Formand for Venstres region Nordjylland, Pernille Roth, har meldt sig ud af partiet. Blandt andet på grund af behandlingen af tidligere næstformand Inger Støjberg (afbilledet).

Regionsformand i Venstre melder sig ud i frustration

Formand for Venstre i Nordjylland, Pernille Roth, har forladt partiet i protest mod ledelsen. Hun er blandt andet skuffet over Ellemanns ageren i minksagen.
Søren Olesen, formand for Erhvervshus Midtjyllands bestyrelse, glæder sig over væksten i 2020.

Iværksætteriet led et knæk i corona-2020. Bare ikke i Midtjylland

Mens antallet af nystartede virksomheder er faldet på landsplan under coronapandemien, har kommuner i Region Midtjylland oplevet en vækst i iværksættere på syv procent i løbet af 2020. Se udviklingen for de midtjyske kommuner her.
Falck er dyrere, og den merudgift, der kommer ved at skifte leverandør, påhviler SOS International. Det mener vicedirektør i Region Midtjylland. (Arkiv)

Fyret testudbyder skal betale Falck-regning

Lyntest-virksomheden SOS International, der er fyret af staten, skal betale den ekstraudgift, som ny leverandør koster.
FOA-formand Mona Striib sender i forbindelse med overenskomstforhandlingerne et signal til formanden for KL's forhandlingsudvalg, borgmester Michael Ziegler.

FOA-formand: Mange knaster i forhandlinger om nye overenskomster

Der er skuffelse i FOA over, at der kun er udsigt til små lønstigninger for sosu'er, sygeplejersker og lærere, som der nu forhandles overenskomster for. Arbejdsgiverne lægger et 'meget pessimistisk syn på lønudviklingen', siger FOA-formand.
Region Hovedstaden har sammen med repræsentanter fra Udsatterådet i Region Hovedstaden og kommunerne lagt en plan for vaccination af de mest socialt udsatte. (Arkiv)

Hæstorp: Vi er klar til at vaccinere de udsatte, når vaccinerne lander

Sammen med repræsentanter fra kommuner og Udsatterådet har Region Hovedstaden lagt en plan for vaccination af de mest socialt udsatte.
Omsorgs-medarbejdere i det offentlige - blandt andre sosu'er og sygeplejersker - forventer, at de kan få en mærkbar fremgang i løn- og arbejdsvilkår. Og vi har krav nok, oplyser Mona Striib, som er formand for Forhandlingsfællesskabet og FOA.

Trods corona: Nu vil offentligt ansatte påskønnes

I dag lyder startskuddet til forhandlinger om overenskomster for alle offentlige ansatte. Selvom økonomien er i corona-knæ, vil fagbevægelsen have forbedringer for blandt andre sosu'er og sygeplejersker, siger topfigur.
Når regionerne sender bus- og togdrift i udbud skal det fremover være et krav, at leverandøren bruger fossilfrie brændstoffer.

Ny aftale: Regionale busser og tog skal køre på biogas og el

Regionale busser og tog skal i fremtiden køre på grønne brændstoffer. Det har regionerne og transportministeren aftalt i en klima-samarbejdsaftale.
Poul Erik Lauridsen (tv), direktør for partnerskabet Gate 21, og Holger Schou Rasmussen (S), borgmester i Lolland Kommune, vil gerne have mere fut i erhvervsklyngerne i Region Sjælland.

Højlydt undren over at klynger går udenom Region Sjælland

Det er meget mærkeligt, at Erhvervsstyrelsen ikke har prioriteret at placere lokale erhvervsklyngekontorer i Region Sjælland. Det mener Lollands borgmester. Partnerskabet Gate 21 vil placere to erhvervsklynge-kontorer inden for bygge og anlæg i Region Sjælland.
Vejen til lægen starter allerede i supermarkedet. Skal der skæres ned i de voksende milliardsudgifter til livsstilssyge kronikere, så kræver det en bred indsats, mener Danske Regioner.

Danske Regioner vil have alle parter med på ny folkesundhedslov

Danske Regioner vil samle alle parter om en ny folkesundhedslov, der skal forebygge milliarddyr behandling. 'En folkesundhedslov kan ændre de dystre prognoser og sikre sundhed og forebyggelse,' siger sundhedsudvalgsformand Karin Friis Bach.