Butikkerne i Slagelse ser frem til, at kommunens 7.000 ansatte hver får 500 kroner til de lokale butikker som ekstra belønning for indsatsen under coronakrisen. Men må kommunen det? (Arkiv)

Gavekort til kommuneansatte spreder glæde

I Slagelse Kommune har byrådet besluttet at uddele gavekort til samtlige 7.000 ansatte. Det er også til glæde for kommunens butikker i en svær tid.
Helt urimeligt lange ventetider for håndværkere og borgere i byggesager, får nu borgmester og byråd til at sætte ind med ekstra ressourcer.

Urimelig lang ventetid får kommune til at ansætte folk

Kommunerne døjer med stadigt længere sagsbehandlingstider i byggesager. En af kommunerne med meget lange ventetider tager nu affære og ansætter flere medarbejdere.
Huse og villaer er i gennemsnit steget 9,2 procent i pris det seneste år. Det svarer for et almindeligt hus på 140 kvadratmeter til, at prisen er steget med 186.200 kroner til 2,2 millioner kroner. (Arkiv)

Husejere har tjent næsten 200.000 kroner under coronakrisen

Boligpriserne er steget 9-13 procent det seneste år. Nogle kommuner har dog haft prisfald. Se hvilke her.
Dansk Erhverv, som er beliggende i den gamle børs, mener, at det haster med at få gennemført tiltag, der kan øge prisgennemsigtigheder i kommuner og regioner.

Dansk Erhverv efterlyser prisgennemsigtighed i kommuner og regioner

Transparens i prisberegningerne er et stigende problem. 'Vi kan se en vis fornuft i at udvide kravet om OECD’s retningslinjer for prissætning, så også kommuner og regioner er omfattet af dem. Det tror jeg vil tage toppen af hjemtagningerne,' siger markedschef i Dansk Erhverv.
Formand for Dansk Metal Claus Jensen står i spidsen for vækstteamet på Fyn, som får fokus på maritime erhverv og robotter.

Regeringen sætter gang i regionale vækstteams

Regeringen præsenterer nu syv regionale vækstteams. De skal anvise, hvordan 500 mio. kr. bruges bedst på at styrke regionale satsninger i erhvervslivet. Se de syv teams.
Hvis alle de forslag, som en ekspertgruppe er kommet til et gradvis genåbning af samfundet, bliver til virkelighed, vil der i midten af april vil være knap 900 indlagte med coronavirus på landets hospitaler. Først herefter vil kurven knække på grund af forårsvejret og effekten af tusindvis af vacciner, siger sundhedsminister Magnus Heunicke (S) til TV2. (Arkivfoto)

Heunicke varsler genåbning for skoler og butikker

Skoler og butikker kan åbne i store dele af landet, hvis politikere følger ekspertgruppes vurdering. Regeringen mødes med de øvrige partier i dag.
Det var især under første nedlukning i foråret, at mange arbejdede hjemme. (Arkiv)

Hjemmearbejde blev fordoblet i coronaramt 2020

17 procent arbejdede hjemme på fast basis i 2020. Det er den højeste andel nogensinde.
Søren Olesen, formand for Erhvervshus Midtjyllands bestyrelse, glæder sig over væksten i 2020.

Iværksætteriet led et knæk i corona-2020. Bare ikke i Midtjylland

Mens antallet af nystartede virksomheder er faldet på landsplan under coronapandemien, har kommuner i Region Midtjylland oplevet en vækst i iværksættere på syv procent i løbet af 2020. Se udviklingen for de midtjyske kommuner her.
I løbet af januar er antallet af ledige steget med knap 12.000, viser tal fra Beskæftigelsesministeriet, der dagligt opgør en status på antallet af ledige. (Arkiv)

For syvende måned i træk falder antallet af ledige

Efter en stor stigning i antallet af ledige i foråret er tallet faldet markant i sidste halvdel af 2020.

Aftale om minkkompensation koster op mod 19 milliarder

Efter måneders forhandlinger er et flertal i Folketinget enig om at udbetale kompensation til minkavlere.
Sprøjtemidler, der blandt andet bruges af landbruget, er fundet i større mængder i grundvandet og dermed drikkevandet, skriver Danmarks Naturfredningsforening i en meddelelse. (Arkiv)

Måling: Svampegifte fra marker ender i grundvandet

Ifølge ny måling findes der rester af populære svampegifte i 60 procent af alle grundvandsprøver. Giftene er mistænkt for at være hormonforstyrrende.
I Sorø vil man gerne have meget mere skole-virksomhedssamarbejde. Her er et eksempel med skoleklassen 8. A, som er på besøg på Broby Planteskole.

Erhvervsvenlighed handler også om skolekontakt

Erhvervsvenlighed er et vigtigt parameter for landets kommuner. På den baggrund har man i kommune udviklet et idékatalog, som skal styrke skole-virksomhedssamarbejdet.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: