Dansk Sygeplejeråd

  Dansk Sygeplejeråd

  Kommunernes Landsforening (KL) har på en konference fremlagt en foreløbig prognose. Den viser, at der nok i de kommende år IKKE bliver mangel på sygeplejersker.

  Om få år: Måske ingen mangel på sygeplejersker

  Sygeplejersker er en stærkt efterspurgt personalegruppe for tiden. Men om få år kan udbuddet af sygeplejersker været betragteligt større end efterspørgslen, viser interessant fremskrivning.
  Formand Grete Christensen opfordrer igen medlemmerne af Dansk Sygeplejeråd til at droppe arbejdsnedlæggelserne. Her ses hun i august efter et møde i Beskæftigelsesministeriet. (Arkivfoto)

  Protesterende sygeplejersker i kommuner kan nu få bod

  Torsdag har Dansk Sygeplejeråd og Danske Regioner igen været i retten. Nu også med Kommunernes Landsforening.
  Direktøren for Lokalplejen ApS peger på, at ”minuttænkningen” har været medvirkende årsag til, at man nu trækker stikket. Borgmesteren i Ikast-Brande køber ikke den forklaring.

  Kontroversiel udlicitering af sygepleje ramt af konkurs

  'Hvo intet vover, intet vinder,' siger borgmester Ib Lauritsen i Ikast-Brande Kommune i en kommentar til, at et omdiskuteret projekt med Buurtzorg-modellen må lukkes ned, fordi leverandøren er gået konkurs.
  SF's sundhedsordfører - og tidligere lokalformand for FOA i Aarhus - Kirsten Normann Andersen har fået sundhedsministeren i samråd om normeringen med sygeplejersker i kommunerne.

  Minister skal forklare sig om få sygeplejersker i kommunerne

  I Silkeborg Kommune har man så få sygeplejersker ansat, at man ikke en gang har været i stand til at opretholde nødberedskabet under sygeplejerske-strejken, oplyser SF'er. Her torsdag er sundhedsministeren kaldt i samråd for at forklare sig om bemandingen med sygeplejersker i kommunerne.
  Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard og sundhedsminister Magnus Heunicke fortæller onsdag aften, at regeringen vil afslutte sygeplejerskernes strejke med et lovindgreb.

  Sygeplejerske-konflikt kan være slut lørdag

  Regeringen vil søge at få hastebehandlet lovindgreb, der skal afslutte sygeplejerskernes strejke. Det er godt for borgerne, mener KL.
  I midten af juni brød en strejke ud blandt landets sygeplejersker. Siden har faggruppen flere gange demonstreret - blandt andet 30. juli i Aalborg, som det ses på billedet her.

  Udvidet sygeplejerske-strejke rammer operationsafdelinger

  Sygeplejerskerne udvider tirsdag strejken for at få mere i løn. Situationen er ifølge arbejdsgiverne fastlåst.
  Sygeplejerskernes formand, Grete Christensen, havde smil på læben, da hun ankom til KL's hovedkvarter torsdag morgen. Men efter halvanden times møde måtte hun konstatere, at konflikten ikke var kommet nærmere en afklaring.

  Sygeplejersker fik ingen afklaring: Andre må på banen

  Efter dagens møde mellem sygeplejerskernes formand og KL er der stadig ingen afklaring på konflikten med henholdsvis regioner og kommuner.
  Med den nye strejkeudvidelse vil der samlet set være ca. 6.200 sygeplejersker, som strejker fra udgangen af august.

  Udvider strejken: Rammer især kommunerne

  Yderligere 315 sygeplejersker vil strejke fra 31. august. Det er sygeplejersker i kommunerne, der denne gang nedlægger arbejdet, og det kommer især til at ramme borgere i overgangen fra sygehus til kommune.
  Sygeplejersker landet over har siden lørdag strejket for en bedre løn. Men 300 kommunalt ansatte sygeplejersker og 180 regionalt ansatte sygeplejersker har måttet opgive at strejke, fordi man ellers ikke kunne stille med et forsvarligt nødberedskab.

  5200 sygeplejersker skulle strejke – nu er 480 i arbejde igen

  Flere hundrede sygeplejersker er undtaget strejken, fordi der ellers ikke kan stilles et nødberedskab i flere kommuner og på hospitaler.
  Omkring 5000 sygeplejersker er gået i strejke fra lørdag. Det svarer til cirka hver tiende sygeplejerske i Danmark.

  Sygeplejersker i Odense og Silkeborg må droppe strejke

  Cirka hver tiende sygeplejerske er i strejke fra lørdag, fordi det ikke er lykkedes at lande aftale om lønnen.
  Forligsmanden, Dansk Sygeplejeråd (med formand Grete Christensen i spidsen) og arbejdsgiverne i Danske Regioner og Kommunernes Landsforening mødtes 7. maj i Forligsinstitutionen.

  Sygeplejersker ser strejke som eneste vej til bedre løn

  Dansk Sygeplejeråds formand håber, at pres fra ansatte og borgere får arbejdsgivere til forhandlingsbordet.
  Sygeplejersker har demonstreret flere gange under forhandlingerne om nye overenskomster, og nu nedlægger nogle af dem snart arbejdet. Til højre ses sygeplejerskernes formand Grete Christensen.

  Kommune gør sig klar til sygeplejestrejke

  I Odense Kommune gør man sig nu klar til en eventuel sygeplejekonflikt, som vil ramme i alt 13 kommuner. 'Jeg opfordrer alle pårørende til at være ekstra opmærksomme på, hvordan de kan støtte deres kære under en konflikt,' siger rådmand.