"Der vil blive nætter, hvor jeg kommer til at ligge i sengen og sparke af frustration over statens spændetrøje." Det forudser Emil Sloth Andersen (RV), hvis han bliver valgt ved KV21.

Kandidat: Hvorfor stille op til kommunalvalget og få en spændetrøje på?

Som lokalpolitiker er man bundet på hænder og fødder af Folketingets krav til kommunernes økonomi. Så hvorfor overhovedet stille op til kommunalvalget, når serviceloft og udligning giver næsten ingen plads til at føre politik? Det spørgsmål stiller kandidat til KV21 i dette interview.
Lukningen af valgsteder i Greve Kommune vil gå ud over valgdeltagelsen, mener Socialdemokratiet, Enhedslisten og De Konservative. (Arkiv)

Nedlagte valgsteder: Opposition vil indsætte valgbusser

I områder med traditionel lav valgdeltagelse foreslår umage politisk trekløver i Greve Kommune nu at sende rullende stemmebokse ud til borgerne.
Efter et år i coronaens tegn kan den traditionelle valghandling godt fremstå en anelse angstprovokerende. Derfor planlægger flere borgmestre at implementere nye tiltag.

Borgmestre vil imødekomme coronafrygt ved KV21

To ud af tre borgmestre vil gøre en indsats for at sikre en høj valgdeltagelse ved KV21 på trods af corona. Det viser en rundspørge. Borgmestrene fremhæver brevstemmer og udvidelse af tidsrummet for stemmeafgivelse som mulige løsninger.
Denne besked har medlem af Borgerrepræsentationen Marcus Vesterager (S) fået på sin Facebookside.

Hadske beskeder får lokalpolitikere til at overveje deres fremtid i politik

Omkring hver fjerde lokalpolitiker overvejer at droppe det politiske arbejde, fordi de har fået hadefulde beskeder direkte eller via sociale medier. Trusler og ydmygelser giver søvnløse nætter, beretter flere politikere.
Er det miljøskadeligt og overflødigt at hænge valgplakater op? Ja, mener spidskandidat for Venstre.

Spidskandidat: Valgplakater er noget svineri

'Valgplakater er grimme, og så er det noget svineri'. Det siger Venstre-spidskandidat ved kommunalvalget og rejser debat om miljø og valgdeltagelse.
Ved KV17 blev Christina Krzyrosiak Hansen Danmarks yngste borgmester nogensinde. en dansk socialdemokratisk lokalpolitiker i Holbæk Kommune. Hun har siddet i Holbæks kommunalbestyrelse siden 2013. (Arkiv)

Analyse: Der er få kvinder i lokalpolitik – særligt på landet og højrefløjen

Danmark er det nordiske land med færrest kvinder i lokalpolitik, og det står særligt skidt til i kommunerne uden for storbyerne, viser analyse.
Politisk mesterlære er først skridt på vejen til, at Billund Kommune får et børn- og ungebyråd.

Ungetilbud: I lære som kommunalpolitiker

Billund Kommune er på vej med et børn- og ungebyråd. Men inden da, skal de kommende, unge politikere have faget ind under huden som føl.
(Arkiv)

MF’ere oplever stigende arbejdspres under corona: Retningslinjer på vej

Et flertal af folketingsmedlemmerne oplever et stigende arbejdspres under coronakrisen, viser stikprøve. Folketinget vil nu lave retningslinjer for digitale møder.
Mads Sørensen er ny spidskandidat for Venstre ved KV21 i Varde Kommune. (Arkiv)

‘Ualmindelig dårlig dømmekraft’ hos Venstre lokalt

To Venstre-politikere i Varde Kommune har fået sponsoreret stemmer i kamp om opstilling. Det er udtryk for 'ualmindelig dårlige dømmekraft,' vurderer forsker. Den betændte sag vandrer nu op i Venstres partiorganisation.
Mads Sørensen er ny spidskandidat for Venstre ved KV21 i Varde Kommune. (Arkiv)

Stemmekøb er ‘moralsk forkert’

Lokalformand for Venstre er ikke imponeret over kampen over at blive ny spidskandidat til KV21. Det var en valgkamp med ufine metoder, mener han.
Steen Wrist, borgmester i Fredericia Kommune, vil fremover bringe flere sager til fagudvalgene i stedet for Økonomiudvalget. der beskyldes for at være 'Det lillle byråd'. (Arkiv)

Lytter til kritik: Flytter flere beslutninger ud i fagudvalg

Økonomiudvalget bliver kaldt 'det lille byråd' og har for meget magt, mener byrådspolitikere i Fredericia. Den kritik har Fredericias nyslåede borgmester valgt at lytte til.
De Konservative spås at blive kommunalvalgets store vinder. Billedet er fra valgfesten ved KV17. (Arkiv)

Se hvem der står til op- og nedtur ved KV21

Konservative står til at blive de store vindere ved KV21. Læs her, hvordan udsigten er for alle partier med de aktuelle meningsmålinger.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: