Energi

  Sådan vil en grøn udligning påvirke kommunernes økonomi

  En ny type grøn udligning kan sende store beløb fra byerne til landområderne. Det sker, hvis kommuner med mere grøn strømproduktion end landsgennemsnittet får penge fra kommuner med mindre grøn strøm end landsgennemsnittet. Se effekten for alle kommuner her.
  Trods energikrisen bliver der ligesom tidligere år gade- og julebelysning i Ringkøbing-Skjern Kommune. Her et arkivfoto fra pladsen foran det tidligere Ringkøbing Amtsrådhus.

  Kommune går imod strømmen og tænder lys i gadelamper og juletræer

  Mens mange andre kommuner slukker for gadelamper og lader julelyskæder blive i depot, så holder man fast i belysningen i Ringkøbing-Skjern Kommune. Besparelsen ved mindre belysning vil være for lille sammenholdt med minusserne, mener man i teknisk udvalg.
  Flere kommuner dæmper og slukker for gadelamper som følge af energikrisen.

  Kommuner i intens jagt på energibesparelser

  Flere og flere kommuner begynder nu at lave tiltag, som kan minimere kommunernes energiforbrug. Det gør Gentofte og Hillerød kommuner blandt andet ved at dæmpe og slukke for gadebelysningen.
  Kommunale bygninger er langt fra altid så velisolerede og opvarmet så effektivt, som det kunne ønskes, vurderer interesseorganisationen SYNERGI.

  Analyse: Kommunerne får en ekstra energiregning på 1,3 milliarder kroner

  Kommunerne står til at skulle hoste op med ekstra 1,3 milliarder kroner ekstra for at betale energiregninger som følge af de stærkt forhøjede priser. 'Energiregningen ville have været langt mindre, hvis kommunernes havde udvist rettidig omhu og energirenoveret sine gamle, ineffektive bygninger,' siger formand for interesseorganisation.

  Varmen fiser ud af mange kommunale bygninger – se hvor slemt det står til i din kommune

  I nogle kommuner er der mange bygninger, som er ringe isolerede eller har dårlige varmeinstallationer. Især i hovedstadsområdet er der en stor andel af kommunale bygninger, der har et ringe energimærke. Se her, hvordan det står til i din kommune.
  Tirsdag havde 22 kommuner søgt om samlet 1,1 million kroner til borgere, som har svært ved at betale regninger.

  Kommuner har kun brugt 1 af 100 millioner i hjælpepulje

  En stor anlagt hjælpepulje til inflationsramte danskere er stort set ikke blevet brugt ifølge medie. Beskæftigelsesministeren mener, at det er for sløvt af kommunerne.
  "Jeg ville med glæde rulle fjernvarme ud til Allerød i morgen, men der er bare noget lovgivning, der står i vejen for det," siger borgmester i Allerød Karsten Längerich (V) til Berlingske.

  Kommuner bøvler med at få fjernvarme rullet ud

  Lovgivningen og stærkt forhøjede anlægsudgifter gør det svært for nogle kommuner at få rullet fjernvarme ud og dermed leve op til stærke politiske ønsker. Det viser forløbet med fjernvarme-udrulning i to kommuner.
  Skøjtebanen på runddelen i Frederiksberg Kommune bliver ikke til noget i år på grund af energikrisen. Det meddeler borgmester på Frederiksberg Michael Vindfeldt (S) på Facebook tirsdag.

  Frederiksberg og Horsens gør som andre byer og dropper skøjtebaner

  I både Middelfart, Esbjerg, Aarhus og Horsens dropper man udendørs skøjtebaner. Frederiksberg følger trop.
  Borgerne i Egedal Kommune vil møde et lukket og slukket rådhus hver fredag fra oktober og frem til i hvert fald juleferien, hvor sparetiltaget skal evalueres.

  Kommune lukker om fredagen og sender ansatte på tvungen hjemmearbejde

  I Egedal Kommune har man valgt at spare ved blandt andet at lukke for rådhuset hver fredag startende 7. oktober. Medarbejderne skal arbejde hjemmefra. Men netop det tiltag mødes med bekymring fra HK, der forventer, at flere kommuner følger trop.
  Mens energikrisen kradser overvejer byrådspolitikere, om der skal spares på gadebelysningen eller ej. Der er også borgernes tryghed at tage hensyn til.

  Lokalpolitikere: Slukket gadebelysning vil skabe utryghed

  Mens energikrisen får flere byråd til at overveje at slukke eller dæmpe aftenens og nattens gadebelysning, så lyder det fra borgere, at det vil øge utrygheden. I Holstebro afviser byrådsmedlem at slukke gadebelysning og kalder det for 'signalpolitik'.
  Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel (S), og klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) fortalte om planerne for udfasning af kul på Fynsværket, hos Fjernvarme Fyn i Odense i maj 2020. De planer er nu suspenderet de næste par år.

  Fortsat kul på i Odense: Politikere beklager beslutning

  Odense Kommunes økonomiudvalg har besluttet, at der skal hentes mere kul ind til kommunens kraftvarmeværk med henvisning til de stærkt stigende energipriser. Det er både en beklagelig og dårlig beslutning, men nødvendig, lyder det fra både rådmand og borgmester.

  Her rammer de stigende energipriser hårdest

  Der er markante forskelle på, hvor sårbare kommunerne er over for stigende energipriser. Nogle kommuner har tre gange så høje energiudgifter pr. indbygger som andre. Se hvor meget din kommune brugte på energi i 2021.