Det Konservative Folkeparti

  Det Konservative Folkeparti

  Når partierne indgår brede forlig, så får partierne ikke alt igennem. Men de får altid en smule med, som svarer til deres politik. I en kommende forhandling om frikommuner, har regeringen lidt atypisk bedt om, at ingen partier skal have politik igennem. Men Mette Abildgaard (K), vil sige nej tak til frikommuner, hvis borgernes frie valg kommer i fare.

  Konservative vil måske spænde ben for frikommuner

  Statsminister Mette Frederiksens ønske om at sætte alle kommuner fri kan løbe ind i stærk politisk modvind. Eksempelvis vil Konservative sige nej tak til frikommuner, hvis det betyder mindre frit valg i nogle kommuner.
  Folketingets fokusering på kommunernes afregningspriser er interessant, dels fordi prisafregningerne et tilbagevendende debatemne, dels fordi der i dag ikke findes en klageinstans

  Kommunerne risikerer at blive underlagt endnu en kontrolenhed

  Efter flere markante sager og hård kritik er der måske ved at være et politisk flertal for at oprette en ny enhed under Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Enheden skal føre kontrol med de afregningspriser, som kommunerne giver private leverandører.
  77-årige Søren Clemmensen (K) vil til stor irritation for borgmester Hans Stavnsager (S) alligevel ikke være med i konstitueringen i Faaborg-Midtfyn.

  Konservative hopper væk fra konstituering

  Lige før det konstituerende møde i kommunalbestyrelsen trækker tre konservative sig ud af aftale om konstituering i Faaborg-Midtfyn Kommune. 'Vi kan bare ikke blive ved at understøtte den myte, som borgmesteren i stigende grad forsøger at skabe, om at alle er glade," sider spidskandidat for K.
  Det er første gang, at Jakob Næsager (K) bliver valgt som borgmester i Købehavn. Han ønsker, at man kan mærke, at der sidder en konservativ borgmester på børne- og ungeområdet.

  Ny konservativ borgmester er inspireret af Ritt Bjerregaard

  Den nye konservative børne- og ungdomsborgmester i København vil lade sig inspirere af tidligere overborgmester Ritt Bjerregaard de næste fire år. Han vil én gang om ugen tage på besøg i byens daginstitutioner og skoler.
  De to byrådsmedlemmer, den 73-årige advokat Christian de Jonquiéres og den 77-årige plantageejer Ulla Hardy-Hansen, har skabt furore og står nu til at blive smidt på porten efter årtier blandt De Konservative.

  KV21: To erfarne konservative står til at blive smidt ud af partiet

  To erfarne konservative i Nordsjælland står til at blive ekskluderet af partiet. På valgnatten valgte to ældre byrådsmedlemmer at køre deres eget løb under konstitueringen.
  KV-21 kan meget nemt blive husket som det valg, hvor partiformand Jacob Ellemann-Jensen fik vendt krisen i Venstre og afværgede et ventet, stort nederlag.

  KV-21: Nedtur for S og DF – optur for K og V

  Valgaften gjorde alle prognoser til skamme. Venstre fik et markant bedre valg end ventet, mens Socialdemokratiet led forsmædelige nederlag i flere kommuner.
  Kommuner med konservative borgmestre er de mest rundhåndede over for kulturen. Det gælder blandt andre K-borgmestrene her, Morten Slotved (Hørsholm) og Benedikte Kiær (Helsingør).

  Nye tal: Konservative borgmestre sætter kulturen højt

  Kommuner med konservative borgmestre i front fyrer i gennemsnit flere penge af på kulturen. Venstre-styrede kommuner er mere påholdende, når det gælder kulturstøtte. Det viser ny analyse.

  Analyse: Mange borgmestre skal overbevise vælgerne om at skifte politisk blok

  Borgmestrene i 28 kommuner kan prale af, at de har vundet posten, selvom der normalt ikke er flertal for deres blok ved et folketingsvalg. Borgmestre som Michael Ziegler (K) og Ulla Vestergaard (S) skal trække mange stemmer fra vælgere, som normalt har en anden partifarve.

  KV21: Flere borgmestre skal overtale vælgerne til at glemme deres normale partifarve

  Borgmestrene i 28 kommuner kan prale af, at de har vundet posten, selvom der normalt ikke er flertal for deres blok ved et folketingsvalg. Borgmestre som Michael Ziegler (K) og Ulla Vestergaard (S) skal trække mange stemmer fra vælgere, som normalt har en anden partifarve.
  Dårlige meningsmålinger bl.a. i lyset af den tiltagende skandale omkring den ulovlige nedslagtning af mink betyder, at Socialdemokratiet og partiformand Mette Frederiksen er på vej til at sætte en forventet gevinst ved KV21 over styr.

  Meningsmålinger: S er ved at sætte KV21 gevinst over styr

  Nedturen i de nationale meningsmålinger betyder, at Socialdemokratiet kan være på vej til at sætte en stor del af forventet fremgang ved KV21 over styr.
  Der skal helst flere kvinder ind i kommunalbestyrelserne som her på rådhuset i Gentofte. Men de skal vælges for deres kompetencer - ikke deres køn, mener Malene Brandt (K).

  Debat: Jeg skal pokkerme ikke vælges på baggrund af mit køn!

  Kun hver tredje medlem af kommunalbestyrelserne er en kvinde, og den andel skal op. Det mener skribenten her, men understreger samtidig, at hun ikke vil vælges på baggrund at sit køn, men på grund af sine kompetencer.
  Den konservative borgmester på Frederiksberg Simon Aggesen er en af dem, som risikerer at miste borgmesterkæden efter kommunalvalget.

  Ny analyse: Socialdemokratiet er tæt på at nå 50 borgmesterposter

  NB-Medier har vurderet partiernes chance i alle kommuner for at vinde borgmesterposten. Socialdemokratiet og De konservative har grund til optimisme, mens Venstre har udsigt til at miste nogle borgmesterposter. Se detaljeret kort her - og få en prognose for det samlede resultat.

  INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

  Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

  Har du allerede abonnement, log ind her:

  Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: