Handicaporganisationerne var rasende over økonomiaftalen mellem regeringen og KL. Derfor satte de deres lid til finansloven, men intet tyder nu på, at den kommer til at indeholde et nævneværdigt løft af handicapområdet.

Handicappede glemt på finansloven

I regeringens finanslovsudspil er der ikke afsat penge til udgiftsvæksten på handicapområdet. Kombineret med meldingerne fra sommergruppemøderne tyder alt på, at handicapområdet glemmes i finansloven.
Øverst fra højre branchedirektør i Dansk Industri, Jakob Scharff. - Velfærdspolitisk chef i Dansk Erhverv, Troels Yde Toftdahl. - Branchedirektør i Selveje Danmark Jon Krog. - Politisk og Strategisk chef i LOS, Laust Westtoft

Brancheorganisationer hælder lovudkast om et styrket socialtilsyn ned ad brættet

'Der er tale om en østtysk bureaukratisk model, så det bliver svært at overleve som virksomhed.' Sådan lyder en kommentar til et lovudkast om et styrket socialtilsyn. I flere organisationer mener man, at udkastet går længere end den politiske aftale.
Så mange som hver fjerde overvejer at opgive at arbejde med handicappede.

Hver fjerde ansat overvejer at holde op med at arbejde med handicappede

Mere end hver fjerde, som arbejder med mennesker med fysisk eller psykisk handicap, overvejer at forlade faget. Det viser ny undersøgelse. Situationen er udtryk for årelang underprioritering af området, mener FOA.
Kommunerne er ligesom regeringen under pres fra handicaporganisationerne, som demonstrerede mod kommuneaftalen flere steder i landet.

Borgmestre: Der bliver både besparelser på handicapområdet og andre områder

Mange kommuner vil finansiere stigende udgifter til det specialiserede socialområde ved både at gennemføre effektiviseringer og prioritering på området og samtidig tage penge fra de andre store velfærdsområder.
Flere handicaporganisationer demonstrerede i sommers mod de besparelser, som er gennemført de seneste år. Men nu viser de første budgetoplæg i kommunerne, at der er forslag om nye besparelser.

Kommuner har forberedt besparelser på handicapområdet

En gennemgang af de første offentliggjorte budgetoplæg viser, at flere kommuner overvejer en lang række besparelser på det specialiserede socialområde som følge af, at udgifterne til området er i kraftig vækst.
Lars Gaardhøj der er formand for psykiatri- og socialudvalget i Danske Regioner er på jagt efter de højt specialiserede opgaver på socialområdet, men hvilke opgaver tænker han på?

Regionerne står på spring for at overtage det højt specialiserede socialområde

Det taler for en styrkelse af det offentlige-private samarbejde, når man ser, at kommunerne har svært ved at opretholde de højt specialiserede indsatser, lyder det fra brancheorganisationen LOS. Hos Danske Regioner indikerer flere ting, at det private segment er skrevet ud af den del af ligningen.

Udgifter til handicappede får kommuner til at gå i bro

Vi har brug for ekstra penge fra staten, for udgifterne til fysisk og psykisk handicappede slår hul i vores økonomi. Det er budskabet fra 24 kommuner, som nu søger om penge fra statspuljen for særligt vanskeligt stillede kommuner. Se udviklingen i udgifter til handicappede i din kommune her.
Kommunerne kan sikre sig en stor udligningsgevinst ved at placere borgere på institutioner i egen kommune frem for på den anden side af kommuneskiltet.

Fakta: Så meget kan kommuner tjene på at hjemtage borgere

Der kan være store udligningsgevinster på op til 400.000 kroner forbundet med at visitere borgere til tilbud i egen kommune i stedet for nabokommunen. Få overblik over gevinsterne her.
Kørestolsbrugere og andre handicappede i Holbæk Kommune skal have en bedre indsats, fastslår politikere på baggrund af ny rapport.

Indsatsen for handicappede halter i kommune

Ligesom en del andre kommuner er Holbæk udfordret, når det gælder det specialiserede voksenområde. Der mangler blandt andet medarbejdere, og der er problemer med sagsbehandlingen, viser ny rapport.
Indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad fastslår i en række svar til folketinget, at han ikke har i sinde at ændre på opgørelsen af folketal i den kommunale udligning, trods protester fra både organisationer og forligspartier.

Trods protester: Minister vil ikke røre ved udligningsregel

Selvom flere partier i Folketinget og en række handicaporganisationer vil ændre en omstridt udligningsregel, så fastslår indenrigsministeren i en række svar til Folketinget, at han ikke vil ændre reglen.
Psykisk syge med et stofmisbrug oveni får det nogle gange endnu sværere, når de anbringes på bosteder, vurderer FOA.

FOA: Folk med dobbeltdiagnoser bliver overladt for meget til sig selv

Psykisk syge misbrugere falder alt for ofte ned mellem flere systemer. Politikerne må sørge for en mere klar ansvarsfordeling mellem kommuner og regioner, mener FOA og henviser til ny undersøgelse.

Leder bag ulovlig instruks har fået nyt job

I efteråret gav Mads Larsen som leder i Guldborgsund en opsigtsvækkende, ulovlig instruks. Nu har han fået nyt job og skriver, at 'forløbet har givet mig en større ydmyghed i min ledelse'.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: