Danske Handicaporganisationer

  Danske Handicaporganisationer

  KL's undersøgelse peger på, at kommunernes forvaltning af handicapområdet er bedre end sit rygte. Det er der dog delte meninger om.

  Ny kritiseret KL-undersøgelse vil rense kommunernes handicapindsats

  Ny KL-undersøgelse tegner et helt andet billede af kommunernes indsats på handicapområdet end Ankestyrelsens Danmarkskort over omgørelser. Danske Handicaporganisationer kalder det en konstrueret virkelighed.
  "På langt sigt bliver man nødt til at se på, hvordan vi kan forbedre inklusionen i folkeskolen og være opmærksomme på de elever, der har handicaps så tidligt som muligt," siger Thorkild Olesen fra Danske Handicaporganisationer.

  Fire ud af ti unge uden job og uddannelse har handicap

  Hvis man vil gøre noget med antallet af unge uden uddannelse eller arbejde, så skal man fokusere på unge med handicap. De udgør 40 procent, viser ny analyse. Ifølge Danske Handicaporganisationer er der både en kort og langsigtet løsning.
  Økonomiaftalen mellem KL og regeringen giver ingen håb for handicappede. Det vurder fra venstre KL-formand Martin Damm, formanden for Danske Handicaporganisationer Thorkild Olesen og SF's handicapordfører Charlotte Broman Mølbæk.

  Nøglepersoner: Det ser mørkt ud for handicappede

  På trods af lang tids protest og regeringens forståelsespapir så skal de handicappede ikke regne med bedre forhold. Det vurderer KL, Danske Handicaporganisationer og SF i kølvandet på økonomiaftalen. Og så kommer KL med en erkendelse.
  Sidste år interviewede vi på NB-medier Thorkild Olesen og Ulrik Wilbek efter at Thorkild Olesen var udeblevet fra KL`s topmøde på socialområdet. I år dukkede Thorkild Olesen. Vi har talt med dem begge med perspektiv på det specialiserede socialområde.

  Placeringen af det specialiserede socialområde er fortsat til debat

  Hos Danske Handicaporganisationer forstår formanden ikke, at kommunerne holder til den stærke kritik af socialområdet. I KL peger formanden for socialudvalget på, at hvis der ikke er penge til området i kommunerne, så er der heller ikke penge andre steder.
  Forrige år protesterede handicaporganisationer foran Christiansborg i forbindelse med økonomiforhandlingerne mellem KL og regeringen. I år har organisationerne ifølge Thorkild Olesen mistet håbet på forhånd om flere penge.

  Handicapforening har tabt håbet om hjælp ved økonomiaftale

  Efter 'en decideret fuckfinger' forrige år har handicapforening ingen forhåbning om hjælp fra regeringen i år.
  Kritikken hagler ned over regeringens udspil på handicapområdet. Blandt andet fra formanden for Danske Handicaporganisationer Thorkild Olesen og direktøren for rådgivningsfirmaet Embedsværket Sanne Møller.

  Kritik hagler ned over regeringen for handicap-udspil

  Regeringens ambitioner er skuffende små og er endda blevet mindre. Sådan lyder reaktionen fra Danske Handicaporganisationer ovenpå et udspil - og en længe ventet evaluering af hjælpen til fysiske og psykiske handicappede. Minister Astrid Krag mener, at udspillet vil løfte handicapområdet.
  DH og DA er gået sammen om forslag til, hvordan man kan få folk med handicap i job.

  Otte forslag til at få folk med handicap i job

  Sammen med Dansk Arbejdsgiverforening har Danske Handicaporganisationer lavet otte forslag til, hvordan man kan få folk med handicap i job.
  Landsformand for Danske Handicaporganisationer Thorkild Olesen er meget kritisk over for budgetloven.

  Formand for handicappede: Budgetloven er stalinistisk

  Kommunerne overskrider budgetterne på det specialiserede socialområde. Ifølge formand for Danske Handicaporganisationer, Thorkild Olesen, underbudgetterer kommunerne for at overholde servicerammen i budgetloven. Der bør findes en ny måde at budgettere handicap-udgifter på, mener han.

  Se din kommune: Lang sagsbehandlingstid for handicapbiler

  I 19 af landets kommuner er der en sagsbehandlingstid på over et år ved godkendelsen af handicapbiler. Dansk Handicap Forbund kalder det dybt bekymrende.

  Se din kommune: Lang sagsbehandlingstid for handicapbiler

  I 19 af landets kommuner er der en sagsbehandlingstid på over et år ved godkendelsen af handicapbiler. Dansk Handicap Forbund kalder det dybt bekymrende.
  Aksel Kronborg Lindholm har talevanskeligheder og har brug for sin egen pædagogstøtte i børnehaven. Men Københavns Kommune besluttede alligevel at skære i hans hjælp.

  Rekordmange familier søger hjælp: København topper listen

  Sidste år fik Forældrerådgivningen i Københavns Kommune rekordmange henvendelser fra forældre, der kæmper med at få den rette specialhjælp til deres børn af kommunen. Se antal henvendelser til kommunerne her.
  René Christensen fra DF (t.h.) har foreslået minimumsstandarder til ældre, som et resultat af Jacob Mark og SFs fokus på minimumsnormeringer på børneområdet. Men det kan ende med, at det bliver handicapområdet, der bliver den store taber i det kapløb.

  Minimumsstandarder hos børn, skole og ældre kan skade handicapområdet

  Flere politiske ønsker om minimumsstandarder kan skade et allerede hårdt presset handicapområde, hvis kommunerne får pålagt at bruge pengene et bestemt sted. Alligevel vil Dansk Handicap Forbund ikke gå ned ad den sti.