Dansk Folkeparti

  Dansk Folkeparti

  Til det kommende folketingsvalg vil Kristian Thulesen Dahl efter 26 års medlemskab ikke længere være at finde på stemmesedlen for Dansk Folkeparti

  Thulesen Dahl stiller ikke op for DF ved næste valg

  På grund af interne stridigheder stiller tidligere DF-formand ikke op ved næste folketingsvalg for partiet.
  Liselotte Lynge har meldt sig ud af Dansk Folkeparti på grund af for megen personfnidder.

  Nordjysk byrådsmedlem og folketingskandidat melder sig ud af DF

  Liselotte Lynge, byrådsmedlem i Vesthimmerland, har tirsdag meldt sig ud af DF på grund af personfnidder.
  Formand for Dansk Folkeparti Morten Messerschmidt kan nu være vidne til, at flere medlemmer af endnu en lokalbestyrelse siger farvel til partiet og retter kritik af ham.

  DF må igen sige farvel til stor del af lokalbestyrelse

  Fire medlemmer af Dansk Folkeparti i Thisted har meldt sig ud af partiet og retter kritik af ledelsen.
  Her ses nu fire tidligere medlemmer af Dansk Folkeparti. Øverst til venstre byrådsmedlem Olfert Krog, øverst til højre rådmand for Senior- og Omsorgsforvaltningen i Aalborg Kommune, Kristoffer Hjort Storm, nederst til venstre nu afgået formand for DF lokalforening i Faxe Kommune Fritz Christensen, nederst til højre nu afgående næstformand i DF lokalforening i Faxe Kommune Erik Tysbjerg Schiøtt.

  Flere DF’ere forlader skuden

  Det ser ikke godt ud for Dansk Folkeparti i det kommunale bagland. Intern uro får fortsat flere steder i landet lokalpolitikere til at forlade partiet, og flere begrunder det med utilfredshed i de lokale partiforeninger og med topledelsen på Christiansborg.
  Dansk Folkepartis formand, Morten Messerschmidt, fortæller, at partiet trækker sig fra den politiske aftale om fordeling af gymnasieelever.

  Politisk ballade om fordeling af gymnasieelever tager til

  Dansk Folkeparti trækker nu støtte til aftale om fordeling af gymnasieelever, og i forrige uge raslede De Radikale med sablen. Hvis der kommer en borgerlig regering, vil aftalen om 'tvangsfordeling' blive skrottet, lover Venstre.
  Folketingsmedlem og viceborgmester i Guldborgsund Kommune, René Christensen (DF), ser ingen problemer i, at han har et dobbeltmandat. Han er ifølge Altingets opgørelse den politiker med dobbeltmandat, der får det største vederlag.

  Dobbeltmandater sikrer folketingspolitikere løn på niveau med ministre

  Politikere med dobbeltmandater ser ikke noget problem i millionlønninger. Forsker derimod vil begrænse mulighederne for ekstravederlag. Se de fem politikere her med størst vederlag for at have dobbeltmandater.
  Morten Messerschmidt (DF) har haft rigeligt at se til, efter at han 23. januar blev ny formand for partiet.

  Mere DF-ballade: Lokalbestyrelsen er skiftet ud

  Alex Thomsen, som var lokalformand for Dansk Folkeparti i Næstved, regner med at blive ekskluderet.
  Erik Høgh-Sørensen ankommer til Dansk Folkepartis ekstraordinære årsmøde i Herning søndag 23. januar 2022.

  Dansk Folkepartis hovedbestyrelse ekskluderer omstridt DF’er

  Byrådsmedlem i Hjørring Kommune Erik Høgh-Sørensen ekskluderes efter at have indgivet politianmeldelse mod Messerschmidt.
  Hans Kristian Skibby forlader nu som det femte Folketingsmedlem Dansk Folkeparti grundet utilfredshed med ledelsesstilen. Han er dermed den anden med dobbeltmandat (Folketing og byråd), som lige har forladt partiet.

  Endnu et byrådsmedlem og MF’er forlader DF

  Endnu et folketings- og byrådsmedlem forlader Dansk Folkeparti. I formiddag meddelte Hans Kristian Skibby, at han forlader partiet. Mandag gjorde MF'er og byrådsmedlem Liselott Blixt det samme.
  Jens Ejner Christensen (V), borgmester i Vejle Kommune ønsker ikke, at der skal flere bindende kommunale valg i gang. Det er dyrt, og han hylder det repræsentative demokrati, lyder argumentet.

  Kommunale folkeafstemninger kan koste kommunerne millioner

  Kommunale folkafstemninger koster over en million kroner per gang. Kommer der mange om året, så frygter borgmestre, at det går fra velfærden.
  Stemmesluger ved KV21 i Holbæk John Harpøth har fået nok af moderpartiet DF og har nu sammen med andet tidligere byrådsmedlem dannet lokalliste.

  Efter valget af Messerschmidt: Nu forlader den første DF’er partiet

  DF-veteran og stemmesluger i Holbæks kommunalbestyrelse John Harpøth har fået nok af den interne strid i sit parti. Han forlader som den første partiet, efter Morten Messerschmidt er blevet ny formand. Harpøth laver nu sin egen lokalliste.
  DF's beskæftigelsesordfører Bent Bøgsted stemmer på Martin Henriksen til formandsvalg i partiet søndag. Han frygter, at favoritten Morten Messerschmidt vil flytte partiet til højre og dermed væk fra partiets traditionelle arbejdsmarkedspolitik.

  Formandsvalg kan få DF til at droppe særlige aftaler med regeringen

  Hvis Morten Messerschmidt søndag bliver formand for DF, forventes det, at partiet går til højre. Det kan betyde, at partiet ikke længere vil lave arbejdsmarkedspolitiske aftaler med regeringen uden blå blok.