Dagpenge

  Forslag vil flytte 44.000 dagpengemodtagere fra jobcentre til a-kasser

  Kommunernes jobcentre skal fremover have næsten 44.000 færre dagpengemodtagere igennem systemet, hvis det står til fagbevægelsen. FH har foreslået, at nyledige de første seks måneder kun skal møde op i deres a-kasse. Det er 40-60 procent af dagpengemodtagerne i de enkelte kommuner.

  Den frygtede langtidsledighed stiger og stiger

  Ét år inde i coronakrisen fortsætter langtidsledigheden med at stige. Niveauet varierer dog kommunerne imellem, og det risikerer at gå ud over samfundets sammenhængskraft, vurderer cheføkonom.
  Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S), viser i et svar til Folketingets beskæftigelsesudvalg, at en stor del af de ledige under coronakrisen aldrig før har været ledige.

  39 procent af coronaledige har aldrig før været ledige

  Nye tal viser, at det ikke kun er personer på kanten af arbejdsmarkedet, der rammes af coronaledighed. 39 procent af dagpengemodtagerne i januar 2021 har aldrig før været ledige.
  En analyse viser blandt andet, at dagpengemodtagere, som deltager i offentlige løntilskud, hurtigere finder arbejde end dem, der ikke deltager i offentlige løntilskud. (Arkiv)

  Effektanalyse: Offentlige løntilskudsjob får ledige hurtigere i job

  Både dagpengemodtagere og kontanthjælpsmodtagere kommer hurtigere i beskæftigelse, hvis de har deltaget i offentlige løntilskud, viser ny effektanalyse.
  Coronakrisen har sat fuld gang i landets jobcentre. Men antallet, der står på kanten til at falde ud af dagpengesystemet er faktisk faldet siden marts. Det skal dog ses som en naturlig konsekvens af, at man suspenderede anciennitetsoptællingen fra marts til august.

  Færre er på vej ud af dagpengesystemet end før corona

  10.000 personer havde i slutningen af august været på dagpenge i mere end halvandet år. Det er færre end før corona, men til gengæld får de sværere ved at finde job. Forstå sammenhængen her.
  Flere og flere arbejdsløse på dagpenge må erkende, at de er kommet i den sure kø af langtidsledige.

  10.000 mister snart dagpengene

  Der er blevet flere langtidsledige under krisen. I dag er hver fjerde ledig blevet langtidsledig, og cirka 10.000 er tæt på at miste dagpengene. Jobcentrene står foran stor opgave.
  En stor stigning i antallet af ledige var i andet kvartal med til at hæve antallet af personer, der var på offentlig forsørgelse. (Arkiv)

  Corona har givet største hop i offentligt forsørgede i årevis

  I foråret steg antallet af offentligt forsørgede med mere, end da finanskrisen var på sit højeste. 'Meget nedslående,' siger cheføkonom i Dansk Erhverv.
  (Arkiv)

  2,2 millioner danskere får nu 1.000 kroner hver

  Ekstra penge er på vej ind på kontoen til de, der har været på overførselsindkomst i april.
  Forældre, der både har arbejde og passer deres handicappede barn derhjemme, har ikke ret til dagpenge, hvis de bliver fyret. (Arkiv)

  Forældre til børn med handicap får nej til dagpenge

  Arbejdende forældre, der også passer deres barn med handicap eller alvorlig sygdom, har ikke ret til dagpenge, hvis de bliver fyret. A-kasserne kalder reglen urimelig, og forening foreslår lovændring.
  Forældre, der både har arbejde og passer deres handicappede barn derhjemme, har ikke ret til dagpenge, hvis de bliver fyret. (Arkiv)

  Forældre til børn med handicap får nej til dagpenge

  Arbejdende forældre, der også passer deres barn med handicap eller alvorlig sygdom, har ikke ret til dagpenge, hvis de bliver fyret. A-kasserne kalder reglen urimelig, og forening foreslår lovændring.
  Alle partier i Folketinget blev torsdag enige om en aftale, der lemper vilkårene for de ledige i perioden 9. marts til 9. juni.

  Dagpengemodtagere får tre måneder ekstra under coronakrisen

  Det er svært at finde et job på grund af coronaudbruddet i Danmark, mener samtlige af Folketingets partier.
  Cecilia Lonning-Skovgaard (V), beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns Kommune. (Arkivfoto)

  A-kasse afviser V-borgmesters kritik af manglende kontrol

  Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester sætter et godt samarbejde på prøve, når hun kritiserer a-kassernes kontrol af lediges rådighed, mener 3F København.