Der er afsat "urealistisk" få penge til at værne kommunekasserne ved store tab i forbindelse med nedlukning af forbrændingsværker.

‘Urealistisk’ lav kompensation til kommunerne for at lukke forbrændingsanlæg

Med den nye politiske aftale om håndtering af affald er der blevet afsat 200 mio. kr. til at kompensere kommunerne for deres tab ved nedlukning af forbrændingsanlæg. Beløbet er 'ikke realistisk', siger KL's næstformand, Martin Damm.
Hvilke forbrændingsanlæg skal nedlægges? Og hvad gør vi med fjernvarmeselskabernes gæld? De spørgsmål mener Dansk Folkeparti, at regeringen skylder gode svar på og forlod bl.a. derfor i går forhandlinger om ny affaldsplan.

Splid om ‘dødsliste’ for forbrændingsanlæg

Regeringen skal over for kommunerne turde pege på de fem-seks forbrændingsanlæg, som nok skal nedlægges. Det mener Dansk Folkeparti, der udvandrer fra forhandlinger om håndtering af affald.
Ifølge vestjysk politiker kan det ende med, at lastbiler skal fragte skrald fra Vestjyllands kommuner til forbrændingsanlægget på Amager ved København. (Arkiv)

Kommunalpolitikere kritiserer regeringens affaldsstrategi

Byrådsmedlemmer langer ud efter regeringens nye planer for affald. Der er kritik af for meget bøvl for borgerne og risiko for, at der skal køres affald fra Vestjylland til Amager.