Faaborg-Midtfyn Kommune

  Med projektet 'Kultur på Recept' kan stressramte deltage i kulturelle aktiviteter med naturen som omgivelse.

  Nu kan man få ‘Kultur på recept’ i Faaborg-Midtfyn

  Nyt pilotprojekt skal hjælpe borgere, der oplever stress, angst og depression eller ensomhed i Faaborg-Midtfyn. Det er forløb med 'Kultur på recept', der skal hjælpe den enkelte til at finde ro og øget mentalt velvære gennem kulturelle oplevelser i naturen.
  To budgetfejl på rådhuset betyder, at den fynske kommune Faaborg-Midtfyn mangler 20 millioner i 2022-budgettet.

  Regnefejl: Kommune mangler 20 millioner i budgettet

  En teknisk fejl og en decideret regnefejl giver et hul på 20 millioner kroner i budgettet for 2022 i fynsk kommune.
  77-årige Søren Clemmensen (K) vil til stor irritation for borgmester Hans Stavnsager (S) alligevel ikke være med i konstitueringen i Faaborg-Midtfyn.

  Konservative hopper væk fra konstituering

  Lige før det konstituerende møde i kommunalbestyrelsen trækker tre konservative sig ud af aftale om konstituering i Faaborg-Midtfyn Kommune. 'Vi kan bare ikke blive ved at understøtte den myte, som borgmesteren i stigende grad forsøger at skabe, om at alle er glade," sider spidskandidat for K.
  Overborgmester Lars Weiss (S) i Københavns Kommune har stået i spidsen for et stort bygge- og anlægsbudget for 2022. Så stort at det koster alle andre kommuner en besparelse på 0,4 procent. Det har gjort ham upopulær blandt andre af landets kommuner, da de allerede føler sig hårdt presset på økonomien.

  Borgmestre raser: København er usolidarisk

  Vrede og frustration mod Københavns Kommune vokser nu i flere kommuner. Enkelte nægter ganske enkelt at følge KL-kravet om at spare 0,4 procent som led i fælles KL-løsning
  De fleste ældre kan godt selv betale for at få gjort rent, mener Hans Stavnsager (S), borgmester i Faaborg-Midtfyn Kommune.

  S-borgmester: De fleste ældre skal selv betale for rengøring

  Socialdemokratisk borgmester er parat til at gøre op med knæsat princip om, at kommunen sørger for rengøring hos de svageste ældre.
  John Dyrby Paulsen (S), borgmester i Slagelse Kommune går til 2. behandlingen af budget med ønske om at finde 23 mio. kr., så kommunen ikke overskrider servicerammen.

  Kommuner retter ind forud for KL-krisemøde om budgetrammer

  Kommuner har stået stejlt på deres budgetter forud for forhandlinger i KL. Men nu har flere kommuner indgået budget for 2022 med luft på servicerammen, så kommunerne samlet bringer sig tættere på at overholde servicerammen.
  De socialdemokratiske borgmestre Bo Hansen og Birgit S. Hansen kan glæde sig til at få attraktive statslige arbejdspladser.

  Fire byer får et skattecenter og mange statslige arbejdspladser

  Fire byer kan se frem til hver at få mindst 100 statslige arbejdspladser. 'Når sådan noget sker, håber jeg altid på, der er nogle, der kunne få lyst til at bo i området,' siger borgmester i Svendborg.
  Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) besøgte Center Holmegaard, der bliver et nyt udrejsecenter, ved Bagenkop på Langeland i går.

  Socialdemokratiske borgmestre protesterer mod udrejsecenter

  Tre sydfynske borgmester bakker Langeland op og kritiserer beslutningen om at placere et nyt udrejsecenter på øen. De frygter den negative effekt for hele området.
  De to socialdemokratiske borgmestre Bo Hansen (til venstre) og Hans Stavnsager siger, at de helt bevidst satser meget på at gøre deres områder til kulturkommuner.

  De dannede bor på Fyn

  Odense og tre andre fynske kommuner ligger i top ti over kommuner med en stor andel af højtuddannede og kulturfolk. 'Vi er trætte af, at københavnere tror, vi er bonderøve, når vi faktisk på nogle strækninger er kulturelt foran hovedstaden,' siger fynsk borgmester.
  Der var glæde, da Faaborg-Midtfyn blev udnævnt til Årets Ungdomskommune. Fra venstre ses Chris Preuss, formand for DUF; Emilie Juul, formand for Ungerådet i Faaborg-Midtfyn og kommunens borgmester Hans Stavnsager (S).

  Kommune får pris for at imødekomme unge

  Faaborg-Midtfyn Kommune får en pris for at understøtte unges frivillige engagement. Kommunen giver unge ’plads til fuck ups’ og er indstillet på dialog med unge.
  Det er langt fra alle kommuner, der vil belønne forældre, som følger den nationale anbefaling og holder små børn hjemme.

  Kommuner afviser at kompensere for tabt børnepasning

  Flere kommuner i Region Hovedstaden skåner forældre for regningen fra dagtilbuddet, hvis de følger regeringens corona-anbefaling og holder deres børn hjemme. Men ifølge en ny rundspørge tyder intet på, at denne model vil sprede sig til resten af landet
  Julen 2020 ser ud til at blive en travl tid for Ribe og andre danske byer, der har mulighed for at holde årets julemarked åbent til trods for corona og restriktioner.

  Danske julebyer har en fordel i år

  Hvert år besøger mange danskere de traditionelle julemarkeder i Sverige og Tyskland, men i år betyder coronarestriktioner, at interessen i stedet er vendt mod danske julebyer og det mærkes f.eks. på antallet af overnatninger i december.