Danske Handicaporganisationer

  Danske Handicaporganisationer

  Kritikken hagler ned over regeringens udspil på handicapområdet. Blandt andet fra formanden for Danske Handicaporganisationer Thorkild Olesen og direktøren for rådgivningsfirmaet Embedsværket Sanne Møller.

  Kritik hagler ned over regeringen for handicap-udspil

  Regeringens ambitioner er skuffende små og er endda blevet mindre. Sådan lyder reaktionen fra Danske Handicaporganisationer ovenpå et udspil - og en længe ventet evaluering af hjælpen til fysiske og psykiske handicappede. Minister Astrid Krag mener, at udspillet vil løfte handicapområdet.
  DH og DA er gået sammen om forslag til, hvordan man kan få folk med handicap i job.

  Otte forslag til at få folk med handicap i job

  Sammen med Dansk Arbejdsgiverforening har Danske Handicaporganisationer lavet otte forslag til, hvordan man kan få folk med handicap i job.
  Landsformand for Danske Handicaporganisationer Thorkild Olesen er meget kritisk over for budgetloven.

  Formand for handicappede: Budgetloven er stalinistisk

  Kommunerne overskrider budgetterne på det specialiserede socialområde. Ifølge formand for Danske Handicaporganisationer, Thorkild Olesen, underbudgetterer kommunerne for at overholde servicerammen i budgetloven. Der bør findes en ny måde at budgettere handicap-udgifter på, mener han.

  Se din kommune: Lang sagsbehandlingstid for handicapbiler

  I 19 af landets kommuner er der en sagsbehandlingstid på over et år ved godkendelsen af handicapbiler. Dansk Handicap Forbund kalder det dybt bekymrende.

  Se din kommune: Lang sagsbehandlingstid for handicapbiler

  I 19 af landets kommuner er der en sagsbehandlingstid på over et år ved godkendelsen af handicapbiler. Dansk Handicap Forbund kalder det dybt bekymrende.
  Aksel Kronborg Lindholm har talevanskeligheder og har brug for sin egen pædagogstøtte i børnehaven. Men Københavns Kommune besluttede alligevel at skære i hans hjælp.

  Rekordmange familier søger hjælp: København topper listen

  Sidste år fik Forældrerådgivningen i Københavns Kommune rekordmange henvendelser fra forældre, der kæmper med at få den rette specialhjælp til deres børn af kommunen. Se antal henvendelser til kommunerne her.
  René Christensen fra DF (t.h.) har foreslået minimumsstandarder til ældre, som et resultat af Jacob Mark og SFs fokus på minimumsnormeringer på børneområdet. Men det kan ende med, at det bliver handicapområdet, der bliver den store taber i det kapløb.

  Minimumsstandarder hos børn, skole og ældre kan skade handicapområdet

  Flere politiske ønsker om minimumsstandarder kan skade et allerede hårdt presset handicapområde, hvis kommunerne får pålagt at bruge pengene et bestemt sted. Alligevel vil Dansk Handicap Forbund ikke gå ned ad den sti.
  Dansk Folkeparti vil med nyt udspil lave en markant opstramning af den måde, som kommunerne hjælper handicappede på.

  Parti melder klart ud: Fjern visitationen af handicappede fra kommunerne

  Kommunerne skal ikke længere visitere hjælpen til handicappede, og kommunerne skal tvinges til at overholde egne tidsfrister. Sådan lyder det fra Dansk Folkeparti i nyt udspil, der er meget kritisk over for kommunerne.
  Der bliver demonstration i landets fire største byer torsdag 24. juni mod økonomiaftalen indgået mellem KL og regeringen.

  Landsdækkende demonstration mod den nye økonomiaftale

  Handicappede og andre vil demonstrere i de fire største byer torsdag 24. juni mod den netop indgåede økonomiaftale. Demonstranternes vrede er rettet mod regeringen, og kravet er flere penge til omsorg for handicappede. 'Det specialiserede socialområde hænger i laser,' siger en af organisatorerne.
  Formanden for DH, Thorkild Olesen (tv) og formanden for KL`s socialudvalg Ulrik Wilbek, uddyber i et interview med med OPS-Indsigt, hvor langt de to parter er fra hinanden, efter Økonomiaftalen.

  KL’s alliance på handicapområdet knager

  Flere kilder i det kommunale mener, at det knager i alliancen mellem Danske Handicaporganisationer og KL. Vil de stå splittede op til finanslovsforhandlingerne?
  Formanden for Danske Handicaporganisationer Thorkild Olesen frygter for konsekvenserne af den omlægning af udligningsfolketallet, som blev gennemført med udligningsreformen fra sidste år. Derfor råber han nu sammen med andre organisationer vagt i gevær i et brev til indenrigs- og boligministeren.

  Organisationer slår alarm: Fjern økonomisk gulerod til kommunerne

  I et brev til minister Kaare Dybvad opfordrer organisationer til, at man fjerner et økonomisk incitament, der gør det attraktivt for kommuner at holde handicappede indenfor kommunegrænsen. 'Tusindvis' risikerer at få for dårlig hjælp, lyder det.
  Kommunerne skal have et særligt fokus på at få borgere med handicap ind på arbejdsmarkedet i år, siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S).

  Minister vil have 13.000 flere med handicap i arbejde

  Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) ser et uudnyttet potentiale i borgere med handicap.

  INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

  Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

  Har du allerede abonnement, log ind her:

  Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: