Borgerne efterspørger i stor stil at få nyt pas, så nu udvider Esbjerg Kommune åbningstiderne i borgerservice.

Borgerservice: Folk strømmer til

Folk strømmer til borgerservice for at få udstedt nyt pas. Det i en sådan grad, at borgerservice må udvide åbningstiderne, lyder der fra Esbjerg Kommune. Mange vil gerne ud at rejse nu, hvor corona-epidemien er aftagende.
Elever fra Esbjerg slår alle rekorder i år. Det højeste antal elever fra Esbjerg Kommune har søgt ind på en ungdomsuddannelse i år.

Kommune hæver uddannelsesniveauet til nye højder

Esbjerg Kommune har de sidste tre år haft stor fokus på at sikre at flere af kommunens unge får en uddannelse - og det øgede fokus giver nu pote: Aldrig før har så mange unge været tilmeldt en ungdomsuddannelse.
Det er en underlig forfordeling, mener borgmester i Esbjerg. Kun restauranter i de fire største byer kan søge om støtte fra hjælpepakke.

Borgmester: Hvorfor skal vi ikke have hjælp?

Det undrer Esbjergs borgmester at der ikke falder støttekroner af til cafeer og restauranter i landets femtestørste by: 'Vi har har det da ligeså svært,' lyder det fra Vestjylland.
Det bliver hilst velkommen af borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S) i Holbæk, at kommunen nu også bliver sat fri i forhold til nationale test.

To kommuner kan bryde ministermur

To kommuner får nu mulighed for ikke at afholde nationale test i skolerne. Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) har ellers trods massivt pres fra flere byråd fastholdt, at kommunerne skal sende eleverne gennem test.
Kommuner kan vinde på at ansætte vejledere til at rådgive pårørende til alvorligt syge, mener afdelingschef i Kræftens Bekæmpelse Bo Andreassen Rix.

Flere kommuner får sig en pårørendevejleder

Flere kommuner investerer nu i at ansætte folk, som kan vejlede pårørende til syge. Alt for mange pårørende til langtidssyge ender med selv at gå ned med flaget - og på den måde koste den enkelte og kommunen dyrt.
Når man mister et nært familiemedlem, står for mange alene tilbage med sorg og fortvivlelse. Det vil politikerne gøre noget ved i Esbjerg Kommune. (Arkiv)

Kommune planlægger ny politik på overset område

Esbjerg Kommune er på vej med at indføre en egentlig politik for efterladte og pårørende, der har mistet et nært familiemedlem.
Esbjerg er især kendt for havnen, fiskeriet og monumentet "Mennesket ved Havet" af Svend Wiig Hansen. Nu går arbejdet igang med at finde alle de andre attraktioner, som kan være med til at tiltrække nye beboere og mere arbejdskraft.

Esbjerg skal finde sine rødder

Alt for få danskere kender noget til Esbjerg, derfor vil de lokale politikere, uddannelsesinstitutionerne og erhvervslivet gøre byen mere attraktiv og tiltrække nye borgere, og så skal byen have en ny identitet.
"Boligpriserne, som nærmest er i himmelflugt, virker som et incitament, der får folk til at flytte ud af byen," forklarer borgmester Simon Aggesen (K) Frederiksberg.

Tusindvis af fraflytninger bekymrer ikke borgmester

Frederiksberg Kommune har gennem en årrække haft flere fraflyttere end nogen anden kommune i landet. Det foruroliger dog ikke borgmester Simon Aggesen (K). Han mener, at udviklingen er uløseligt forbundet med prisstigninger på boligmarkedet.
Etableringen af et solcelleanlæg skal være med til at gøre to landsbyer CO2-neutrale.

Vi vil være de første CO2-neutrale landsbyer

To landsbyer i det vestjyske er godt på vej til at blive CO2-neutrale, som nogle af de første i Danmark. Borgmester håber, at de danner skole.
Det er langt fra alle kommuner, der vil belønne forældre, som følger den nationale anbefaling og holder små børn hjemme.

Kommuner afviser at kompensere for tabt børnepasning

Flere kommuner i Region Hovedstaden skåner forældre for regningen fra dagtilbuddet, hvis de følger regeringens corona-anbefaling og holder deres børn hjemme. Men ifølge en ny rundspørge tyder intet på, at denne model vil sprede sig til resten af landet
Unge skal have bedre mulighed for at blive boende på deres hjemegn og læse videre, mener Venstres uddannelsesordfører Ulla Tørnæs.

Venstre vil give provinsbyer flere uddannelses-tilbud

Byer som Esbjerg, Holstebro, Fredericia og Helsingør skal have flere uddannelsespladser. Det mener Venstre, som vil afsætte 100 mio. kr. til udflytning.
"Vi ser i øjeblikket et stigende antal sygemeldinger, henvendelser om det psykiske arbejdsmiljø og desværre også opsigelser, med baggrund i tunge og omfattende arbejdsgange i KY," skriver Esbjergs kommunaldirektør Rikke Vestergaard om et nyt IT-system for kontanthjælpsydelser.

Kommune: Udrulning af nyt it-system for kontanthjælpsydelser skal stoppes

Ydelser til borgere bliver forsinket, og medarbejdere går ned med stress. Derfor er det ikke forsvarligt at fortsætte implementeringen nu, lyder budskabet fra Esbjerg Kommune til kommunernes it-fællesskab KOMBIT.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: