Dagpleje

  Dagpleje

  Der er mangel på arbejdskraft i velfærdsfagene som f.eks. dagplejen.

  Udsigt til massiv mangel på hænder – også i dagplejen

  Flere børn og en snigende pensionsalder betyder mangel på dagplejere over hele landet. Det mærker man også i Aarhus Kommune, som oplever problemer med at rekruttere folk til faget.
  På trods af stor forældretilfredshed mindskes tilgangen til dagplejen. Kommunerne bliver kritiseret af FOA i den forbindelse.

  FOA: Helt forkert at dagplejen svinder ind

  Dagplejen ligger på samtlige parametre helt i top, når det gælder forældretilfredshed. Det viser ny undersøgelse. Derfor er det helt forkert, at dagplejen svinder ind, mener sektorformand i FOA.
  Rigtig mange dagtilbud og pasningsordninger har tilmeldt sig en ny platform for kundetilfredshed.

  Indviklet kommunal hjemmeside fik mor til at lave ‘Trustpilot’ for dagtilbud

  Vi har vænnet os til kundetilfredsheds-platforme som Trustpilot, når vi bestiller rejser og går på restaurant, men hvad med offentlig velfærd? En kvindelig iværksætter har skabt en platform, hvor forældre kan score deres institution - offentlig som privat - på forskellige parametre.
  Kommunerne får stor frihed i håndteringen af ukrainske børn og unge. Friheden er givet i ny politisk aftale, som får stor ros af KL. Her et foto af to flygtninge fra Ukraine fra Center Dokkedal i Nordjylland.

  Få overblik: Kommunerne får stort spillerum i deres tilbud til flygtningebørn

  Kommunerne bliver stillet meget frit, når de skal organisere skole- og dagtilbud til børn og unge fra Ukraine. Det fremgår af ny politisk aftaler. Få overblikket her.
  Tre borgmestre, der alle mener, at Folketinget bør gøre mere for at skaffe arbejdskraft til velfærden i kommunerne. Fra venstre er det Jesper Greth (V), Ann Sofie Orth (K) og Peter Sørensen (S).

  Borgmestre: Folketinget gør ikke nok for at sikre arbejdskraft

  De fleste borgmestre mener, at politikerne på Christiansborg ikke gør nok for at skaffe mere arbejdskraft til velfærden i kommunerne. Det viser en ny rundspørge, som NB-Kommune har foretaget.

  Skal legepladser være åbne efter lukketid?

  Der mangler legepladser, lyder det fra et udvalg i Danmarks tættest befolkede kommune, Frederiksberg. Men hovedparten af kommunens vuggestuer og børnehaver takker nej til at åbne legepladser efter lukketid, selvom de bliver kompenseret for det. Dårlige erfaringer spiller ind.
  I Det Radikale Venstre har ledelsen efter et lille års tid lyttet til baglandets bekymringer for konsekvenserne af et lovforslag om private dagtilbud.

  De Radikale trækker sig helt fra aftale om private dagtilbud

  Det Radikale Venstre har hevet hele plasteret af og trukket støtten til lovforslaget der begrænser private dagtilbud. Det fremgår af en mail, udsendt fra Christiansborg til radikale tillidsfolk, men et profitforbud spøger fortsat for kapitalfonde.
  Der mangler i stigende grad pædagoger til blandt andet vuggestuer som her. Alligevel er cirka hver andet nye job på deltid.

  Ny opgørelse: Kun hver andet pædagogjob er på fuldtid

  Selv om der er mangel på pædagoger i mange kommuner, så er det kun cirka hver anden pædagogstilling, som bliver slået op på fuldtid. 'At flytte ansatte fra deltid til fuldtid er ikke noget quick fix,' siger KL-udvalgsformand.
  Dagplejere og flere andre faggrupper i Odense får nu tips og undervisning i at gøre børn nysgerrige på naturen, teknologi og science.

  Alle dagplejere og pædagoger i kommune efteruddannes i naturvidenskab

  2300 kommunale dagplejere, pædagoger og pædagogmedhjælpere får nu undervisning i naturvidenskab. Håbet er, at de kan gøre mindre børn mere nysgerrige på naturen og teknologi.

  Ny politisk aftale kan ramme 33.000 børn i private dagtilbudsløsninger

  I nogle kommuner går mere end hvert fjerde barn i et privat dagtilbud. Det fremgår af en ny analyse. På landsplan har forældre til ca. 33.000 børn tilvalgt et privat alternativ til de kommunale tilbud, men den mulighed risikerer at blive lukket ned.
  Hvordan går det med daginstitutionerne i din kommune i forhold til nabokommunerne? Er normeringerne højere eller lavere? Bliv klogere her.

  Børnepasning

  Hvordan står det til med normeringerne i din kommune? Og hvor meget betaler forældrene for at få passet deres børn i forhold til, hvad de betaler i nabokommunen? Få spændende tal her for børnepasning i din kommune.
  I alt har 17 kommuner som blandt andet Assens og Faxe sendt ubrugte midler retur til statskassen i forbindelse med minimumsnormeringer i kommunerne.

  17 kommuner har sendt penge til flere voksne retur

  En række kommuner nåede i 2020 ikke at bruge alle pengene fra puljen til minimumsnormeringer, viser ny opgørelse. Støttepartier ærgrer sig.