Den konservative borgmester på Frederiksberg Simon Aggesen er en af dem, som risikerer at miste borgmesterkæden efter kommunalvalget.

Ny analyse: Socialdemokratiet er tæt på at nå 50 borgmesterposter

NB-Medier har vurderet partiernes chance i alle kommuner for at vinde borgmesterposten. Socialdemokratiet og De konservative har grund til optimisme, mens Venstre har udsigt til at miste nogle borgmesterposter. Se detaljeret kort her - og få en prognose for det samlede resultat.
Christopher Røhl Andersen (R) fortæller på Twitter, at han er "virkelig stolt" over, at København nu skal bede om at huse nogle af de nytilkomne afghanske flygtninge.

Flertal tvinger borgmester til at arbejde på at få afghanske flygtninge

København skal bede om at få nogle af de nye flygtninge fra Afghanistan. Det har et flertal udenom Socialdemokratiet bestemt, og nu skal overborgmesteren tage affære.
Folketingsmedlem Kristian Hegaard (R) forlader politik efter en sag om grænseoverskridende adfærd.

Hegaard stopper i politik efter grænseoverskridende adfærd

Kristian Hegaard (R) har allerede meddelt den radikale folketingsgruppe, at han udtræder af Folketinget. Om han også stopper i byrådet i Fredensborg, er endnu uklart.
Politisk leder Sofie Carsten Nielsen (R) vil gøre skolen til det vigtigste projekt i de næste ti år. (Arkivfoto)

De Radikale vil rette op på fejlslagen folkeskolereform

De Radikale vil have folkeskolens interessenter til at komme med forslag til forbedringer af reform.
Miljøminister Lea Wermelin (S) kommer i denne uge med et udspil til at gøre det nemmere for kommunerne at begrænse luftforurening i byer.

Byområder bliver kun for el- og brintbiler

Et flertal i Folketinget vil give kommuner lov til at lave zoner i byerne, hvor der kun må køre biler, der ikke udleder CO2. De såkaldte 'nul-emissions-zoner' er dermed godt på vej. Og personbiler, som kører på diesel, skal formenes adgang til de største byer, oplyser miljøministeren.
"Vi kan se i nogle af de komplicerede socialsager, at i kommunerne bliver fagligheden for tynd og økonomien for skrøbelig," siger Henrik Vinther Olesen, socialordfører for De Radikale i Folketinget.

Socialordfører: Kommunerne får frataget opgaver på handicapområdet

Der bliver vedtaget en reform af handicapområdet inden årets udgang. Og en del af reformen bliver, at noget af sagsbehandlingen bliver taget fra kommunerne. Det forudser De Radikales socialordfører i Folketinget.
En del af de 5.200 ansatte i Køge kommune sender nok i den kommende tid en venlig tanke til rådhuset og borgmester Marie Stærke. De ansatte får hver et gavekort på 1.000 kroner.

Ansatte i kommune kan gå på ferie med gavekort i hånden

Et flertal i byrådet har vedtaget, at alle ansatte i Køge Kommune skal have et gavekort på 1.000 kroner. Køge er dermed en af de mest gavmilde kommuner, når det gælder gavekort i coronatiden.
"Der vil blive nætter, hvor jeg kommer til at ligge i sengen og sparke af frustration over statens spændetrøje." Det forudser Emil Sloth Andersen (RV), hvis han bliver valgt ved KV21.

Kandidat: Hvorfor stille op til kommunalvalget og få en spændetrøje på?

Som lokalpolitiker er man bundet på hænder og fødder af Folketingets krav til kommunernes økonomi. Så hvorfor overhovedet stille op til kommunalvalget, når serviceloft og udligning giver næsten ingen plads til at føre politik? Det spørgsmål stiller kandidat til KV21 i dette interview.
Fra Venstre til De Radikale og nu kristendemokrat. Jens Rohdes politiske liv fortsætter.

Kommentator: Rohde og KD har kurs mod at blive valgt ind

Kristendemokraterne blev senest valgt ind i Folketinget for 20 år siden. Det skal Jens Rohde lave om på.
Social- og ældreminister Astrid Krag (S) har i måneder forsøgt, at få Det Radikale Venstre med ombord i en aftale om et profitforbud på socialområdet. Den ideologiske skalp ser ud til ikke at komme i hus.

Profitforbud fordampede under langtrukne forhandlinger

Den ideologiske skalp om et forbud mod profit i sociale tilbud ser ud til at være skrevet ud af en snarlig politisk aftale mellem regeringen og støttepartierne. Men der kommer et styrket socialtilsyn, erfarer OPS-Indsigt.
Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) slår fast, at kommuner og myndigheder vil lukke områder meget hurtigt ned, når der igen - som i Kolding -kommer større lokale smitteudbrud.

Regeringen lemper på restriktioner

Et smalt politisk flertal vil fra på mandag delvist genåbne samfundet. Bornholm, Nord- og Vestjylland får særstatus. Genåbningen hviler på, at blandt andre lærere og elever bliver testet langt oftere. Få overblik over lempelserne her.

Radikal kommunalordfører opstiller til byrådet

Den radikale kommunalordfører Kathrine Olldag stiller op til byrådet i Vordingborg Kommune.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: