Energi

  Kapaciteten for landvindmøller svinger fra kommune til kommune, men de jyske kommuner mod vest har med afstand flest møller og størst kapacitet.

  Kapaciteten fra landvindmøller er størst mod vest

  Med kun en enkelt udtagelse ligger alle kommuner med størst kapacitet til at danne energi fra vindmøller på land i Jylland. Både i forhold til antal landvindmøller og den samlede kapacitet for vindmøllerne, er det midtjyske kommuner, der ligger højest.
  Landsbyen Hjolderup i Sønderjylland består af 12 husstande, der er blevet omkranset af en 340 hektar stor solcellepark ned til 100 meter fra grundene. Billedet er ikke fra Hjolderup.

  Beboere flytter væk fra by omringet af Nordeuropas største solcellepark

  Hjolderup vakler på kanten af landsbydød efter omkransning af solcellepark. Seniorforsker i sociale konflikter ved opsætning af vedvarende energi tager sig til hovedet.
  Ja, tak til meget mere grøn energi i stedet for naturgas. Men regeringen skal give nogle indrømmelser til kommunerne, for at den grønne omstilling kommer til at ske i det ønskede tempo. Det mener KL-udvalgsformand Birgit S. Hansen.

  KL-udvalgsformand: Vi hjælper gerne med gasudfasning, men…

  Hvis det skal gå hurtigt, som regeringen ønsker, med udfasning af gas og øget produktion af grøn strøm, så må regeringen give sig på en række punkter. Det mener KL-udvalgsformand og formanden for landdistrikterne.
  Formand for Landdistrikternes Fællesråd savner mere fokus på havvindmølleparker i regeringens energiudspil.

  Landdistrikter: Grøn energi og energiomstilling skal også skabe lokal udvikling

  Landdistrikternes Fællesråd efterspørger flere initiativer til at sikre større lokal opbakning til vedvarende energianlæg i regeringens nye energiudspil.
  Kommunerne får en kæmpe opgave med at sørge for, at der hurtigt kommer flere solcelleparker, fjernvarmenet og vindmøller på land.

  Oveblik: Her er regeringens energi-opgaver til kommunerne

  Regeringens nye udspil giver kommunerne en række pligter og muligheder med udbygning af energiforsyningen. Her er fakta om, hvad kommunerne skal i forhold til udbygning af fjernvarme, vindmøller på land og solcelleanlæg.

  Sjællandske kommuner er hårdest ramt af prisstigninger på naturgas

  De markante prisstigninger på naturgas rammer borgerne i især sjællandske kommuner, men kan også ramme kommunernes likviditet, mener borgmester.

  Forbrændingsanlæg investerer milliarder til fjernvarme

  Vestforbrændings bestyrelse har besluttet at gennemføre en udvidelse af grøn fjernvarmeforsyning frem til 2030. Det bliver et af de største projekter i Vestforbrændings over 50-årige historie med en investering på ikke mindre end 6,1 mia. kr.
  En gruppe borgere i Brenderup har etableret deres egen solcellepark på eget initiativ. Projektet går under navnet 'Sol over Brenderup', og projektet er udbudt i folkeaktier.

  Middelfart Kommune vinder KL’s nye klimapris

  Kommunernes KLimapris er netop blevet uddelt for første gang på Kommunalpolitisk Topmøde. Det blev Middelfart Kommune, der i et stærkt felt af nominerede løb med prisen.
  På grund af den aktuelle energisituation bør mange offentligt ansatte rykke hjem igen og arbejde derfra, mener fagforeningen ASE.

  Fagforening: Offentligt ansatte skal arbejde hjemme for at spare på energien

  Energipriserne stiger markant, og derfor vil fagforening genindføre hjemmearbejdet i det offentlige. Beskæftigelsesministeren siger dog nej tak.
  Som bestyrelsesformand for Nordjyllandsværket har Per Clausen fra Enhedslisten bundet sig til, at værket hurtigst muligt stopper med at bruge russisk kul.

  Rusland giver kraftværker sved på panden

  Hvordan undgår man at bruge russisk kul eller naturgas? Det spørgsmål trænger sig på nu i Odense, Aalborg og formodentlig flere andre kommuner. I Aalborg siger den kendte politiker Per Clausen (Enh.): 'Vi kan ikke udelukke, at et stop for brugen af russisk kul på Nordjyllandsværket kan få indflydelse på varmeprisen.'
  Folkekirken skal ikke længere have en særlig ret til at nedlægge veto mod vindmøller, mener regeringen.

  Minister vil fjerne kirkers vetoret mod opførelse af vindmøller

  Kirkernes stifter bør ikke længere have ret til at bremse opførelsen af vindmøller, siger minister.
  En kommende vindmøllepark i Køge Bugt skaber splittelse mellem Københavns Kommune og kommuner langs Køge Bugt.

  Vindmøllepark ved Køge Bugt får kritik – men parken er nødvendig siger borgmester

  Flere borgmestre langs Køge Bugt mener, at projektet Aflandshage med kæmpevindmøller i Øresund er alt for indgribende – nu reagerer teknik- og miljøborgmester Line Barfod på kritikken.

  INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

  Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

  Har du allerede abonnement, log ind her:

  Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: