Coronafakta

  Hoteller, restauranter, caféer, barer, butikker og turisterhverv er blandt de brancher, der er hårdest ramt af nedlukningen. På grund af de normalvist mange turister og høje benyttelse af de nævnte brancher, er især København derfor presset på beskæftigelsen som følge af coronakrisen.

  Rapport: København hårdest ramt af corona-ledighed

  En rapport fra AE-rådet viser, at når man ser bort fra offentlig administration, undervisning og sundhed som samlet branche, så er beskæftigelsen i København 4,6 procent lavere, end før covid-19 kom til Danmark.

  På to uger er antallet af ledige steget med næsten 3.400

  Stigningen i arbejdsløsheden fortsætter i januar. På to uger er næsten 3.400 flere kommet med i de arbejdsløses rækker. Se udviklingen i otte landsdele og de seneste tal for stigningen i antallet af ledige i din kommune.

  Sådan har 118.636 smittede med covid-19 fordelt sig på kommuneplan

  Siden 26. februar har der været 118.636 registrerede tilfælde af covid-19 i Danmark. Se her, hvordan smittetilfældene har fordelt sig på tværs af landets kommuner over hele perioden. Ishøj ligger i top med smitte, mens en ø-kommune ligger i bund.
  Udendørs undervisningsfaciliteter, ekstra toiletter og øget rengøring er blandt de store udgiftsposter i kommunernes 'corona-budgetter'. Her ses et nyopført klasseværelse med toiletter anno 2020 ved Karensmindeskolen i Rebild Kommune.

  Corona-udgifter spænder vidt mellem kommunerne

  I Lemvig Kommune mangler man coronakompensation for 28 kroner per borger. I Københavns Kommune mangler man 810 kroner per borger. Se her, hvor langt syv kommuner ligger over coronabudgettet.

  Fakta: Så hårdt har coronakrisen ramt de enkelte kommuner

  Ti kommuner har indhentet coronaledigheden i midten af november, viser tal fra Jobindsats.dk. Se her, hvordan det går med ledigheden i din kommune.
  Coronakrisen har sat fuld gang i landets jobcentre. Men antallet, der står på kanten til at falde ud af dagpengesystemet er faktisk faldet siden marts. Det skal dog ses som en naturlig konsekvens af, at man suspenderede anciennitetsoptællingen fra marts til august.

  Færre er på vej ud af dagpengesystemet end før corona

  10.000 personer havde i slutningen af august været på dagpenge i mere end halvandet år. Det er færre end før corona, men til gengæld får de sværere ved at finde job. Forstå sammenhængen her.
  Der var forventet en kolossal regning til de restauranter, natklubber, indkøbscentre, spillesteder, hoteller og alverdens andre erhverv, der har været påvirket af nedlukningerne under coronakrisen. Men et notat viser, at regningen ender med at blive væsentligt mindre, end man havde forventet.

  Corona-pakker ender med at koste 62 milliarder mindre end forventet

  Regeringen har ifølge notat overvurderet udgiften til hjælpepakker med 62 milliarder kroner - men det er inden de seneste hjælpepakker til en samlet pris af omkring 20 milliarder kroner.
  Borgmester Henrik Hvidesten (V) er vred over at stå helt uforberedt med en opskræmt egn.

  Borgmester: Hele egnen er opskræmt

  I Ringsted er borgmesteren og viceborgmesteren vrede og uforstående. De blev ikke orienteret forud for Mette Frederiksens (S) pressemøde torsdag om, at der også på Midtsjælland er en borger, som er smittet med den nye coronavariant 'cluster 5'.
  Slagteriet i Holstebro og projektet Ovation er blandt årets modtagere af de regionale kulturudviklingsmidler. Projektet skal give kunstnere kompetencer til at skabe bæredygtige virksomheder og projekter gennem et udviklingsforløb.

  Midtjyllands kulturliv får knap 12 millioner kroner fra regionsrådet

  Region Midtjylland støtter kulturlivet med 11,9 mio. kroner til 19 forskellige kulturprojekter rundt i regionen. Pengene går til at skabe innovative kulturaktiviteter på tværs af regionen i en hård coronatid.
  COVID-19 flyttede kulturen ind i de små hjem, viser tal fra Danmarks Statistik over vores kulturvaner i andet kvartal 2019 og 2020.

  Kulturen gik online med corona

  Nedlukningerne af kulturinstitutionerne i foråret betød, at vi er blevet mere digitale, når vi læser nyheder og ser serier, billedkunst og teater. Det fremgår af nye tal fra Danmarks Statistik over vores kulturvaner.
  Næsten hver tredje kommune er nu over den såkaldte bekymringsgrænse for antallet af coronasmittede.

  29 kommuner ligger nu over bekymringsgrænse

  29 kommuner ligger nu over den såkaldte bekymringsgrænse og har mere end 20 smittede per 100.000 indbyggere den seneste uge. Se listen med de 29 kommuner her.
  Gratis færgebilletter er populære og skabte kø flere steder i landet. (Arkiv)

  Gratis færgebilletter virkede efter hensigten

  Som del af politisk sommerpakke var færger gratis for gående og cyklister i juli. Over en million tog på tur.