Daginstitution

  Flygtningebørn fra krigen i Ukraine kræver en særlig tilgang af fagpersoner i skolen og i dagplejen. Det får de nu hjælp til med nyt materiale.

  Hjælp til pædagoger og lærere til håndtering af børn på flugt

  Mange skoler og daginstitutioner står over for at skulle modtage børn på flugt. Med en ny rådgivning og podcastserie giver Red Barnet en hjælpende hånd til de lærere, pædagoger og andre fagpersoner, som arbejder med at tage godt imod børn på flugt - f.eks. fra Ukraine.

  Minimumsnormeringerne presser prisen op på daginstitutionerne

  Taksten for daginstitutioner er steget mere i 2022 end de foregående år. Det skyldes blandt andet krav om minimumsnormeringer, siger borgmestre.
  Ifølge pædagogernes fagforbund kan der uddannes 3000 flere pædagoger via en merit-uddannelse til assistenter og medhjælpere.

  BUPL: Sådan skaffer vi 3000 flere pædagoger

  BUPL opfordrer kommunerne til at uddanne rutinerede pædagogmedhjælpere og pædagogiske assistenter til meritpædagoger. Det kan give 3000 ekstra pædagogiske årsværk i løbet af få år, siger forbundet.
  Flere pædagoger har betydet bedre trivsel og mere plads til faglighed i Køge Kommunes dagtilbud.

  Dagtilbud: Flere pædagoger har øget trivsel, tryghed og faglighed

  Antallet af pædagoger i et dagtilbud har betydning for både nærvær og faglig praksis, og flere pædagoger kommer særligt børn fra udsatte familier til gavn. Det viser evalueringerne efter at 10 dagtilbud i Køge Kommune gennem to år har haft adgang til bedre normeringer.
  Borgmester Ann Sofie Orth (K) (tv) og Pernille Riis, formand for BUPL Nordsjælland, glæder sig over at kunne give et lønløft til pædagoger.

  Endnu en kommune forhøjer pædagogers løn

  Endnu en kommune finder ekstra penge for at sætte de eftertragtede pædagogers løn op. Lokalafdeling af BUPL hilser lønkonkurrencen mellem kommunerne velkommen.
  Kommunerne får stor frihed i håndteringen af ukrainske børn og unge. Friheden er givet i ny politisk aftale, som får stor ros af KL. Her et foto af to flygtninge fra Ukraine fra Center Dokkedal i Nordjylland.

  Få overblik: Kommunerne får stort spillerum i deres tilbud til flygtningebørn

  Kommunerne bliver stillet meget frit, når de skal organisere skole- og dagtilbud til børn og unge fra Ukraine. Det fremgår af ny politisk aftaler. Få overblikket her.
  Hvis social- og sundhedsmedarbejdere arbejder deltid kommer det til at få betydning for størrelsen af deres pension, påpeger sektorformand i FOA (Arkivfoto).

  FOA: Fuldtid i stedet for deltid skal sikre sosu-hænder nok

  Kun en tiendedel af social- og sundhedshjælpere arbejder på fuldtid. Ifølge FOA rammer det ikke kun velfærden.
  Hvor meget tør politikerne give kommunerne frie tøjler, når det kommer til pasning af poderne? Det forhandles der nu om i Folketinget.

  Hed debat om hegnspæle i frikommuner

  Partier rejser - under forhandlinger i Folketinget om nye frikommuneforsøg - ultimativt krav om at sikre minimumsnormeringer i dagtilbud. Men hvor bliver Christiansborg-politikernes tillid til kommunerne af? Det spørgsmål stiller borgmester fra kommune, som er med i frikommuneforsøg.
  Børnene i landets folkeskoler og daginstitutioner kan forberede sig på at få mange nye ukrainske kammerater. Det bliver en stor udfordring for både økonomien og rekrutteringen af lærere og pædagoger.

  Analyse: Undervisning og pasning af ukrainske børn kan koste 2,6 mia.

  Hvis ukrainske børn skal modtage pasning og undervisning uden det går udover den eksisterende velfærd, vil det koste 2,6 mia. kr. og kræve 3.300 flere pædagoger og 2.100 flere folkeskolelærere.
  Manglen på pædagoger er så ekstrem, at tusindvis af ledige stillinger ikke kunne besættes i sidste halvår af 2021, skriver Bupl.

  BUPL: 4.800 forgæves rekrutteringer af pædagoger på et halvt år

  4.800 gange har daginstitutioner, SFO'er, klubber og skoler været nødt til at opgive at finde en kvalificeret pædagog til en ledig stilling, viser nye tal. Der er akut brug for en national rekrutteringsplan for at sikre kvaliteten i landets institutioner, advarer BUPL.
  Blandt andet mors uddannelsesniveau er afgørende for barnets sprogfærdigheder.

  Hvor mange børn kløjes i sproget i din kommune?

  Hvert femte barn har sproglige problemer, før barnet begynder i skole, viser en ny analyse. Se andelen af sprogligt udfordrede børn for de fleste kommuner her.
  Der er overskud af pladser i en række vuggestuer i København og Frederiksberg. Men politikerne vil ikke tale om at lukke daginstitutioner.

  Kommuner mangler børn – pladser i institutioner står tomme

  Man hører oftest om, at forældre må vente på at få deres poder i daginstitution. Men i kommunerne København og Frederiksberg står man nu med mange ledige pladser til småbørn.

  INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

  Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

  Har du allerede abonnement, log ind her:

  Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: