Det er langt fra alle kommuner, der vil belønne forældre, som følger den nationale anbefaling og holder små børn hjemme.

Kommuner afviser at kompensere for tabt børnepasning

Flere kommuner i Region Hovedstaden skåner forældre for regningen fra dagtilbuddet, hvis de følger regeringens corona-anbefaling og holder deres børn hjemme. Men ifølge en ny rundspørge tyder intet på, at denne model vil sprede sig til resten af landet
Julen 2020 ser ud til at blive en travl tid for Ribe og andre danske byer, der har mulighed for at holde årets julemarked åbent til trods for corona og restriktioner.

Danske julebyer har en fordel i år

Hvert år besøger mange danskere de traditionelle julemarkeder i Sverige og Tyskland, men i år betyder coronarestriktioner, at interessen i stedet er vendt mod danske julebyer og det mærkes f.eks. på antallet af overnatninger i december.
BaggårdTeatret kan spille endnu mere teater for børn i hele regionen, derfor er ni kommuner gået sammen om en henvendelse til Folketinget kulturordførere for at få etableret et regionsteater.

Fynske kommuner ønsker at overtage jysk teaters bevilling

Bevillingen til det konkursramte Fredercia Teater er eftertragtet og ni fynske kommuner går nu efter sammen at etablere et Regionsteater for Fyn og Øerne, derfor ansøger de om den hjemløse bevilling.
Politikere i kommunalbestyrelsen i Faaborg-Midtfyn Kommune skal i aften tage stilling til, om socialindsatsen skal samles i en fælles forvaltning. (Arkiv)

Overvejelser om stor organisationsændring på socialområdet

Skal - eller skal ikke? Bedre sagsbehandling og økonomistyring er afgørende faktorer for, at byrådet i Faaborg-Midtfyn i dag skal beslutte, om socialområdet skal samles i én, stor afdeling.
På Nordagerskolen har inddragelsen af elever og lærer skabt et innovativt undervisningsrum med plads til både læring og leg.

Kommuneskole nomineret til bedste renovering

En folkeskole fra 1960’erne i Ringe på Fyn er blevet renoveret så inspirende, at den er nomineret til RENOVER prisen 2020 sammen med fem andre bygninger. De skal dyste om titlen som Danmarks bedste renovering og en check på 100.000 kroner.

Borgmestre kæmper om at få nærstationer

Borgmestre er i gang med at argumentere for at få nærpolitistationer i deres område. Der bliver 20 nye nærstationer ifølge det politiudspil, som præsenteres i eftermiddag.
To nabokommuner på Fyn fordeler millionerne til minimumsnormeringerne på forskellig vis. Med to forskellige reaktioner fra borgerne til følge. (Arkiv)

Meget forskellig håndtering af minimumspenge: Assens fordeler ud til alle børn

Der er stor forskel på, hvordan kommunerne vælger at bruge penge til minimumsnormeringerne. Assens går en anden vej end nabokommunen.
Politikere i kommunalbestyrelsen i Faaborg-Midtfyn Kommune skal i aften tage stilling til, om socialindsatsen skal samles i en fælles forvaltning. (Arkiv)

Bred enighed: Sådan skal 60 millioner udligningskroner bruges

Politikerne i Faaborg-Midtfyns byråd afviser, at millioner af årlige kroner fra udligningen skal bruges til skattelettelser. I stedet skal borgernær velfærd og service styrkes.
Antallet af indflyttere til Faaborg-Midtfyn Kommune bliver ifølge ny prognose ikke så højt, som borgmester Hans Stavnsager havde håbet. (Arkiv)

Kommune ærgrer sig: Kommer til at mangle 800 borgere

Som mange andre kommuner vil Faaborg-Midtfyn gerne have flere borgere. Men ifølge en ny prognose får kommunen ikke den ønskede vækst i antallet af indbyggere. 'Det er en løftet pegefinger,' siger borgmesteren.
Staten giver i år 500 mio. kr. til bedre normeringer i daginstitutioner. Kommunerne er nu ved at fastlægge den interne fordelingsnøgle for pengene.

Minimumsnormeringer: ‘Nogle må gå tomhændet hjem’

Nu er der gang i den interne kamp i kommunerne om fordelingen af pengene til bedre normeringer. I Faaborg-Midtfyn Kommune kan det blive til alt eller intet for daginstitutionerne.
Vejdirektoratet har indført nye regler for skiltning, der for eksempel som her med symboler skal minimere antallet af skilte.

Nye skilte i trafikken indføres i ‘roligt tempo’

Skoler, børnehaver, virksomheder og foreninger skal have en helt ny type skilte langs gader og veje. Også i Faaborg-Midtfyn, der vil udskifte skiltene løbende.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: