Udendørs undervisningsfaciliteter, ekstra toiletter og øget rengøring er blandt de store udgiftsposter i kommunernes 'corona-budgetter'. Her ses et nyopført klasseværelse med toiletter anno 2020 ved Karensmindeskolen i Rebild Kommune.

Corona-udgifter spænder vidt mellem kommunerne

I Lemvig Kommune mangler man coronakompensation for 28 kroner per borger. I Københavns Kommune mangler man 810 kroner per borger. Se her, hvor langt syv kommuner ligger over coronabudgettet.

Fakta: Så hårdt har coronakrisen ramt de enkelte kommuner

Ti kommuner har indhentet coronaledigheden i midten af november, viser tal fra Jobindsats.dk. Se her, hvordan det går med ledigheden i din kommune.
Coronakrisen har sat fuld gang i landets jobcentre. Men antallet, der står på kanten til at falde ud af dagpengesystemet er faktisk faldet siden marts. Det skal dog ses som en naturlig konsekvens af, at man suspenderede anciennitetsoptællingen fra marts til august.

Færre er på vej ud af dagpengesystemet end før corona

10.000 personer havde i slutningen af august været på dagpenge i mere end halvandet år. Det er færre end før corona, men til gengæld får de sværere ved at finde job. Forstå sammenhængen her.
Borgmester Henrik Hvidesten (V) er vred over at stå helt uforberedt med en opskræmt egn.

Borgmester: Hele egnen er opskræmt

I Ringsted er borgmesteren og viceborgmesteren vrede og uforstående. De blev ikke orienteret forud for Mette Frederiksens (S) pressemøde torsdag om, at der også på Midtsjælland er en borger, som er smittet med den nye coronavariant 'cluster 5'.
Slagteriet i Holstebro og projektet Ovation er blandt årets modtagere af de regionale kulturudviklingsmidler. Projektet skal give kunstnere kompetencer til at skabe bæredygtige virksomheder og projekter gennem et udviklingsforløb.

Midtjyllands kulturliv får knap 12 millioner kroner fra regionsrådet

Region Midtjylland støtter kulturlivet med 11,9 mio. kroner til 19 forskellige kulturprojekter rundt i regionen. Pengene går til at skabe innovative kulturaktiviteter på tværs af regionen i en hård coronatid.
COVID-19 flyttede kulturen ind i de små hjem, viser tal fra Danmarks Statistik over vores kulturvaner i andet kvartal 2019 og 2020.

Kulturen gik online med corona

Nedlukningerne af kulturinstitutionerne i foråret betød, at vi er blevet mere digitale, når vi læser nyheder og ser serier, billedkunst og teater. Det fremgår af nye tal fra Danmarks Statistik over vores kulturvaner.
Næsten hver tredje kommune er nu over den såkaldte bekymringsgrænse for antallet af coronasmittede.

29 kommuner ligger nu over bekymringsgrænse

29 kommuner ligger nu over den såkaldte bekymringsgrænse og har mere end 20 smittede per 100.000 indbyggere den seneste uge. Se listen med de 29 kommuner her.
Gratis færgebilletter er populære og skabte kø flere steder i landet. (Arkiv)

Gratis færgebilletter virkede efter hensigten

Som del af politisk sommerpakke var færger gratis for gående og cyklister i juli. Over en million tog på tur.
"Epidemien tager til globalt og flere steder i Europa, og den seneste tid har vi set en stigning i antallet af danskere, der er smittet med coronavirus," siger sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke.

Minister: Lempelse af forsamlingsforbud må vente

På grund af stigende smitter vil regeringen ikke lempe forsamlingsforbuddet som planlagt. Det er fornuftigt, for vi skal være bekymret for store forsamlinger, vurderer professor.
Aarhus har oplevet en kraftig stigning i antallet af nye tilfælde af covid-19. Nu indfører kommunen nye restriktioner på plejehjem, og borgmester Jacob Bundsgaard (S) holder døren åben for yderligere og bredere restriktioner.

Tre ud af fire smittede i Aarhus har somalisk baggrund

61 ud af 78 nye coronaramte i Aarhus har somalisk baggrund. Det kan hænge sammen med, at somalierne ofte er i job med forhøjet smitterisiko og bor i storfamilier, vurderer somalisk forening.
Langeland Kommunes borgmester, Tonni Hansen (SF), kan konstaterer skred i budgettet på 16,5 mio. kr.. Det skyldes bl.a. øgede udgifter i forbindelse med Covid-19, mener han.

Corona-omkostningerne gør ondt på budgetterne

To meget forskellige kommuner har begge fået kæmpestore ekstraregninger at betale for coronakrisen. Køge og Langeland sætter deres lid til kompensation fra staten. På Langeland lyder der dog skarp kritik fra oppositionen.

Kommune refunderer ikke penge til musikskolens elever

Forældre til elever i kultur- og musikskoler skal ikke regne med at få refunderet elevbetaling trods lukning under coronakrisen. Sådan er det i Esbjerg, og Kulturministeriet har givet grønt lys til det.