Danmarks Lærerforening

  Danmarks Lærerforening

  Mange syge lærere på skolerne betyder, at de raske lærere skal tage sig af op mod tre klasser samtidig, siger formanden for lærerne.

  Lærere om høj coronasmitte: Behov for alternative løsninger

  Danmarks Lærerforening opfordrer til, at myndighederne tager ansvar og finder løsninger på coronaramte skoler.
  Danmarks Lærerforening er uforstående overfor, hvorfor børnehaveklasserne ikke er omfattet af selvtest, når skolerne åbner i dag onsdag.

  Lærerforening er uforstående: 0. klasse bør også selvtestes

  Lærere er bekymrede over, at børnehaveklasserne ikke skal selvtestes. Formand mener, beslutningen skal ændres.
  Gordon Ørskov Madsen, formand for Danmarks Lærerforening, er bekymret for smitteniveauet, og at stamklasser skal sidde sammen, når elever vender tilbage til fysisk undervisning.

  Lærere vil have klasser delt op i to for at undgå smitte

  Skoler med høj smitte skal dele elever mere op, så der er fysisk undervisning hver anden dag, mener formand.
  Pædagogerne vil gerne have lærerne til at hjælpe med at passe børn i nødpasning, men det er en misforståelse at tro, at lærerne har tid til det, siger formand i Danmarks Lærerforening.

  Lærere: Vi har ikke tid til at passe børn under nedlukning

  Lærere og pædagoger skal hjælpes ad, men lærerne skal fokusere på skolegang, siger formand i lærerforening.
  Elever i folkeskoler og privatskoler bliver sendt hjem fra og med 15. december til og med 4. januar, for at begrænse den stigende smitte med coronavirus.

  Lærere: Nødpasning er vigtig for skoleelever

  Danmarks Lærerforening bakker op om hjemsendelse af skoleelever, men understreger vigtigheden af nødpasning.
  Kommunernes Landsforening (KL) har på en konference fremlagt en foreløbig prognose. Den viser, at der nok i de kommende år IKKE bliver mangel på sygeplejersker.

  Om få år: Måske ingen mangel på sygeplejersker

  Sygeplejersker er en stærkt efterspurgt personalegruppe for tiden. Men om få år kan udbuddet af sygeplejersker været betragteligt større end efterspørgslen, viser interessant fremskrivning.
  Danmarks Lærerforening har undersøgt, om de muligheder og frihedsgrader, der blev aftalt i forbindelse med 'Aftale om håndtering af faglige udfordringer hos elever i grundskolen og på ungdoms- og voksenuddannelse', er blevet anvendt i kommuner og skoler.

  Lærerforeningen: Understøttende undervisning skal ikke tilbage igen

  En ny undersøgelse viser, at 84 procent af alle kommuner gør brug af muligheden for at konvertere den understøttende undervisning (UUV).
  Vold og trusler om vold finder typisk sted om eftermiddagen og i situationer, hvor eleven på den ene eller anden måde kan føle sig presset. Det kan være af faglige krav oven på en lang skoledag. (Arkivfoto)

  Vold mod lærere i skolen sker oftest om eftermiddagen

  45 procent af underviserne i folkeskolen har inden for det seneste år været udsat for vold eller trusler.

  Stigende rift om pædagoger

  Minimumsnormeringerne kræver, at kommunerne ansætter flere pædagoger. Men der er allerede mangel på pædagoger i flere egne, og det ser kun ud til at blive værre. Se prognose for mangel på pædagoger, lærere, socialrådgivere og sygeplejersker her.
  At undervise er en uhyre kompliceret opgave, som kræver uddannelse, mener Gordon Ørskov Madsen, formand for Danmarks Lærerforening.

  Knap hver femte lærer i folkeskolen er uden læreruddannelse

  Det er en glidebane, at lærerstillinger besættes af personer uden den rette uddannelse, mener lærerforening.
  Mona Striib, formand for FOA, kan glæde sig over at have fået stemt en ny overenskomst hjem. Tre ud af fire FOA-medlemmer stemte for.

  HK’ere, sosu’er og lærere stemmer ja til nye overenskomster

  Her mandag har blandt andre HK'ere i kommunerne, sosu'er og lærere afsluttet deres afstemninger om nye overenskomster med at stemme for. Dermed er der udsigt til ro i det offentlige i tre år - bortset fra sygeplejerskerne.
  Byrådsmedlemmerne Jesper Kiel (t.v.) og Stina Sølvberg Thomsen (i midten) lægger sammen med lokalpolitikere flere andre steder i landet pres på undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S).

  Byråd presser minister: Drop de nationale test

  Kommunerne København, Aarhus, Aalborg, Svendborg, Albertslund og flere andre beder nu om, at deres skoler bliver fritaget eller fritstillet i forhold til at skulle gennemføre nationale test. Undervisningsministeren afviser indtil videre.

  INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

  Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

  Har du allerede abonnement, log ind her:

  Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: