Demokrati

  Demokrati

  Inger Støjberg fanget med en af sine elskede Colaer på Folkemødet i Allinge på Bornholm.

  Inger Støjberg er eneste officielle kandidat til eget parti

  Inger Støjberg præsenterer torsdag sit nye parti. Men ifølge politisk redaktør præsenterer hun intet konkret og siger: 'Man kunne have forventet, at hun havde en klarere politisk retning'. Se her hvad partiet vil.
  KL-formand Martin Damm er glad for resultaterne af evalueringen af lokaldemokratiet og siger: "Det er afgørende, at borgerne har tillid til deres lokalpolitikere: Tillid til at vi gør vores bedste for at gøre deres kommune til et godt sted at bo."

  Evaluering: Lokaldemokratiet står stærkt efter kommunalreformen

  Indenrigs- og Boligministeriet slår i evaluering fast, at lokaldemokratiet står stærkt - og i nogle tilfælde endda stærkere - efter kommunalreformen i 2007. 'Vi skal værne om den tillid, borgerne viser os,' siger KL-formand.
  Egedal Kommune er den seneste af kommuner, hvor borgernes forslag inden for især kultur og idræt bliver vakt til live via et borgerbudget.

  Her bliver borgernes ideer til virkelighed

  Egedals borgere kan fremover føre deres egne kommunale projekter ud i livet. Ideerne finansieres af borgerbudgettet, og i sidste uge vedtog Egedal Kommunes byråd at bevilge penge til i alt ni ideer fra borgere, som havde søgt penge i borgerbudgettet.
  Borgere i mindre kommuner er mere aktive i lokaldemokratiet, viser ny analyse. Her er Viborgs borgmester Ulrik Wilbek (V) 'fanget' lige efter at have stemt ved KV21.

  Ny analyse: Demokratiet har det bedst i mindre kommuner

  Det står bedst til med politikernes kontakt til borgerne og valgdeltagelsen i de mindre kommuner, viser ny analyse. Politikerne i større kommuner kan med fordel gå mere i dialog med borgerne, vurderer forsker.
  Borgerne ser med mildere og mildere øjne på de sammenlagte kommuner. Her ses indgangen til rådhuset i Sorø Kommune, som i 2007 blev sammenlagt af kommunerne Dianalund, Stenlille og Sorø.

  Borgerne bedømmer sammenlagte kommuner bedre og bedre

  Både når det gælder service og demokrati, så bedømmer borgerne de sammenlagte kommuner med mildere og mildere øjne. Det viser ny, interessant kortlægning. Bekymringerne, for at lokaldemokratiet ville lide store skade efter kommune-sammenlægningerne, er gjort til skamme her efter 15 år.
  Et forslag om at indføre spærretid for politikeres besøg på kommunale institutioner er lige blevet behandlet af borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) og de øvrige medlemmer af Økonomiudvalget.

  Fornyet debat om spærretid for politikerbesøg før valg

  Skal kandidater til byråd og Folketinget have forbud mod at besøge kommunale institutioner lige før et valg, så ansatte ikke risikerer at blive misbrugt politisk? Ja, mener forvaltningen i Esbjerg Kommune og rejser ny debat om spærretid.
  Et bredt udvalg af borgere i forhold til alder, erhverv, erhvervserfaring, hvor de er bosat, interesser og baggrund skal nu i udvalg med kommunalpolitikere.

  Kommune: Nyt borgerdialogudvalg er klar

  Formand for det nye udvalg i Egedal Kommune, Carina Buurskov, har sammen med borgmester Vicky Holst Rasmussen udvalgt otte borgere der sammen med syv byrådsmedlemmer, skal deltage i det nye udvalg om borgerdialog.
  Internationale valgobservatører udtrykker blandt andet bekymring over, at borgmestre og lokalpolitikere er med til at tælle stemmer op i de kommuner, de selv stiller op i ved kommunalvalg.

  Valgobservatører rejser adskillige bekymringer om KV21

  Internationale valgobservatører rejser i ny rapport bekymring over blandt andet reglerne for partistøtte, hadefulde ytringer på sociale medier og politikernes deltagelse i stemmeprocessen ved kommunalvalg.

  Ny analyse: Unge, kvinder og etniske minoriteter chikaneres i lokalpolitik

  Særligt unge, kvinder og etniske minoriteter blev chikaneret ved kommunalvalget i november. Ishøjs borgmester, Merete Amdisen (S), oplever en forråelse af debatten.
  To professorer skal gennemgå de seneste fire valg for at undersøge, om tildelingen af mandater er retfærdig.

  Skævheder ved kommunalvalg undersøges fire valg tilbage

  Metoden til at tildele mandater kan få betydning for, hvilke partier der vælges. Det bliver nu undersøgt.
  TV-Ishøj sender via Youtube direkte fra byrådsmøder.

  Ole Bjørstorps tv-kanal bliver kraftigt beskåret

  Tidligere bykonge i Ishøj Ole Bjørstorp var meget glad for TV-Ishøj, som han brugt flittigt og var finansieret af kommunale kroner. Byrådet har besluttet kraftig besparelse på stationen, der nu har lukket ned for såkaldt flow-tv.
  “Der er sket en enorm udvikling i forhold til borgernes behov for information. Der er nogle helt andre krav til, hvad borgerne forventer, at kommunen informerer om. Og den forventning er kommunerne nødt til at imødegå," siger Allan Boye Thulstrup, næstformand for Dansk Journalistforbund.

  Næstformand: Kommunerne har brug for flere folk til borgerinformation

  Væksten i antallet af presse- og kommunikationsfolk i kommunerne har mødt skarp kritik fra flere fronter. Men kritikken bygger på en skæv fortælling om, hvorfor kommunerne ansætter kommunikationsfolk, mener næstformand for journalister.