På Boblberg bliver brugerne inspireret og inviteret til at bruge lokalsamfundet på nye måder og i fællesskab med andre. På samme måde kan brugerne inspirere hinanden til at blive frivillige i lokalsamfundet. (screendump)

Kommune: Digital platform forebygger ensomhed

Siden december har Egedals borgere i stor stil strømmet til den digitale platform Boblberg. Platformen giver borgerne mulighed for at opbygge netværk og holde ensomheden på afstand.

Kommunerne er nået langt med borgerservice-teknologien

En opgørelse fra KL viser, at nye teknologier i stigende grad er centrale i mødet med borgerne og i løsningen af velfærdsopgaver på nye måder.
Læg mærke til teksten nederst i venstre hjørne. Den forklarer lidt om, hvorfor et helt byråd er blevet gjort til grin i det populære tv-show Natholdet.

‘Er der nogen frække piger på linjen?’

Byråd leverer en pinlig og sjov udstilling af, hvordan et virtuelt byrådsmøder kan begynde. Der jokes med sexistiske undertoner, og et byrådsmedlem får skænket rødvin.
I 52 procent af henvendelserne til SletDet-rådgivningen har sagen handlet om en pige, mens den i 21 procent har handlet om en dreng. I resten af henvendelserne er kønnet ukendt. (Arkiv)

Stort hop i børns henvendelser om digitale krænkelser

Red Barnet havde 1319 henvendelser om krænkelser på nettet i 2020 mod 707 året før. Organisationen ønsker mere lovgivning.
Et cyberangreb mod kommunernes it-systemer kan få vidtrækkende konsekvenser, vurderer eksperter, (Modelfoto)

Eksperter: Kommuner er meget sårbare over for hackere

Det næste internationalt hackerangreb kan meget vel ramme danske kommuners it-systemer, som er blandt 'de mest sårbare'. Konsekvenserne for borgerne kan blive omfattende, vurderer eksperter.
En digital hjælpepakke skal hjælpe med at holde nærdemokratiet stærkt i Vejle Kommune.

Kommune vil hjælpe nærdemokratiet med digital hjælpepakke

Med en digital hjælpepakke har kommunalbestyrelse besluttet at lokalråd skal have it-hjælp til virtuelle generalforsamlinger og møder.
Hjemmeundervisning er blevet hverdag for mange under pandemien. (Arkivfoto.)

Forskere ser fald i elevers faglige niveau under pandemi

Særligt ældre elever i skolen og på gymnasierne får svært ved at indhente det tabte under pandemien. Minister afventer situationen.
Adresser er tilskudsberettigede til Bredbåndspuljen, hvis de er registrerede som enten bolig, virksomhed eller sommerhus og ikke er dækket af en hastighedsløsning højere end 10 Mbit/s download og eller 2Mbit/s upload. (Arkiv)

Nyt it-system giver fejlagtigt afslag på sygedagpenge

Nyt it-system skulle automatisere sagsbehandling, men medfører alvorlige fejl i udbetaling af sygedagpenge. Fagforbund og kommunale chefer er bekymret for borgernes retssikkerhed.
Adresser er tilskudsberettigede til Bredbåndspuljen, hvis de er registrerede som enten bolig, virksomhed eller sommerhus og ikke er dækket af en hastighedsløsning højere end 10 Mbit/s download og eller 2Mbit/s upload. (Arkiv)

Rekordmange ansøgninger til bredbåndspulje

Energistyrelsen har modtaget stort antal ansøgninger fra især adresser i landkommunerne. Landdistrikternes Fællesråd advarer mod mod tab af vækst, arbejdspladser og tilflyttere, hvis Bredbåndspuljen sløjfes.
"Det bliver lidt kort, firkantet og stift. Det passer ikke så så godt til politikere, der gerne vil tale," skriver Frederikshavns borgmester Birgit S. Hansen (S) om digitale byrådsmøder.

Borgmestre er begejstrede for nogle typer af digitale møder

Langt flere møder i kommunerne vil blive holdt digitalt - også efter coronakrisen. Det siger borgmestre i rundspørge. Byrådsmøder derimod er borgmestrene ikke meget for at holde virtuelt. Der er ifølge en borgmester 'ingen fordele kun ulemper' ved byrådsmøder i cyberspace.
(Arkiv)

Når lederen bliver digital i en relationel verden

'Os, der har valgt skoleverdenen, har valgt en profession, hvor menneske møder menneske, men i denne tid trækkes vi ind foran en skærm. Derfor er prioriteringen af menneskelige møder i denne tid så vigtige,' skriver skoleleder Maike Raahauge.
Det er alt for nemt for hackere at komme ind i de computere, som kommunebibliotekerne stiller til rådighed. Fotoet er fra Tårnby Kommunebibliotek, da det var lukket på grund af corona i foråret.

Ekspert: Kommuner svigter it-sikkerheden på bibliotekerne

Kommunerne har haft år til at sørge for it-sikkerheden på landets biblioteker, men mange steder er det »ufatteligt nemt« for hackere at komme til, lyder det fra it-sikkerhedsekspert.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: