Cecilia Lonning-Skovgaard (V), tidl. beskæftigelses- og integrationsborgmester, København

  Borgmester Cecilia Lonning-Skovgaard gav mange håndtryk ved ceremoni i forrige uge på Københavns Rådhus. Men hun fik ikke lov at give et officielt et til ireren Billy O'Shea.

  Irer afviser håndtryk med borgmester og får ikke statsborgerskab

  Ireren Billy O'Shea vil efter 40 år i Danmark ikke påduttes at give en borgmester hånden. Så forleden måtte han forlade en ceremoni på rådhuset i København uden at få dansk statsborgerskab. Kravet om håndtryk er udansk og udemokratisk, mener ireren.
  Borgmester i København Cecilia Lonning-Skovgaard (V) indrømmer nogle fejl, men taler samtidig om "karaktermord".

  Borgmester erkender nogle fejl

  Den omdiskuterede borgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) i København erkender, at hun har begået nogle fejl. Det giver håb hos frustrerede medarbejdere, som nu vil se handling.
  Cecilia Lonning-Skovgaard står ret alene som borgmester på Københavns Rådhus. Hun har dog før klaret sig gennem uvejr.

  Portræt: Begavet borgmester udløser ballade med sin stil

  En flittig og begavet værdikriger. En karakter, som deler vandene. Sådan lyder skudsmål for Venstre-borgmesteren Cecilia Lonning-Skovgaard, der har gjort sig selv grundig upopulær blandt sine embedsfolk i Københavns Kommune.
  På et hængende hår blev Venstres Cecilia Lonning-Skovgaard genvalgt til borgmester i København. Nu er hun i strid modvind internt.

  Kritik: Borgmester snigløber egne embedsfolk

  Borgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) har hyret eksterne advokater for at gå egne embedsmænd i bedene i Københavns Kommune. Flere eksperter vurderer, at hun er gået over stregen.
  (Arkiv) Venstres Cecilia Lonning-Skovgaard blev genvalgt som beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns Kommune i november. Nu fortæller medarbejdere i forvaltningen om utryghed ved hendes ledelsesstil.

  Kilder: Sådan bedriver beskæftigelsesborgmester sin ledelse

  Da Berlingske i oktober 2021 udkom med en kritik af jobcentrene i København, tog forvaltningen hurtigt afstand fra historien. Men få timer senere fjernede borgmester Cecilia Lonning-Skovgaard en fagdirektør fra sit område. Historien er et eksempel på borgmesterens dårlige ledelsesstil, lyder det fra flere kilder.

  Cecilia Lonning-Skovgaard afviser konkret kritik af ledelsesstil

  Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard kan ikke kende den kritik, som flere kilder i forvaltningen rejser af hendes ledelsesstil i NB-Beskæftigelse tirsdag. Hun skyder tilbage på den tidligere forvaltning i sager, som Berlingske rejste sidste år.

  Formand for HK Kommunal: Borgmester har en ‘besynderlig’ ledelsesstil

  2000 medarbejdere under beskæftigelsesforvaltningen i København er 'oprørte' og 'bekymrede' over deres borgmesters 'besynderlige' form for ledelse. Det fortæller formanden for HK Kommunal Hovedstaden.
  To fyringer af topchefer får nu medarbejderne til at vende sig mod beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) i København.

  2000 ansatte gør oprør mod borgmesters ledelsesstil

  2000 ansatte i beskæftigelsesforvaltningen i København har fået nok af den måde, som borgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) leder forvaltningen på. 'Beskæftigelsesborgmesteren fortsætter en dybt problematisk politisk ledelsesstil,' skriver de ansatte i et åbent brev. Venstre-topprofilen tager til genmæle.
  (Arkiv) Faglige organisationer rejser politisk og juridisk sag mod beskæftigelsesborgmester i København for brud på forvaltnings- og ansættelsesretlige regler.

  Direktør frataget ansvarsområde: Politisk og juridisk efterspil i gang

  HK og DJØF har bedt økonomiudvalget i Københavns Kommune om at tage afstand fra borgmesters hurtige beslutning om at fratage en fagdirektør sit ansvarsområde. Forvaltnings- og ansættelsesretlige regler er brudt, mener de.
  Det er et overraskende stort antal indvandrerkvinder, der bliver udsat for social kontrol af deres mænd, mener beskæftigelsesborgmester.(Modelfoto)

  V-borgmester om social kontrol: Alarmklokkerne bimler

  Antallet af indvandrermænd, der ønsker at kontrollere deres koner, er "alarmerende". Det mener V-borgmester i København, hvor man i jobcentre det første halvår af i år har modtaget 120 henvendelser om social kontrol.
  Mange hjemløse har fået en for lav ydelse på grund af en tvist om fortolkning af regler.

  Kommune må punge ud med millioner til hjemløse

  103 hjemløse har fået en alt for lav ydelse fra kommunen, og 28 af dem skal nu have tilbagebetalt over 100.000 kroner. 'Jeg har klaret mig ved at finde mad i skraldespandene,' siger en af de hjemløse, som har fået for lidt hjælp.
  Det er blevet sværere at aktivere ledige bandemedlemmer med for eksempel fysisk arbejde under coronakrisen.

  Corona rammer aktivering af ledige fra bander

  Hvordan fastholder man under nedlukningen en god aktivering af arbejdsløse, som er med i bander? Det spørgsmål tumler man med i i København, hvor en borgmester frygter for indsatsen.