Børns hjerner udvikler sig i takt med deres erfaringer, så den nye årgang af børn født under coronakrisen er mere tilbageholdende end tidligere.

Fagfolk: Corona-årgang er mere skeptiske over for fremmede

Dagplejerne er så småt ved at åbne igen for de mindste børn, og det er en anderledes årgang, dagplejerne skal køre ind. 'De er mere skeptiske over for fremmede,' siger dagplejer og fagfolk bekræfter problematikken.
Hvordan går det med daginstitutionerne i din kommune i forhold til nabokommunerne? Er normeringerne højere eller lavere? Bliv klogere her.

Børnepasning

Hvordan står det til med normeringerne i din kommune? Og hvor meget betaler forældrene for at få passet deres børn i forhold til, hvad de betaler i nabokommunen? Få spændende tal her for børnepasning i din kommune.
Overordnet set er der ikke sket det store med udgifterne til daginstitutioner fra budget 2020 til budget 2021. Der er dog nogen kommuner, som trods flere børn har fundet plads til store besparelser.

Over halvdelen af kommunerne sparer på daginstitutionerne i 2021

54 kommuner har lagt besparelser på daginstitutionerne ind i budgettet for 2021. Det sker til trods for en stigning i antallet af 0-5-årige i langt de fleste kommuner. Se tendensen for din kommune her.
Sektorformand for Pædagogisk Sektor i FOA Kim Henriksen. (Arkiv)

Corona-rengøring presser dagplejere landet over

Flere kommuner svigter i stor stil dagplejerne, der knokler for at nå de mange ekstra rengøringsopgaver, corona-pandemien har medført, lyder kritikken fra FOA.
Tvangsfodring af en etårig dreng har ført til, at en privat dagplejer har mistet sin godkendelse fra kommunen.

Dagplejer tvangsfodrede etårig

En privat børnepasser har fået inddraget sin godkendelse af kommunen og er blevet politianmeldt. Hun tvang etårig dreng til at spise - og blev videofilmet.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: