Dagpleje

  Dagpleje

  Skal legepladser være åbne efter lukketid?

  Der mangler legepladser, lyder det fra et udvalg i Danmarks tættest befolkede kommune, Frederiksberg. Men hovedparten af kommunens vuggestuer og børnehaver takker nej til at åbne legepladser efter lukketid, selvom de bliver kompenseret for det. Dårlige erfaringer spiller ind.
  I Det Radikale Venstre har ledelsen efter et lille års tid lyttet til baglandets bekymringer for konsekvenserne af et lovforslag om private dagtilbud.

  De Radikale trækker sig helt fra aftale om private dagtilbud

  Det Radikale Venstre har hevet hele plasteret af og trukket støtten til lovforslaget der begrænser private dagtilbud. Det fremgår af en mail, udsendt fra Christiansborg til radikale tillidsfolk, men et profitforbud spøger fortsat for kapitalfonde.
  Der mangler i stigende grad pædagoger til blandt andet vuggestuer som her. Alligevel er cirka hver andet nye job på deltid.

  Ny opgørelse: Kun hver andet pædagogjob er på fuldtid

  Selv om der er mangel på pædagoger i mange kommuner, så er det kun cirka hver anden pædagogstilling, som bliver slået op på fuldtid. 'At flytte ansatte fra deltid til fuldtid er ikke noget quick fix,' siger KL-udvalgsformand.
  Dagplejere og flere andre faggrupper i Odense får nu tips og undervisning i at gøre børn nysgerrige på naturen, teknologi og science.

  Alle dagplejere og pædagoger i kommune efteruddannes i naturvidenskab

  2300 kommunale dagplejere, pædagoger og pædagogmedhjælpere får nu undervisning i naturvidenskab. Håbet er, at de kan gøre mindre børn mere nysgerrige på naturen og teknologi.

  Ny politisk aftale kan ramme 33.000 børn i private dagtilbudsløsninger

  I nogle kommuner går mere end hvert fjerde barn i et privat dagtilbud. Det fremgår af en ny analyse. På landsplan har forældre til ca. 33.000 børn tilvalgt et privat alternativ til de kommunale tilbud, men den mulighed risikerer at blive lukket ned.
  Hvordan går det med daginstitutionerne i din kommune i forhold til nabokommunerne? Er normeringerne højere eller lavere? Bliv klogere her.

  Børnepasning

  Hvordan står det til med normeringerne i din kommune? Og hvor meget betaler forældrene for at få passet deres børn i forhold til, hvad de betaler i nabokommunen? Få spændende tal her for børnepasning i din kommune.
  I alt har 17 kommuner som blandt andet Assens og Faxe sendt ubrugte midler retur til statskassen i forbindelse med minimumsnormeringer i kommunerne.

  17 kommuner har sendt penge til flere voksne retur

  En række kommuner nåede i 2020 ikke at bruge alle pengene fra puljen til minimumsnormeringer, viser ny opgørelse. Støttepartier ærgrer sig.
  I Horsens Kommune frygter de private børnepassere at måtte lukke ned p.gr.a. minimumsnormeringerne.

  Normeringer: Kommune frygter at private dagplejere må lukke ned

  Minimumsnormeringer i dagplejen kan presse private dagplejere til at lukke. Det frygter man i Horsens Kommune, der gerne vil give de private en hjælpende hånd.
  I Skanderborg Kommune er der lige nu stor mangel på institutionspladser – i Galten/Skovby mangler de alene 50 pladser.

  Privat børnepasser kimes ned af frustrerede forældre

  I Skanderborg Kommune er der akut mangel på institutionspladser. De næste otte til ti år vil der mangle 1000 institutionspladser i kommunen.
  Blot hver sjette af lanets småbørn bliver passet passet i dagpleje i dag.

  Antallet af børn der passes i dagpleje er halveret på ti år

  I 2009 blev en tredjedel af alle landets småbørn passet i dagpleje, mens der kun var tale om hver sjette ti år senere. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.
  Børns hjerner udvikler sig i takt med deres erfaringer, så den nye årgang af børn født under coronakrisen er mere tilbageholdende end tidligere.

  Fagfolk: Corona-årgang er mere skeptiske over for fremmede

  Dagplejerne er så småt ved at åbne igen for de mindste børn, og det er en anderledes årgang, dagplejerne skal køre ind. 'De er mere skeptiske over for fremmede,' siger dagplejer og fagfolk bekræfter problematikken.
  Overordnet set er der ikke sket det store med udgifterne til daginstitutioner fra budget 2020 til budget 2021. Der er dog nogen kommuner, som trods flere børn har fundet plads til store besparelser.

  Over halvdelen af kommunerne sparer på daginstitutionerne i 2021

  54 kommuner har lagt besparelser på daginstitutionerne ind i budgettet for 2021. Det sker til trods for en stigning i antallet af 0-5-årige i langt de fleste kommuner. Se tendensen for din kommune her.

  INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

  Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

  Har du allerede abonnement, log ind her:

  Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: