Danske Regioner

  Danske Regioner

  Kommunerne får en kæmpe opgave med at sørge for, at der hurtigt kommer flere solcelleparker, fjernvarmenet og vindmøller på land.

  Oveblik: Her er regeringens energi-opgaver til kommunerne

  Regeringens nye udspil giver kommunerne en række pligter og muligheder med udbygning af energiforsyningen. Her er fakta om, hvad kommunerne skal i forhold til udbygning af fjernvarme, vindmøller på land og solcelleanlæg.
  Jens Lundgren, professor på Rigshospitalet, vurderer at man ikke skal udskyde en sundhedsreform igen. Det er hårdt tiltrængt med en reform på hospitalerne, mener han.

  Tre professorer: Sundhedsreform skal søsættes nu

  Tre professorer indenfor sundhed er ikke i tvivl: Man kan godt lave en sundhedsreform under coronapandemien. Dermed undsiger de statsministeren.
  Stephanie Lose (længst til højre), formand for Danske Regioner, flankeret af stats- og sundhedsmisteren ved et pressemøde i december. Nu melder Danske Regioner ud, at man på trods af pandemien har overskud til at få sparket en sundhedsreform i gang.

  Danske Regioner uenig med statsministeren: Vil have sundhedsreform nu

  Statsminister Mette Frederiksen udskød i sin nytårstale arbejdet med en sundhedsreform. Men det reformarbejde skal i gang nu. Og det bliver mere og mere påtrængende, mener Danske Regioner.
  Socialdemokrat og regionsrådsformand Anders Kühnau bliver ny formand for Danske Regioner.

  Anders Kühnau bliver ny formand for Danske Regioner

  Regionsrådsformand Anders Kühnau (S) har flertal til at blive ny formand for Danske Regioner og afløse den nuværende formand Stephanie Lose (V).
  Mennesker, som er psykisk syge, og har et misbrugsproblem oveni er vidt forskellige, og i en ny psykiatriplan skal man undgå en 'one-size-fits-all-tilgang'. Det mener formanden for de kommunale velfærdschefer.

  Velfærdschef: En psykiatriplan skal sikre sammenhæng på tværs

  En tiårsplan for psykiatrien er i den politiske støbeske. Fire budskaber er centrale for os i kommunerne, hvis vi skal være med til at give psykisk syge borgere og deres pårørende en lettere dagligdag. Det skriver formanden for de kommunale velfærdschefer.
  Lars Gaardhøj der er formand for psykiatri- og socialudvalget i Danske Regioner er på jagt efter de højt specialiserede opgaver på socialområdet, men hvilke opgaver tænker han på?

  Regionerne står på spring for at overtage det højt specialiserede socialområde

  Det taler for en styrkelse af det offentlige-private samarbejde, når man ser, at kommunerne har svært ved at opretholde de højt specialiserede indsatser, lyder det fra brancheorganisationen LOS. Hos Danske Regioner indikerer flere ting, at det private segment er skrevet ud af den del af ligningen.
  Dansk Sygeplejeråds formand, Grete Christensen, bliver snart strejkegeneral.

  De her kommuner bliver ramt af sygeplejerskernes strejke

  Sygeplejersker i nogle kommuner kommer til at strejke fra og med lørdag. Der bliver opretholdt nødberedskab i ældreplejen. Se kommunerne hvor strejken rammer her.
  Humøret var højt hos Sundhedsminister Magnus Heunicke (S), Danske Regioners formand Stephanie Lose og KL-formand Jacob Bundgaard fredag morgen, da de præsenterede rammerne for 21 nye sundhedsklynger.

  Aftale om 21 sundhedsklynger på plads

  Regeringen, Danske Regioner og KL er blevet enige om en ramme for nye sundhedsklynger, som skal være en del af den kommende sundhedsreform.
  Sundhedsminister Magnus Heunicke, Stephanie Lose, formand for Danske Regioner og Jacob Bundsgaard, formand for KL på pressemødet om nye sundhedsklynger.

  Sundhedsklynger skal sikre sammenhæng i behandlingen

  21 nye sundhedsklynger skal binde behandlingen af patienter over hele Danmark bedre sammen. Ny aftale mellem regeringen, kommunerne og regionerne.
  KL-formand Jacob Bundsgaard og formanden for Danske Regioner Stephanie Lose skal til at forklare deres bagland i kommuner og regioner, at den står på effektiviseringer/besparelser i 2022.

  Sammenligning: Hverken kommuner eller regioner får dækket stigende udgifter

  Både kommuner og regioner skal effektivisere for at undgå at give borgerne dårligere velfærd i 2022. Det viser sammenligning af de to nye økonomiaftaler.
  Efter hårde forhandlinger er en aftale om regionernes økonomi landet for 2022.

  FAKTA: Økonomiaftale indeholder lille løft til regioner

  Ny økonomiaftale mellem regioner og regering indeholder lille løft til sundhedsvæsenet og coronakompensation.

  Finansminister Nicolai Wammen (S) har holdt forhandlinger om en økonomiaftale med regionerne for 2022 i Finansministeriet.

  Regioner og regering indgår aftale med lille løft til sygehuse

  Ny aftale om økonomien for regionerne er på knap 1,2 milliarder kroner til driften efter forhandlinger.