Børns hjerner udvikler sig i takt med deres erfaringer, så den nye årgang af børn født under coronakrisen er mere tilbageholdende end tidligere.

Fagfolk: Corona-årgang er mere skeptiske over for fremmede

Dagplejerne er så småt ved at åbne igen for de mindste børn, og det er en anderledes årgang, dagplejerne skal køre ind. 'De er mere skeptiske over for fremmede,' siger dagplejer og fagfolk bekræfter problematikken.
En beslutning om at slå 13 daginstitutioner sammen i ugen op til påske bliver nu trukket tilbage efter heftig kritik fra forældre og personale. (Arkiv)

Kommune dropper fælles pasning efter ramaskrig

Kraftig modstand mod oprindelig plan om at slå 13 daginstitutioner med børn og pædagoger sammen i ugen op til påske får nu politikerne i kommune til at trække i land.
På ældreområdet havde kommunerne et stort merforbrug i corona-året 2020.

Se her, hvordan de største velfærdsområder afviger fra budgettet i 2020

Mens kommunerne har haft et merforbrug på over en milliard på ældreområdet, har de sparet knap 200 millioner på daginstitutionerne i 2020 i forhold til budget. På folkeskoleområdet er der et merforbrug på 300 millioner.
Maj Allin Thorup (K) har haft det som en mærkesag at få afskaffet lukkeugerne i daginstitutionerne - eller i hvert fald som nu gjort det frivilligt. (Arkiv)

Forældre må selv bestemme lukkeuger

I Hørsholm Kommune bliver det nu op til forældre i daginstitutionerne selv af bestemme, om der skal være obligatoriske lukkeuger eller ej.
Mandag vendte de yngste børn tilbage i skole efter mere end en måneds coronanedlukning. (Arkiv)

Fagforbund kræver flere SFO-pædagoger før forhandlinger

Der skal ansættes en ekstra pædagog til hver SFO i landet, mener Bupl, der tror, det vil koste 350 millioner.
Der er stille i SFO-ordningerne i alle kommuner under nedlukningen. Politikere diskuterer mulighederne for tilbagebetaling til forældre, der har holdt deres børn hjemme. (Arkiv)

Flere kommuner holder igen med tilbagebetaling af SFO

Skal eller skal ikke? Kommunalpolitikere over hele landet diskuterer i denne tid, om forældrebetalingen af SFO skal tilbagebetales.
"Ingen daginstitution eller skole er en øde ø. Der skal samtænkes," siger KL-udvalgsformand og borgmester Thomas Gyldal Petersen på topmøde.

KL-topmøde: Vi skal væk fra silotænkning

Der skal arbejdes mere på tværs i kommunerne for at sikre sammenhæng i indsatsen for børn og unge. Det er et hovedbudskab fra KL's Børn & Unge Topmøde 2021.
Fra 8. februar vil Københavns Kommune fritage forældre, der holder børn hjemme fra dagtilbud, for betaling. (Arkiv)

Kommune vil lade forældre slippe for betaling, hvis de holder børn hjemme

Københavns Kommune vil fritage forældre, der holder deres børn hjemme fra vuggestue, børnehave og skolefritidsordning, for betaling. Dog først fra 8. februar.

Hovedstadskommuner stikker af på de største anlægsområder

På de to største anlægsområder i de kommunale budgetter for 2021, folkeskoler og daginstitutioner, bruger hovedstadskommunerne markant flere penge end resten af landet. Se alle kommuners anlægsudgifter til de to områder her.
Overordnet set er der ikke sket det store med udgifterne til daginstitutioner fra budget 2020 til budget 2021. Der er dog nogen kommuner, som trods flere børn har fundet plads til store besparelser.

Over halvdelen af kommunerne sparer på daginstitutionerne i 2021

54 kommuner har lagt besparelser på daginstitutionerne ind i budgettet for 2021. Det sker til trods for en stigning i antallet af 0-5-årige i langt de fleste kommuner. Se tendensen for din kommune her.

Kommunerne bruger mindre på dagtilbud – men der er stadig store forskelle

Siden 2010 er kommunernes udgifter til dagtilbud per 0-13-årig faldet med 11 procent. Men der er stadig stor forskel på, hvor meget de enkelte kommuner bruger.
En såkaldt lyntest, som egentlig hedder en antigentest, foretages gennem næsen og kan vise et resultat på et kvarter. Den er dog mindre pålidelig end den såkaldte pcr-test, som foregår ved en podning i halsen. (Arkiv)

Lyntestere kører ud i børnehaver og på bosteder

Minister glæder sig over testtilbud til personale i sociale tilbud, der kan have svært ved at holde afstand.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger