Dansk Industri

  Dansk Industri (DI)

  "Det er her, hvor jeg bliver en lille smule træt af, at vi bliver dømt på en infrastruktur, vi ikke kan rykke tilstrækkeligt ved," lyder der fra formanden for erhvervsudvalget i Gribskov Kommune i en kommentar til DI`s måling af lokal erhvervsvenlighed.

  Gribskov Kommune på toppen – og i bunden

  I Gribskov Kommune, der har Indenrigsministeriets højeste Private-leverandør-Indikator, ligger man i bunden, når det kommer til erhvervsvenlighed, men Gribskov er ikke den eneste kommune, hvor tingene er vendt om, hvis man nærlæser Dansk Industris måling af erhvervsvenlighed.

  Jylland slår Sjælland i DI’s erhvervsmåling over fem år

  Stort set hele Jylland ligger i gennemsnit over fem år i den bedste halvdel af kommunerne, hvis man følger DI's måling i erhvervsvenlighed. Det omvendte gør sig gældende på Sjælland.

  Jyske kommuner scorer igen højst på erhvervsvenlighed

  Jyske kommuner dominerer igen toppen af Dansk Industris rangliste over kommuners erhvervsvenlighed. Vejen Kommune indtager førstepladsen efterfulgt af kommunerne Morsø og Ikast-Brande. Se her din kommunes plads på ranglisten i 2022 og 2021.
  I dag må Skive kippe med flaget, når den kåres af Danmarks erhvervsliv som landets grønneste kommune.

  Firmaer kårer Skive til den grønneste kommune – hvordan bedømmes din kommune?

  Mange grønne indkøb og gode betingelser for erhvervslivets grønne udvikling. Skive Kommune får førstepladsen som erhvervslivets grønne kommune 2022. 7.900 virksomheder fra hele landet har vurderet deres kommuners grønne indsats. Se din kommunes plads på ranglisten her.
  I november 2021 stemte danskerne til kommunalvalget i 98 kommuner. Men hvad tænker de nye byråd om offentligt-privat samarbejde som værktøj for optimering af den kommunale opgave løsning?

  Flertallet af lokalpolitikere går ind for at styrke offentligt-privat samarbejde

  Et styrket offentlig-privat samspil kan medvirke til at optimere den kommunale opgavevaretagelse. Det mener et flertal af kommunalpolitikerne på tværs af partifarve i en undersøgelse. Dansk Industri ser frem til, at byrådsmedlemmerne letter foden på bremsen.
  Borgmester Mads Sørensen (S) fra Varde Kommune (t.v.) og vicedirektør i Dansk Industri Kim Haggren (t.h.) er gået sammen om at sætte fokus på muligheden for at få frikommuneforsøg på erhvervsområdet. Debatten blev rejst til et fælles arrangement hos DI tirsdag.

  Venstre er klar til frikommuner på erhvervsområdet

  Varde Kommune er gået sammen med Dansk Industri om at få frikommuner på erhvervsområdet. De håber på stor opbakning blandt både røde og blå borgmestre. Venstre bakker op om forslaget.
  Borgmester Marie Stærke (S) fra Køge Kommune og næstformand i Socialdemokratiet vil arbejde på, at S-regeringen får frikommuner på dagsordenen, også når det gælder erhvervs- og arbejdsmarkedsområdet. Hun foreslår, at partiet oven i købet går til valg på det.

  Socialdemokratiets næstformand: S-regeringen bør udvide frikommuneforsøget til erhvervsområdet

  Socialdemokratiets næstformand borgmester Marie Stærke vil arbejde på, at kommunerne kan blive frikommuner på erhvervs- og arbejdsmarkedsområdet. Det kunne være spændende som valgløfte, siger hun.
  Med en illustration fra Skovtårnet på Sjælland og syv symboler sætter KL retning i digitaliserings-politikken Gentænk Velfærden.

  KL: Skærme og sensorer skal frigive hænder i ældreplejen

  På grund af mangel på arbejdskraft skal så meget som muligt automatiseres i kommunerne, mener KL i ny digitaliseringspolitik. 'Det er vigtigt særligt på de menneskenære områder, at de medarbejdere, vi har, kan bruge deres tid og energi på at være der for borgerne,' siger KL-udvalgsformand.
  På Give Steel bliver de unge ledige ansat med forventninger om, at de indgår i produktionen på helt almindelig vis.

  Nu må jobcentre sende unge direkte i arbejde

  Danmarks jobcentre må nu forsøgsvis henvise de 30.000 ledige under 30 år direkte til job i stedet for uddannelse.
  "Vi har samlet en hel liste med tvivlsom lovgivning, som besværliggør hverdagen for virksomhederne og skaber unødvendige arbejdsgange i kommunen," siger borgmester Mads Sørensen (V), Varde Kommune.

  Ønske om frikommune-status: Slip os fri på erhvervsområdet

  Vi vil gerne have frikommunestatus i forhold til vores lokale erhvervsliv. Sådan lyder ønsket fra en kommune, der bakkes varmt op af Dansk Industri.

  Debat: Kommuner får kritik for at afvise kontraktforhandlinger

  Debatten om offentlig-privat samarbejde på de sociale medier har budt på flere nedslag på det seneste. Eksempelvis en påstand om at nogle kommuner afviser at genforhandle Ukraine-påvirkede aftaler. KL uddelte desuden en lille stikpille om langsommelighed, men modtog selv en større.
  Forhenværende departementschef Per Okkels bliver som formand ledende kraft i rådgivningen til minister Astrid Krag om bl.a. afbureaukratisering af ældreplejen.

  Her er eksperterne som skal rådgive regeringen om ældreplejen

  Regeringen har nedsat et panel og tre ekspertgrupper, som skal rådgive den om fremtidens ældrepleje. Flere er såkaldte 'hverdagseksperter', for som minister Astrid Krag siger: 'Vi skal ikke detailstyre fra Christiansborg.'