Cecilia Lonning-Skovgaard (V), beskæftigelses- og integrationsborgmester, København

Kun hver tredje socialt udsatte i København bruger rent faktisk det sociale frikort, selvom de har fået det bevilget.

Udsatte har tjent næsten tre mio. kr. på det sociale frikort

Udsatte i hovedstaden har fået 2,8 mio. kr. udbetalt skattefrit og uden at blive modregnet i deres ydelser. Det er en succes, mener borgmester, der dog sender en bøn til social- og indenrigsminister Astrid Krag.
2.200 medarbejdere kan nu se frem til at gå på udkig efter en fornøjelse betalt af kommunen.

2.200 kommunalt ansatte får gavekort til fornøjelser

Julefrokosten bliver ikke til noget i år, så i stedet får 2.200 ansatte i et gavekort til fornøjelser. 'Det bliver en anderledes julemåned i år,' siger borgmester.
Gennem flere år har der været store problemer med for meget skrald og musikstøj på havnefronten i København. Kommunale vægtere kunne begrænse skaderne, mener Venstre-borgmester.

Regeringen vil lade kommuner få eget vagtværn

Står det til regeringen skal kommunerne have lov til at oprette deres eget vagtværn for at sikre 'ro og orden' på offentlige områder. Blandt borgmestre er der delte meninger om forslaget til kommunale 'tryghedsvagter' som hjælp til politiet.
Hovedstadsregionen mangler turister og Tivoli i København får måske ikke det store indtog af turister i julen 2020 pga. Covid-19.

Turismen har skævvredet Danmark denne sommer

Turisterne strømmede til Jylland og Fyn i sommer, men i København faldt omsætningen drastisk. Derfor ønsker København en prioritering i forhandlinger om en genstartspulje. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Københavns Kommune.
Cecilie Lonning-Skovgaard (V), borgmester for integration og beskæftigelsesforvaltningen i Københavns Kommune har ansat en medarbejder som sekretariatschef, selvom han blot ni måneder tidligere blev fyret for upassende adfærd som direktør i KL. (Arkiv)

Chef fik topjob i København trods sager om sexchikane

Blot ni måneder efter en fyring for upassende adfærd i KL blev direktør ansat som sekretariatschef i København Kommune. To borgmestre er uenige i, om det var en god idé eller ej.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger