Erhvervsliv

  Steen Vindum (V), borgmester i Silkeborg kommune har arbejdet målrettet med at forbedre erhvervsvenligheden i kommunen. Det har resulteret, at de er gået fra en 87. plads til en anden plads på ti år. Nu oplever de både jobskabelse og vækst i befolkningstal.

  DI: Erhvervsvenlighed giver vækst i beskæftigelsen

  Jo mere erhvervsvenlighed, jo mere vækst i den private beskæftigelse, viser ny analyse fra Dansk Industri. Den tendens gælder også, hvis man kun sammenligner med nabokommuner.

  Private virksomheder bygger mest i midtjyske kommuner

  Nye tal viser, at der over de seneste år bliver bygget mest erhvervsbyggeri i midtjyske kommuner, men også et par enkelte hovedstadskommuner ligger i top. Se her, hvor de private virksomheder bygger mest.
  Kortet viser størrelsen på grunden, som Facebook har købt af Esbjerg Kommune, og hvor grunden ligger i forhold til Esbjerg centrum.

  Facebook køber stor grund i Esbjerg

  Esbjerg Kommune og Facebook har underskrevet en aftale på køb af 212 hektar jord til en pris af 277 mio. kr.. Det giver mulighed for at etablere et stort datacenter og gør området til 'datahub'.
  En undersøgelse fra De Danske Bilimportører viser, at de danske kommuners bilflåder består af 92,1 procent konventionelle biler og 7,9 procent grønne biler.

  Hvor grønt kører din kommune?

  Kommunerne kan være med til at gøre en forskel for den grønne omstilling i det offentlige, for det er kommunerne, der sidder med nøglen til at løse den lokalt. Ny undersøgelse viser, hvor grønt kommunerne kører.
  Regeringen og alle Folketingets partier minus Alternativet kunne mandag aften præsentere en aftale for klima- og kvælstofreduktioner i landbruget efter månedsvis med forhandlinger.

  Bredt flertal indgår landbrugsaftale med bindende klimamål

  Ny klimaaftale sikrer 3,8 milliarder kroner til grøn omstilling i landbruget og bindende reduktionsmål.
  Vil det hjælpe erhvervslivet i Esbjerg, hvis der i kommunalbestyrelsen kommer et decideret erhvervsudvalg? Ja, mener to lokalpolitikere, men borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) tøver.

  Principiel debat om politisk udvalg

  Fremmer det vækst, erhvervsudvikling og samarbejdet med kommunen, hvis erhvervslivet får sit eget politiske udvalg under kommunalbestyrelsen? Det er der en interessant debat om lige nu i det sydjyske.

  Jysk kommune igen kåret som bedst i lokal erhvervsvenlighed

  Dansk Industri har for 11. gang kåret Ikast-Brande Kommune som landets mest erhvervsvenlige kommune. Kun én kommune uden for Jylland er i top 10 på listen.
  SMVdanmark kårer ud fra 26 parametre de kommuner, som er mest venlige over for små og store virksomheder. Her kan du se de ti bedst placerede kommuner.

  Herning kåret til den bedste kommune for mindre firmaer

  Herning løber med førstepladsen i konkurrencen om at blive den kommune i Danmark, der tilbyder de bedste forhold for små og mellemstore virksomheder. Kåringen er resultatet af SMVdanmarks barometer. Se din kommunes placering her.
  Se hele kortet over kommunerne nederst i artiklen.

  Er din kommune en jordbærkommune eller solbærkommune?

  En ny opgørelse viser, hvilke kommuner der har de største arealer med sommerens spiselige favoritter. Sjællænderne har flere førende bær-kommuner, jyderne har kartoffelkommunen, mens Fyn har sat sig tungt på rabarberproduktionen.
  37 kommuner, langt de fleste i hovedstadsområdet, opkræver dækningsafgift.

  DI: 37 kommuner sender virksomhederne urimelige regninger

  Det er et slag i maven på mange virksomheder, at kommuner holder fast i en ekstra skat på erhvervsejendomme, mener DI. I år sender 37 kommuner en samlet regning til virksomhederne på 2,3 milliarder kroner, viser en ny opgørelse.
  De kommende energiøer med vindmøller ved Bornholm og i Nordsøen bliver fremhævet af regionale vækstteams.

  Se hvad din region skal være fyrtårn for

  Regeringens syv regionale vækstteams har fremlagt sine anbefalinger til at skabe vækst og grønne arbejdspladser. Der er afsat en halv milliard kroner til implementering. Se anbefalingerne for din region her.
  Det er en underlig forfordeling, mener borgmester i Esbjerg. Kun restauranter i de fire største byer kan søge om støtte fra hjælpepakke.

  Borgmester: Hvorfor skal vi ikke have hjælp?

  Det undrer Esbjergs borgmester at der ikke falder støttekroner af til cafeer og restauranter i landets femtestørste by: 'Vi har har det da ligeså svært,' lyder det fra Vestjylland.

  INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

  Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

  Har du allerede abonnement, log ind her:

  Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: