Det Radikale Venstre

  Det Radikale Venstre

  Der kan være et meget stort potentiale i Aalborg-modelen for afbureaukratisering, vurderer ophavsmanden, rådmand Jes Lunde (RV).

  Rådmand: Vi vender tingene på hovedet for at få skub i afbureaukratisering

  Rådmand i Aalborg Jes Lunde (R) er ophavsmand til en model for afbureaukratisering, som kan sprede sig til hele landet. Vi har valgt at bruge omvendt bevisbyrde, og det kan blive effektivt, vurderer Jes Lunde.
  Social- og Ældreminister Astrid Krag kan blive presset til, at se efter en kontrolenhed af kommunerne, hvis KL ikke lykkedes med en ny vejledning.

  Kommunerne kan stadig undgå at blive underlagt en kontrolenhed

  Formår kommunerne ikke at sikre fair og gennemsigtig beregning af priser på kommunale ydelser via en kommende KL-vejledning, vil et flertal i Folketinget forpligte regeringen at genbesøge forslaget om en kontrolenhed. Det huer ikke ministeren.
  Mette Annelie Rasmussen (RV) tager orlov fra sit politiske virke for Radikale i en periode.

  Tidligere spidskandidat går på orlov med opråb: Politik er en for hård kontaktsport

  'Politik er en barsk business,' lyder det fra det ret kendte radikale medlem af borgerrepræsentationen i København, Mette Annelie Rasmussen. Hun har nu meddelt, at hun går på orlov fra politik. Hun skriver bl.a.: 'De seneste år som radikal ordfører og gruppeformand på Københavns Rådhus har været hårde.'
  I Det Radikale Venstre har ledelsen efter et lille års tid lyttet til baglandets bekymringer for konsekvenserne af et lovforslag om private dagtilbud.

  De Radikale trækker sig helt fra aftale om private dagtilbud

  Det Radikale Venstre har hevet hele plasteret af og trukket støtten til lovforslaget der begrænser private dagtilbud. Det fremgår af en mail, udsendt fra Christiansborg til radikale tillidsfolk, men et profitforbud spøger fortsat for kapitalfonde.
  Politisk leder for De Radikale Sofie Carsten Nielsen har på det seneste været ude og markere sig, blandt andet i forhold til frit valg,

  En kontrolenhed af kommunernes prisberegninger er næppe lige om hjørnet

  Et af grundelementerne for det frie valgs eksistens er kommunernes priser. I Folketinget udvalgsbehandler man et beslutningsforslag om en kontrolenhed af kommunernes prisberegninger, og her er Radikales fredning af det frie valg interessant, for vil partiet ’walk the talk’?
  Sofie Carsten Nielsen (t.v.), partileder for Radikale Venstre, står med de afgørende mandater, når det kommer til at presse regeringen til at få en sundhedsreform igangsat nu. Regeringen ønsker på nuværende tidspunkt at udsætte den.

  Flertal uden om regeringen for sundhedsreform

  Der tegner sig et flertal uden om regeringen til en sundhedsreform. Radikale Venstre står med de afgørende mandater til forandring i sundhedsvæsenet.
  De Radikale mener ikke, at det er nok at kigge blandt EU's 448 millioner indbyggere, der frit kan rejse ind i og arbejde i Danmark, når det kommer til at skaffe sosu'er, siger politisk ordfører Andreas Steenberg.

  Radikale vil lade potentielle sosu’er få opholdstilladelse

  For at skaffe nogen af de mange tusinde sosu'er, der mangler i Danmark, vil De Radikale kigge uden for EU.
  Folketingets fokusering på kommunernes afregningspriser er interessant, dels fordi prisafregningerne et tilbagevendende debatemne, dels fordi der i dag ikke findes en klageinstans

  Kommunerne risikerer at blive underlagt endnu en kontrolenhed

  Efter flere markante sager og hård kritik er der måske ved at være et politisk flertal for at oprette en ny enhed under Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Enheden skal føre kontrol med de afregningspriser, som kommunerne giver private leverandører.
  Mia Nyegaard (R), socialborgmester i Københavns Kommune, har fået nok af regeringens modstand mod konsulenter. Hun mener, at der er masser eksempler på, at det kan være en god idé med konsulenter.

  Radikal borgmester vil stoppe jagten på konsulenter

  Det er ikke nødvendigvis et populært forslag. Men genvalgt, radikal borgmester vil stoppe regeringens klapjagt på eksterne konsulenter og bringe nuancer frem i debatten om udbud og eksterne leverandører.
  Borgmester i Kalundborg, 58-årige Martin Damm (V), bliver igen formand for KL og vipper dermed Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) af pinden.

  Martin Damm bliver ny formand for KL

  Kalundborgs Venstre-borgmester Martin Damm bliver igen formand for KL. Det sker, fordi Radikale Venstre har valgt at pege på Martin Damm i stedet for nuværende KL-formand Jacob Bundsgaard.
  Socialdemokrat og regionsrådsformand Anders Kühnau bliver ny formand for Danske Regioner.

  Anders Kühnau bliver ny formand for Danske Regioner

  Regionsrådsformand Anders Kühnau (S) har flertal til at blive ny formand for Danske Regioner og afløse den nuværende formand Stephanie Lose (V).
  Under finanslovsforhandlingerne vil finansordfører Andreas Steenberg (RV) ikke stille centrale krav om et løft af kommunernes økonomi på handicapområdet. Intet tyder på, at kommunerne og handicaporganisationerne kan se frem til en håndsrækning i finansloven.

  Intet tyder på løft af handicapområdet i finansloven

  Hverken Radikale Venstre eller SF har stort løft af kommunernes handicapindsats som krav til regeringen under finanslovsforhandlingerne. Dermed tyder intet på, at økonomien på området bliver løftet i finansloven.