Danske Digterruter går gennem fuglereservatet på Rungstedlund og her kan man høre korte lydfortællinger om, hvordan alt fra mad, fugle og kærlighed prægede Karen Blixens forfatterskab.

Se det Danmark som inspirerede store forfattere

En række kommuner samarbejder med projektet Danske Digterruter om 14 ruter fordelt over hele landet, hvor naturen kan udforskes i selskab med en række store danske forfattere via lydposter.
Medarbejderne i det nye rådhus i Egedal Kommune skal opleve, at kommunen er en af Danmarks bedste arbejdspladser, mener kommunaldirektør Christine Brochdorf.

Egedal Kommune vil være Danmarks mest fleksible arbejdsplads

Egedal vest for København blev forleden kåret til Danmarks bedste kommune. Nu vil kommunen også være Danmarks bedste, når det gælder om at være arbejdsplads.
Egedal Kommune er kåret til Danmarks bedste. Borgmester Karsten Søndergaard (V) fremhæver, at Egedal Kommune satser meget på at give borgerne "verdens bedste hverdag".

Mål din kommune mod andre

Hvordan er din kommune sammenlignet med andre? Det kan man blive noget klogere på via en ny, gratis dataplatform. Her bliver kommunerne målt op mod hinanden på 9 forskellige parametre og 28 målepunkter. Egedal, Favrskov og Roskilde ligger i top. Tjek din kommune på Danmarkskort.
På Boblberg bliver brugerne inspireret og inviteret til at bruge lokalsamfundet på nye måder og i fællesskab med andre. På samme måde kan brugerne inspirere hinanden til at blive frivillige i lokalsamfundet. (screendump)

Kommune: Digital platform forebygger ensomhed

Siden december har Egedals borgere i stor stil strømmet til den digitale platform Boblberg. Platformen giver borgerne mulighed for at opbygge netværk og holde ensomheden på afstand.
Egedal Kommune er den mest fredelige af hovedstadskommunerne. Fra 2018 til 2019 hoppede kommunen fra en 11 til en 8. plads over antal anmeldte voldsforbrydelser i Danmark. (Arkiv)

Stolt over at være hovedstadens mest fredelige

Læsø Kommune er landets mest fredelige kommune, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Af kommunerne i Region Hovedstaden er Egedal den kommune, hvor der anmeldes det færrest antal voldssager.
Borgmestre forsøger at råbe Folketinget op. Fra venstre ses Jesper Würtzen (S), Ballerup, Karsten Søndergaard (V), Egedal, og John Schmidt Andersen (S), Frederikssund.

Borgmestre protesterer mod ‘en halv løsning’

Tre borgmestre forsøger at lægge pres på Folketinget med kampagnen #halveløsninger. De vil have Frederikssund-motorvejen til at gå hele vejen til Frederikssund fra Storkøbenhavn.
"Det har ikke været uden sommerfugle i maven, at vi har kastet os ind i forsøgs-evalueringen," siger kommunaldirektør Christine Brochdorf fra Egedal Kommune.

‘Det har ikke været uden sommerfugle i maven’

Byrådspolitikere og aktive borgere har for første gang evalueret ledelsen i kommune. 'Det kan føles vovet,' siger kommunaldirektør.
Forældre kræver, at de igen kan aflevere deres børn indenfor, når corona-pandemien er overstået. På den baggrund må Familieudvalg nu droppe plan.

Aflevering og afhentning af børn skaber splid

Forældre vil ikke finde sig i - efter coronapandemien - at skulle aflevere små børn på en parkeringsplads eller andre steder i det fri. Lokalpolitikeres plan om at gøre 'ude-aflevering' permanent ser ud til at falde.
"Boblberg er det nyeste tiltag til at styrke især den mentale sundhed blandt borgerne," siger Vicky Holst Rasmussen (S), formand for Social- og Sundhedsudvalget i Egedal Kommune.

Kommune sætter ekstra ind mod ensomhed

Corona gør, at ekstra mange bliver alene i julen og bliver plaget af ensomhed. På den baggrund har kommune netop iværksat en samarbejdsaftale med den digitale platform Boblberg.
Pædagogerne i Egedal er alle blevet udstyret med flyverdragter, for at styrke udelivet i forbindelse med corona-udbruddet.

Kommune køber flyverdragter til ansatte

Udelivet i institutioner og SFO er blomstret op under corona-krisen. Derfor går Egedal nu foran som kommune og sørger for flyverdragter til alle faste pædagoger og medhjælpere, så de kan holde varmen i en kold tid.
Der kan godt være fremtid i at danne en lokalliste, som Tønders borgmester Henrik Frandsen har valgt at gøre. Det fastslår professor.

Lokallisterne overlever på trods

Færre og færre stemmer på lokallisterne, men alligevel overlever de - også ved KV21. Det spår eksperter og fremhæver blandt andet, at det er nemt at oprette en lokalliste.
Der bliver ingen lange farvel fra mor i daginstitutioner i Egedal Kommune. Familieudvalget har besluttet at gøre ude-farvel til en permanent ordning. (Arkiv)

Kommune fortsætter med ude-farvel i daginstitutionerne

Egedal Kommune har haft så gode erfaringer med indgangsfarvel ved børnehaver og vuggestuer, at ordningen nu skal gøres permanent.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: