Flere og flere arbejdsløse på dagpenge må erkende, at de er kommet i den sure kø af langtidsledige.

10.000 mister snart dagpengene

Der er blevet flere langtidsledige under krisen. I dag er hver fjerde ledig blevet langtidsledig, og cirka 10.000 er tæt på at miste dagpengene. Jobcentrene står foran stor opgave.
En stor stigning i antallet af ledige var i andet kvartal med til at hæve antallet af personer, der var på offentlig forsørgelse. (Arkiv)

Corona har givet største hop i offentligt forsørgede i årevis

I foråret steg antallet af offentligt forsørgede med mere, end da finanskrisen var på sit højeste. 'Meget nedslående,' siger cheføkonom i Dansk Erhverv.
(Arkiv)

2,2 millioner danskere får nu 1.000 kroner hver

Ekstra penge er på vej ind på kontoen til de, der har været på overførselsindkomst i april.
Forældre, der både har arbejde og passer deres handicappede barn derhjemme, har ikke ret til dagpenge, hvis de bliver fyret. (Arkiv)

Forældre til børn med handicap får nej til dagpenge

Arbejdende forældre, der også passer deres barn med handicap eller alvorlig sygdom, har ikke ret til dagpenge, hvis de bliver fyret. A-kasserne kalder reglen urimelig, og forening foreslår lovændring.
Forældre, der både har arbejde og passer deres handicappede barn derhjemme, har ikke ret til dagpenge, hvis de bliver fyret. (Arkiv)

Forældre til børn med handicap får nej til dagpenge

Arbejdende forældre, der også passer deres barn med handicap eller alvorlig sygdom, har ikke ret til dagpenge, hvis de bliver fyret. A-kasserne kalder reglen urimelig, og forening foreslår lovændring.
Alle partier i Folketinget blev torsdag enige om en aftale, der lemper vilkårene for de ledige i perioden 9. marts til 9. juni.

Dagpengemodtagere får tre måneder ekstra under coronakrisen

Det er svært at finde et job på grund af coronaudbruddet i Danmark, mener samtlige af Folketingets partier.
Cecilia Lonning-Skovgaard (V), beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns Kommune. (Arkivfoto)

A-kasse afviser V-borgmesters kritik af manglende kontrol

Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester sætter et godt samarbejde på prøve, når hun kritiserer a-kassernes kontrol af lediges rådighed, mener 3F København.

Ekspert tvivler på værdighed i jobcentre: I dag minder det om forhør

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard vil indføre værdighedsmål i jobcentre. Men det bliver svært at opnå med den måde, systemet er bygget op i dag, lyder det fra ekspert.
Beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V), København. Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

Københavner-borgmester: Lad os vurdere rådighed

Københavns beskæftigelsesborgmester foreslår som forsøg at lade kommunerne vurdere, om dagpengemodtagere står til rådighed, og sanktionere, hvis de ikke gør.
Regeringens tre støttepartier, SF, Enhedslisten og De Radikale, vil have gjort noget ved udhulingen af dagpengesatsen. Pernille Skipper (EL) kalder det en hjertesag for partiet. (Arkivfoto)

Støttepartier vil presse regeringen til dagpengeløft

Udhuling af dagpenge bør stoppe, mener støttepartier, som vil have minister til at indkalde til forhandlinger.

Markant fald i antal langtidsledige – men en del kommuner har stigning

17 procent færre langtidsledige i hele landet, men nogle kommuner har fået flere langtidsledige det seneste år. Se tal for alle kommuner her.
(Arkiv) Thisted Kommune skal i retten og forsvare overvågning af en sygemeldt, der førte til ophør af dagpenge.

Kommune overvågede mand på Facebook: Nu afgøres sagen i retten

Thisted Kommune tjekkede den sygemeldte Torben Hedegaards Facebook-profil - og stoppede derefter hans sygedagpenge. Nu skal retten afgøre, om kommunen må det.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: