Digitalisering

  Google Chromebook og programmet Google Workspace benyttes på mange skoler, men Datatilsynet stiller fortfarende spørgsmålstegn ved datasikkerheden.

  Lettelse over suspension i principiel it-sag

  Helsingør Kommune får suspenderet forbud mod at bruge Chromebooks i undervisningen. Det skaber lettelse i kommunen. Datatilsynet skal bruge tid til at undersøge datasikkerheden yderligere i den for mindst 50 kommuner så vigtige sag.
  Fra den 22. september bliver MitID standard-loginet på flere offentlige hjemmesider.

  Så rulles MitID for alvor ud på offentlige hjemmesider

  Fra torsdag den 22. september vil man som udgangspunkt skulle bruge MitID, når man som borger logger ind på eksempelvis Borger.dk. Ved at gøre MitID til 'standardvalg' får kommunernes borgerservice sandsynligvis igen, igen mere overarbejde.
  Fyn skal være erhvervsfyrtårn inden for robot- og droneteknologi.

  Nyt partnerskab skal gøre Fyn til fyrtårn for fremtidens robotter og droner

  Med en international robotindustri og unikke fysiske rammer for test af droner til lands, vands og i luften har Fyn alle muligheder for at udvikle fremtidens industri. Nyt partnerskab skal derfor skrue op for udviklingen af næste generation af robotter og droner.
  "Jeg har en meget klar forventning om, at KL og regeringen hjælper med at få lagt pres på leverandørerne, i det her tilfælde Google," siger næstformand for Skolelederforeningen Dorte Andreas.

  KL, skoleledere og ingeniører: Lav en national indsats over for Google

  Det dur ikke, at den enkelte kommunes it-afdeling skal tage kampen op med techgiganten Google. Der skal en national indsats til, lyder ønsket i kølvandet på opretholdelse af forbud i Helsingør.
  Undtagen Helsingør har kommunerne ikke sat Googles Chromebooks i 'skammekrogen'.

  Trods usikkerhed: Kommuner i stort tal lader fortsat børn bruge Chromebooks

  Omkring 40 kommuner fortsætter med at bruge Chromebooks i undervisningen, selvom et forbud rettet mod Helsingør har skabt usikkerhed om beskyttelsen af personoplysninger. 'Datatilsynet har præciseret, at der ikke er noget forbud mod brugen,' siger leder i kommune.
  "Den opsætning, som vi har af vores Chromebooks for vores elever i Helsingør Kommune, er måske den strengeste opsætning, der er i hele landet," siger direktør i Helsingør Kommune.

  Helsingør trodser Datatilsynet: Vi har styr på sikkerheden

  Der er ingen grund til bekymring over brug af Chromebook i Helsingør Kommune, slår referencedirektør fast.
  Mariagerfjord Kommune har ikke til fulde efterlevet reglerne for databeskyttelse. Det vurderer Datatilsynet på baggrund af et tilsyn. Nu rettes der alvorlig kritik af kommunens formåen.

  Mariagerfjord får alvorlig kritik af Datatilsynet

  Efter et tilsyn med Mariagerfjord Kommunes håndtering af databeskyttelse kommer Datatilsynet med alvorlig kritik. Behandling af personoplysninger er ikke sket i overensstemmelse med databeskyttelsesreglerne.
  "Den behandling Helsingør Kommune – og dermed medarbejdere, skoleelever og forældre - har været udsat for denne sommer, er ikke i orden!" skriver Helsingørs borgmester Benedikte Kiær (K).

  Omtalt sag: Helsingør håber nu at elever får lov at bruge Chromebooks

  Et meget omtalt forbud rettet mod brug af Chromebooks i Helsingørs skoler kan måske blive ophævet før skolestart. Det håber borgmesteren og langer samtidig ud efter Datatilsynet.
  Med en illustration fra Skovtårnet på Sjælland og syv symboler sætter KL retning i digitaliserings-politikken Gentænk Velfærden.

  KL: Skærme og sensorer skal frigive hænder i ældreplejen

  På grund af mangel på arbejdskraft skal så meget som muligt automatiseres i kommunerne, mener KL i ny digitaliseringspolitik. 'Det er vigtigt særligt på de menneskenære områder, at de medarbejdere, vi har, kan bruge deres tid og energi på at være der for borgerne,' siger KL-udvalgsformand.
  Finansminister Nicolai Wammen (S) forventer at kommunerne kan finansiere opdriften på det specialiserede socialområde i 2023 gennem effektiviseringer. Han kunne alene pege på yderligere konsulentbesparelser som eksempel på konkrete tiltag.

  Wammen: Kommuner skal finansiere handicapområdet med konsulentbesparelser

  Finansministeren vil forhindre, at stigende udgifter på handicapområdet rammer børne- og ældreområdet blandt andet ved at mindske brugen af eksterne konsulenter.
  Udvalgsformand i KL og borgmester Peter Rahbæk Juel er positiv over for regeringens nye digitaliseringsstrategi. Men regeringen kommer ikke udenom at tilføre kommunerne flere penge, hvis ambitionerne skal gennemføres, mener han.

  KL: Hvis kommunerne skal sætte fart på digitalisering, kræver det penge

  KL er positiv over for regeringens nye digitaliseringsstrategi. Men ifølge KL kan der ikke sættes turbo på den digitale omstilling, medmindre der kommer midler i økonomiforhandlingerne.
  - Vi har et rigtigt godt udgangspunkt, men vi skal videre, og vi skal tænke nyt, siger finansminister Nicolai Wammen (S).

  Regeringen vil opdatere det digitale Danmark med milliarder

  Der afsættes to milliarder kroner til at frigøre hænder, accelerere grøn omstilling og styrke cybersikkerhed. KL er positive overfor udspillet og vil gerne inddrages i, hvordan indsatsen skal løfte den nære velfærd.