coronaledighed

  -

  Fordi Bornholm har været hårdt ramt af en stigning i ledigheden, hænger de selv på en tredjedel af regningen til de forsikrede ledige i 2020. Udligningen for 2022 hjælper dem nemlig kun minimalt.

  Nødklausul i udligning redder ikke hårdt ramte kommuner

  Selvom enkelte kommuner er blevet særligt hårdt ramt af en stigning i ledigheden, er der ikke en hjælpende hånd på vej til dem fra den særlige nødklausul i udligningssystemet.
  Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S), viser i et svar til Folketingets beskæftigelsesudvalg, at en stor del af de ledige under coronakrisen aldrig før har været ledige.

  39 procent af coronaledige har aldrig før været ledige

  Nye tal viser, at det ikke kun er personer på kanten af arbejdsmarkedet, der rammes af coronaledighed. 39 procent af dagpengemodtagerne i januar 2021 har aldrig før været ledige.

  Langtidsledigheden er steget i 97 kommuner

  Antallet af langtidsledige er steget i næsten hele landet siden før coronakrisen, men der er stor forskel på, hvor meget den er steget i de forskellige kommuner. Se udviklingen i alle kommuner her.
  Årsagen til flere ledige skyldes primært, at der er færre i aktivering, hvilket skal ses i lyset af, at landets jobcentre har været delvist nedlukkede.

  Ledighedskøen vokser for første gang i otte måneder

  Køen af ledige voksede i januar for første gang i otte måneder. Det skyldes blandt andet, at færre er i aktivering.