Esbjerg Kommune

  Børnene går gladere i skole i Esbjerg efter det første år med frihed på skoleområdet.

  Frihedsforsøg på skoleområdet ser ud til at give gevinst

  Eleverne trives bedre og er gladere for at gå i skole. Det er ifølge evaluering nogle af gevinsterne ved frikommuneforsøget på skoleområdet i Esbjerg Kommune.
  Samlet set vurderer forvaltningen, at der vil være et merforbrug i 2023 på ca. 100 millioner kroner.

  Frygt for stort merforbrug: Esbjerg svinger sparekniven på handicapområdet

  Esbjerg Kommune skal finde 40 millioner kroner på det specialiserede voksenområde. 'De nødvendige udgiftsreduktioner kan medføre et behov for tilpasning af serviceniveau og personalereduktion', står der i et referat fra Social & Arbejdsmarkedsudvalget.
  Borgmester i Esbjerg Jesper Frost Rasmussen (V) blev i fredags overrasket over et svindelnummer.

  Hackere forsøgte at svindle via borgmesters mail

  Hackere forsøgte i fredags at misbruge Esbjerg-borgmesterens mail til svindelnummer. Borgmesteren er overrasket og en smule chokeret over, hvor professionel svindlerne bar sig ad.
  Samtlige borgmestre vil gerne have lempet kravene, så kommunerne får større tilskyndelse til at sætte solcelleanlæg på tage. Her ses et anlæg på Hvidovre Hospital.

  Borgmestre undrer sig højlydt over benspænd for solcelleanlæg

  Alle landets borgmestre kritiserer i fælles brev bureaukratiske og økonomiske benspænd for opsætning af solcelleanlæg på kommunale tage. Det kan være dyrere at producere sin egen grønne strøm på taget end at købe det fra el-nettet, konstaterer borgmestrene. Ny minister er afvisende.

  Nyt trafikkryds til 30 millioner kroner skal allerede laves om for en kvart million

  Et stærkt trafikeret kryds i Esbjerg Kommune er blevet ombygget for 30 millioner kroner. Det blev dog i ombygningsprocessen glemt at tage hensyn til handicappede og gangbesværede. Og det giver en ek...
  Ligesom med de fleste andre busselskaber kniber det gevaldigt i Nordjyllands Trafikselskab med at skabe økonomi i busdriften.

  Byråd vil nedlægge busruter

  Kommunalbestyrelser over hele landet må tage stilling til eksempelvis at nedlægge busruter eller hjemtage busdrift. Sager fra kommunerne Thisted og Esbjerg viser, at det er ømfindtligt at reducere i den kollektive trafik.
  Mandø i Vadehavet håber på at blive certificeret som 'Dark Sky Park'. Det vil styrke turismen til øen.

  Det ny sort: Kommuner vil være endnu mere mørke

  Der er er naturoplevelser og turistpenge i at kunne tilbyde uforstyrret kig til stjernehimlen. Det erkender man i fire vadehavskommuner og lover i ny aftale at forstærke det naturlige mørke.
  Kontorchef Karen Lund Johansen fra styrelsen SIRI blev taget godt imod af Esbjerg Kommunes borgerservicechef Jens Erik Morthensen. SIRI deler indgang med Esbjerg Kommunes borgerservicecenter på Rådhuset i Esbjerg.

  Esbjerg byder udlændinge hjerteligt velkomne i nyt center

  I Esbjerg indvies i dag, torsdag, et internationalt borgerservice-center. Dermed kommer kommunen med egne ord i 'superligaen for internationale tilflyttere'.
  Henrik Studsgaard var som departementschef i Miljø- og Fødevareministeriet en central skikkelse i Minksagen, da håndteringen af smittede mink hørte under ministeriets resort.

  Departementschef fra Minksagen lander direktørjob i kommune

  Henrik Studsgaard, som blev fritaget for tjeneste for sin rolle i Minksagen, skal være direktør i Esbjerg.
  I stedet for at inddrage store landområder til solceller er det bedre at opføre vindmøller, mener to fremtrædende politikere i Esbjerg Kommune.

  Lokalpolitikere: Solcelleparker er ikke vores førstevalg

  Solcelleparker er ikke det mest optimale, når vi nu skal sætte speederen på udbygningen af vedvarende energi. Sådan lyder det fra fremtrædende politikere i Esbjerg Kommune.
  Sydtrafik er blevet bedt om at komme med forslag til besparelser på busdriften og har blandt andet foreslået at fjerne bybussen i Ribe.

  Bus-besparelser udløser ballade

  Landet over arbejdes der nu i kommunerne med at nedlægge busruter eller begrænse kørslen. Et eksempel fra Esbjerg Kommune viser, at det politisk kan være temmelig bøvlet at gennemføre bus-besparelser.