Egedal Kommune

  Det er med stor lettelse, at 2. viceborgmester Ulrik John Nielsen (Lokallisten Ny Egedal) har læst ombudsmandens udtalelse.

  Ombudsmanden: Kommune har haft for dårlig styr på sagsbehandling i byggesag

  Notat og journaliseringspligten blev ifølge ombudsmanden ikke overholdt, da byrådet i Egedal Kommune behandlede et byrådsmedlems ansøgning om at opføre en bolig på sin landbrugsejendom. Forvaltningen lover at oppe sig.
  Flere borgere i Tårnby Kommune er utilfredse med de mange bilister med handicapskilte, der parkerer tæt på lufthavnen.

  Potentielt misbrug og tyveri: Handicapparkering skaber debat

  Flere borgere tæt på Københavns Lufthavn undrer sig over antallet af bilister med handicapparkeringskort. Tårnbys borgmester ønsker at gøre op med et eventuelt misbrug.
  Blandt andre Egedals borgmester Vicky Holst Rasmussen (S) skal sidde med i nyt udvalg, der skal se på følsomme spørgsmål om organisering og ledelse i dagtilbud og skole.

  Byråd vil med nyt udvalg sætte fokus på følsomme områder som ledelse og organisering

  Der bliver iværksat et spændende tiltag i Egedal Kommune. Byrådet vil med nyt udvalg sætte fokus på følsomme emner som organisering og ledelsesstruktur på kerneområderne dagtilbud og skoler.
  Kommunaldirektør-jobbet bliver mere krævende, og usikkerheden større, fremgår det af debat. Fra venstre ses adm. direktør for Djøf, Tomas Therkildsen; kommunaldirektør i Egedal Kommune, Christine Brochdorf, og kommunaldirektør i Helsingør Kommune, Stine Johansen.

  Kommunaldirektør: Anførerbind eller sørgebind?

  Kommunaldirektører bør vænne sig til, at de er i større risiko for at blive fyret. Og at der skal bruges flere kræfter på relationsdannelse og sociale medier. Det vurderer panel af ledelseseksperter og kommunaldirektører.
  Egedal Kommune er den seneste af kommuner, hvor borgernes forslag inden for især kultur og idræt bliver vakt til live via et borgerbudget.

  Her bliver borgernes ideer til virkelighed

  Egedals borgere kan fremover føre deres egne kommunale projekter ud i livet. Ideerne finansieres af borgerbudgettet, og i sidste uge vedtog Egedal Kommunes byråd at bevilge penge til i alt ni ideer fra borgere, som havde søgt penge i borgerbudgettet.
  En ny forretningsorden skal, når den er andenbehandlet og vedtaget, sikre, at referencer til borgmesteren og de resterende byrådsmedlemmer i Egedal Kommune bliver kønsneutrale.

  Intetkøn i Egedal byråd

  Ny forretningsorden med kønsneutral tiltale af byrådsmedlemmer. Sådan skal det være i Egedal Kommune. Og kommunen er ikke den eneste, der diskuterer kønsspecifikke betegnelser.
  Det kan blive svært for kommunerne at prioritere anlæg til idræt og kultur de kommende år på grund af stort pres på anlæg. Allerede nu har kommunerne måtte nedprioritere anlæg, og der er store anlægsudgifter til millioner, der udskydes fra 2021 og hen i 2022.

  Udskudte anlægsopgaver belaster anlægsrammen i ’22 og ’23 hårdt

  Gennemgang af regnskaber viser ekstraordinært store udskudte anlægsbevillinger fra 2022 til 2023. Det kan især skubbe anlægsopgaver på kultur og idræt ud af budgetterne i år og næste år.
  Der venter lønforhøjelse i form af et særligt tillæg til alle pædagoger i Egedal Kommune.

  Første kommune i Danmark: Alle pædagoger får mere i løn

  Nu skal pædagogerne i Egedal have mere i løn - uanset anciennitet. Hvad enten man er nyuddannet og nyansat eller har mange års erfaring, så venter der en fast lønforhøjelse på næsten 500 kr. om måneden. Det er Egedal Kommune og BUPL blevet enige om.
  Borgmester Vicky Holst Rasmussen foran biblioteket i Ølstykke, hvor hun har været i praktik.

  Ny borgmester er gået i praktik

  Kun fire dage inde i sin første borgmesterperiode skifter Egedals borgmester hjørnekontor og borgmesterkæde ud med litteratur, bleskift og grønne overalls. Hun vil opleve kommunens arbejdspladser på nærmeste hold.
  Egedal Kommune får alligevel ikke venstreborgmester.

  S kupper magten fra V i Egedal

  En ny konstituering ændrer på borgmesterposten i Egedal Kommune.

  Her er kommunerne med flest børnefamilier blandt vælgerne

  Der er store forskelle på, hvor meget børnefamilierne fylder i vælgerkorpset i de enkelte kommuner. Allerflest er der i Skanderborg og Egedal, hvor tilvæksten også har været stor siden sidste valg. Borgmestre glæder sig, men det giver også udfordringer.
  Der er mangel på pædagoger, og det bringer kommunerne ud i hård konkurrence om at fastholde og rekruttere dem.

  Kommuner i hård kamp om at tiltrække pædagoger

  En række kommuner afsætter penge på 2022-budgetterne til at rekruttere og fastholde pædagoger. Især i hovedstadsområdet er der intensiv konkurrence om pædagoger. 'Konkurrencen mellem kommunerne om pædagogerne løser desværre ikke den generelle rekrutteringskrise,' lyder det fra BUPL-næstformand.