Per Ørum Jørgensen forsøger nu at gøre politisk comeback. Det gør han lokalt i Herning til KV21.

Tidligere kristendemokrat Per Ørum stiller op til kommunalvalget

Tidligere folketingsmedlem Per Ørum stiller op som spidskandidat for De Konservative i Herning ved kommunalvalget. 'Jeg har et ædelt ønske om at hjælpe kommunen,' siger Per Ørum.
Tidligere statsminister Poul Schlüter er død i en alder af 92 år.

Tidligere statsminister Poul Schlüter er død – 92 år

En af Danmarks længst siddende statsministre, Poul Schlüter, er død i en alder af 92 år.
Henrik Bach Mortensen glæder sig på facebook over, at han er blevet opstillet for Venstre i Rudersdal Kommune til KV21. Han er flyttet til kommunen og har tidligere siddet i byrådet i Gladsaxe.

Duften af valgkamp breder sig

Der er mindre end et halvt år til kommunalvalget, og kandidaterne begynder nu opvarmningen. Se her nogle af de synlige tegn på begyndende valgkamp, som NB-Kommune har fanget. Måske oplever du også en duft af valgkamp?
Samarbejde med andre politikere og politikudvikling nedefra. Det er noget af opskriften på succes som lokalpolitiker, mener afgående borgmester Hans Toft (K).

Afgående borgmester Hans Toft: Demokrati dur kun nedefra

Man skal som borgmester konsekvent insistere på at inddrage borgerne og fremme samarbejde i byrådet på tværs af partiskel. Det er opskriften på succes, mener Hans Toft (K), som nu takker af efter 28 år som borgmester. Han har været pioner i forhold til konceptet opgaveudvalg, som inspirerer over hele landet.
Uønsket hos de konservative i Høje-Taastrup Betina Liv Moe og den konservative borgmester og KL-udvalgsformand Michael Ziegler.

Konservativt byrådsmedlem føler sig presset ud af Michael Ziegler

‘Jeg kan simpelthen ikke få en forklaring’. Sådan lyder det fra konservative Betina Liv Moe i Høje-Taastrup, efter hun er blevet vraget på partiets kandidatliste til KV21. Hun taler dog om topstyring. Borgmester Michael Ziegler (K) siger: 'Det ville være helt uetisk af mig at gå ind i personlige begrundelser, for der er tale om interne forhold.'
Byråds- og folketingsmedlem Brigitte Klintskov Jerkel (K) stiller nu spørgsmål til indenrigsministeren om lovligheden af nyt kodeks i Greve.

Ophedet debat om kommunes facebookside

Bliver ytringsfriheden brudt? Det og andre spørgsmål giver varm debat blandt lokalpolitikere i Greve. Baggrunden er, at et flertal i Økonomiudvalget har besluttet, at byrådsmedlemmer samt kandidater til KV21 ikke må ytre sig på kommunens facebookside.
Det skal gøres gratis for foreningerne at benytte kommunens sports- og idrætsanlæg, mener konservativ i Næstved. (Arkiv)

Foreningsliv: ‘Gør det gratis at bruge kommunens anlæg – også efter corona’

Lokale idrætsforeningers brug af kommunale anlæg skal gøre gratis for foreningerne, for de har brug for bedre vilkår. Sådan lyder det fra konservativ borgmesterkandidat.
Tre partiledere kan glæde sig, når de ser på deres partiers evne til at tiltrække frafaldne byrådsmedlemmer fra andre partier. Det er fra venstre Pia Olsen Dyhr (SF), Søren Pape Poulsen (K) og Pernille Vermund (NB).

Konservative, SF og Nye Borgerlige tiltrækker partihoppere

En hel del byrådsmedlemmer springer for tiden fra det ene parti til et andet. Især Konservative, Nye Borgerlige og SF suger partihoppere til sig.
Jakob Nybo fra Liberal Alliance (tv.) er ikke enig med Hørsholms konservative borgmester Morten Slotved (th.) i at pengene til en ny brochure er givet godt ud.

Byrådsmedlem angriber kommunal brochure: Som at sminke et lig

Det er som at sminke et lig i stedet for at genoplive patienten, når Hørsholm Kommune bruger 200.000 kr. på en brochure, som skal lokke børnefamilier til kommunen. Det mener byrådsmedlem og rejser dermed kritik af kommunens bosætningspolitik.
Kommunale vagter skal fremover kunne stikke folk en bøde, hvis de smider affald fra sig. Det mener to borgmestre i København. Fotoet er fra hovedstaden, hvor der i sommer var store problemer med henkastet affald og larm til langt ud på natten.

Kommunale tryghedsvagter er på vej

København og nok også andre kommuner vil gerne bruge den nye politiaftales mulighed for at oprette et korps af kommunale 'tryghedsvagter'. De skal ifølge overborgmester sættes ind mod svinemikler og festaber og kunne udstede bøder.

Konservative åbner KV21 med frontalt angreb på Venstre

Konservative indleder KV21 med en helsides annonce i Berlingske, hvor de giver parterne bag udligningsreformen skylden for, at en sygeplejerske i Gentofte Kommune skal betale 5.780 kroner mere i skat om året.
Sagen om borgmesters milliongevinst ved salg af en lejlighed i Frederiksberg Kommune fortsætter med nye detaljer.

Ny afsløring i sag med borgmester

Borgmester Simon Aggesen (K) på Frederiksberg har gjort et endnu vildere kup i sagen om sin kæmpe Frederiksberg-lejlighed, end hvad hidtil har været fremme. Erstatningsansvar kan komme på tale, skriver Ekstra Bladet.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: