Christian Rabjerg Madsen (S), indenrigs- og boligminister

Indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen (S) mener ikke, at over halvdelen af landets kommuner er særligt vanskeligt stillet.

Indenrigsminister mener ikke, at der er 50 vanskeligt stillede kommuner

Christian Rabjerg Madsen (S) har svært ved at se, at over halvdelen af landets kommuner kan betegne sig selv som særligt vanskeligt stillede kommuner. Flere kommuner kan dermed forberede sig på et afslag på ansøgningen til §16-puljen.
    Efter en del debat stiller minister nu naboer til vindmøller en forhøjet kompensation i udsigt.

Minister lover flere penge til vindmølle-naboer

Naboer til vindmøller skal have forhøjet deres kompensation. Og klagesager skal behandles hurtigere, lyder det fra minister.
    Indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen bekræftede i et samråd tirsdag, hvad hans forgænger Kaare Dybvad allerede havde tilkendegivet, nemlig at man gerne vil se på om Herlev-modellen kan lovliggøres

Minister: Herlev-model kortslutter ikke markedet for friplejehjem

Venstres boligordfører Heidi Bank udtrykte på et samrådsmøde med Indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen bekymring for, at en Herlev-model vil kortslutte friplejeboligmarkedet. Den præmis køber ministeren ikke. Læs her hvorfor.
    Indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg-Madsen (S), svarer nu på Danske Mediers henvendelse om journalisters muligheder for at optage kommunalbestyrelsesmøder, at han vil opfordre KL til, at de kommunalbestyrelser, der endnu ikke streamer deres møder og/eller tillader mediernes optagelse af møderne, tager initiativer med henblik på at sikre dette.

Minister: Igangsæt initiativer så journalister kan optage byrådsmøder

Indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen kommer nu med en opfordring til KL om at sikre, at de kommunalbestyrelser, der endnu ikke tillader journalister at optage møder, får det tilladt.

Herlevmodellen – et rødt forsøg på at omgå friplejehjemmene

Der kommer flere og flere private friplejehjem. Det har ærgret røde borgmestre af ideologiske grunde. Men nu har S-kommunen Herlev opfundet en ny model, der kan blive et rødt alternativ til de private plejehjem. Den nye model er dog ikke lovlig. Derfor har kommunen hevet ministeren ind i sagen, viser aktindsigt.
    Kommunerne får god tid til at følge, om ukrainske flygtninge sender boligområder på trist liste. Det oplyser indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen (S).

Minister til kommunerne: Frygt ikke for at ukrainere får boligområder på trist liste foreløbig

Kommuner, som huser ukrainske flygtninge i meget udsatte boligområder, skal ikke foreløbigt frygte, at boligområder havner på den triste liste over såkaldte parallelsamfund. Det oplyser indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen (S) i et svar til Folketinget.