Dansk Industri

  Dansk Industri (DI)

  "Vi har samlet en hel liste med tvivlsom lovgivning, som besværliggør hverdagen for virksomhederne og skaber unødvendige arbejdsgange i kommunen," siger borgmester Mads Sørensen (V), Varde Kommune.

  Ønske om frikommune-status: Slip os fri på erhvervsområdet

  Vi vil gerne have frikommunestatus i forhold til vores lokale erhvervsliv. Sådan lyder ønsket fra en kommune, der bakkes varmt op af Dansk Industri.

  Debat: Kommuner får kritik for at afvise kontraktforhandlinger

  Debatten om offentlig-privat samarbejde på de sociale medier har budt på flere nedslag på det seneste. Eksempelvis en påstand om at nogle kommuner afviser at genforhandle Ukraine-påvirkede aftaler. KL uddelte desuden en lille stikpille om langsommelighed, men modtog selv en større.
  Forhenværende departementschef Per Okkels bliver som formand ledende kraft i rådgivningen til minister Astrid Krag om bl.a. afbureaukratisering af ældreplejen.

  Her er eksperterne som skal rådgive regeringen om ældreplejen

  Regeringen har nedsat et panel og tre ekspertgrupper, som skal rådgive den om fremtidens ældrepleje. Flere er såkaldte 'hverdagseksperter', for som minister Astrid Krag siger: 'Vi skal ikke detailstyre fra Christiansborg.'

  Konkurrenceudsættelsen i det offentlige står stille

  Trods styrket samarbejde mellem offentlige og private under coronakrisen viser tal fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen en stilstand i konkurrenceudsættelsen, hvor SMV’erne taber terræn i deres andel af offentlige kontrakter. Men der er et lille lyspunkt, når det gælder pris.
  OPS-Indsigt har tidligere skrevet om den faktiske vækst af friplejehjem, men hvor mange har kommunerne tanke om?

  Friplejehjem er blevet en del af flere kommuners budgetaftaler

  Budgetaftalerne for 2022 indikerer, at kommunerne er i færd med at opbygge en pipeline for byggeri af nye friplejehjem. Se her hvilke kommuner, som lige nu udviser interesse for et alternativ til kommunale plejehjem.
  Udvidelsen af plejehjemsektoren går for langsomt, skriver redaktør Steen Houmark i denne analyse. (Arkivfoto)

  Plejehjemssektoren vokser for langsomt

  Kommentar: Kommunerne skal ud af analysehjørnet og ind i beslutningsrummet. Kommunale budgetaftaler indikerer, at der er planer om alt for få plejehjem i forhold til fremtidens behov, hvad enten de skal bygges som friplejehjem eller kommunale.
  Flere yngre ser ud til at vælge det frie valg nu end tidligere og det kan fortælle noget om, de krav vi har i vente

  Frit valg af hjemmehjælp når nyt højdepunkt

  Det frie valg af hjemmepleje har bidt sig fast hos danskerne og er steget over de sidste fem år, viser en ny analyse. Det står i skarp kontrast til de politiske udmeldinger fra Christiansborg, lyder det fra Dansk Industri.
  Ny analyse viser at der er private dagtilbud, som i nogle kommuner modtager over dobbelt så meget til den daglige drift pr. barn i forhold til andre kommuner.

  Uforklarlige forskelle i kommunernes tilskudsberegninger på dagtilbudsområdet

  Der er op til 7.000 kroner i forskel på det driftstilskud, kommunerne har regnet sig frem til, som et privat dagtilbud kan modtage for deres pædagogiske indsats. 'Massiv og systematisk underbetaling af private dagtilbud,' lyder det fra Dansk Industri i en kommentar til en ny analyse.
  Steen Vindum (V), borgmester i Silkeborg kommune har arbejdet målrettet med at forbedre erhvervsvenligheden i kommunen. Det har resulteret, at de er gået fra en 87. plads til en anden plads på ti år. Nu oplever de både jobskabelse og vækst i befolkningstal.

  DI: Erhvervsvenlighed giver vækst i beskæftigelsen

  Jo mere erhvervsvenlighed, jo mere vækst i den private beskæftigelse, viser ny analyse fra Dansk Industri. Den tendens gælder også, hvis man kun sammenligner med nabokommuner.
  Virksomhederne i oplevelses-branchen er meget afhængige af, at kommunens ansatte er servicemindede og imødekommende over for virksomhederne. Det pointerer vicedirektør i Dansk Industri Henriette Søltoft.

  Debat: Vil vi have attraktive oplevelsestilbud i vores kommune?

  De nyvalgte byråd gør klogt i at investere i at give deres borgere og turister attraktive tilbud om oplevelser. Der er gevinster at hente på flere hylder, mener vicedirektør i Dansk Industri.

  Ny politisk aftale kan ramme 33.000 børn i private dagtilbudsløsninger

  I nogle kommuner går mere end hvert fjerde barn i et privat dagtilbud. Det fremgår af en ny analyse. På landsplan har forældre til ca. 33.000 børn tilvalgt et privat alternativ til de kommunale tilbud, men den mulighed risikerer at blive lukket ned.
  Arkivfoto

  Det offentlige kan selv – flere opgaver hjemtages

  Pris og kvalitet hænger sammen. 'Der mangler erkendelse af, at man som offentlig ordregiver definerer både kvalitetsniveau og vægtningen af pris,' lyder det fra branchen. Med andre ord: kommunerne får den kvalitet, de har bestilt.

  INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

  Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

  Har du allerede abonnement, log ind her:

  Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: