Danmarks Idrætsforbund (DIF)

  Danmarks Idrætsforbund (DIF)

  Danmarks Idrætsforbund har modtaget 1004 til nye idrætsanlæg over hele landet.

  1.000 forslag til nye idrætsfaciliteter

  'Danmark Mangler' fik over 1.000 borgerforslag til idrætsfaciliteter over hele landet. Blandt andet forslag om modernisering og udbygning af eksisterende faciliteter og bedre rammer for urbane aktiviteter.
  Kulturborgmester i København Mia Nyegaard drømmer om OL på dansk jord.

  DIF om borgmesters OL-drøm: Store ting kræver store visioner

  Københavns kulturborgmester mener, at byen bør gå efter at blive OL-vært i 2036. DIF-formand er ikke afvisende og roser visionen.
  Morten Mølholm er rigtig glad for klubbernes stærke arbejde i kampen mod coronasmitte.

  DIF jubler over restriktionernes død og takker klubberne

  Stram disciplin har hjulpet dansk idræt med at klare sig godt gennem coronapandemien, mener DIF-direktør.
  Det er tredje gang, DIF laver kommuneundersøgelsen over idrættens kår i kommunerne. Første gang var i 2013.

  Stor DIF-undersøgelse rangerer kommunerne

  Skive Kommune tager førstepladsen i en stor DIF-undersøgelse, hvor de danske kommuner bliver rangeret i forhold til, hvor idrætten har de bedste rammer og vilkår. Roskilde Kommune indtager andenpladsen, mens Vallensbæk ligger nummer tre.
  Vinderen af prisen som årets idrætsforening afsløres i forbindelse med det store gallashow Sport 2021 i Jyske Bank Boxen 8. januar.

  Hvem skal være Årets Idrætsforening?

  En ny pris, Årets Idrætsforening, med 60.000 kroner til vinderen uddeles til DR's Sportsgalla i januar. Der er nu åbent for indstillinger.
  Der er store kommunale forskelle på, hvor mange fodboldbaner og andre idrætsfaciliterer der er til rådighed pr. indbygger.

  Er der trængsel på fodboldbanerne og i sportshallerne i din kommune?

  Der er store forskelle på, hvor let adgang den enkelte borger har til sportshaller, svømmebade, fodboldbaner eller fitnesscentre. Klik ind på kortet i artiklen og se, hvor mange medborgere du må dele omklædningsrum med i din kommune.
  Medlemstal i DGI og Danmarks Idrætsforbund viser en tilbagegang på næsten 90.000 medlemmer siden coronakrisen sattae ind. Det skal der gøre noget ved nu.

  Ny kampagne skal kickstarte foreningslivet efter corona

  Halvdelen af landets idrætsforeninger er udfordrede i at genåbne deres aktiviteter efter corona-nedlukningen. Med en ny kampagne ønsker 'Bevæg dig for livet' at sætte gang i fællesskaberne igen.
  Håndbold Region Øst og Dansk Idrætsforbund appellerer til regioner og kommuner om at finde alternativ placeringer af test- og vaccinecentre, så der er plads til sportsaktiviteterne.

  Testcentre i kommunerne påvirker lokalt foreningsliv

  Der vil komme pres på idrætsfaciliteterne igen, hvis test- og vaccinecentrene fortsat holder til i kommunernes indendørsfaciliteter. Det mener sportsforbund, som har fået lavet en opgørelse over centrene.
  Foreningsidrætten kan blive nøglen til at genskabe den fysiske og mentale trivsel samt de fællesskaber, der er gået tabt under corona-krisen, mener DIF.

  DIF lancerer fire KV21-mærkesager

  DIF spiller fire mærkesager og en KV21-temaside ind i valgkampen frem mod kommunalvalget. Foreningsidrætten kan blive nøglen til at genskabe den fysiske og mentale trivsel efter corona, mener organisationen.

  Kommune halter bagud på idrætsfaciliteter

  Danmarks Idrætsforbund har opgjort tal som viser, at Københavns Kommune ligger på et lavt niveau i forhold til resten af kommunerne, når det gælder kapaciteten af boldbaner, idrætshaller og bassiner. NB-Kommune kan bekræfte tallene.
  En række medlemmer i Dansk Skøjte Union og Danmarks Ishockey Union kan se frem til at udøve deres sport på isen lidt længere end sædvanligt i år, fordi en række kommuner forlænger sæsonen.

  Kommuner opfordres til at forlænge idrætssæson

  KL og de store idrætsorganisationer opfordrer fortsat til at forlænge sæsonen for de faciliteter, der danner ramme om den indendørs idræt. Mange kommuner har allerede handlet på opfordringen, skriver DIF i en pressemeddelelse.
  Om en måned - den 21. april - kan børn og unge under 18 år igen begynde at dyrke idræt indendørs.

  Bekymring for indendørsidræt i kommunerne

  Der er glæde over, at idrætshallerne bliver genåbnet 21. april for børn og unge. Men Danmarks Idrætsforbund advarer om, at foreninger for indendørsidræt - f.eks. gymnastik og basketball - risikerer at miste en masse medlemmer, og der forestår et stort opsamlings-arbejde i foreninger og kommuner.