SF vil gøre det forbudt for det offentlige at sende beskeder til borgere om aftenen, i weekender og i ferier. (Arkiv)

SF vil forbyde beskeder fra det offentlige i ferier og weekend

Man skal ikke have besked om kontanthjælpssamtale eller modtage en bøde på eksempelvis juleaften, mener SF.
Benny Würtz hyldes af borgmesteren for sit initiativ til at oprette et netværk af tidligere cornapatienter, der kan rådgive nysmittede.

Borgmester hylder frivilligt coronanetværk

En borger har på eget initiativ oprettet et korps af tidligere coronaramte, der skal berolige nysmittede med samtaler. ‘Et stærkt initiativ,' siger borgmester.

Store kommunale forskelle: Færre fattige børn i 2019

59.700 børn levede under fattigdomsgrænsen i 2019, viser analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. Dermed faldt antallet af fattige børn for andet år i træk. Tallet dækker over store kommunale forskelle.
Ifølge statsminister Mette Frederiksen (S) lukker Danmark reelt ned fra 25. december og til 3. januar.

Danmark lukker ned i julen

Fra fredag 25. december og til 3. januar vil Danmark reelt være lukket ned, siger statsminister Mette Frederiksen.
Det er sagsbehandlerne i Familieafdelingen, der afgør, hvilke familier der skal indstilles til julehjælp - en hjælp, familierne ikke selv skal søge om. (Arkiv)

Tradition: Her uddeler sagsbehandleren julehjælp til børnefamilier

Børn i trængte familier er udgangspunktet for sagsbehandlerne i fynsk kommune, når de på eget initiativ uddeler særlig julehjælp til 'deres' familier.

Mest forgældede bor i rige hovedstadskommuner

En ny gældsundersøgelse viser, i hvilke kommuner de mest og mindst forgældede borgere bor. Find din kommune her.
Statsminister Mette Frederiksen (S) opfordrer kraftigt til, at borgere i syv berørte kommuner holder sig indenfor deres egen kommunegrænse.

FAKTA: Sådan bliver syv nordjyske kommuner ramt af nye restriktioner

Efter fundet af en ny variant af coronavirus hos især nordjyske borgere har regeringen sat nye tiltag i gang.
Adresser er tilskudsberettigede til Bredbåndspuljen, hvis de er registrerede som enten bolig, virksomhed eller sommerhus og ikke er dækket af en hastighedsløsning højere end 10 Mbit/s download og eller 2Mbit/s upload. (Arkiv)

Rekordmange ansøgninger til bredbåndspulje

Energistyrelsen har modtaget stort antal ansøgninger fra især adresser i landkommunerne. Landdistrikternes Fællesråd advarer mod mod tab af vækst, arbejdspladser og tilflyttere, hvis Bredbåndspuljen sløjfes.
Erhvervsminister Simon Kollerup (S) skriver i et Folketingssvar, at det vil koste 8,5 milliarder kroner at forlænge lønkompensation til nytår. (Arkivfoto).

Minister: Postnummer skal ikke være afgørende for livskvaliteten

Ubalancen mellem kommunerne i Danmark er alt for stor, mener erhvervsministeren: 'Vi klumper os sammen, både borgere, virksomheder, uddannelser, beskæftigelse og vækst, i de større byer. Det skal stoppe.'
Elever på Hillerød Tekniske Gymnasium - U/NORD, mødte på skolen med mundbind i morges. Men i det offentlige rum, hvor kommunerne har ansvar for at følge nye restriktioner, mangler kommunaldirektørerne mere information.

Mundbind eller ej? Kommuner famler i blinde

Nye restriktioner om brug af mundbind skaber forvirring i flere forvaltninger. Kommunaldirektører venter på myndighedernes nye anvisninger - især på skole- og dagtilbudsområdet.
Statens Serum Institut har beregnet, at der er udsigt til stigende smitte i fire ud af landets fem regioner den kommende tid. (Arkiv)

FAKTA: 89 kommuner har et bekymrende smittetal

Det er kun ni ud af Danmarks i alt 98 kommuner, der ikke har et bekymrende smittetal, viser opgørelse. Samtidig satte smittetallet søndag ny rekord med 945 nye coronatilfælde.
Flere landkommuner døjer med, at der bliver færre og færre mennesker i kommunen. En bekymring som borgmesteren i Assens Søren Steen Andersen (V) også har.

Få borgmesters forklaring på dalende indbyggertal

Tre faktorer spiller især ind, når indbyggertallet daler i en kommune. Det fortæller borgmesteren i Assens, som lider under, at der bliver færre og færre borgere. Ny strategi skal vende tilbagegang til fremgang i kommunen.