Etik

  Etik

  Fredensborgs borgmester Thomas Lykke Pedersen (S) forklarer to alkohol-våde byrådsseminarer med, at det er et "meget vigtigt mål for skiftende byråd i Fredensborg Kommune at opbygge et godt og tillidsfuldt samarbejdsklima."

  Byrødder drak igennem på kommunale seminarer

  Hvert byrådsmedlem fra Fredensborg Kommune drak i gennemsnit otte genstande på få timer, da de var samlet til introseminar i januar. Drikkeriet på skatteborgernes regning var langt over grænsen, vurderer ekspert og rejser principiel debat.
  Lone Loklindt, 1. viceborgmester i Frederiksberg Kommune, ønsker at standse samarbejdet med advokatfirma, men det sætter udbudsloven en stopper for.

  Viceborgmester vil blackliste advokatfirma

  1. viceborgmeter i Frederiksberg Kommune har stillet forslag om at rive kontrakt med stort advokatfirma i stykker, men det vil være en overtrædelse af udbudsloven, konkluderer forvaltningen.
  Øverst fra venstre medlem af kommunalbestyrelsen på Frederiksberg Pelle Dragsted (EL) øverst til højre SF-borgmester i Hvidovre Anders Wolf Andresen, nederst til venstre byrådsmedlem i Slagelse Nikolaj Bjørn Christensen (V), nederst til højre Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S).

  Lokalpolitikere står i kø for at droppe investeringer i Rusland

  Politikerne over det ganske land vil gerne reagere på den russiske invasion. En af måderne, man i kommunerne reagerer på, er ved at afhænde investeringer i Rusland og Hviderusland.
  "På baggrund af de sager, der er kommet frem i pressen, har vi en berettiget tvivl om, at de ikke lever op til de betingelser, vi har i vores indkøbspolitik og vores sociale klausuler," siger Steen Christiansen (S), borgmester i Albertslund Kommune.

  Kommune lægger Nemlig.com på is

  Albertslund Kommune vælger ligesom Odense at boykotte Nemlig.com. Online supermarkedet lever ikke op til Albertslunds indkøbspolitik. Her onsdag aften diskuterer man Nemlig.com i byrådet i Gladsaxe.
  Reza Javid fra Enhedslisten har sammen med byrådskollega Søren Freiesleben fået sat spot på Odense Kommunes indkøb hos Nemlig.com.

  Nemlig.com lagt øjeblikkeligt på is af Odense Kommune

  På trods af, at man ikke har nogen samhandelsaftale med omstridte Nemlig.com, har ansatte i Odense Kommune foretaget indkøb hos selskabet. Det er blevet påpeget af byrådsmedlemmer. Nu stopper al indkøb via Nemlig.com, og tidligere indkøb bliver undersøgt.
  Uddrag fra den to siders annonce fra Odense Kommune, som vækker debat. Annoncen blev bragt 17. april i ni aviser.

  Stadsdirektør påtager sig skyld for omstridt annonce

  En annonce med politiske undertoner fører til kraftig kritik af borgmester Peter Rahbæk Juel (S) i Odense. Nu er stadsdirektøren rykket ud med en beklagelse, men sagen stopper ikke her.
  Borgmester i Middelfart Johannes 46-årige Lundsfryd Jensen (S) går rundt med en dårlig smag i munden over at være blevet vaccineret i januar.

  Borgmester: ‘Jeg er oprigtigt talt flov’

  Borgmester i Middelfart Johannes Lundsfryd Jensen (S) lægger sig fladt ned. I januar fik han med meget kort varsel en vaccination og skriver nu, at 'jeg udviste i situationen dårlig dømmekraft, og det beklager jeg meget.'
  Fagchef Lars-Erik Skydsbjerg er centrum for et lukket punkt på dagsordenen i Tønder Kommunes kommunalbestyrelse.

  Embedsmands politiske aktivitet til debat

  Kan en kommunal fagchef arbejde for en ny lokalliste med den siddende borgmester som spidskandidat? Det er der flere meninger om i Tønder Kommune.
  Slagelses borgmester, John Dyrby Paulsen, er formand for Atlantsammenslutningen, der får ktitik for rod med regnskaberne. Arkiv)

  Ombudsmand går ind i sag om borgmesters ‘straffeaktion’

  Ombudsmanden går nu ind i sag om borgmesters krav til lokalt medie om at fjerne navne. Borgmesteren lod forstå, at kommunens samarbejde med mediet kunne blive stoppet.