Esbjergs borgmester, Jesper Frost Rasmussen (V), ser gode muligheder for, at nogle af de tabte arbejdspladser inden for olie- og gasområdet vil kunne opvejes af nye arbejdspladser inden for montering og servicering af havvindmøller. (Arkivfoto).

Offshorehovedstad vil være grøn energimetropol, når der lukkes for olien

Esbjerg-borgmester kalder stop for olieudvinding i Nordsøen vemodigt, men ser nye muligheder for Esbjerg og de 9.000 ansatte i industrien.
Danske kommuner tripper for at gøre en indsats mod klimaforandringerne, som blandt andet betyder lokale oversvømmelser. (Arkivfoto)

Kommunerne står i kø for at blive klimafrontløbere

Pilotprojekt med 20 kommuner som klimaspydspidser vokser nu med yderligere 46 kommuner landet over.
Driftige selskaber er i gang med at etablere store solcelleparker på samlebånd i det danske landskab. (Arkiv)

Ny landsforening vil bremse dansk solcelleboom

Prisfald har sat skub i etableringen af store solcelleparker overalt i landet, men lokale borgere har i en række kommuner følt sig kørt over af store selskaber og vil bremse udviklingen: 'Kommunerne bliver bearbejdet,' lyder kritikken.
Der er afsat "urealistisk" få penge til at værne kommunekasserne ved store tab i forbindelse med nedlukning af forbrændingsværker.

‘Urealistisk’ lav kompensation til kommunerne for at lukke forbrændingsanlæg

Med den nye politiske aftale om håndtering af affald er der blevet afsat 200 mio. kr. til at kompensere kommunerne for deres tab ved nedlukning af forbrændingsanlæg. Beløbet er 'ikke realistisk', siger KL's næstformand, Martin Damm.
Hvilke forbrændingsanlæg skal nedlægges? Og hvad gør vi med fjernvarmeselskabernes gæld? De spørgsmål mener Dansk Folkeparti, at regeringen skylder gode svar på og forlod bl.a. derfor i går forhandlinger om ny affaldsplan.

Splid om ‘dødsliste’ for forbrændingsanlæg

Regeringen skal over for kommunerne turde pege på de fem-seks forbrændingsanlæg, som nok skal nedlægges. Det mener Dansk Folkeparti, der udvandrer fra forhandlinger om håndtering af affald.
Ifølge vestjysk politiker kan det ende med, at lastbiler skal fragte skrald fra Vestjyllands kommuner til forbrændingsanlægget på Amager ved København. (Arkiv)

Kommunalpolitikere kritiserer regeringens affaldsstrategi

Byrådsmedlemmer langer ud efter regeringens nye planer for affald. Der er kritik af for meget bøvl for borgerne og risiko for, at der skal køres affald fra Vestjylland til Amager.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger