Der skal flere ledere til for at gøre daginstitutioner mere attraktive. Det mener børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen (S).

Borgmester: Der skal flere ledere til i daginstitutionerne

Borgmester vil bruge 42 mio. kr. på flere ledere i børnehaver og vuggestuer, og klyngemodellen skal modereres. Det sker blandt andet for at kunne tiltrække meget efterspurgte pædagoger.

Halvdelen af kommunerne brugte mindre end budgetteret på daginstitutioner i 2020

Præcis halvdelen af landets kommuner brugte mindre på daginstitutionsområdet i 2020, end de havde budgetteret med at bruge.
”Det har vist sig – også før corona – at rengøring har en gunstig og gavnlig effekt på sundheden i daginstitutioner," siger sundhedsprofessor. (Arkiv)

Trods minimal smitterisiko: Gør grundigt rent i dagtilbud og skoler

Risikoen for at blive smittet via kontaktsmitte er lav, viser undersøgelse fra USA. Alligevel anbefaler amerikanerne hyppig rengøring, når der er børn samlet. Ekspert råder kommunerne til at hold fast i den grundige rengøring.
Ellen Trane Nørby (V), som her er på besøg i en spejderlejr, mener regeringen og den støtteparier er igang med at "med at pløje sit ideologiske korstog henover hele det private initiativ på børneområdet".

V-ordfører: Ideologisk korstog mod privat børnepasning

Venstre ser aftalen om mindstenormeringer som 'et ideologisk korstog' mod privat børnepasning, og partiets ordfører stiller nye spørgsmål til ministeren.
Det har skabt ramaskrig i kommune, da det blev kendt, at det fremover kun er en enkelt SFO ud af i alt fem, der skal holde åbent i fire-fem ferieuger om året. Men beslutningen var ikke politisk afklaret, og forvaltningen beklager nu.

Forvaltning traf politisk beslutning: Undskylder nu

En beslutning om at lukke SFO'er i ferier i kommune var en fejl. Politikerne var nemlig slet ikke involveret i beslutningen, og nu droppes beslutningen helt.
Børns hjerner udvikler sig i takt med deres erfaringer, så den nye årgang af børn født under coronakrisen er mere tilbageholdende end tidligere.

Fagfolk: Corona-årgang er mere skeptiske over for fremmede

Dagplejerne er så småt ved at åbne igen for de mindste børn, og det er en anderledes årgang, dagplejerne skal køre ind. 'De er mere skeptiske over for fremmede,' siger dagplejer og fagfolk bekræfter problematikken.
En beslutning om at slå 13 daginstitutioner sammen i ugen op til påske bliver nu trukket tilbage efter heftig kritik fra forældre og personale. (Arkiv)

Kommune dropper fælles pasning efter ramaskrig

Kraftig modstand mod oprindelig plan om at slå 13 daginstitutioner med børn og pædagoger sammen i ugen op til påske får nu politikerne i kommune til at trække i land.
På ældreområdet havde kommunerne et stort merforbrug i corona-året 2020.

Se her, hvordan de største velfærdsområder afviger fra budgettet i 2020

Mens kommunerne har haft et merforbrug på over en milliard på ældreområdet, har de sparet knap 200 millioner på daginstitutionerne i 2020 i forhold til budget. På folkeskoleområdet er der et merforbrug på 300 millioner.
Maj Allin Thorup (K) har haft det som en mærkesag at få afskaffet lukkeugerne i daginstitutionerne - eller i hvert fald som nu gjort det frivilligt. (Arkiv)

Forældre må selv bestemme lukkeuger

I Hørsholm Kommune bliver det nu op til forældre i daginstitutionerne selv af bestemme, om der skal være obligatoriske lukkeuger eller ej.
Mandag vendte de yngste børn tilbage i skole efter mere end en måneds coronanedlukning. (Arkiv)

Fagforbund kræver flere SFO-pædagoger før forhandlinger

Der skal ansættes en ekstra pædagog til hver SFO i landet, mener Bupl, der tror, det vil koste 350 millioner.
Der er stille i SFO-ordningerne i alle kommuner under nedlukningen. Politikere diskuterer mulighederne for tilbagebetaling til forældre, der har holdt deres børn hjemme. (Arkiv)

Flere kommuner holder igen med tilbagebetaling af SFO

Skal eller skal ikke? Kommunalpolitikere over hele landet diskuterer i denne tid, om forældrebetalingen af SFO skal tilbagebetales.
"Ingen daginstitution eller skole er en øde ø. Der skal samtænkes," siger KL-udvalgsformand og borgmester Thomas Gyldal Petersen på topmøde.

KL-topmøde: Vi skal væk fra silotænkning

Der skal arbejdes mere på tværs i kommunerne for at sikre sammenhæng i indsatsen for børn og unge. Det er et hovedbudskab fra KL's Børn & Unge Topmøde 2021.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: