Det er ikke al corona-rengøring i Københavns Kommune, der er foregået under velordnede forhold.

Mange tilfælde af snyd med corona-rengøring

Personale hyret ind til ekstra corona-rengøring i kommunerne bliver ifølge ny opgørelse udsat for social dumping. 'Det er kynisk og uacceptabelt, når virksomheder spekulerer i at underbetale deres medarbejdere,' siger Københavns overborgmester Lars Weiss (S).
Helt urimeligt lange ventetider for håndværkere og borgere i byggesager, får nu borgmester og byråd til at sætte ind med ekstra ressourcer.

Urimelig lang ventetid får kommune til at ansætte folk

Kommunerne døjer med stadigt længere sagsbehandlingstider i byggesager. En af kommunerne med meget lange ventetider tager nu affære og ansætter flere medarbejdere.
I nogle kommuner går det forholdsvis hurtigt med at få lov til at gå i gang med byggeri og renoveringer.

Nogle kommuner lykkes med at holde sagsbehandlingstid nede

Kommunerne er i gennemsnit længere og længere tid om at behandle byggesager. Men nogle kommuner formår at holde den upopulære ventetid i byggesager nede. Få inspiration fra nogle af dem her.
Der skal blødes op på bygningsreglementet, så sagsbehandlingstiderne kan blive nedbragt. Det mener borgmester Birgit S. Hansen, der er formand for Miljø- og Forsyningsudvalget i KL.

Det tager længere tid at sagsbehandle byggesager

Sagsbehandlingstiden i byggesager er i gennemsnit steget fra 54 dage i 2019 til 62 dage i 2020. KL giver et nyt bygningsreglement en stor del af skylden og frygter, at reglementet hæmmer lokal vækst.
"Nu skal vi i gang med at løfte den kloge, grønne omstilling. Det ser jeg frem til," skriver direktør Palle Thomsen fra Brancheforeningen Danske Byggecentre.

Klimakrav til nybyggerier bliver hævet stille og roligt

Folketinget har i dag vedtaget, at over otte år fra 2023 til 2029 skal kravene til nybyggeriers klimabelastning stille og roligt hæves. 'Nu skal vi i gang med at løfte den kloge, grønne omstilling,' siger direktør for brancheforening.
"Vi var et helt enigt byråd, som sagde, at det her er en rigtig stor mulighed for Fredericia for at få bugt med et ret stort efterslæb, vi har fået opbygget," siger 1. viceborgmester Susanne Eilersen (DF) til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Kommuner gældsætter sig for tre milliarder til anlægsprojekter

38 kommuner har under coronakrisen samlet lånt tre milliarder kroner af staten for at fremrykke bygge- og anlægsprojekter. Det sker, efter at anlægsloftet blev løftet i foråret
Danish Myo Technology i østjyske Søften er en af de virksomheder, der har oplevet en god sagsbehandling hos vinderen i Dansk Byggeris opgørelse: Favrskov Kommune. Her indvies virksomhedens nye domicil.

Ny opgørelse: Midt- og vestjyske kommuner er mest venlige over for erhvervslivet

De jyske kommuner - og især de midt- og vestjyske - bliver prist i ny undersøgelse fra Dansk Byggeri for at være de mest hjælpsomme over for erhvervslivet. Se din kommunes placering i Dansk Byggeris opgørelse.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: