Det er dårlig brug af skolebørns tid at udsætte dem for de nationale test i år, mener byrådsmedlem Stina Sølvberg Thomsen (Enh.).

Bøn: Undtag os fra de nationale test i skolen

Enhedslisten forsøger lokalt at få børn i folkeskolen undtaget fra de nationale test i 2021. 'Der er behov for at bruge tiden til at indhente alt det forsømte og ikke på at gennemføre nationale test,' mener byrådsmedlem.
Byrådsmedlem Reza Javid fra Enhedslisten (t.v.) og byrådskandidat Simon Nyborg Jensen fra Veganerpartiet præsenterer Det grønne valgforbund i Odense.

Ny form for valgforbund

I en del kommuner indgås der valgforbund opdelt på rød og blå blok ved kommunalvalg. Nu bryder tre små partier i Odense traditionen og skaber et 'grønt' valgforbund.
Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen i Københavns Kommune giver nu en undskyldning til Lars Løkke og Pia Kjærsgaard for, at det har fundet sted. (Arkiv)

EL-borgmester undskylder afbrænding af Løkke-dukke

Løkke krævede undskyldning, fordi borgmester tidligere har deltaget i afbrænding af dukke med hans ansigt.
Regeringen og dens støttepartier afsætter flere penge til voksne i daginstitutionerne. Det betyder, at minimumsnormeringerne kan indføres hurtigere. Det sker dog ikke på institutionsniveau, men på kommuneniveau. Det betyder, at man ikke kan være sikker på, at minimumsnormeringerne er opfyldt i den enkelte daginstitution.

Minimumsnormeringer i daginstitutioner rykkes ét år frem

Regeringen og dens støttepartier er enige om at afsætte ekstra 200 millioner kroner til flere voksne i børnehaver og vuggestuer næste år. 'Det er en historisk aftale, som indeholder minimumsnormeringer ved lov', siger SF-formand Pia Olsen Dyhr.