Tre partiledere kan glæde sig, når de ser på deres partiers evne til at tiltrække frafaldne byrådsmedlemmer fra andre partier. Det er fra venstre Pia Olsen Dyhr (SF), Søren Pape Poulsen (K) og Pernille Vermund (NB).

Konservative, SF og Nye Borgerlige tiltrækker partihoppere

En hel del byrådsmedlemmer springer for tiden fra det ene parti til et andet. Især Konservative, Nye Borgerlige og SF suger partihoppere til sig.
Træls. Det ord sætter byrådsmedlem Frida Valbjørn Christensen på den chikane, hun er blevet udsat for.

Byrådsmedlem chikaneret med sexannonce

Uønskede opkald og sms'er fra sexhungrende mænd. Det er noget af den chikane, som et byrådsmedlem har oplevet. Hun har nu meldt flere former for chikane til politiet.
Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) slår fast, at kommuner og myndigheder vil lukke områder meget hurtigt ned, når der igen - som i Kolding -kommer større lokale smitteudbrud.

Regeringen lemper på restriktioner

Et smalt politisk flertal vil fra på mandag delvist genåbne samfundet. Bornholm, Nord- og Vestjylland får særstatus. Genåbningen hviler på, at blandt andre lærere og elever bliver testet langt oftere. Få overblik over lempelserne her.
Byrådsmedlemmerne Jesper Kiel (t.v.) og Stina Sølvberg Thomsen (i midten) lægger sammen med lokalpolitikere flere andre steder i landet pres på undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S).

Byråd presser minister: Drop de nationale test

Kommunerne København, Aarhus, Aalborg, Svendborg, Albertslund og flere andre beder nu om, at deres skoler bliver fritaget eller fritstillet i forhold til at skulle gennemføre nationale test. Undervisningsministeren afviser indtil videre.
Det er dårlig brug af skolebørns tid at udsætte dem for de nationale test i år, mener byrådsmedlem Stina Sølvberg Thomsen (Enh.).

Bøn: Undtag os fra de nationale test i skolen

Enhedslisten forsøger lokalt at få børn i folkeskolen undtaget fra de nationale test i 2021. 'Der er behov for at bruge tiden til at indhente alt det forsømte og ikke på at gennemføre nationale test,' mener byrådsmedlem.
Byrådsmedlem Reza Javid fra Enhedslisten (t.v.) og byrådskandidat Simon Nyborg Jensen fra Veganerpartiet præsenterer Det grønne valgforbund i Odense.

Ny form for valgforbund

I en del kommuner indgås der valgforbund opdelt på rød og blå blok ved kommunalvalg. Nu bryder tre små partier i Odense traditionen og skaber et 'grønt' valgforbund.
Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen i Københavns Kommune giver nu en undskyldning til Lars Løkke og Pia Kjærsgaard for, at det har fundet sted. (Arkiv)

EL-borgmester undskylder afbrænding af Løkke-dukke

Løkke krævede undskyldning, fordi borgmester tidligere har deltaget i afbrænding af dukke med hans ansigt.
Regeringen og dens støttepartier afsætter flere penge til voksne i daginstitutionerne. Det betyder, at minimumsnormeringerne kan indføres hurtigere. Det sker dog ikke på institutionsniveau, men på kommuneniveau. Det betyder, at man ikke kan være sikker på, at minimumsnormeringerne er opfyldt i den enkelte daginstitution.

Minimumsnormeringer i daginstitutioner rykkes ét år frem

Regeringen og dens støttepartier er enige om at afsætte ekstra 200 millioner kroner til flere voksne i børnehaver og vuggestuer næste år. 'Det er en historisk aftale, som indeholder minimumsnormeringer ved lov', siger SF-formand Pia Olsen Dyhr.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: