Ny regering varsler markant skifte i det offentlige-private samarbejde
Tilgangen til offentligt-privat samarbejde går op i gear med mindre stat og mere samfund, hvis man skal tro det nye regeringsgrundlag. I syv punkter skitserer regeringen, hvad den mener med frisættelse og offentlig-privat samarbejde.
Erhvervsorganisationer roser SVM-regeringen for nybrud og mod
Den nye SVM-regering får rygstød med på vejen af erhvervsorganisationerne Dansk Industri og Dansk Erhverv. Direktøren for Dansk Industri håber på et opgør med 'syv års reformtørke', så 'den nødvendige arbejdskraft sikres.'
Fremtidens ældre: Kun 13 procent vil vælge et kommunalt plejehjem
Det er tidligere påvist, at ældrebefolkningen er inden i en bevægelse, hvor flere vælger privat hjemmepleje. Nu viser en ny undersøgelse fra Dansk Erhverv, at kun lidt over hver 10. af de kommende ældre vil vælge et kommunalt plejehjem. De fleste har mistet tilliden til kvaliteten af fremtidens ældrepleje.
Kommunernes priser på administration af handicaphjælp er et lotteri
BPA-ordningen har udviklet sig til et postnummerlotteri bestemt af den økonomi, som den enkelte kommune vil lægge i ordningen, lyder det fra Dansk Erhverv. Det bakkes op af FOA, der peger på, at andre områder trods alt har regler, som gør, at kommunerne skal afregne svarende til egne omkostninger.
Debat: Kommuner får kritik for at afvise kontraktforhandlinger
Debatten om offentlig-privat samarbejde på de sociale medier har budt på flere nedslag på det seneste. Eksempelvis en påstand om at nogle kommuner afviser at genforhandle Ukraine-påvirkede aftaler. KL uddelte desuden en lille stikpille om langsommelighed, men modtog selv en større.
Her er eksperterne som skal rådgive regeringen om ældreplejen
Regeringen har nedsat et panel og tre ekspertgrupper, som skal rådgive den om fremtidens ældrepleje. Flere er såkaldte 'hverdagseksperter', for som minister Astrid Krag siger: 'Vi skal ikke detailstyre fra Christiansborg.'
Konkurrenceudsættelsen i det offentlige står stille
Trods styrket samarbejde mellem offentlige og private under coronakrisen viser tal fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen en stilstand i konkurrenceudsættelsen, hvor SMV’erne taber terræn i deres andel af offentlige kontrakter. Men der er et lille lyspunkt, når det gælder pris.
Kommunerne kan stadig undgå at blive underlagt en kontrolenhed
Formår kommunerne ikke at sikre fair og gennemsigtig beregning af priser på kommunale ydelser via en kommende KL-vejledning, vil et flertal i Folketinget forpligte regeringen at genbesøge forslaget om en kontrolenhed. Det huer ikke ministeren.
Regeringen havde ingen hjemmel til at pålægge private tilbud selvtest-setup
Kommunale velfærdsinstitutioner har været dækket af en aftale om gratis selvtest, mens private leverandører er pålagt selv at etablere og bekoste et antigen-selv-test setup. Nu viser et svar fra socialministeren, at der ikke var juridisk hjemmel for pålægget.
Virksomheder og organisationer inviteres med i Tour-fejringen
Restauranten, hotellet, butikken – alle kan være med, når verdens største cykelløb skydes i gang på dansk jord til sommer. Københavns Kommune og Dansk Erhverv har i dag lanceret det grafiske univers, City Dressing Toolkit, til udsmykning af Tour-festen på tværs af hele Danmark.
En kontrolenhed af kommunernes prisberegninger er næppe lige om hjørnet
Et af grundelementerne for det frie valgs eksistens er kommunernes priser. I Folketinget udvalgsbehandler man et beslutningsforslag om en kontrolenhed af kommunernes prisberegninger, og her er Radikales fredning af det frie valg interessant, for vil partiet ’walk the talk’?
Kommunerne risikerer at blive underlagt endnu en kontrolenhed
Efter flere markante sager og hård kritik er der måske ved at være et politisk flertal for at oprette en ny enhed under Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Enheden skal føre kontrol med de afregningspriser, som kommunerne giver private leverandører.