Folketingets fokusering på kommunernes afregningspriser er interessant, dels fordi prisafregningerne et tilbagevendende debatemne, dels fordi der i dag ikke findes en klageinstans

Kommunerne risikerer at blive underlagt endnu en kontrolenhed

Efter flere markante sager og hård kritik er der måske ved at være et politisk flertal for at oprette en ny enhed under Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Enheden skal føre kontrol med de afregningspriser, som kommunerne giver private leverandører.
Bliver Merete Dea Larsen DF's nye formand, ser hun det som sin vigtigste opgave at samle partiet efter flere års magtkampe. (Arkivfoto)

Byrådsmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Siden 2006 har Merete Dea Larsen siddet i byrådet i Roskilde Kommune - nu har hun meldt sig som den anden kandidat til formandsposten i Dansk Folkeparti.
Dansk Folkeparti mister over en million kroner i partistøtte efter et skuffende KV21.

Dansk Folkepartis kommunale partistøtte halveres

Efter kommunalvalget får Dansk Folkeparti mere end halveret den kommunale partistøtte. Det får konsekvenser for partiets politiske arbejde, lyder det fra kommunalforsker.
Dansk Folkeparti skal vælge en ny formand. Det bliver ikke René Christensen, byrådsmedlem i Guldborgsund Kommune, siger han selv.

Stemmesluger afviser at gå efter formandspost i DF

Dansk Folkepartis finansordfører, René Christensen, vil ikke stille op som partiets nye formand. 'Timingen er helt skæv,' siger han.
Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, er øjensynligt på vej ud af døren som DF-formand.

Thulesen Dahl vil have valg om ny DF-formand

Dansk Folkeparti har brug for at starte på en frisk, siger Kristian Thulesen Dahl ovenpå et katastrofalt KV21.
KV-21 kan meget nemt blive husket som det valg, hvor partiformand Jacob Ellemann-Jensen fik vendt krisen i Venstre og afværgede et ventet, stort nederlag.

KV-21: Nedtur for S og DF – optur for K og V

Valgaften gjorde alle prognoser til skamme. Venstre fik et markant bedre valg end ventet, mens Socialdemokratiet led forsmædelige nederlag i flere kommuner.
Dansk Folkeparti er blevet mere end halveret ved kommunalvalget. (Arkivfoto)

Dansk Folkeparti mister 60 procent af sine byrådsmedlemmer

Dansk Folkeparti har efter kommunalvalget 91 mandater på landsplan. Det er et fald på 132 siden 2017.
Martin Henriksen (DF) holdt en dundertale på sit partis årsmøde i september, hvor han gik i flæsket på både tonen og den førte politik.

Kritisk DF-profil fyret i partiet efter interview om intern strid

Ifølge Ekstra Bladet er Dansk Folkepartis Martin Henriksen blev afskediget som konsulent i partiet efter udtalelser til TV2 Øst. Han fortsætter dog som kandidat til KV21.
"Vi skal til at begrænse befolkningstilvæksten til Aarhus en lille smule, for vi synes, det går meget stærkt i dag," siger Jakob Søgaard Clausen, spidskandidat (DF) i Aarhus til TV2 Østjylland.

DF-spidskandidat: Vi skal have færre tilflyttere i Aarhus

Mens kommunerne i mange år har kæmpet om at tiltrække nye borgere, kommer Dansk Folkepartis spidskandidat i Aarhus nu med et opsigtsvækkende forslag.
Kristian Thulesen Dahl opfordrede ved DF's årsmøde i september sine partifæller til at lægge en dæmper på de interne stridigheder og fokusere på kommunalvalget. Men blandt partiets byrådspolitikere er forventningerne til KV21 ikke høje.

DF’ere har landets laveste forventninger til KV21

Medlemsflugt og modvind på nationalt plan smitter af på Dansk Folkepartis byrådsmedlemmer. De har meget små forventninger til kommunalvalget, viser en rundspørge foretaget af NB-Kommune.
René Christensen fra DF (t.h.) har foreslået minimumsstandarder til ældre, som et resultat af Jacob Mark og SFs fokus på minimumsnormeringer på børneområdet. Men det kan ende med, at det bliver handicapområdet, der bliver den store taber i det kapløb.

Minimumsstandarder hos børn, skole og ældre kan skade handicapområdet

Flere politiske ønsker om minimumsstandarder kan skade et allerede hårdt presset handicapområde, hvis kommunerne får pålagt at bruge pengene et bestemt sted. Alligevel vil Dansk Handicap Forbund ikke gå ned ad den sti.
René Christensen, finansordfører for DF, vil gerne gå til finanslovsforhandlingerne med minimum en milliard til de ældre, så man kan sikre nye minimumskrav til kommunerne.

DF: Kommuner må vænne sig til minimumsstandarder eller sadle om

Børneområdet har kannibaliseret på ældreområdet, mener Dansk Folkeparti, som er klar på at indføre minimumsstandarder på plejeområdet i kommunerne. Det er et vink med en vognstang til kommunerne, hvad angår det kommunale selvstyre, fortæller finansordføreren.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: