Mette Maabjerg er lam fra brystet og ned og har i næsten fire år haft en personlig handicaphjælper.

Kommune dropper 48-timers overvågning af borger

Aarhus kommune kommer ikke til at overvåge Mette Maabjerg i 48 timer alligevel. Flere organisationer håber, at sagen kan være med til at skabe grundlag for nye måder at håndtere den slags sager.
(Arkiv) Formanden for Danske Handicaporganisationer, Thorkild Olesen, efterlyser, at beskæftigelse og bevilling af hjælpemidler til mennesker med et handicap bliver analyseret forud for en ny handicaplov.

Handicappede: Hvorfor er beskæftigelse ikke med i vigtig evaluering?

En omfattende evaluering af handicapområdet skal lægge op til ny handicapreform. Men beskæftigelsesområdet indgår ikke i det forberedende arbejde. Det skal der rettes op på, mener Danske Handicaporganisationer.
"Der er fortsat store tillidsproblemer mellem borgere med handicap og kommunale sagsbehandlere," siger Liselotte Hyveled, formand for Det Centrale Handicapråd, der rådgiver regeringen.

Fortsat tillidskløft mellem sagsbehandlere og handicappede

En stor del af de handicappede er utilfredse med kommunens hjælp, viser ny undersøgelse. 'Der er fortsat store tillidsproblemer mellem borgere med handicap og kommunale sagsbehandlere,' siger formand.
Der findes ingen enkle snuptags-løsninger, der kan styrke retssikkerheden og kvalitet i sagsbehandlingen. Der er et behov for at samarbejde på en bred front med fokus på bl.a. styrket borgerinddragelse, regelforenkling og god faglig ledelse og stærkere kompetencer hos medarbejdere," siger Ulrik Wilbek.

KL opretter alliance med organisationerne på handicapområdet

Der skal handling til, så borgere med et handicap får den hjælp, de har ret til første gang. Danske Handicaporganisationer og KL har taget initiativ til en fælles retssikkerhedsalliance, der skal pege på konkrete løsninger.
Det nye partnerskab er "et udtryk for, at alle parter er enige om, at der er store problemer," mener Thorkild Olesen, som er formand for Danske Handicaporganisationer.

Nyt partnerskab skal imødegå kritik fra handicappede

Kommunerne får massiv kritik for deres hjælp til handicappede. Nyt partnerskab mellem minister Astrid Krag (S) og blandt andre KL skal genoprette handicappedes tillid til systemet. Initiativet kommer før kritisk debat i Folketinget.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: