Det specialiserede socialområde

Det specialiserede socialområde

"Vi kan se i nogle af de komplicerede socialsager, at i kommunerne bliver fagligheden for tynd og økonomien for skrøbelig," siger Henrik Vinther Olesen, socialordfører for De Radikale i Folketinget.

Socialordfører: Kommunerne får frataget opgaver på handicapområdet

Der bliver vedtaget en reform af handicapområdet inden årets udgang. Og en del af reformen bliver, at noget af sagsbehandlingen bliver taget fra kommunerne. Det forudser De Radikales socialordfører i Folketinget.
"Det dur ikke, at man bare fortsætter med lappeløsninger på handicapområdet," siger Monica Lylloff, som er en af frontpersonerne i bevægelsen Enmillionstemmer.

Dagen før behandling i Folketinget: ‘Vi skal væk fra det Vilde Vesten, som hersker i dag på ha...

I morgen, tirsdag, tager Folketinget stilling til et borgerforslag om at fjerne handicapområdet fra kommunerne. En af initiativtagerne til forslaget håber, at det kan blive startskuddet til en stor reform.

71 kommuner overskrider voksenhandicap-budgettet

Selvom langt de fleste kommuner overskred budgettet på voksenhandicap-området i 2020, er det de færreste kommuner, der løfter området så meget, som Astrid Krag har stillet Folketinget i udsigt.
En af landets tungeste borgmestre - Jens Ive (V) fra Rudersdal retter skarp kritik mod socialminister Astrid Krag for at skrue borgernes forventninger til kommunernes hjælp til handicappede uden at give kommunerne flere penge. "Det er dybt useriøst," siger han.

Borgmestre i oprør: KL skal rejse nye ministerløfter til handicappede i økonomiforhandlinger

Flere borgmestre har nu tabt tålmodigheden med socialminister Astrid Krags løfter om bedre hjælp til handicappede uden at pengene følger med. Sagen skal derfor være central i årets økonomiforhandlinger, siger de.
KL fremlægger ifølge næstformand Martin Damm om tre uger en plan, der vil forbedre hjælpen til handicappede markant. Planen skal indfri ønsker fra regeringen og Folketinget og ventes at koste et milliardbeløb.

KL fremlægger milliardplan for bedre hjælp til handicappede

Allerede i midten af maj fremlægger kommunerne en ambitiøs plan med et markant løft af hjælpen til handicappede, som opfylder ønsker fra regeringen og Folketinget.
Kasper Riedl er indkøbschef på socialområdet i Københavns Kommune.

Indkøbschef: Kommunerne kan ikke det hele selv

Indkøbschef på socialområdet stiller i et interview skarpt på leverandør-indkøber-samarbejdet. 'Vi skal lade være med at sige til hinanden, at det altid er billigere, hvis kommunen selv gør det. Det er simpelthen noget vrøvl,' siger han.
(Arkiv) Formanden for Danske Handicaporganisationer, Thorkild Olesen, efterlyser, at beskæftigelse og bevilling af hjælpemidler til mennesker med et handicap bliver analyseret forud for en ny handicaplov.

Handicappede: Hvorfor er beskæftigelse ikke med i vigtig evaluering?

En omfattende evaluering af handicapområdet skal lægge op til ny handicapreform. Men beskæftigelsesområdet indgår ikke i det forberedende arbejde. Det skal der rettes op på, mener Danske Handicaporganisationer.
En skandalesag på socialområdet i Gulborgsund bliver ved med at trække tråde. Byrådet med borgmester John Brædder i spidsen har brugt meget krudt på sagen.

Fyringer i kølvand på skandale

Efter skandalesag i Guldborgsund Kommune er tre sagsbehandlere blevet fyret. HK Kommunal og Dansk Socialrådgiverforening er 'nysgerrige på', om fyringerne skyldes, at de tre sagsbehandlere har ytret sig kritisk.
Ny politisk aftale har fokus på anvendelsen af overskud på sociale tilbud offentlige som private. Læs hvad der er op og ned.

Analyse: Ny politisk aftale hegner profitmulighederne inde

Det kan god være, at ordet profit ikke nævnes med et ord, men jagten på potentielle profitmagere på det specialiserede socialområde er langt fra slut. Det fremgår tydeligt, hvis man læser ny aftale om socialtilsyn, skriver redaktør for OPS-Indsigt Steen Houmark i denne analyse.
”Det er ingen hemmelighed, at regeringen ønskede at sætte en stopper for, at private tilbud kan trække en masse penge ud til private ejere. Det ønsker vi stadig, " siger Socialminister Astrid Krag.

Astrid Krag ærgrer sig – profitforbud skrevet ud af politisk aftale

Regeringens felttog mod overskud hos private sociale tilbud er tabt. Det fremgår af en politisk aftale om et styrket socialtilsyn. 'Det er utrolig ærgerligt,' siger minister Astrid Krag (S). Hos Dansk Erhverv er man lettet.
En tidligere ansat fra bostedet Bifrost ved Vejle er blevet dømt for uagtsomt manddrab, og Vejle Kommune afventer nu resultaterne af ekstern undersøgelse om bostedet. (Arkiv)

Bosted: Kommune afventer undersøgelse efter dom i tragisk sag

En multihandicappet kvinde døde i et badekar på bosted ved Vejle, og en ung praktikant blev kendt skyldig i hendes død. Kommunen vil måske til august foretage sig yderligere i sagen.
"Der er fortsat store tillidsproblemer mellem borgere med handicap og kommunale sagsbehandlere," siger Liselotte Hyveled, formand for Det Centrale Handicapråd, der rådgiver regeringen.

Fortsat tillidskløft mellem sagsbehandlere og handicappede

En stor del af de handicappede er utilfredse med kommunens hjælp, viser ny undersøgelse. 'Der er fortsat store tillidsproblemer mellem borgere med handicap og kommunale sagsbehandlere,' siger formand.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger