Cecilia Lonning-Skovgaard (V), beskæftigelses- og integrationsborgmester, København

Kommunale vagter skal fremover kunne stikke folk en bøde, hvis de smider affald fra sig. Det mener to borgmestre i København. Fotoet er fra hovedstaden, hvor der i sommer var store problemer med henkastet affald og larm til langt ud på natten.

Kommunale tryghedsvagter er på vej

København og nok også andre kommuner vil gerne bruge den nye politiaftales mulighed for at oprette et korps af kommunale 'tryghedsvagter'. De skal ifølge overborgmester sættes ind mod svinemikler og festaber og kunne udstede bøder.
Julen 2020 ser ud til at blive en travl tid for Ribe og andre danske byer, der har mulighed for at holde årets julemarked åbent til trods for corona og restriktioner.

Danske julebyer har en fordel i år

Hvert år besøger mange danskere de traditionelle julemarkeder i Sverige og Tyskland, men i år betyder coronarestriktioner, at interessen i stedet er vendt mod danske julebyer og det mærkes f.eks. på antallet af overnatninger i december.
Kun hver tredje socialt udsatte i København bruger rent faktisk det sociale frikort, selvom de har fået det bevilget.

Udsatte har tjent næsten tre mio. kr. på det sociale frikort

Udsatte i hovedstaden har fået 2,8 mio. kr. udbetalt skattefrit og uden at blive modregnet i deres ydelser. Det er en succes, mener borgmester, der dog sender en bøn til social- og indenrigsminister Astrid Krag.
2.200 medarbejdere kan nu se frem til at gå på udkig efter en fornøjelse betalt af kommunen.

2.200 kommunalt ansatte får gavekort til fornøjelser

Julefrokosten bliver ikke til noget i år, så i stedet får 2.200 ansatte i et gavekort til fornøjelser. 'Det bliver en anderledes julemåned i år,' siger borgmester.
Gennem flere år har der været store problemer med for meget skrald og musikstøj på havnefronten i København. Kommunale vægtere kunne begrænse skaderne, mener Venstre-borgmester.

Regeringen vil lade kommuner få eget vagtværn

Står det til regeringen skal kommunerne have lov til at oprette deres eget vagtværn for at sikre 'ro og orden' på offentlige områder. Blandt borgmestre er der delte meninger om forslaget til kommunale 'tryghedsvagter' som hjælp til politiet.
Hovedstadsregionen mangler turister og Tivoli i København får måske ikke det store indtog af turister i julen 2020 pga. Covid-19.

Turismen har skævvredet Danmark denne sommer

Turisterne strømmede til Jylland og Fyn i sommer, men i København faldt omsætningen drastisk. Derfor ønsker København en prioritering i forhandlinger om en genstartspulje. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Københavns Kommune.
Cecilie Lonning-Skovgaard (V), borgmester for integration og beskæftigelsesforvaltningen i Københavns Kommune har ansat en medarbejder som sekretariatschef, selvom han blot ni måneder tidligere blev fyret for upassende adfærd som direktør i KL. (Arkiv)

Chef fik topjob i København trods sager om sexchikane

Blot ni måneder efter en fyring for upassende adfærd i KL blev direktør ansat som sekretariatschef i København Kommune. To borgmestre er uenige i, om det var en god idé eller ej.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: