Kommunerne kan håndtere husholdningsaffaldet billigere, konkluderer konsulenter.

Analyse: Kommunerne kan håndtere vores affald betydeligt billigere

Kommunerne kan gøre det både bedre og billigere, når de håndterer husholdningsaffald. Faktisk kan der effektiviseres for op til 600 millioner kroner. Det fremgår af analyse, som KL reagerer skarpt på.
"I forhold til finanspolitikken skal regeringen til at stramme bæltet ind," siger underdirektør i Dansk Industri Morten Granzau Nielsen.

DI: Sæt dig på pengekassen Wammen

Lad nu være med at give efter for KL's krav om mange flere penge. Det er opfordringen fra Dansk Industri til finansminister Nicolai Wammen, som forsøger at lave en aftale med kommunerne om næste års økonomi. Øget offentlig forbrug kan tage pusten ud af gryende opsving, lyder det fra DI.
Det er ikke al corona-rengøring i Københavns Kommune, der er foregået under velordnede forhold.

Mange tilfælde af snyd med corona-rengøring

Personale hyret ind til ekstra corona-rengøring i kommunerne bliver ifølge ny opgørelse udsat for social dumping. 'Det er kynisk og uacceptabelt, når virksomheder spekulerer i at underbetale deres medarbejdere,' siger Københavns overborgmester Lars Weiss (S).
Der er i dag cirka 2.700 kommunale daginstitutioner og omkring 550 private. Ny rapport viser at kvaliteten på flere punkter er højre i de private.

Høj kvalitet i private daginstitutioner

En ny forskningsrapport fra Roskilde Universitetscenter har fået sociale medier til at gløde. Den indeholder nemlig en række interessante iagttagelser om forskellene på kommunale og private dagtilbud. Blandt andet er børn i private tilbud langt mere sammen med voksne fra deres egen stue.
Poul Erik Lauridsen (tv), direktør for partnerskabet Gate 21, og Holger Schou Rasmussen (S), borgmester i Lolland Kommune, vil gerne have mere fut i erhvervsklyngerne i Region Sjælland.

Højlydt undren over at klynger går udenom Region Sjælland

Det er meget mærkeligt, at Erhvervsstyrelsen ikke har prioriteret at placere lokale erhvervsklyngekontorer i Region Sjælland. Det mener Lollands borgmester. Partnerskabet Gate 21 vil placere to erhvervsklynge-kontorer inden for bygge og anlæg i Region Sjælland.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: