Erhvervsuddannelser

  Erhvervsuddannelser

  Ordningen med uddannelsesløft til ledige på 110 procent dagpenge blev indført i august 2020 som et led i corona-hjælpen.

  110 procent dagpenge lokker flere ledige til uddannelse

  Næsten 4.000 ledige har taget faglært uddannelse med højere dagpenge i løbet af de seneste to år, viser nye tal. Det er muligheden for at få 110 procents dagpenge undervejs, som ser ud til at virke.

  Markant færre efterlades på perronen: Flere unge i uddannelse eller job

  Efter at have været ret konstant i en årrække, er andelen af unge uden hverken job eller uddannelse faldet markant i de seneste år. Men den positive udvikling kan hurtigt vende igen, advarer en arbejdsmarkedsforsker.
  De seneste tal for 1. oktober 2021 viser et fald på 2.900 elever på FGU-uddannelsen eller 25 procent sammenlignet med 2020.

  Færre elever på vigtig uddannelse i hele landet – se tallet for din landsdel

  Antallet af elever på Den Forberedende Grunduddannelse, FGU, er faldet med næsten en fjerdedel på et år, viser ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. Nedgangen i antallet af elever er sket over hele landet.
  Uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen (S) har godkendt en række uddannelser, hvoraf størstedelen kommer til at ligge uden for de fire største byer. (Arkivfoto).

  18 nye uddannelser på vej uden for de store byer

  Regeringen og et flertal i Folketinget vil gerne have, at flere uddannelser spreder sig over landkortet.

  Søgningen til erhvervsuddannelser står i stampe – men ikke i alle kommuner

  Andelen af unge, der søger en erhvervsuddannelse direkte efter grundskolen, er kun steget med 1,5 procentpoint på landsplan siden 2015, viser analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. Men 52 kommuner har haft en fremgang - se tal for din kommune her.
  Det går godt i Nordjylland med at få unge overbevist om, at de skal blive faglærte.

  Nordjyderne formår at få unge til at uddanne sig til faglærte

  Nordjyderne er de bedste i landet, når det gælder om at få unge til at vælge at blive tømrere, sosu-assistenter eller anden form for faglært. Se tallene her.
  Årets ansøgninger i kvote 2 til uddannelser som skolelærer er faldet markant i år.

  Færre vil være sygeplejerske, pædagog og socialrådgiver

  Ansøgere via kvote 2 rasler ned, og det går ud over folkeskolelærer og pædagoguddannelserne. Det er et markant fald, siger uddannelsesministeren.
  Hvis man er en aktiv del af en forening, gruppe eller organisation hver uge, er der ca. 75 procent større sandsynlighed for, at man har høj mental sundhed.

  Foreningsliv kan afhjælpe unges ensomhed

  Hver dag dropper studerende ud af videregående uddannelser på grund af ensomhed og mistrivsel. Et problem, som idrætten og de positive foreningsfællesskaber kan være med til at løse.
  Der er nye penge til folkeskolerne og ungdomsuddannelserne, viser en ny analyse fra AE.

  Milliarder på vej til uddannelser de kommende år

  Samlet får folkeskoler, ungdomsuddannelser, voksenuddannelser og videregående uddannelser 5,5 milliarder kroner i 2023, viser ny analyse.

  Kun ni kommuner har øget andelen af unge med erhvervsuddannelse

  I 89 af landets kommuner har der været et fald i andelen af unge, der har taget en erhvervsuddannelse over de seneste fem år trods stort fokus på erhvervsuddannelserne. Se udviklingen i alle kommuner.
  Uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen (S) var ikke minister, da uddannelsesaftale blev indgået sidste år, men nu skal han forsøge at holde på flertallet bag den.

  Partier forlader aftale om udflytning af uddannelser

  Finansieringen mangler, siger Enhedslisten om at forlade aftale. Der er dog fortsat flertal bag den.
  Der er stor rift blandt kommunerne om at få fat i tre nye klima-erhvervsskoler. Det bekræfter Ole Heinager, som er formand for Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier-Lederne.

  Kommuner står i kø for at få klima-erhvervsskoler

  Op mod 70 kommuner prøver på at få fat i de kommende klima-erhvervsskoler, som bliver uddannelses-fyrtårne i den grønne omstilling. Forening er skeptisk over for konceptet med fyrtårne.