Rigeste sogn er blevet 50 procent rigere de seneste ti år

Fire ud af fem kommuner har oplevet en stigende opdeling mellem rige og fattige områder siden 2010. I otte kommuner er forskellen vokset med over 25 procent. Tre af dem har oplevet en stigning på over 40 procent. Find din kommune på kortet.
Når københavnere flytter fra byen, er det i høj grad kommuner omkring hovedstaden, der trækker. Det har corona på ingen måde ændret på.

Ingen coronaeffekt: Københavnere vil stadig bo tæt på byen

Under corona er der ikke sket ændringer i, hvor folk i København flytter hen, når de flytter fra kommunen.
Butiksdød og afskallede facader skal være slut, ifølge regeringens nye udspil.

Til kamp mod indkøbscentre udenfor bymidten

Døende bymidter med tomme butikker og huse er et onde for de mindre byer, og med nyt udspil vil regeringen forsøge at blæse nyt liv i byerne.
Flere unge skal have adgang til uddannelse, og derfor oprettes flere uddannelser i provinsen.

25 nye uddannelsessteder på vej til provinsen

Torsdag præsenterer regeringen et udspil om at skære i studieoptag i store byer og uddanne flere i provinsen.
Mange skilsmissefamilier har behov for støtte, og den støtte får de nu også digitalt i Lolland Kommune.

Kommune tilbyder digital hjælp til skilsmissefamilier

Skilsmissefamilier i Lolland Kommune kan nu få digital hjælp til at håndtere de svære følelser og udfordringer, der ofte følger med en skilsmisse. Forældrene får værktøjer, der kan forbedre samarbejdet til gavn for både dem selv og deres børn.
Antallet af levendefødte var i første kvartal 2021 steget med 3,4procent i forhold til første kvartal 2020.

Flere corona-babyer i mange kommuner

I 57 kommuner er der fremgang i antallet af nyfødte. Corona spiller ind, mener fremtidsforsker - og det smitter af på boligmarkedet, mener ejendomsmæglerkæde. Er der kommet flere nyfødte i din kommune? Se liste her.

Tilflytterne i Hørsholm er dobbelt så rige som Lollands tilflyttere

De rige flytter til København, Nordsjælland og Aarhus, mens dem med lave indkomster flytter til Lolland, Falster og mere sydlige og vestlige egne af Jylland. Det viser analyse af flyttemønstre i 2020 fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. Se oversigt over kommuner.
Seks digitale konferencer skal klæde københavnene på til et sundt og trygt ældreliv.

Digitale konferencer skal give borgere inspiration til seniorlivet

Københavns Kommune og Røde Kors Hovedstaden afholder fra maj og resten af året en række digitale konferencer for københavnere mellem 62 og 68 år. Konferencerne skal give inspiration til en aktiv og meningsfuld tilværelse som pensionist.
Vejdirektoratet opfordrer nu politikerne på Christiansborg til at igangsætte en “fuld støjkortlægning” langs Motorring 3.

Ny rapport kan få afgørende betydning for støjplagede naboer til motorvej

En udvidelse af Motorring 3 omkring hovedstaden skal nu også omfatte en markant undersøgelse af, hvordan støjen langs den heftigt trafikerede motorvej kan nedbringes.
Et typisk boligsalg genererer over 200.000 kr. ekstra omsætning, som den nye ejer poster i huset, lyder det fra ejendomsmæglerfirmaet home.

Stiger hussalget også med rekordfart i din kommune?

I 96 kommuner er der solgt flere huse end forrige år, og det samlede salg af huse på landsplan er steget med hele 86 procent. Det skaber lokal omsætning i en krisetid. Se udviklingen i hussalget i din kommune her.
Sportsfolk i en hal har været et særsyn under corona, for langt de fleste kommunale idrætshaller har været uden mennesker og uden musik i højtalerne. Derfor har det undret en halinspektør, at der er blevet betalt afgift til Copydan i den periode. Arkivfoto.

Fejl: Idrætshal betalte til Copydan under lukning

Skal tvangslukkede kommunale idrætshaller betale afgift til Copydan under corona-nedlukningen? Nej, siger Copydan, det er en fejl.
Huse og villaer er i gennemsnit steget 9,2 procent i pris det seneste år. Det svarer for et almindeligt hus på 140 kvadratmeter til, at prisen er steget med 186.200 kroner til 2,2 millioner kroner. (Arkiv)

Husejere har tjent næsten 200.000 kroner under coronakrisen

Boligpriserne er steget 9-13 procent det seneste år. Nogle kommuner har dog haft prisfald. Se hvilke her.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: