Det Konservative Folkeparti

  Det Konservative Folkeparti

  Viceborgmester i Mariagerfjord Kommune og medlem af regionsrådet i Nordjylland Jens-Henrik Kirk (K) stiller op til det kommende folketingsvalg.

  Konservativ viceborgmester stiller op til Folketinget

  Jens-Henrik Kirk (K), der er medlem af regionsrådet i Region Nordjylland og viceborgmester i Mariagerfjord Kommune, stiller op til næste folketingsvalg. Han stopper i den forbindelse som leder af Blå Kors-hjemmet i Hobro.
  Social- og Ældreminister Astrid Krag kan blive presset til, at se efter en kontrolenhed af kommunerne, hvis KL ikke lykkedes med en ny vejledning.

  Kommunerne kan stadig undgå at blive underlagt en kontrolenhed

  Formår kommunerne ikke at sikre fair og gennemsigtig beregning af priser på kommunale ydelser via en kommende KL-vejledning, vil et flertal i Folketinget forpligte regeringen at genbesøge forslaget om en kontrolenhed. Det huer ikke ministeren.
  En af Danmarks længst siddende borgmestre, Hans Toft fra De Konservative, fylder 75 år den 8. februar.

  Bykonge med tre årtier i borgmesterstolen

  Hans Toft var konservativ borgmester for Gentoftes borgere i 28 år og indædt modstander af udligningsreformen. 8. februar fylder han 75 år.
  Politisk leder for De Radikale Sofie Carsten Nielsen har på det seneste været ude og markere sig, blandt andet i forhold til frit valg,

  En kontrolenhed af kommunernes prisberegninger er næppe lige om hjørnet

  Et af grundelementerne for det frie valgs eksistens er kommunernes priser. I Folketinget udvalgsbehandler man et beslutningsforslag om en kontrolenhed af kommunernes prisberegninger, og her er Radikales fredning af det frie valg interessant, for vil partiet ’walk the talk’?
  Mette Abildgaard (K) håber på, at statsministeren er mere lydhør over for at fjerne love og regler på ældreområdet, end børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil er.

  Konservative vil hjælpe kommuner med at rekruttere østeuropæere

  Konservative vil have lovændring, så kommuner kan kompenseres, hvis de med henblik på rekruttering får flere østeuropæere ind på sosuskoler. 'Vi skylder vi hinanden at tage alle midler i brug', mener ældreordfører.
  Når partierne indgår brede forlig, så får partierne ikke alt igennem. Men de får altid en smule med, som svarer til deres politik. I en kommende forhandling om frikommuner, har regeringen lidt atypisk bedt om, at ingen partier skal have politik igennem. Men Mette Abildgaard (K), vil sige nej tak til frikommuner, hvis borgernes frie valg kommer i fare.

  Konservative vil måske spænde ben for frikommuner

  Statsminister Mette Frederiksens ønske om at sætte alle kommuner fri kan løbe ind i stærk politisk modvind. Eksempelvis vil Konservative sige nej tak til frikommuner, hvis det betyder mindre frit valg i nogle kommuner.
  Folketingets fokusering på kommunernes afregningspriser er interessant, dels fordi prisafregningerne et tilbagevendende debatemne, dels fordi der i dag ikke findes en klageinstans

  Kommunerne risikerer at blive underlagt endnu en kontrolenhed

  Efter flere markante sager og hård kritik er der måske ved at være et politisk flertal for at oprette en ny enhed under Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Enheden skal føre kontrol med de afregningspriser, som kommunerne giver private leverandører.
  77-årige Søren Clemmensen (K) vil til stor irritation for borgmester Hans Stavnsager (S) alligevel ikke være med i konstitueringen i Faaborg-Midtfyn.

  Konservative hopper væk fra konstituering

  Lige før det konstituerende møde i kommunalbestyrelsen trækker tre konservative sig ud af aftale om konstituering i Faaborg-Midtfyn Kommune. 'Vi kan bare ikke blive ved at understøtte den myte, som borgmesteren i stigende grad forsøger at skabe, om at alle er glade," sider spidskandidat for K.
  Det er første gang, at Jakob Næsager (K) bliver valgt som borgmester i Købehavn. Han ønsker, at man kan mærke, at der sidder en konservativ borgmester på børne- og ungeområdet.

  Ny konservativ borgmester er inspireret af Ritt Bjerregaard

  Den nye konservative børne- og ungdomsborgmester i København vil lade sig inspirere af tidligere overborgmester Ritt Bjerregaard de næste fire år. Han vil én gang om ugen tage på besøg i byens daginstitutioner og skoler.
  De to byrådsmedlemmer, den 73-årige advokat Christian de Jonquiéres og den 77-årige plantageejer Ulla Hardy-Hansen, har skabt furore og står nu til at blive smidt på porten efter årtier blandt De Konservative.

  KV21: To erfarne konservative står til at blive smidt ud af partiet

  To erfarne konservative i Nordsjælland står til at blive ekskluderet af partiet. På valgnatten valgte to ældre byrådsmedlemmer at køre deres eget løb under konstitueringen.
  KV-21 kan meget nemt blive husket som det valg, hvor partiformand Jacob Ellemann-Jensen fik vendt krisen i Venstre og afværgede et ventet, stort nederlag.

  KV-21: Nedtur for S og DF – optur for K og V

  Valgaften gjorde alle prognoser til skamme. Venstre fik et markant bedre valg end ventet, mens Socialdemokratiet led forsmædelige nederlag i flere kommuner.
  Kommuner med konservative borgmestre er de mest rundhåndede over for kulturen. Det gælder blandt andre K-borgmestrene her, Morten Slotved (Hørsholm) og Benedikte Kiær (Helsingør).

  Nye tal: Konservative borgmestre sætter kulturen højt

  Kommuner med konservative borgmestre i front fyrer i gennemsnit flere penge af på kulturen. Venstre-styrede kommuner er mere påholdende, når det gælder kulturstøtte. Det viser ny analyse.