Folkemødet på Bornholm og alle de øvrige kulturarrangører må væbne sig med tålmodig, selvom de kan glæde sig over, at udendørsaktiviteterne ser ud til at åbne først.

Udendørs kulturliv åbner først

Udendørs kulturinstitutioner og udendørs idræts- og foreningsaktiviteter prioriteres først, når corona-restriktionerne skal lempe. Det har kulturminister Joy Mogensen svaret Folketingets Kulturudvalg. Men det er stadig for tidligt med en genåbning.
Der skal bruges vikarer til en skole, og det fik afdelingsleder til at annoncere efter en 'frisk kvinde'. (Kvinden på fotoet har ikke noget med sagen at gøre)

Afdelingsleder annoncerede efter en ‘frisk kvinde’

En afdelingsleder og en kommune står med røde ører. Lederen annoncerede efter en 'frisk kvinde' til et vikarjob. Det fik en mand til at klage, og han har nu fået medhold af Ligebehandlingsnævnet.
Det har været forholdsvis "fredsommelige forhandlinger" om nye overenskomster for de ansatte i kommunerne, fortæller KL's topforhandler og borgmester Michael Ziegler.

Moderate lønstigninger til kommunalt ansatte

Kommunernes ansatte får de næste tre år moderate lønstigninger. Sosu'erne får lidt ekstra i lønposen, og seniorerne får bedre vilkår. Det er hovedindholdet i ny aftale.
FOA-formand Mona Striib forudså den dårlige situation, som fagbevægelsen er havnet i nu: Det er svært at høste befolkningens corona-sympati for varme hænder i forhandlingerne om nye overenskomster.

Slutspurt i OK-forhandlinger: Statens aftale presser kommunale lønmodtagere

ANALYSE: Det bliver ikke let. Og måske bliver det kontant, når KL og fagbevægelsen i weekenden indleder slutspurten mod ny overenskomster for ansatte i kommuner og regioner. Den forudgående aftale for de statsansatte har givet panderynker hos topforhandleren Mona Striib.
FOA-formand Mona Striib sender i forbindelse med overenskomstforhandlingerne et signal til formanden for KL's forhandlingsudvalg, borgmester Michael Ziegler.

FOA-formand: Mange knaster i forhandlinger om nye overenskomster

Der er skuffelse i FOA over, at der kun er udsigt til små lønstigninger for sosu'er, sygeplejersker og lærere, som der nu forhandles overenskomster for. Arbejdsgiverne lægger et 'meget pessimistisk syn på lønudviklingen', siger FOA-formand.
Danmarks Lærerforening bakker op om regeringens fortsatte nedlukning, der blandt andet betyder fortsat hjemmeundervisning. (Arkiv)

Lærere ønsker kortere dage og færre fag under hjemsendelse

Ifølge lærerne skal der frigøres ressourcer for at tage vare på elever, der har behov for fysisk undervisning.
"Vi har generelt et billede af, at der har været en meget høj grad af medarbejderinddragelse," skriver borgmester Michael Ziegler, formand for KL's Løn- og Personaleudvalg.

Under corona: Kommuner og fagforeninger oplever inddragelse helt forskelligt

Kommuner er uenige med fagforeninger i, hvor godt MED-udvalg og andre samarbejdsudvalg har været inddraget i beslutninger under coronakrisen. Det viser undersøgelser, A4 Arbejdsmiljø har foretaget.
De her kvinder kan blive nyvalgte borgmestre ved kommunalvalget. Fra venstre er der Ellen Trane Nørby (V) i Svendborg, Sophie Hæstorp Andersen (S) i København og Merete Amdisen (S) i Ishøj.

Prognose: Flere kvinder bliver borgmestre

NB-Kommunes læsere er enige: Flere kvinder kommer til at sætte sig i en borgmesterstol efter kommunalvalget i november. Og én eller flere borgmestre må regne med at blive beskyldt for sexchikane op til KV21.
Omsorgs-medarbejdere i det offentlige - blandt andre sosu'er og sygeplejersker - forventer, at de kan få en mærkbar fremgang i løn- og arbejdsvilkår. Og vi har krav nok, oplyser Mona Striib, som er formand for Forhandlingsfællesskabet og FOA.

Trods corona: Nu vil offentligt ansatte påskønnes

I dag lyder startskuddet til forhandlinger om overenskomster for alle offentlige ansatte. Selvom økonomien er i corona-knæ, vil fagbevægelsen have forbedringer for blandt andre sosu'er og sygeplejersker, siger topfigur.
Børn i 4. klasse er blevet markant dårligere til matematik efter den store reform af folkeskolen.

Danske elevers evne til at regne er styrtdykket siden reform

Efter knap 20 års fremgang er danske elevers kompetencer inden for matematik faldet markant. 'Det er en meget markant og meget bekymrende tilbagegang i matematikfaget,' siger ekspert.
Hvad gør man som kommune, hvis en lærer eller andre ansatte bliver mistænkt for overgreb? Det har man fundet svar på i Greve Kommune. (Modelfoto)

Ansatte får større tryghed ved anklager om overgreb

Som udløber af en sag om uberettiget bortvisning af en lærer, har Greve Kommune udarbejdet en vejledning til, hvordan man håndterer anklager mod ansatte for vold og overgreb. Vejledningen bliver kaldt en landvinding.
Vejle Kommunes håndtering i en sag, hvor jobansøger blev fravalgt efter kritisk artikel, tager endnu en drejning torsdag.

Kommune får kritik for at snage og dele personlige oplysninger

En lærer på en skole i Vejle får af Datatilsynet medhold i klager over kommunens videregivelse af personfølsomme oplysninger - samt for at tjekke vedkommendes aktivitet på personaleintra.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: