Digitalisering

  Det er en lille sorte boks under låget til skraldespanden, der indeholder en sensor, som giver besked, når spanden trænger til at blive tømt..

  Intelligente kommunale skraldespande kan reducere i C02

  Databaseret affaldsregistrering kan nedbringe antallet af kommunale affaldstømninger med mindst 30 procent. Det viser et nyt forsøg i Vejle Kommune, hvor en virksomhed har testet, hvordan sensorer monteret i 150 af kommunens 900 affaldsspande kan fortælle kommunen, hvornår de skal tømmes.
  Mia Nyegaard (R), socialborgmester i Københavns Kommune, har fået nok af regeringens modstand mod konsulenter. Hun mener, at der er masser eksempler på, at det kan være en god idé med konsulenter.

  Radikal borgmester vil stoppe jagten på konsulenter

  Det er ikke nødvendigvis et populært forslag. Men genvalgt, radikal borgmester vil stoppe regeringens klapjagt på eksterne konsulenter og bringe nuancer frem i debatten om udbud og eksterne leverandører.
  Høje-Taastrup Kommune er én ud af i alt 13 danske kommuner, som de seneste 15 måneder har indberettet cyberangreb til Datatilsynet, hvor hackere er trængt ind.

  Hackere brød ind i 13 kommuners mailkonti

  I løbet af 15 måneder er hackere brudt ind i mindst 13 danske kommuner - blandt andet i Høje-Taastrup, Middelfart og Hjørring kommuner.
  Næsten halvdelen af de danske kommuner har ulovligt brugt Googles tjenester i undervisningen.

  Skoler i 44 kommuner har sjusket med elevers persondata

  Datatilsynet har rejst kritik mod Helsingør Kommune, der ikke har været påpasselig nok i behandlingen af skoleelevers data ved brug af et Google-program. Næsten halvdelen af landets kommuner har begået lignende fejl.
  Alle ældre med behov for hjemmehjælp i Vejle Kommune kan fra 1. oktober gratis få en tablet, så de kan få virtuelle hjemmebesøg.

  Innovation: Snart kan alle ældre i kommune få ‘skærmbesøg’ fra hjemmeplejen

  Alle ældre i hjemmeplejen i Vejle kan nu få digitalt besøg af en hjemmehjælper. Håbet er, at de virtuelle øger borgernes frihed. Og frigiver tid til medarbejderne i en tid med store rekrutteringsudfordringer.
  Borgerne værdsætter udsendelser fra byrådsmøder, så det lægger man nu op til at videreføre i Greve.

  Byråd afsætter penge til fast at udsende byrådsmøder

  Streaming af byrådsmøder under coronakrisen har været så stor en succes i Greve Kommune, at byrådet afsætter penge til nyt udstyr. En endelig beslutning om fast udsendelse træffes efter kommunalvalget.
  Et opgaveudvalg under Børn og Unge i Aarhus Kommune har afleverer sine anbefalinger om tiltag, som byrådet kan sætte i værk for både børn, unge, forældre og professionelle i forhold til deres medieforbrug.

  Anbefalinger sætter digitale grænser for børn og forældre

  Særligt her under coronakrisen tager mange unges brug af sociale medier og computerspil overhånd. Et opgaveudvalg i Aarhus kommer nu med anbefalinger til at forebygge, at børn og unge går psykisk ned i det digitale univers.
  På Boblberg bliver brugerne inspireret og inviteret til at bruge lokalsamfundet på nye måder og i fællesskab med andre. På samme måde kan brugerne inspirere hinanden til at blive frivillige i lokalsamfundet. (screendump)

  Kommune: Digital platform forebygger ensomhed

  Siden december har Egedals borgere i stor stil strømmet til den digitale platform Boblberg. Platformen giver borgerne mulighed for at opbygge netværk og holde ensomheden på afstand.

  Kommunerne er nået langt med borgerservice-teknologien

  En opgørelse fra KL viser, at nye teknologier i stigende grad er centrale i mødet med borgerne og i løsningen af velfærdsopgaver på nye måder.
  Læg mærke til teksten nederst i venstre hjørne. Den forklarer lidt om, hvorfor et helt byråd er blevet gjort til grin i det populære tv-show Natholdet.

  ‘Er der nogen frække piger på linjen?’

  Byråd leverer en pinlig og sjov udstilling af, hvordan et virtuelt byrådsmøder kan begynde. Der jokes med sexistiske undertoner, og et byrådsmedlem får skænket rødvin.
  I 52 procent af henvendelserne til SletDet-rådgivningen har sagen handlet om en pige, mens den i 21 procent har handlet om en dreng. I resten af henvendelserne er kønnet ukendt. (Arkiv)

  Stort hop i børns henvendelser om digitale krænkelser

  Red Barnet havde 1319 henvendelser om krænkelser på nettet i 2020 mod 707 året før. Organisationen ønsker mere lovgivning.
  Et cyberangreb mod kommunernes it-systemer kan få vidtrækkende konsekvenser, vurderer eksperter, (Modelfoto)

  Eksperter: Kommuner er meget sårbare over for hackere

  Det næste internationalt hackerangreb kan meget vel ramme danske kommuners it-systemer, som er blandt 'de mest sårbare'. Konsekvenserne for borgerne kan blive omfattende, vurderer eksperter.

  INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

  Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

  Har du allerede abonnement, log ind her:

  Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: