Aftale om minkkompensation koster op mod 19 milliarder

Efter måneders forhandlinger er et flertal i Folketinget enig om at udbetale kompensation til minkavlere.
Sprøjtemidler, der blandt andet bruges af landbruget, er fundet i større mængder i grundvandet og dermed drikkevandet, skriver Danmarks Naturfredningsforening i en meddelelse. (Arkiv)

Måling: Svampegifte fra marker ender i grundvandet

Ifølge ny måling findes der rester af populære svampegifte i 60 procent af alle grundvandsprøver. Giftene er mistænkt for at være hormonforstyrrende.
I Sorø vil man gerne have meget mere skole-virksomhedssamarbejde. Her er et eksempel med skoleklassen 8. A, som er på besøg på Broby Planteskole.

Erhvervsvenlighed handler også om skolekontakt

Erhvervsvenlighed er et vigtigt parameter for landets kommuner. På den baggrund har man i kommune udviklet et idékatalog, som skal styrke skole-virksomhedssamarbejdet.
Mange kommuner vælger at indgå indkøbsaftaler med firmaer uden for kommunegrænsen. Det ærgrer det lokale handelsliv. (Arkiv)

Lokal detailhandel frustreret over kommunes indkøbspolitik

Er det rimeligt, at kommunerne handler ind for millioner i andre kommuner for at spare penge? Nej, mener det lokale handelsliv i jysk kommune. Under coronakrisen er kommunerne under øget pres for at støtte det lokale erhvervsliv.
En meget principiel sag om gebyr for erhvervsaffald afgøres mandag i Højesteret.

100 mio. kr. på spil for kommunerne i retssag

Mandag kl. 12 afsiger Højesteret dom i en sag, hvor kommunerne har omkring 100 mio. kr. i klemme. Sagen drejer sig om lovligheden af opkrævede gebyrer for erhvervsaffald.

Erhvervsvenlighed: Jyske kommuner i top – København i bund

Kommunerne har samlet set formået af øge erhvervsvenligheden trods benspænd fra coronakrisen gennem det meste af året. Det viser DI’s undersøgelse af erhvervsklimaet, hvor de jyske kommuner atter klarer sig bedst, og hovedstaden ligger i bund.
Bybusserne i Svndborg Kommune bliver gratis for borgerne i julemånederne. Det har byrådets økonomiudvalg besluttet. (Arkiv)

Gratis busser skal hjælpe lokal julehandel

Fynsk kommune indleder julemåneden med en tidlig gave til borgerne: Tag bybussen gratis og køb julegaverne lokalt.
Socialdemokratiets næstformand Mogens Jensen er færdig som minister efter minksag.

OVERBLIK: Hvem vidste hvad om ulovlig minkordre

I en redegørelse fra Fødevareministeriet fremgår det, at myndigheder tidligt vidste, at lov ikke var på plads.
En stor stigning i antallet af ledige var i andet kvartal med til at hæve antallet af personer, der var på offentlig forsørgelse. (Arkiv)

Corona har givet største hop i offentligt forsørgede i årevis

I foråret steg antallet af offentligt forsørgede med mere, end da finanskrisen var på sit højeste. 'Meget nedslående,' siger cheføkonom i Dansk Erhverv.

Folketinget skal beslutte om ansatte kan tvinges til coronatest

Regeringen vil give arbejdsgivere mulighed for at tvinge ansatte til coronatest. Forslaget behandles tirsdag.
Mink aflives på minkfarm ved Næstved. Regeringen ønsker at forlænge fristen for aflivning af danske mink under "tempobonus"-ordningen fra den 16. til den 19. november. (Arkivfoto)

Regeringen vil forlænge bonusfrist for aflivning af mink

Regeringen vil rykke frist for belønning for hurtig aflivning af mink med tre dage til den 19. november.
Pyloner med reklamer, som denne ved Fredericia, er i søgelyset hos Vejdirektoratet. Det er flere kommuner utilfredse med. (Arkiv)

Kommuner går i fælles kamp mod Vejdirektoratet

Vejdirektoratet har påbudt flere kommuner at fjerne høje pyloner med firmalogoer ved motorveje, men det går ud over udviklingen af provinsens erhvervsliv, mener kommunerne. De henvender sig nu til ministeren om hjælp.