Dagpleje

  Dagpleje

  Der er brug for at skaffe nye dagplejere, fordi mange af de nuværende går på pension inden for få år.

  Kommune er på jagt efter dagplejere

  Mange dagplejere er på vej på pension. Det får flere kommuner fil at intensivere deres søgen efter nye dagplejere. Det gælder blandt andre Odense Kommune.
  I dagplejen er der både plads til gymnastik og en god lur. Forældre fremhæver netop trygheden som et af plusserne ved dagtilbud.

  Dagplejen er forældrenes hemmelige favorit

  Forældre er glade for dagplejen i Skanderborg Kommune. Det viser en lokal tilfredshedsmåling. Alligevel overser mange dagtilbuddet. Derfor barsler dagplejen med en række kreative tiltag for at skabe mere opmærksomhed.
  BUPL er bekymret over udsigten til kommunale besparelser på børneområdet.

  BUPL advarer mod massive besparelser på børn

  Hos BUPL er man bekymret over udsigten til kommunale besparelser på børneområdet. Fagforbundet er bange for, at penge tiltænkt minimumsnormeringer bruges til at lappe huller i kommunekasserne på andre områder.
  Siden inflationen og de stigende energipriser satte ind, er udgifterne til at drive dagplejen steget markant for rigtig mange dagplejere, lyder det fra FOA.

  FOA: Dagplejere i knæ: Hårdt brug for inflationspakke

  Får dagplejere ikke del i regeringens inflationspakke, risikerer vi, at flere af dem forlader faget. Mange har nemlig svært ved at betale for driften af dagplejen efter prisstigningerne, advarer FOA.
  Der er mangel på arbejdskraft i velfærdsfagene som f.eks. dagplejen.

  Udsigt til massiv mangel på hænder – også i dagplejen

  Flere børn og en snigende pensionsalder betyder mangel på dagplejere over hele landet. Det mærker man også i Aarhus Kommune, som oplever problemer med at rekruttere folk til faget.
  På trods af stor forældretilfredshed mindskes tilgangen til dagplejen. Kommunerne bliver kritiseret af FOA i den forbindelse.

  FOA: Helt forkert at dagplejen svinder ind

  Dagplejen ligger på samtlige parametre helt i top, når det gælder forældretilfredshed. Det viser ny undersøgelse. Derfor er det helt forkert, at dagplejen svinder ind, mener sektorformand i FOA.
  Rigtig mange dagtilbud og pasningsordninger har tilmeldt sig en ny platform for kundetilfredshed.

  Indviklet kommunal hjemmeside fik mor til at lave ‘Trustpilot’ for dagtilbud

  Vi har vænnet os til kundetilfredsheds-platforme som Trustpilot, når vi bestiller rejser og går på restaurant, men hvad med offentlig velfærd? En kvindelig iværksætter har skabt en platform, hvor forældre kan score deres institution - offentlig som privat - på forskellige parametre.
  Kommunerne får stor frihed i håndteringen af ukrainske børn og unge. Friheden er givet i ny politisk aftale, som får stor ros af KL. Her et foto af to flygtninge fra Ukraine fra Center Dokkedal i Nordjylland.

  Få overblik: Kommunerne får stort spillerum i deres tilbud til flygtningebørn

  Kommunerne bliver stillet meget frit, når de skal organisere skole- og dagtilbud til børn og unge fra Ukraine. Det fremgår af ny politisk aftaler. Få overblikket her.
  Tre borgmestre, der alle mener, at Folketinget bør gøre mere for at skaffe arbejdskraft til velfærden i kommunerne. Fra venstre er det Jesper Greth (V), Ann Sofie Orth (K) og Peter Sørensen (S).

  Borgmestre: Folketinget gør ikke nok for at sikre arbejdskraft

  De fleste borgmestre mener, at politikerne på Christiansborg ikke gør nok for at skaffe mere arbejdskraft til velfærden i kommunerne. Det viser en ny rundspørge, som NB-Kommune har foretaget.

  Skal legepladser være åbne efter lukketid?

  Der mangler legepladser, lyder det fra et udvalg i Danmarks tættest befolkede kommune, Frederiksberg. Men hovedparten af kommunens vuggestuer og børnehaver takker nej til at åbne legepladser efter lukketid, selvom de bliver kompenseret for det. Dårlige erfaringer spiller ind.
  I Det Radikale Venstre har ledelsen efter et lille års tid lyttet til baglandets bekymringer for konsekvenserne af et lovforslag om private dagtilbud.

  De Radikale trækker sig helt fra aftale om private dagtilbud

  Det Radikale Venstre har hevet hele plasteret af og trukket støtten til lovforslaget der begrænser private dagtilbud. Det fremgår af en mail, udsendt fra Christiansborg til radikale tillidsfolk, men et profitforbud spøger fortsat for kapitalfonde.
  Der mangler i stigende grad pædagoger til blandt andet vuggestuer som her. Alligevel er cirka hver andet nye job på deltid.

  Ny opgørelse: Kun hver andet pædagogjob er på fuldtid

  Selv om der er mangel på pædagoger i mange kommuner, så er det kun cirka hver anden pædagogstilling, som bliver slået op på fuldtid. 'At flytte ansatte fra deltid til fuldtid er ikke noget quick fix,' siger KL-udvalgsformand.