Erhvervsliv

  Jylland slår Sjælland i DI’s erhvervsmåling over fem år

  Stort set hele Jylland ligger i gennemsnit over fem år i den bedste halvdel af kommunerne, hvis man følger DI's måling i erhvervsvenlighed. Det omvendte gør sig gældende på Sjælland.

  Sådan rykkede Silkeborg fra bunden til toppen

  På 11 år er Silkeborg Kommune fløjet fra en plads som nummer 91 på Dansk Industris måling for erhvervsvenlighed til nummer to. Kommunen forklarer her, hvordan man har fået det til at ske.
  Kommunerne Hvidovre og Høje-Taastrup ved København kan glæde sig over at ligge helt i top, når det gælder fremgang i antallet af iværksættere.

  Får din kommune flere eller færre iværksættere?

  Der er meget stor forskel på, hvordan udviklingen går fra kommune til kommune, når det gælder antallet af iværksættere. Se udviklingen i din kommune her. 'Noget af det vigtigste, kommunerne kan gøre for iværksættere, er at lade være med at spænde ben for dem,' siger cheføkonom.
  Statsrelateret papirarbejde koster SMV’erne milliarder i følge cheføkonom Martin Kyed. I FOA mener sektorformand Torben Hollmann, at man bør vende dokumentationskravene i ældreplejen på hovedet.

  Bureaukrati koster både selvstændige og offentligt ansatte milliarder i tidsforbrug

  FOA og SMV-danmark har uafhængigt af hinanden spurgt deres medlemmer om, hvor meget tid de bruger på dokumentation. 'Vi bruger tid, som vi ikke har, på at dokumentere noget, som ikke er nødvendigt,' lyder det fra FOA. Hos SMVdanmark vender man det på hovedet og foreslår en ny afgift.
  Nu er det første krav om erstatning dukket op i kølvandet på skandalen om udbygningsaftaler i Aalborg Kommune Det var folk bag grunden Spritten A/S, der klagede kraftigt og var med til at få skandalen til at rulle.

  Nu stævner den første bygherre Aalborg Kommune i skandalesag

  Aalborg Kommune risikerer at skulle af med millioner af kroner i kølvandet på skandale om byggeprojekter. Første krav om erstatning lyder på 6,1 mio. kr. Måske har andre kommuner også problemer.
  Borgmester Mads Sørensen (S) fra Varde Kommune (t.v.) og vicedirektør i Dansk Industri Kim Haggren (t.h.) er gået sammen om at sætte fokus på muligheden for at få frikommuneforsøg på erhvervsområdet. Debatten blev rejst til et fælles arrangement hos DI tirsdag.

  Venstre er klar til frikommuner på erhvervsområdet

  Varde Kommune er gået sammen med Dansk Industri om at få frikommuner på erhvervsområdet. De håber på stor opbakning blandt både røde og blå borgmestre. Venstre bakker op om forslaget.
  Borgmester Marie Stærke (S) fra Køge Kommune og næstformand i Socialdemokratiet vil arbejde på, at S-regeringen får frikommuner på dagsordenen, også når det gælder erhvervs- og arbejdsmarkedsområdet. Hun foreslår, at partiet oven i købet går til valg på det.

  Socialdemokratiets næstformand: S-regeringen bør udvide frikommuneforsøget til erhvervsområdet

  Socialdemokratiets næstformand borgmester Marie Stærke vil arbejde på, at kommunerne kan blive frikommuner på erhvervs- og arbejdsmarkedsområdet. Det kunne være spændende som valgløfte, siger hun.
  51 mio. kr. til lokale og tværgående turismeprojekter sættes nu i søen af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

  51 mio. kr. skal fremme vækst i bæredygtig dansk turisme

  Covid-19 har haft alvorlige konsekvenser for det danske turismeerhverv. Derfor åbner Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse nu for ansøgninger til en pulje på 51 mio. kr., der har til formål med puljen at tiltrække de internationale gæster og få dansk turisme tilbage på vækstsporet.
  Ballerup Kommune kan se frem til en solid ekstraindtægt i 2023 takket være en usædvanlig stor skattebetaling fra Nets i 2020, viser nye data fra Skattestyrelsen.

  To kommuner kan i særlig grad glæde sig over nye superskatteydere

  Både Ballerup og Rudersdal kan se frem til en glædelig overraskelse, da nye selskabsskattebetalere giver et solidt bidrag til kommunekasserne.
  Byen skal males i gult, grønt, hvidt og i prikker til sommer, når Tour de France kommer til København og resten af landet.

  Virksomheder og organisationer inviteres med i Tour-fejringen

  Restauranten, hotellet, butikken – alle kan være med, når verdens største cykelløb skydes i gang på dansk jord til sommer. Københavns Kommune og Dansk Erhverv har i dag lanceret det grafiske univers, City Dressing Toolkit, til udsmykning af Tour-festen på tværs af hele Danmark.
  Steen Vindum (V), borgmester i Silkeborg kommune har arbejdet målrettet med at forbedre erhvervsvenligheden i kommunen. Det har resulteret, at de er gået fra en 87. plads til en anden plads på ti år. Nu oplever de både jobskabelse og vækst i befolkningstal.

  DI: Erhvervsvenlighed giver vækst i beskæftigelsen

  Jo mere erhvervsvenlighed, jo mere vækst i den private beskæftigelse, viser ny analyse fra Dansk Industri. Den tendens gælder også, hvis man kun sammenligner med nabokommuner.

  Private virksomheder bygger mest i midtjyske kommuner

  Nye tal viser, at der over de seneste år bliver bygget mest erhvervsbyggeri i midtjyske kommuner, men også et par enkelte hovedstadskommuner ligger i top. Se her, hvor de private virksomheder bygger mest.