37 kommuner, langt de fleste i hovedstadsområdet, opkræver dækningsafgift.

DI: 37 kommuner sender virksomhederne urimelige regninger

Det er et slag i maven på mange virksomheder, at kommuner holder fast i en ekstra skat på erhvervsejendomme, mener DI. I år sender 37 kommuner en samlet regning til virksomhederne på 2,3 milliarder kroner, viser en ny opgørelse.
De kommende energiøer med vindmøller ved Bornholm og i Nordsøen bliver fremhævet af regionale vækstteams.

Se hvad din region skal være fyrtårn for

Regeringens syv regionale vækstteams har fremlagt sine anbefalinger til at skabe vækst og grønne arbejdspladser. Der er afsat en halv milliard kroner til implementering. Se anbefalingerne for din region her.
Det er en underlig forfordeling, mener borgmester i Esbjerg. Kun restauranter i de fire største byer kan søge om støtte fra hjælpepakke.

Borgmester: Hvorfor skal vi ikke have hjælp?

Det undrer Esbjergs borgmester at der ikke falder støttekroner af til cafeer og restauranter i landets femtestørste by: 'Vi har har det da ligeså svært,' lyder det fra Vestjylland.
En taskforce skulle hjælpe 111 minkavlere i Holstebro Kommune videre i livet, men det klarede de selv.

Ordning til millioner skulle hjælpe minkavlere – men de har klaret sig selv

For et halvt år siden blev der i Holstebro oprettet en taskforce, der skulle hjælpe arbejdsløse minkavlere tilbage på arbejdsmarkedet. Men det har været taskforcen, der har stået uden arbejde.
Butikscentre risikerer at blive lukket ned igen med meget kort varsel, hvis der bliver for mange smittede i lokalområdet.

Ny corona-automatik i kommunerne for nedlukning af butikslivet

Butikslivet i kommunerne kan nu blive lukket ned efter nogenlunde samme model, som der lige er indført på skole-området. Det vil sige, når coronasmitten når et bestemt niveau, så skal f.eks. centre og frisører lukkes. Lige nu er den nye automatik kun i brug i én kommune.
Butikkerne i Slagelse ser frem til, at kommunens 7.000 ansatte hver får 500 kroner til de lokale butikker som ekstra belønning for indsatsen under coronakrisen. Men må kommunen det? (Arkiv)

Gavekort til kommuneansatte spreder glæde

I Slagelse Kommune har byrådet besluttet at uddele gavekort til samtlige 7.000 ansatte. Det er også til glæde for kommunens butikker i en svær tid.
Helt urimeligt lange ventetider for håndværkere og borgere i byggesager, får nu borgmester og byråd til at sætte ind med ekstra ressourcer.

Urimelig lang ventetid får kommune til at ansætte folk

Kommunerne døjer med stadigt længere sagsbehandlingstider i byggesager. En af kommunerne med meget lange ventetider tager nu affære og ansætter flere medarbejdere.
Huse og villaer er i gennemsnit steget 9,2 procent i pris det seneste år. Det svarer for et almindeligt hus på 140 kvadratmeter til, at prisen er steget med 186.200 kroner til 2,2 millioner kroner. (Arkiv)

Husejere har tjent næsten 200.000 kroner under coronakrisen

Boligpriserne er steget 9-13 procent det seneste år. Nogle kommuner har dog haft prisfald. Se hvilke her.
Dansk Erhverv, som er beliggende i den gamle børs, mener, at det haster med at få gennemført tiltag, der kan øge prisgennemsigtigheder i kommuner og regioner.

Dansk Erhverv efterlyser prisgennemsigtighed i kommuner og regioner

Transparens i prisberegningerne er et stigende problem. 'Vi kan se en vis fornuft i at udvide kravet om OECD’s retningslinjer for prissætning, så også kommuner og regioner er omfattet af dem. Det tror jeg vil tage toppen af hjemtagningerne,' siger markedschef i Dansk Erhverv.
Formand for Dansk Metal Claus Jensen står i spidsen for vækstteamet på Fyn, som får fokus på maritime erhverv og robotter.

Regeringen sætter gang i regionale vækstteams

Regeringen præsenterer nu syv regionale vækstteams. De skal anvise, hvordan 500 mio. kr. bruges bedst på at styrke regionale satsninger i erhvervslivet. Se de syv teams.
Hvis alle de forslag, som en ekspertgruppe er kommet til et gradvis genåbning af samfundet, bliver til virkelighed, vil der i midten af april vil være knap 900 indlagte med coronavirus på landets hospitaler. Først herefter vil kurven knække på grund af forårsvejret og effekten af tusindvis af vacciner, siger sundhedsminister Magnus Heunicke (S) til TV2. (Arkivfoto)

Heunicke varsler genåbning for skoler og butikker

Skoler og butikker kan åbne i store dele af landet, hvis politikere følger ekspertgruppes vurdering. Regeringen mødes med de øvrige partier i dag.
Det var især under første nedlukning i foråret, at mange arbejdede hjemme. (Arkiv)

Hjemmearbejde blev fordoblet i coronaramt 2020

17 procent arbejdede hjemme på fast basis i 2020. Det er den højeste andel nogensinde.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: