kommunalbestyrelsen for Faaborg-Midtfyn Kommune. Det skyldes intern uro i partiet, oplyser hun.

  Bliver løsgænger: ‘Jeg føler mig dolket i ryggen’

  Efter en sygemelding på tre måneder meldte Lea Haahr fornylig sig atter klar til byrådsarbejdet igen. Men noget var ifølge hende ikke helt, som det burde være.
  I nogle boligområder har kommuner fejlagtigt givet dispensationer i forbindelse med installation af fjernvarme, påpeger TEKNIQ Arbejdsgiverne.

  Kritik af kommuner for at give dispensationer ved installation af fjernvarme

  Flere kommuner har i årevis givet fejlagtige dispensationer til at fravige krav til fjernvarmeinstallationer. Det rammer husejerne på varmeforbruget, påpeger organisation.
  Borgmester Hans Stavnsager (S) forsvarer gerne Faaborg-Midtfyns investering på mere end en halv milliard kroner i værdipapirer - trods markante kursfald.

  Kommune risikerer stort tab på værdipapirer

  Det vækker debat, at kommune risikerer at tabe stort på værdipapirer. 'Jeg har en forventning om, at markedet retter sig igen. Vi mister jo ikke noget, med mindre vi sælger til lave kurser,' siger borgmesteren.
  Ombudsmand Niels Fenger oplyser, at der ikke var noget juridisk at sætte fingeren på, da kommunalt sat beskyldte leder for at lyve.

  Ombudsmanden: Intet grundlag for advarsel til kommunalt ansat for beskyldning mod leder

  En kvinde ansat i Faaborg-Midtfyn Kommune fik en advarsel efter at have beskyldt en leder for direkte at lyve. Medarbejderens mail til nogle kolleger og byrådsmedlemmer var i den givne situation ok, vurderer Folketingets Ombudsmand.
  I Faaborg-Midtfyn er det lykkedes dem at tøjle udgifterne på socialområdet.

  Nu kan man se resultaterne: Faaborg-Midtfyn tøjler udgifterne på socialområdet

  'Vi gør ikke det her for at spare penge, men for at have penge nok.' Sådan siger socialchef Tina Wahl fra Faaborg-Midtfyn, efter det er lykkedes kommunen at få bedre styring med udgifterne på socialområdet.
  Flere sosu'er har inden for de seneste to år oplevet krænkende adfærd i forbindelse med deres arbejde i Faaborg-Midtfyn Kommune.

  Kommune: Flere sosu’er krænkes på jobbet

  I Faaborg-Midtfyn viser en trivselsundersøgelse blandt medarbejdere, at der er sket en stigning i krænkelser af sosu-medarbejdere i jobsituationer. FOA kæder det sammen med øget brug af uuddannet personale.

  S-borgmester: Regeringens sundhedsreform er skuffende

  Borgmester er skuffet over regeringens sundhedsreform. Den er overfladisk og forholder sig ikke til hverken opgaveglidning eller finansiering til kommunerne, lyder kritikken.
  Med projektet 'Kultur på Recept' kan stressramte deltage i kulturelle aktiviteter med naturen som omgivelse.

  Nu kan man få ‘Kultur på recept’ i Faaborg-Midtfyn

  Nyt pilotprojekt skal hjælpe borgere, der oplever stress, angst og depression eller ensomhed i Faaborg-Midtfyn. Det er forløb med 'Kultur på recept', der skal hjælpe den enkelte til at finde ro og øget mentalt velvære gennem kulturelle oplevelser i naturen.
  To budgetfejl på rådhuset betyder, at den fynske kommune Faaborg-Midtfyn mangler 20 millioner i 2022-budgettet.

  Regnefejl: Kommune mangler 20 millioner i budgettet

  En teknisk fejl og en decideret regnefejl giver et hul på 20 millioner kroner i budgettet for 2022 i fynsk kommune.
  77-årige Søren Clemmensen (K) vil til stor irritation for borgmester Hans Stavnsager (S) alligevel ikke være med i konstitueringen i Faaborg-Midtfyn.

  Konservative hopper væk fra konstituering

  Lige før det konstituerende møde i kommunalbestyrelsen trækker tre konservative sig ud af aftale om konstituering i Faaborg-Midtfyn Kommune. 'Vi kan bare ikke blive ved at understøtte den myte, som borgmesteren i stigende grad forsøger at skabe, om at alle er glade," sider spidskandidat for K.
  Overborgmester Lars Weiss (S) i Københavns Kommune har stået i spidsen for et stort bygge- og anlægsbudget for 2022. Så stort at det koster alle andre kommuner en besparelse på 0,4 procent. Det har gjort ham upopulær blandt andre af landets kommuner, da de allerede føler sig hårdt presset på økonomien.

  Borgmestre raser: København er usolidarisk

  Vrede og frustration mod Københavns Kommune vokser nu i flere kommuner. Enkelte nægter ganske enkelt at følge KL-kravet om at spare 0,4 procent som led i fælles KL-løsning