Et nyt regulativ skulle standse tomgang i mere end et minut, men nu er forslaget trukket tilbage. (Arkiv)

Hovsa: Udvalg trækker forslag tilbage

Et velment forsøg på at bekæmpe forurening i byerne er blevet til røde ører. Et fagudvalg har nu trukket et regulativ tilbage, der skulle forbyde bilernes tomgang.
Fotoet er fra Rørkjær Skole i Esbjerg. Skolen får ligesom kommunens andre skoler udstrakt frihed i de kommende skoleår.

Esbjerg er godt på vej til at sætte skoler fri

Esbjerg er kommet langt i forberedelserne til at sætte kommunens skoler fri under frikommuneforsøg. 'Hele vejen rundt er der god energi i processen, der skrider flot fremad mod det nye skoleår,' siger borgmesteren.
Esbjerg vil planter blomster for 70.000 kroner til glæde for borgere og besøgende. (Billede: Blomstermark i Tisvilde).

Vestjysk kommune vægter bynatur højt

Esbjerg sætter nu 70.000 kroner af til smuk bynatur, som skal blomstre til glæde for esbjergensere og besøgende.
Esbjerg Kommunes politikere diskuterer lige nu, om nye plejehjem skal være privat finansierede eller kommunalt drevne. (Arkiv)

Fremtidens plejehjem: Privat eller kommunal?

Der er godt gang i debatten om, hvilken type plejeboliger der skal etableres de kommende år til det stigende antal ældre. I Esbjerg byråd går bølgerne højt i debatten med stærke ideologiske undertoner.
På Mandø opsættes der kameraer, der skal registrere gæsternes færden. Øen skal nemlig anlægge nye stier i de kommende år, og ønsker et solidt datagrundlag til formålet.

Mandø vil have øens gæster til at gå nye veje

Mandø i Vadehavet vil give den bedste naturoplevelse til øens gæster. Derfor skal der nu opsættes kameraer, som kan registrere gæsternes færden på øen. Målet er at opfordre gæsterne til at gå nye veje og se mere af øens specielle natur.
Esbjergs borgmester, Jesper Frost Rasmussen, vil lette administrationen for de mange internationale medarbejdere på vestjyske kommuners arbejdspladser. (Arkiv)

Borgmestre bønfalder minister: Hjælp vores virksomheder!

Vestjyske kommuner går sammen om at bede udlænge- og integrationsministeren oprette et såkaldt ISC-center for områdets internationale tilflyttere. Virksomhedernes kontakt til myndighederne er alt for bøvlet, når det gælder udenlandske medarbejdere, mener borgmestre.
Hjemløse og andre på kanten af arbejdsmarkedet kan få et socialt frikort. Ordningen er forlænget med to år.

Socialt frikort forlænges

Kommune forlænger en ordning med frikort til socialt udsatte. Erfaringen er, at både trængte mennesker, kommunen og virksomheder kan vinde på ordningen.
Esbjergs borgmester, Jesper Frost Rasmussen (V), ser gode muligheder for, at nogle af de tabte arbejdspladser inden for olie- og gasområdet vil kunne opvejes af nye arbejdspladser inden for montering og servicering af havvindmøller. (Arkivfoto).

Offshorehovedstad vil være grøn energimetropol, når der lukkes for olien

Esbjerg-borgmester kalder stop for olieudvinding i Nordsøen vemodigt, men ser nye muligheder for Esbjerg og de 9.000 ansatte i industrien.
Et flertal i Folketinget er enige om at stoppe for det danske olie- og gaseventyr i Nordsøen i 2050. Aftalen blev præsenteret i Klimaministeriet torsdag aften af klimaminister Dan Jørgensen (S).

Flertal stopper ny oliejagt i Nordsøen i 2050

Statskassen går glip af 13 milliarder kroner, så Danmark kan stoppe olieindvinding i 2050. Esbjerg Kommune rammes hårdt på beskæftigelsen, hvorfor der iværksættes særlige, lokale initiativer for at afbøde effekten.
Et kommunalt projekt i Esbjerg skal hjælpe unge ud af prostitutionens kløer. (Arkiv)

Kommune sætter ind over for sexarbejdere

Et projekt til millioner af kroner skal i de kommende år hjælpe prostituerede unge mænd og kvinder ud af branchen og guides hen mod en anden levevej.
Bilisterne i byerne oplever ofte, at alle centrale parkeringspladser er optaget. Men med nye dynamiske skilte er der bedre tider på vej i flere byer. (Arkiv)

Nye P-systemer løsner trafikale flaskehalse

Flere og flere byer er i gang med at modernisere parkeringssystemerne og skifte over til de såkaldte dynamiske p-tavler. Men det sker ikke uden tekniske udfordringer.
Esbjergs borgmester, Jesper Frost Rasmussen (V) til virtuelt møde med statsminister Mette Frederiksen (S) og de seks øvrige borgmestre i frikommuneforsøget.

Frikommuneforsøg skudt i gang med virtuelt håndslag

Regeringens frikommuneforsøg blev torsdag sat i værk ved virtuelt møde mellem statsministeren og de syv udvalgte kommuners borgmestre.