Enhedslisten

  Enhedslisten

  Både Enhedslisten og SF er kritiske overfor social- og ældreminister Astrid Krags handicappolitik.

  Enhedslisten og SF i stærk kritik af Astrid Krags handicappolitik

  Enhedslisten og SF har været med til at kalde social- og ældreminister Astrid Krag i samråd om Rigsrevisionens kritik. De er stærkt kritiske overfor regeringens tempo på handicapområdet.

  Markant udvikling: Vederlag til byrødder er steget med 25 procent – målt i faste priser

  Et forslag fra Enhedslisten i Odense om at nedsætte honoraret til viceborgmesteren sætter fokus på kommunalpolitikernes vederlag. Siden 2008 er vederlagene steget med 25 procent - målt i faste priser.
  Kun de to medlemmer af Enhedslisten i byrådet i Odense stemte for et forslag om at afskaffe honorarer for bestyrelsesarbejde udført af fuldtidslønnede politikere på kommunens vegne.

  Byrådet i Odense står fast på ‘ben’

  Enhedslisten i Odense fik ikke opbakning til et forslag om, at alle politikere på fuldtid skal aflevere deres honorarer for bestyrelsesarbejde på kommunens vegne. 'Vi er meget skuffede. Ikke mindst i forhold til SF og R,' siger forslagsstiller.
  543.000 kroner før skat i eftervederlag ender i partikassen hos Enhedslisten, trods løfte fra den tidligere borgmester om at frasige sig beløbet.

  EL-borgmester lovede at droppe eftervederlag: Ryger i partikassen

  Modsat løfte har tidligere borgmester for Enhedslisten ifølge DR modtaget 543.000, som går til partikassen.
  Byrådsmedlem for Enhedslisten Laura Bryhl et begejstret for, at der nu er et politisk flertal i byrådet i Aarhus for at afhænde investeringer i fossile selskaber.

  Stor kommune lukker ned for fossile investeringer

  Byrådet i Aarhus vil afhænde alle aktier i selskaber, der har noget at gøre med olie, benzin eller kul. Enhedslisten kan ikke få armene ned.
  Borgmester Carsten Rasmussen (S) bliver snart forhenværende på grund af en triviel fodfejl.

  Lille fodfejl gav blå borgmester

  En for sent afleveret blanket gør, at Socialdemokratiet går glip af borgmesterpost. 'Det er ærgerligt, men jeg er bare et helt almindeligt menneske, som kan fejle som alle andre,' siger den formastelige.
  Dårlige meningsmålinger bl.a. i lyset af den tiltagende skandale omkring den ulovlige nedslagtning af mink betyder, at Socialdemokratiet og partiformand Mette Frederiksen er på vej til at sætte en forventet gevinst ved KV21 over styr.

  Meningsmålinger: S er ved at sætte KV21 gevinst over styr

  Nedturen i de nationale meningsmålinger betyder, at Socialdemokratiet kan være på vej til at sætte en stor del af forventet fremgang ved KV21 over styr.
  René Christensen, finansordfører for DF, vil gerne gå til finanslovsforhandlingerne med minimum en milliard til de ældre, så man kan sikre nye minimumskrav til kommunerne.

  DF: Kommuner må vænne sig til minimumsstandarder eller sadle om

  Børneområdet har kannibaliseret på ældreområdet, mener Dansk Folkeparti, som er klar på at indføre minimumsstandarder på plejeområdet i kommunerne. Det er et vink med en vognstang til kommunerne, hvad angår det kommunale selvstyre, fortæller finansordføreren.
  Ifølge Enhedslistens finansordfører, Rune Lund, skal kommunerne have lov til at bruge de penge de vil, uden finansministeren skal give dem en økonomisk sanktion for ikke at overholde økonomiaftalen i budgetterne.

  Enhedslisten: Drop sanktionerne, Wammen

  Ifølge Enhedslistens finansordfører skal kommunerne have lov til at bruge de penge, de har. Derfor opfordrer han finansministeren til at droppe sanktionerne på kommunernes budgetter.
  Miljøminister Lea Wermelin (S) kommer i denne uge med et udspil til at gøre det nemmere for kommunerne at begrænse luftforurening i byer.

  Byområder bliver kun for el- og brintbiler

  Et flertal i Folketinget vil give kommuner lov til at lave zoner i byerne, hvor der kun må køre biler, der ikke udleder CO2. De såkaldte 'nul-emissions-zoner' er dermed godt på vej. Og personbiler, som kører på diesel, skal formenes adgang til de største byer, oplyser miljøministeren.

  Venstrefløjsprofil udfordrer de Konservatives højborg

  En af venstrefløjens mest markante profiler, Pelle Dragsted, stiller op på Frederiksberg til KV21 med en række iøjnefaldende idéer i rygsækken. Han mener, at der er grundlag for et historisk magtskifte i den konservative kommune.
  Tre partiledere kan glæde sig, når de ser på deres partiers evne til at tiltrække frafaldne byrådsmedlemmer fra andre partier. Det er fra venstre Pia Olsen Dyhr (SF), Søren Pape Poulsen (K) og Pernille Vermund (NB).

  Konservative, SF og Nye Borgerlige tiltrækker partihoppere

  En hel del byrådsmedlemmer springer for tiden fra det ene parti til et andet. Især Konservative, Nye Borgerlige og SF suger partihoppere til sig.