Et nyt forsøgsprojekt med besøg af jordemoderen på arbejdspladsen skal gerne øge trivslen blandt de gravide i Esbjerg Kommune - og på sigt sænke sygefraværet blandt de gravide.

Kommune er klar til at sikre gravides trivsel på rådhuset

Gravide i Esbjerg Kommune kan se frem til at få besøg af en jordemoder på deres arbejdsplads. Jordemoderen skal hjælpe med at kigge på den gravides arbejdsforhold og trivsel og dermed hjælpe med at forebygge sygefravær i graviditeten.
Observation af publikum på Kunsten, Museum of Modern Art, Aalborg 2020.

Seks kommuner undersøger kunstens betydning

Hvilken betydning har kunsten for dem, der oplever den på museerne? Det undersøger Bikubenfonden sammen med seks kommuner via en nye metode afprøvet i tre andre kommuner i efteråret.
I Herning har man hyret en ekstra person ind for at kunne klare enorm efterspørgsel på pas, oplyser chefen for Erhverv og Borgerservice, Henrik Kjeldsen.

Danskerne strømmer til borgerservice for at få pas

Der er massivt pres på borgerservice for at udstede pas til rejselystne danskere. Udstedelsen af pas er tidoblet på få måneder, viser nye tal. Vi lærer en del her under corona, fortæller chefer for borgerservice.
En stor del af eleverne i Esbjerg får en kortere skoledag efter sommerferien.

Børn får kortere skoledag

I Esbjerg bliver skoledagen kortere efter sommerferien som et led i frikommuneforsøg. Ved at afkorte skoledagen kan skolerne frigøre ressourcer til flere '2-voksentimer', hvor lærer og pædagog kan samarbejde om klassens læring og trivsel.
Den grønne omstilling kræver en hel ny tankegang, hvor der samarbejdes på tværs af sektorer. Derfor er Rybners, AMU-Vest, SOSU-Esbjerg og Jobcenter Esbjerg gået sammen om at oprette fællessekretariatet, Green Skills.

Nyt fællessekretariat skal styrke den grønne omstilling

Green Skills er et nyt fællessekretariat med base i Esbjerg, der skal hjælpe aktører på tværs af uddannelses- og arbejdsmarkedet med at sætte turbo på den grønne omstilling.
Danske Digterruter går gennem fuglereservatet på Rungstedlund og her kan man høre korte lydfortællinger om, hvordan alt fra mad, fugle og kærlighed prægede Karen Blixens forfatterskab.

Se det Danmark som inspirerede store forfattere

En række kommuner samarbejder med projektet Danske Digterruter om 14 ruter fordelt over hele landet, hvor naturen kan udforskes i selskab med en række store danske forfattere via lydposter.
Borgerne efterspørger i stor stil at få nyt pas, så nu udvider Esbjerg Kommune åbningstiderne i borgerservice.

Borgerservice: Folk strømmer til

Folk strømmer til borgerservice for at få udstedt nyt pas. Det i en sådan grad, at borgerservice må udvide åbningstiderne, lyder der fra Esbjerg Kommune. Mange vil gerne ud at rejse nu, hvor corona-epidemien er aftagende.
Elever fra Esbjerg slår alle rekorder i år. Det højeste antal elever fra Esbjerg Kommune har søgt ind på en ungdomsuddannelse i år.

Kommune hæver uddannelsesniveauet til nye højder

Esbjerg Kommune har de sidste tre år haft stor fokus på at sikre at flere af kommunens unge får en uddannelse - og det øgede fokus giver nu pote: Aldrig før har så mange unge været tilmeldt en ungdomsuddannelse.
Det er en underlig forfordeling, mener borgmester i Esbjerg. Kun restauranter i de fire største byer kan søge om støtte fra hjælpepakke.

Borgmester: Hvorfor skal vi ikke have hjælp?

Det undrer Esbjergs borgmester at der ikke falder støttekroner af til cafeer og restauranter i landets femtestørste by: 'Vi har har det da ligeså svært,' lyder det fra Vestjylland.
Holbæk Kommune med borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S) i spidsen vil udskifte kommunens bilpark fra fossilt brændstof til el.

To kommuner kan bryde ministermur

To kommuner får nu mulighed for ikke at afholde nationale test i skolerne. Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) har ellers trods massivt pres fra flere byråd fastholdt, at kommunerne skal sende eleverne gennem test.
Kommuner kan vinde på at ansætte vejledere til at rådgive pårørende til alvorligt syge, mener afdelingschef i Kræftens Bekæmpelse Bo Andreassen Rix.

Flere kommuner får sig en pårørendevejleder

Flere kommuner investerer nu i at ansætte folk, som kan vejlede pårørende til syge. Alt for mange pårørende til langtidssyge ender med selv at gå ned med flaget - og på den måde koste den enkelte og kommunen dyrt.
Når man mister et nært familiemedlem, står for mange alene tilbage med sorg og fortvivlelse. Det vil politikerne gøre noget ved i Esbjerg Kommune. (Arkiv)

Kommune planlægger ny politik på overset område

Esbjerg Kommune er på vej med at indføre en egentlig politik for efterladte og pårørende, der har mistet et nært familiemedlem.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: