I 52 procent af henvendelserne til SletDet-rådgivningen har sagen handlet om en pige, mens den i 21 procent har handlet om en dreng. I resten af henvendelserne er kønnet ukendt. (Arkiv)

Stort hop i børns henvendelser om digitale krænkelser

Red Barnet havde 1319 henvendelser om krænkelser på nettet i 2020 mod 707 året før. Organisationen ønsker mere lovgivning.
Et cyberangreb mod kommunernes it-systemer kan få vidtrækkende konsekvenser, vurderer eksperter, (Modelfoto)

Eksperter: Kommuner er meget sårbare over for hackere

Det næste internationalt hackerangreb kan meget vel ramme danske kommuners it-systemer, som er blandt 'de mest sårbare'. Konsekvenserne for borgerne kan blive omfattende, vurderer eksperter.
En digital hjælpepakke skal hjælpe med at holde nærdemokratiet stærkt i Vejle Kommune.

Kommune vil hjælpe nærdemokratiet med digital hjælpepakke

Med en digital hjælpepakke har kommunalbestyrelse besluttet at lokalråd skal have it-hjælp til virtuelle generalforsamlinger og møder.
Hjemmeundervisning er blevet hverdag for mange under pandemien. (Arkivfoto.)

Forskere ser fald i elevers faglige niveau under pandemi

Særligt ældre elever i skolen og på gymnasierne får svært ved at indhente det tabte under pandemien. Minister afventer situationen.
Adresser er tilskudsberettigede til Bredbåndspuljen, hvis de er registrerede som enten bolig, virksomhed eller sommerhus og ikke er dækket af en hastighedsløsning højere end 10 Mbit/s download og eller 2Mbit/s upload. (Arkiv)

Nyt it-system giver fejlagtigt afslag på sygedagpenge

Nyt it-system skulle automatisere sagsbehandling, men medfører alvorlige fejl i udbetaling af sygedagpenge. Fagforbund og kommunale chefer er bekymret for borgernes retssikkerhed.
Adresser er tilskudsberettigede til Bredbåndspuljen, hvis de er registrerede som enten bolig, virksomhed eller sommerhus og ikke er dækket af en hastighedsløsning højere end 10 Mbit/s download og eller 2Mbit/s upload. (Arkiv)

Rekordmange ansøgninger til bredbåndspulje

Energistyrelsen har modtaget stort antal ansøgninger fra især adresser i landkommunerne. Landdistrikternes Fællesråd advarer mod mod tab af vækst, arbejdspladser og tilflyttere, hvis Bredbåndspuljen sløjfes.
"Det bliver lidt kort, firkantet og stift. Det passer ikke så så godt til politikere, der gerne vil tale," skriver Frederikshavns borgmester Birgit S. Hansen (S) om digitale byrådsmøder.

Borgmestre er begejstrede for nogle typer af digitale møder

Langt flere møder i kommunerne vil blive holdt digitalt - også efter coronakrisen. Det siger borgmestre i rundspørge. Byrådsmøder derimod er borgmestrene ikke meget for at holde virtuelt. Der er ifølge en borgmester 'ingen fordele kun ulemper' ved byrådsmøder i cyberspace.
Det er alt for nemt for hackere at komme ind i de computere, som kommunebibliotekerne stiller til rådighed. Fotoet er fra Tårnby Kommunebibliotek, da det var lukket på grund af corona i foråret.

Ekspert: Kommuner svigter it-sikkerheden på bibliotekerne

Kommunerne har haft år til at sørge for it-sikkerheden på landets biblioteker, men mange steder er det »ufatteligt nemt« for hackere at komme til, lyder det fra it-sikkerhedsekspert.
Esbjergs borgmester, Jesper Frost Rasmussen (V), har sendt ekstern konsulent på fredsmission på rådhuset.

Politikere: Både godt og skidt med arbejdet under hjemsendelsen

Økonomiudvalget i Esbjerg Kommune har bedt politikerne i byrådet om at evaluere på hjemsendelsesperioden i foråret. Svarene viser, at der er forskel på udbyttet af digitale møder alt efter deres indhold.
'Livets gang i Lidenlund' foregår i 1950'ernes Lemvig. I dag er der væsentlig mere behov for parkeringspladser i byen end dengang. Det skal et nyt smart teknologisystem nu råde bod på.

Lemvig bliver landets første smarte parkeringsby

Lemvig Kommune får som den første i landet mulighed for at udnytte byens parkeringspladser mere optimalt med et højteknologisk sensorsystem, der med tiden kan fortælle bilisterne, hvor der er ledigt.
I fremtiden kommer kommer den visuelle kommunikation til at spille en stadig større rolle. Og her har Viborg Kommune alle muligheder for at være med helt i front.

‘Godt set, Viborg’

Med en ny status som ‘Unesco Creative City’ har Viborg spillet sig til en position inden for mediekunst, hvor kun fantasien sætter grænser for fremtidige muligheder. 'Viborg er et eksempel på, at uanset hvor lille man er, kan man opnå en markant position,' siger direktør.
Fysiske borgermøder er vanskelige hvis ikke umulige at gennemføre under coronapandemien. Hillerød Kommune vil også fremover holde fast i, at borgermøder vises online. (Arkiv)

Borgermøder holder man da digitalt

Under coronanedlukningen og den trinvise genåbning har Hillerød Kommune oplevet stor interesse for at afvikle digitale borgermøder om aktuelle sager. Nu skal mulighederne for digital deltagelse fastholdes.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger